Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Sogn og Fjordane:Tale i Sandane

H.K.H. Kronprinsens tale i Sandane under fylkestur til Sogn og Fjordane i september 2006.

Fylkesmann
Ordfører
Kjære alle sammen

Kronprinsessen og jeg hadde en fantastisk båttur inn Nordfjorden fra Florø i formiddag. Å komme sjøveien til Sandane er spektakulært.

Og ikke bare har dere vakker natur, men som dere har vist her på Heradsplassen i dag, har dere også kunstneriske ressurser – takket være Gloppen kulturskole og Firda videregående skole. Her må det være godt å være ung, med slike muligheter til utvikling.

I Gloppen kommune er dere tydelige på hva som er viktig for å skape trivsel – gjennom valgene dere tar og satsingene dere gjør. Jeg tenker spesielt på Trivselshagen, som flytter inn i et nytt bygg neste år. Dette skole-, idretts- og kulturhuset skal bidra til å skape enda bedre levekår og økt næringsvirksomhet i kommunen. Mange har vært her for å lære av dere om dette arbeidet.

Etterpå skal Kronprinsessen og jeg bli kjent med et annet av deres prosjekter for å bedre livsvilkårene for enkeltmennesker; nemlig Kvia-prosjektet og grønn omsorg. Som fylkets største landbrukskommune er det flott at dere finner nye måter å utnytte dette på – som for eksempel ved å gjøre gårdsarbeid til en del av det psykososiale arbeidet blant ungdom som trenger ekstra oppfølging.

Dere er flinke til å stå sammen her i Gloppen. At dere også kan ta et felles løft for andre, viser det faktum at dere alltid ligger på innsamlingstoppen under den årlige TV-aksjonen – i sterk konkurranse med nabokommunene.

Vi har hatt det veldig fint her denne formiddagen. Og når dere som har opptrådt for oss i dag - om noen år har blitt blant de helt sentrale norske kulturaktørene, sees vi nok igjen!

06.09.2006

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook