Hopp til hovedinnhold

Svolvær skole: Åpningstale

H.M. Kongens tale ved åpningen av nye Svolvær skole 20. august 2012.

Fylkesmann, ordfører, kjære alle sammen!

Starten på et nytt skoleår er en spesiell dag. Skoleferien er over, og hverdagen vender tilbake med sine forpliktelser. Klassekamerater samles på nytt og oppsummerer sine sommeropplevelser. Og det legges planer for hva som skal skje i det nye året. For noen av dere er dagen ekstra spesiell fordi dette er første skoledag, nettopp den dagen tror jeg vi alle husker resten av livet.

For alle sammen er årets første skoledag her i Svolvær ekstra spesiell og spennende fordi dere nå skal ta i bruk en splitter ny skole. Det er det ikke så mange som får oppleve. Selv om jeg ikke har rukket å se den ordentlig ennå, er det tydelig at det er en fantastisk flott skole. Dere har virkelig god grunn til å glede dere!

Jeg synes det var veldig hyggelig å bli invitert til å delta på denne åpningen av nyskolen, og jeg er glad for at det ble mulig å kunne være sammen med dere i dag. Takk for hyggelige velkomstord og flott underholdning både her på skolen, og tidligere i dag på Torget. Det er tydelig at Svolvær er en kulturby som både har fostret dyktige artister og kunstnere, og som fortsatt gjør det.

Skolen gjør åpenbart sitt i så måte, og beviset kom våren 2007 da dere gikk til topps i «Gullsekken» som beste skole i gjennomføring av Den kulturelle skolesekken.

Gjennom å bygge denne nye skolen har Vågan kommune gjort en viktig prioritering. Å satse på gode oppvekstsvilkår for barn og unge, og investere i utdanning er virkelig fremtidsrettet, og lover godt for lokalsamfunnet. Det har vært interessant å høre om den rivende utviklingen som har skjedd i kommunen de senere år, og jeg har i dag merket meg en gledelig optimistisk og offensiv holdning. Med bakgrunn i Lofotfiskets historie og betydning for denne regionen, er det lett å forstå at siste års fiskeeventyr var et sterkt bidrag til å forsterke fremtidstroen. Samtidig er det tydelig at kommunen nå også har mange andre viktige næringsområder å bygge videre på.

På vei hit møtte jeg noen av elevene ved Lærlingeskolen innen byggfag. De fortalte meg om hvordan dette skoletilbudet er blitt til gjennom et godt samarbeid mellom Aust-Lofoten videregående skole og Nord-Norske entreprenører. Det var fint å høre at elevene oppnår så gode resultater, og bekrefter at den positive tilnærmingen til fremtiden også følges opp.

Jeg gratulerer Vågan kommune og dere alle med dagen, - og ønsker både elever, lærere, foreldre til lykke med ny skole og nytt skoleår.

Nå vil jeg overlevere nøkkelen til elevene, og med det erklærer jeg Svolvær skole for åpnet.

 

20.08.2012

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker