Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Sør-Trøndelag: Tale i Osen

H.M. Kongens tale i Osen under Kongeparets fylkestur til Sør-Trøndelag 4. - 6. juni 2013.

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen


I dag har jammen begrepet «rød løper» fått et nytt innhold! Vanligvis pleier vi jo å spasere på slike, men denne tror jeg vi skal ligge langt unna.

Mange takk for den flotte velkomsten og den interessante vandringen vi fikk på veien hit opp til bygdetunet. Turen var en spennende reise i tid, men den ga oss også et inntrykk av mangfoldigheten som preger Osen.

At kommunevåpenet er preget av et fiskegarn i sølv, sier mye om liv og historie. Havet har vært avgjørende for å gi utkomme og livberging både før og nå, og sjøen og fiskeriene er gull verdt for Osen.

Jeg synes likevel det er interessant at dere er opptatt av andre ting enn det som er under havoverflaten. Både den røde løperen fra de «De Gærne damers forening» og herrene i Gammelmannsforeningen er morsomme tiltak for å kanalisere humor og kreativitet til beste for samhold og fellesskap. At dette kan gi seg utslag i både innsamling av bygdedyr og kurs i akutt svartmaling, synes jeg er festlig. Jeg håper dere har en solid stall for de bygdedyrene dere måtte klare å fange!

Humorprofessor Sven Svebak har klart å måle at humoristisk sans gir bedre helse – og undersøkelsen gjorde han til og med på nordtrøndere. Jeg regner derfor med at folk i Osen kommer til å leve riktig gode og lange liv.

Jeg kan ikke huske å ha vært på noe sted med egen hurtigrutevinkebalkong før, men i morges sto det en blid flokk og vinket til oss fra balkongen da vi seilte inn hit. Jeg tror hurtigrutevinkebalkongen bidrar til at folk som reiser forbi, husker Osen. Kanskje noen også vil komme tilbake for å bli bedre kjent med kommunen og dere som bor her.

I dag får vi denne muligheten. Vi har fått et godt inntrykk av hva som er viktig for dere som bor her, og hva som rører seg i kommunen.

Så mange takk. Dronningen og jeg gleder oss til fortsettelsen med både sang og teater.

Takk til alle som har bidratt til å få i stand dette arrangementet, og til alle dere som har møtt frem og gjør besøket her i Osen til en opplevelse.

Mange takk alle sammen!

 

05.06.2013

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker