Hopp til hovedinnhold

Ups & Downs' utstilling: Åpningstale

Prinsesse Märtha Louises tale ved åpningen av utstillingen til Ups & Downs Bærum på den internasjonale Downs syndrom-dagen. Artista Gallerikafé i Sandvika 21. mars 2012.

Ordfører,
Kjære alle sammen,

I dag feirer vi en viktig dag. Jeg er veldig glad for at jeg får være her sammen med dere på akkurat denne dagen. For det første er det Den internasjonale Downs-syndrom-dagen som i år er ekstra spesiell, fordi FN også anerkjenner denne dagen. For det andre skal vi i dag feire en stor utstillingsåpning. Dette er en debututstilling for ikke mindre enn 18 kunstnere som skal stille ut sine kunstverk her på Artista Gallericafé i en hel uke.

Det at kunstverkene er et resultat av et malekurs som Prinsesse Märtha Louises fond har vært med på å støtte, gjør dagen ekstra spesiell for meg. Dette er et godt eksempel på akkurat det vi i fondet ønsker å støtte, nemlig tiltak som kan gi funksjonshemmede barn glede i hverdagen. Det finnes et mangfold av aktiviteter som gleder barn. Og dette gjenspeiles i søknadene vi får. I fjor ble det gitt bidrag til diskotek, teater, instrumenter, idrett, pizzakveld, ferieturer og selvfølgelig kunstkurs, bare for å nevne noe. Jeg vil benytte anledningen til å oppfordre både Ups & Downs Bærum og andre organisasjoner som arbeider for funksjonshemmede barn til å søke om støtte til sine aktiviteter.

Alle mennesker har behov for å uttrykke seg og utfolde seg enten det er gjennom kunst eller på andre måter. Jeg har hørt at malekurset var vellykket og at dere har utforsket deres kreativitet og funnet glede over å kunne utfolde dere i kunsten. Og enda viktigere, jeg håper dette har gitt mersmak slik at dere fortsetter å male!

Jeg vil berømme Ups & Downs Bærum for arbeidet dere har lagt ned i forbindelse med dette kurset, og for det arbeidet dere gjør med å skape et felleskap for aktiviteter og deling av erfaringer. Deres initiativ og engasjement kan helt sikkert også være til inspirasjon for andre organisasjoner.

Nå gleder jeg meg til endelig å se kunstverkene og møte kunstnerne. Men først, herved erklærer jeg utstillingen for åpnet! Gratulerer!

21.03.2012

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook