Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Møre og Romsdal: Tale i Rauma

H.K.H. Kronprinsessens tale i Rauma kommune under Kronprinsparets fylkestur i Møre og Romsdal, mai 2012

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen,

Kronprinsen og jeg er veldig glad for å kunne avslutte fylkesturen vår nettopp her i Åndalsnes. Vi har gode minner fra vårt besøk her i 2006 sammen med Kongen og Dronningen i forbindelse med Kroningsjubileet.

Åndalsnes og Rauma har satt seg høye mål: Å bli verdens beste kommune for naturglade mennesker. Det er en herlig ambisiøs visjon. Og ikke minst er det fint at dere vil gjøre den sterke og frodige naturen, med sine ville og snille fjell, tilgjengelig for folk flest.

Etter en fantastisk tur til toppen av Litlefjellet i dag, har i alle fall jeg blitt overbevist: Rauma er et unikt reisemål for alle som er glad i å ferdes i vakker natur. Tusen takk til alle som gikk til Litlefjellet sammen med oss!

Rauma arrangerer hvert år Norsk Fjellfestival med både kulturaktiviteter og naturopplevelser. Dere kan være stolte av at dere, både i dag og ellers i året, greier å samle så mange mennesker til rett og slett å gå på tur, se på utsikten og glede seg over naturen. Jeg har fått høre at Raumafolket i fjor til sammen gikk en distanse tilsvarende to ganger rundt ekvator. Det er imponerende. Som festivalen selv sier på sine nettsider: «Det er ikke nødvendig med lekeland, tivolihjul eller salgsmesser. Det holder med et fjell.»

Jeg vil også benytte anledningen til å gratulere dere på forskudd med den offisielle åpningen av Trollstigen som Nasjonal Turistveg. Jeg vet dere skal ha stor folkefest på Trollstigen 16. juni. Lykke til med feiringen av vel fortjent status for den unike vegstrekningen, som allerede er Norges mest besøkte turistvei.

Det er ikke bare storslått natur man kan nyte i Rauma. Dere kan også skryte av en lokal kulturscene som gjør seg bemerket. Under slagordet «chase your passion, not your pension», appellerer Raumarock til unge mennesker i alle aldre. Raumarock samler store artistnavn og flere tusen tilhørere første helga i august hvert år midt i Åndalsnes sentrum. Trollblues trekker et stort og begeistret publikum i februar. Også ellers i året er det flotte, nye, kulturhuset i Åndalsnes åsted for en rekke store konsertopplevelser. Det er åpenbart ikke mangel på verken pasjon eller talent i kulturlivet i Rauma.

Helt til slutt vil Kronprinsen og jeg takke for den varme mottagelsen vi har fått på alle stedene vi har besøkt under fylkesturen vår. Reisen har gitt oss sterke natur- og kulturopplevelser. Og ikke minst har vi hatt gleden av å møte og snakke med veldig mange spennende mennesker. Vi har satt stor pris på at så mange ville dele opplevelsene her i Møre og Romsdal med oss.

Tusen takk.

 

26.05.2012

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook