Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Sogn og Fjordane:Tale i Nordfjordeid

H.K.H. Kronprinsens tale i Nordfjordeid under fylkesbesøk til Sogn og Fjordane i september 2006.

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen

Tre fantastiske dager i Sogn og Fjordane er snart slutt. Jeg må si jeg likte godt denne blandingen av rock og opera, drama og folkemusikk vi fikk høre her nå. Jeg har lagt merke til at dere har en rockfestival her i Nordfjordeid som to år på rad har blitt kåret til årets festival av Norsk Rockforbund – nemlig Malakoff. (Gjennom programmet her på Eksersisplassen forstår jeg hvilken kilde dere har å øse av også lokalt til dette arrangementet i lang tid fremover…)

Kronprinsessen og jeg er fulle av inntrykk. Vi er glade og imponert etter disse dagene – både over mennesker vi har møtt, naturen - og alt dere her i fylket har forberedt til vi skulle komme av kulturelt innhold.

Vi har opplevd spektakulære båtturer, foring av hjort og spennende lokal mat. Vi har møtt mennesker som har fortalt om sine utfordringer, gleder og sorger, drukket bjørkeløvvsaft i skogen, lært om lokal industri og opplevd sirkus i gaten. Vi har dessuten fått servert kunstopplevelser i spennet mellom særnorske og utenlandske tradisjoner.

Dere har et vakkert kommunesentrum dere kan være stolte av her i Eid – ikke minst den nyrestaurerte trehusbebyggelsen i gågata. Dere tar tak i lokale utfordringer og vil snart ha et tilbud til unge rusmisbrukere. I tillegg til rockfestival har dere spesialkompetanse på opera – og fjording. I fjordhestens rike er vel kanskje det å vinne den årlige mønstringen et av de fremste hedersmerker man kan få.

På reisen i fylket har vi møtt sterke eksempler på at mennesker tar ansvar i sitt eget lokalmiljø for å skape økt trivsel og livskvalitet. Ett eksempel på dette er klemmebenken her i Eidsgata.

Det er gjennom de små handlingene vi kan bidra til noe stort – når vi står sammen og vil hverandre vel.

Takk

07.09.2006

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook