Hopp til hovedinnhold
Kronprins Haakon i skianlegget i Stranda. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Kronprins Haakon i skianlegget i Stranda. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Kronprinsens fokusområder

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er opptatt av norsk næringsutvikling og innovasjon, og engasjerer seg spesielt for gründere og det grønne skiftet. I 2013 skapte han konferansen SIKT som samler unge ledere til diskusjon om framtidens Norge. Kronprins Haakon deler interessen for ungdom med Kronprinsessen, og sammen arbeider de for å skape møteplasser der mennesker kan utvikle det beste i seg selv.


Kronprinsen engasjerer seg også internasjonalt.Han har vært goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram siden 2003, deltar på Verdens økonomiske forum og står bak initiativet Global Dignity.


I miljøspørsmål kombinerer Kronprins Haakon interessen for bærekraftig utvikling og interessen for innovasjon. Han tror på at tekniske nyvinninger bærer miljøaspektet i seg og vil bidra til å løse utfordringene vi står overfor. Han har dessuten en særlig interesse for havet og for polare spørsmål.


Å bruke naturen som omgir oss til opplevelser i hverdagen, er viktig for Kronprinsen, og han støtter opp om toppidrett så vel som friluftsliv og aktivitetstilbud for oss alle.