Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark

H.M. Kongens tale ved åpningen av Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark, Slottsparken 19. mai 2016.

Kjære alle sammen!

Så fint at alle dere ville komme hit og være sammen med oss i dag! Noen av dere har tatt både t-bane, buss og trikk for å komme hit. Andre har hatt kortere vei. Uansett er vi veldig glade for at så mange har tatt turen fra barnehagen og hit til Slottsparken. Og det er hyggelig at dere har tatt med dere så mange voksne også.

Denne dagen har vi i Kongefamilien gledet oss til. I mange år har vi ønsket oss en skulpturpark spesielt for barn. Og endelig står den klar, foreløpig med tre skulpturer. To av dem er helt nye, den tredje har stått på Akershus festning. Etter hvert skal det bli flere.

Skulpturene er vi så heldige å ha fått i gave fra Sparebankstiftelsen. Men det hadde ikke blitt noen skulpturer i det hele tatt om vi ikke hadde hatt så mange barn i Norge som er flinke til å tegne. To av dem er en jente som går på Setermoen skole i Troms og en jente som går på Ballangen skole i Nordland. De tegnet så fine tegninger at de ble plukket ut til å få figurene sine lagd om til skulpturer. Og snart skal vi få se dem – når de kommer fram under disse store teppene.

Noen av dere har kanskje vært i Slottsparken før, mens andre av dere er her for første gang. Vi håper i hvert fall at det ikke er siste gang dere er her, at dere vil fortelle familien og vennene deres om parken, og at dere vil komme tilbake – blant annet for å leke med skulpturene. For de er her for dere, de er til å ta på, og ikke bare til pynt.  

Åpningen av skulpturparken er den første av flere ting som skal skje fremover her i Slottsparken. I juni skal vi åpne Jubileumsparken, og på slutten av sommeren arrangeres det en stor hagefest.

Men tilbake til denne parken: Den skal hete Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Og nå vil jeg be Prinsessen om å komme frem for å avduke de første skulpturene i parken som bærer hennes navn.   

 

 

19.05.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark ble åpnet i Slottsparken 19. mai 2016. Prinsessen sto selv for avdukingen etter at Kongen holdt tale for alle de frammøtte barna. Redigerer: Henrik Skolt / NTB Scanpix