Hopp til hovedinnhold

Besøk til Åmli: Kongens tale

H.M. Kongens tale ved lunsjen under besøk til Åmli, tirsdag 29. januar 2013.

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen,

Jeg har gledet meg til å komme hit i dag på mitt første besøk i Åmli. Jeg forstår allerede at denne kommunen har mye å by på for folk som meg – som er over middels interessert i jakt og fiske.

Da jeg besøkte skolen i formiddag, møtte jeg mange flotte elever og lærere som med rette er stolte over hjemstedet sitt og det de får til. Jeg er imponert over evnen til å ta tak i utfordringer – og viljen til å skape noe positivt. Bygda har gjort seg bemerket innen volleyball, med musikkfestivalen Heimover, og nylig fikk familiebedriften Hillestad – som jeg skal besøke etterpå – Innovasjon Norges Bygdeutviklingspris for 2013. Dere har altså mye å være stolt av her i Åmli.

Jo eldre jeg blir, jo sterkere føler jeg betydningen av å være sammen på tvers av generasjoner. Prosjektet Lyttevenn er en fin måte å gjøre det på. På skolen i dag fikk jeg høre om dette tiltaket – som har blitt like populært blant de unge som de eldre. Dette er også et godt eksempel på Frivilligsentralens betydning i lokalsamfunnene, med sin evne til å koble sammen mennesker som kan ha glede av hverandre. I nyttårstalen snakket jeg denne gangen om å bli det beste av oss selv. Jeg har lyst til å si noe om dette – spesielt til dere som er unge her i Åmli:

Norge blir aldri et bedre land enn summen av alle menneskene som bor her. Derfor er jeg opptatt av at alle skal få brukt ressursene sine – og gjennom dét bety noe for andre. På den måten bygger vi et sterkt Norge, men også gode lokalsamfunn – og en meningsfull tilværelse for enkeltmennesker.

Hvert enkelt menneske har ressurser som vi trenger i felleskapet vårt. Alle har og er noe som er verdifullt – enten vi er syke eller friske, om vi er unge eller gamle – eller om vi av en eller annen grunn sliter med livene våre. Dette budskapet tror jeg vi alle kan trenge å bli minnet på en gang iblant.

Dere har vist at dere kan. Jeg vil oppfordre dere til å fortsette å ta tak i alt det gode dere har her i Åmli – og bruke det til beste for hverandre.

Takk.

 

 

29.01.2013

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Januar 2013 besøkte Kongen Åmli kommune i Aust-Agder for første gang. Hovedformålet var å møte ungdom på deres egne arenaer. I tillegg ble det besøk til to av kommunens innovative bedrifter -- Kakemesteren og Galleri Hillestad (Foto. Det kongelige hoff)