Hopp til hovedinnhold

Mottakelse for landets ordførere

H.M. Kongens hilsen til ordførerne under mottakelse på Det kongelige slott i anledning Grunnlovsjubileet 1814 - 2014.

Kjære alle sammen,

Dronningen og jeg har gledet oss til å samle alle landets ordførere her hos oss på Slottet for aller første gang. Vi syntes det var på tide å invitere dere på en gjenvisitt – siden vi har vært så heldige å få besøke mange av dere på deres hjemmebane.

Når vi er ute og reiser i Norge, er dere de første vi møter – som stolte, stedlige representanter. Vi blir alltid imponert over deres lokalkunnskap og engasjement. Det smitter over på oss!

At vi har valgt å samle landets ordførere i anledning Grunnlovsjubileet, er ingen tilfeldighet. Riktignok var dere alle allikevel i byen, så det passet å stikke innom, men denne samlingen har en viktig symbolverdi: Dere ordførere er sterke bevis på et levende demokrati. Det at hver eneste av våre 428 kommuner har en folkevalgt politisk leder, er tegn på at demokratiet og folkestyret fungerer som det skal.

For oss i Kongefamilien er dere verdifulle lokale veivisere som gir oss innsikt og forståelse for livet i alle deler av Norge. Dere viser oss det fineste dere har, men forteller oss samtidig om hverdagen og virkeligheten slik den er. Det setter vi stor pris på. Vi er et heldig land, et heldig folk. Det skal vi være ekstra takknemlige for når vi i år feirer 200-årsjubileet for Grunnloven.

For tiden knyttes det stor spenning til hvor mange kommuner vi kommer til å ha i fremtiden. Men det var i hvert fall veldig hyggelig å kunne invitere dere hit mens det fremdeles er så mange av dere!

Til slutt vil jeg bare få ønske dere alle hjertelig velkommen til oss! Dronningen og jeg håper vi får en hyggelig stund sammen. Og så ønsker jeg dere alle en god grunnlovsfeiring i hjemkommunene deres i dagene som kommer!      

 

15.05.2014

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook