Hopp til hovedinnhold

Kongen på ungdomskonferanse

Etter invitasjon fra ungdommene selv besøkte Hans Majestet Kong Harald Grorud ungdomskonferanse i dag. Konferansen arrangeres for, med – og ikke minst av – ungdom.
27.03.2012

Konferansen arrangeres for andre år på rad, og oppvekstmiljø er årets tema.

På ungdoms egne premisser

Konferansen har som mål å løfte ungdommens meninger frem i lyset, men også at ungdom på sine egne premisser skal diskutere seg frem til løsninger de mener kan skape et bedre oppvekstmiljø i bydelen.

Konferansen er en del av medvirkningsprosjektet «UNGMED» hvor over tusen ungdommer har engasjert seg. Ungdommene står selv for både planlegging og gjennomføring av arrangementet. I forkant har det vært arrangert flere mindre konferanser og det har vært jobbet målrettet innenfor områdene utdanning, mangfold, fritid, miljø og nærmiljø.

Kongen annonserte flere besøk til Grorud

- Jeg er opptatt av samtalen mellom mennesker, sa Kong Harald i nyttårstalen, og understreket også hvor viktig det er at de unge viser vei. Som en oppfølging av talen ønsker Kongen å bli kjent med flere av de tilbudene og fritidsaktivitetene ungdommen i Groruddalen har.

Kongen fortalte i dag at han kommer til å besøke både Ammerud aktivitetssenter og Furuset Forum. Her drives blant annet Alnaskolen hvor de utdanner unge ledere og inspirer dem til å gjøre en innsats på steder de bor. Felles for begge prosjektene er at de spiller en viktig rolle i lokalmiljøet, har mange flinke folk på laget og inkluderer unge mennesker som får bedret sine muligheter til å skape seg en god fremtid.

I nyttårstalen trakk Kong Harald også frem Manglerud Politistasjon som gjennom mange år har utviklet en metode for å snakke med ungdom i «faresonen». Dette arbeidet fikk Kongen større innblikk i da representanter for Oslo Politidistrikt var i audiens hos Kongen tidligere i år.
 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook