Hopp til hovedinnhold

Amnesty

H.K.H. Kronprinsens tale under Kick-off for TV-aksjonen «Stå opp mot urett» til inntekt for Amnesty, Tjuvholmen 9. oktober 2012.

Kjære alle sammen,

Hver eneste høst går det norske folk sammen om en gedigen dugnad.
Alle er med: Barn og voksne, myndigheter og næringsliv, frivillige organisasjoner, lokale foreninger, skolene, tros- og livssynssamfunn, korps.

100 000 frivillige bøssebærere trengs for å banke på hver eneste dør i hele landet søndag 21.oktober. Frivillige i alle landets fylker er allerede godt i gang med å planlegge organiseringen av aksjonen. Det er et imponerende arbeid som jeg er stolt over å være beskytter for.

"Stå opp mot urett" har Amnesty kalt årets TV-aksjon. Retten til ytringsfrihet og religionsfrihet er nedfelt i Menneskerettighetserklæringen. Allikevel opplever mennesker i store deler av verden at disse universelle og grunnleggende rettighetene ikke respekteres. Det skal vi gjøre noe med 21. oktober.
For pengene som samles inn denne dagen skal barn få undervisning om menneskerettighetene, så de kan være med å påvirke sine egne samfunn når de vokser opp.
For pengene som samles inn skal vi fremme rettighetene til kvinner og minoriteter.
For pengene som samles inn 21. Oktober skal vi jobbe for å få løslatt ulovlig fengslede.

I Norge har Amnesty rundt 100 000 medlemmer som støtter organisasjonen i sitt daglige arbeid for at menneskerettighetene skal gjelde for alle - uavhengig av nasjonalitet, legning eller religion. Det er med andre ord et sterkt apparat bak årets TV-aksjon. 21. oktober blir det enda mye sterkere.

I tiden frem mot TV- aksjonen vil jeg oppfordre alle til å tenke over hvordan akkurat du ønsker å bidra. Kanskje kan du benytte anledningen til å sette deg bedre inn i menneskerettighetene.

Kanskje kan du starte en innsamlingsstafett på arbeidsplassen eller i idrettsklubben. Eller du kan bli bøssebærer på aksjonsdagen.

Lykke til med innspurten. Jeg håper så mange som mulig blir med på høstens mest meningsfylte søndagstur!

 

 

09.10.2012

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook