Hopp til hovedinnhold

Avduking av Dronningskulpturen i Slottsparken

H.K.H. Kronprinsens takketale i forbindelse med avdukingen av Dronningens skulptur i Slottsparken 4. juli 2017.

Kjære alle sammen,

I vår familie er det en historie som gjentar seg gang på gang. La meg bruke meg som eksempel:
Jeg kommer fram til en hytte, la oss si en DNT-hytte, langt utenfor allfarvei. Litt stolt over å ha gått så langt – og blir møtt av et trivelig vertskap som sier: "Så hyggelig å se deg! Moren din var her for en måned siden", eller: "Moren din er her ofte og går i fjellet."

For hun har vært overalt. Uansett hvor noen av oss andre tar turen, har hun vært der før oss. Jeg tror ikke det er mange som kjenner den norske fjellheimen like godt som henne. Og i motsetning til meg vet hun alltid hvor hun har vært – og kan navnene på alle stedene.

Alt dette er vi i familien både stolt av og imponert over, og vi ser hvor godt det gjør henne. Hun simpelthen elsker å være på tur! Derfor er det helt naturlig at det er Turdronningen som portretteres når det skulle lages en skulptur i anledning 80-årsdagen hennes.

En varm takk til Den Norske Turistforening for den flotte gaven. Og en varm takk til kunstneren – Kirsten Kokkin – for et vakkert arbeid – og for en skulptur av moren vår, barnas bestemor og en dronning som alle kan kjenne igjen.  

Jeg håper også at den kan minne oss alle på hvor viktig det er å være i aktivitet og oppsøke den fantastiske naturen vår. Man trenger ikke gjøre som moren min, å oppsøke de høyeste fjellområdene, selv om det selvsagt er fint det og.

Denne statuen vil inspirere til at vi kommer oss opp og ut, om det så bare er en søndagstur rundt Sognsvann eller en ettermiddagstur her i parken. Forskning har nemlig vist at de om er fysisk aktive oftere har følelser som glede og entusiasme. Kort sagt, hvis du vil være lykkelig, så hjelper det å komme seg ut. Og når du er på tur, så husk å raste og reflektere. Det er viktig det også. 

Tusen takk igjen til alle sammen.

 

04.07.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook