Hopp til hovedinnhold

Ridderrennet 2019

Prinsesse Märtha Louises tale under Ridderrennet på Beitostølen 30. mars 2019.

Statsråd,
Fylkesmann,
Ordfører,
Kjære idrettsvenner!

Ridderrennet ønsker å være en inspirasjon til utvikling, av både fysiske og mentale egenskaper og ferdigheter – og samtidig legge til rette for felles opplevelser i natur og idrett. Ridderrennet gjør det umulige mulig!

Nå har jeg kun vært her på arenaen i kort tid, men jeg kjenner allerede på stemningen at dere lykkes godt med alt dette. Så utrolig hyggelig det er å være tilbake!

Deltakelse på Ridderrennet er en familietradisjon jeg er stolt av. Helt fra min bestefar Kong Olav åpnet det første rennet i 1964, har Kongefamilien med jevne mellomrom funnet veien hit til Beitostølen for å ta del i idrettsfesten og fellesskapet. Nettopp dette med felleskap er utrolig viktig for oss alle. Opplevelsen av utenforskap på ett område i livet kan ofte påvirke andre områder, sosialt, i arbeidslivet eller samfunnsdeltakelse generelt, og med det gjøre tilværelsen tyngre. Jeg vil si det samme gjelder for følelsen av mestring. Mestring på én arena, kan være utgangspunkt for mestring på andre områder. Mestring skaper mestring, og er avgjørende for utvikling av eget potensiale, helsa vår, for livskvaliteten og for samfunnet.

Ridderrennet er en slik arena, hvor det legges til rette for mestring, og samtidig en møteplass. Her samles toppidrettsutøvere og mosjonister, men også frivillige og ledsagere. Et solid dugnadsarbeid legges ned, og det gjør godt å se engasjementet blant alle dere som brenner for Ridderrennet og stiller opp år etter år, enten som utøver eller frivillig. Dugnaden skaper et spesielt samhold, den bryter ned barrierer og gir økt forståelse for våre medmenneskers utfordringer. Og det mener jeg er et vesentlig bidrag til gjøre samfunnet vårt varmere og mer inkluderende.

Kjære utøvere og ledsagere,
Det har vært en Ridderuke med rikholdig program, og nå nærmer det seg startskuddet for høydepunktet, selve Ridderrennet. Jeg kjenner jeg er litt nervøs selv, men stoler på at vi får en fin tur i løypa, Helena og jeg, og kanskje en god samtale underveis. 

Lykke til alle sammen!

 

30.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook