Hopp til hovedinnhold

Yrkes-NM: Hilsningstale

H.K.H. Kronprinsessens hilsen under åpningen av Yrkes-NM på Lillehammer 18. oktober 2010.

Kjære alle sammen.

Takk for invitasjonen, det er veldig hyggelig å være her sammen med dere.

Det å kunne sitt fag er viktig. Vi trenger alle å se at vi mestrer utfordringer og at arbeidet vårt gir resultater. Det betyr i neste omgang personlig vekst og tro på egen ferdighet.

Samfunnet har bruk for de ferdighetene dere har utviklet. Den aller største ressursen Norge som nasjon har, er menneskene og deres kompetanse. Faglig sterke yrkesutøvere er avgjørende for å sikre velferdssamfunnet vårt fremover. Derfor er Yrkes-NM et enormt viktig mesterskap.

Vår konkurranseevne internasjonalt er helt avhengig av fagarbeidere i verdensklassen. Det har vi vist gang på gang at vi har, gjennom solid medaljehøsting i yrkes-EM og yrkes-VM.

Drillo og hans menn får nok større oppmerksomhet, men Yrkeslandslaget er et minst like viktig landslag. Norske ungdommer som skal velge utdanning trenger gode og sunne rollemodeller – slik som dere.

Jeg vet at dere har jobbet hardt for å lære å beherske faget, og senere har dere gjennom regionale og fylkesvise konkurranser kvalifisert dere til å delta her i norgesmesterskapet. Det er i seg selv en stor prestasjon. Gratulerer med innsatsen!

Samtidig er det slik at en aldri blir ferdig utdannet. Fagene utvikles stadig, og arbeidslivet stilles stadig overfor behovet for å forbedre resultatene og tjenestene, ikke bare faglig, men også med fokus på etikk og sosial bevissthet. Jeg er sikker på at dere vil gi deres bidrag til å videreutvikle fagene deres i framtiden.

Takk for at dere viser slik interesse og engasjement for å bli best mulig i faget deres. Jeg ønsker dere lykke til – både med konkurransene og med videre yrkeskarriere.

18.10.2010

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook