Hopp til hovedinnhold

Trivselsseminar

H.K.H. Kronprinsens tale ved åpningen av Trivselsseminar på Lillestrøm, 7. mars 2016.

God morgen!
Så hyggelig å være med på Trivselsseminaret! 

Jeg er her fordi Kronprinsparets fond samarbeider med Trivselsleder. Det har vi gjort siden 2014, og vi har akkurat bestemt oss for å fortsette med det i fire nye år. Det er det selvfølgelig gode grunner til – og det skal jeg komme tilbake til.

Men først har jeg lyst til å si litt om ungdommen i Norge. Det er en undersøkelse dere kanskje kjenner til som Ungdata gjør. Og hvis vi ser på den fra i fjor, så er det ganske bra lesning. 

Vi har en utrolig fin generasjon med unge folk i Norge:

De er stort sett fornøyde med livet. De er glade for å være hjemme og - til alle oss foreldre - de er ganske fornøyd med oss også. De driver i mindre grad med kriminalitet og narkotika enn tidligere. Og de fleste trives på skolen.

Men det er også sånn at Ungdata-undersøkelsen viser at mange sliter med psykisk helse - spesielt jenter. Altfor mange opplever mobbing. Altfor mange er ikke nok i fysisk aktivitet.

Og mye av dette henger sammen. Mobbing påvirker naturlig nok den psykiske helsen – og påvirker også den fysiske. Manglende trivsel på skolen kan lett føre til frafall.

I denne helheten spiller Trivselsleder en viktig rolle – i spennet mellom fysisk aktivitet, inkludering, et positivt skolemiljø og rett og slett livstrivsel!

Derfor har fondet valgt å samarbeide med Trivselsleder. Det er utrolig viktig for ungdom å vite at det er noen som helt frivillig stiller opp og gjør en innsats for at akkurat de skal ha det bra. Det tror jeg har en verdi.

Visjonen til Fondet er å styrke fellesskapet for ungdom, slik at alle føler tilhørighet og kan delta. Det handler om å bli sett, hørt og inkludert. Det handler også om å skape mestringsarenaer og nye nettverk for de unge.

Her vet vi at fondet og Trivselsleder møtes i et dypt, felles engasjement.

Ikke bare ungdom – men også voksne – har behov for å løftes litt av og til. Et trivselsseminar som dette må være en veldig bra måte – og jeg er sikker på at Kjartan og Tommy kommer til å sørge for at dere får en utrolig bra dag med masse påfyll! Dere kan glede dere til resten av dagen - jeg har sett programmet. Det kommer mye bra.

Så vil jeg si noe til dere som jobber i skolen, som er deltakerne på seminaret. Det at dere er her, det har vist at dere ønsker å gjøre det lille ekstra. Det viktigste arbeidet for ungdom gjøres jo i skolen hver dag. Det at de har voksenpersoner rundt seg som er villig til å gjøre litt ekstra for trivselen, for at elevene skal ha det bra - det synes og det merker ungdommene på dere. Tusen takk for den innsatsen dere gjør hver dag i arbeidet deres. 

Til slutt har jeg lyst til å vise en liten film om fondets arbeid – der også Kronprinsessen er med. Her vil dere se bilder fra Trivselsleder, men også fra Arbeidsinstituttet i Buskerud og Vibro. 


(viser film)

Tusen takk. Da håper jeg dere dere får en super dag og lykke til videre med det viktige arbeidet deres.

 

 

07.03.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook