Hopp til hovedinnhold

Åpning av NTNU Senter for studentinnovasjon

H.K.H. Kronprinsessens tale på Senter for studentinnovasjon, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet - NTNU, 2. september 2015.

Kjære alle sammen,

Ingeniør og arkitekt Bredo Greve tegnet de fire første bygningene som ble oppført her på Gløshaugen, blant annet «Gamle fysikk» som vi er i her nå. Han var opptatt av noe av det samme som dere: Å koble kunnskap fra ulike fag for å realisere sin visjon. Når dette senteret åpner i dag, er det NTNUs egne arkitektstudenter som har stått for innredningen. Sammen har dere skapt en møteplass for alle NTNUs 23 000 studenter som har en idé de drømmer om å gjennomføre.

Møteplasser på tvers av fag og overbevisning, tror jeg er helt grunnleggende for innovasjon. Det er dere som skal avgjøre hvordan verden skal se ut i de kommende århundrene.

Og for å tenke ut løsningene som ingen har tenkt tidligere trenger vi at idealistene på Dragvoll og realistene på Gløshaugen går sammen om å gjøre drømmer til virkelighet. 

Jeg må si meg enig med rektor i at det er oppløftende å se hva studentene i Trondheim greier når de jobber sammen. Vi gleder oss til å lære mer om alt fra Ingrid Lonars trapperullator som gjør at mennesker kan bo i sitt eget hjem lenger, til Nina Heirs oljevernsteknologi som skal gjøre at oljepartikler kan brytes ned av naturlige bakterier i havet. Og det er nettopp denne typen oppfinnsomhet og skaperglede vi trenger i Norge i årene framover. 

Her på Gamle Fysikk tror jeg og håper det vil bli lagt ned mye hardt arbeid, det vil bli mye prøving og sikkert mye feiling. Men det som er helt sikkert er at det vil bli realisert prosjekter som gjør verden til et bedre sted å leve for mange.

Jeg håper dere vil fortsette å tenke nytt, og tenke stort.

Lykke til!

 

02.09.2015

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook