Hopp til hovedinnhold

Åpningen av Stormen

H.K.H. Kronprinsenregentens tale ved åpningen av kulturkvartalet Stormen i Bodø, 15. november 2014.

Kjære bodøværinger, 
Kjære alle sammen, 
Eller skulle jeg heller si: Vær hilset I Nordlands bebyggende kvinner og menn.

Gratulerer med dagen! I dag har dere fått – ikke bare et hus, men et helt kulturkvartal – som vil stimulere kulturlivet i landsdelen i generasjoner framover. 

Stormen er et navn som passer godt på en kulturinstitusjon i Nord-Norge. Det sier noe om både temperament, naturforhold og tilknytningen til havet. 

Jeg håper at det nye kulturkvartalet i Bodø vil by på opplevelser som skaper en positiv storm for den enkelte publikumer. Opplevelser som vil fremkalle både latter og ettertanke, som vil berøre og begeistre. Jeg håper og tror at husets takhøyde vil gjenspeiles i bredden av aktiviteter og kunstneriske uttrykk. 

Stormen blir ikke bare viktig for Bodø. Kulturkvartalet er nordområdesatsing i særklasse – der regionale og lokale myndigheter, nærings- og kulturliv har stått samlet om å bruke kultur både som mål og middel for å styrke landsdelens kvaliteter. Stormen har vokst fram ut fra et behov for å samle både det veletablerte, profesjonelle kulturmiljøet og mangfoldet i den kulturelle aktiviteten som har utviklet seg i landsdelen det siste tiåret.

Trenger vi kulturen for å leve? Den gir oss i hvert fall noe å leve for. Den gir oss næring som ikke kan erstattes av noe annet. Kunst og kultur på sitt beste minner oss om hvem vi er, og hva vi er laget av – som Shakepeare uttrykker i sitt drama «Stormen»: 

«Vi er av samme stoff
som drømmer veves av…»

Jeg håper at kulturkvartalet Stormen vil bli til glede for hele befolkningen: 

For dem som liker klassisk, og dem som liker rock
For lesehester og opera-elskere
For musikkprodusenter og teater-gjengere 
For Petter Dass-fantaster og Kråkesølv-fans
For unge og eldre
For bodøværinger og besøkende. 

Gratulerer med dagen! Med dette erklærer jeg kulturkvartalet Stormen for åpnet.  

 

15.11.2014

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook