Hopp til hovedinnhold

Flerkulturell kompetanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok ved åpningen av NHOs konferanse Arena Global Future i dag. Der er målet å synliggjøre mulighetene som ligger i kombinasjonen høy utdannelse og flerkulturell kompetanse.

04.04.2013

Næringslivets hovedorganisasjon driver et eget talentprogram der hensikten er å utvikle talenter med innvandrerbakgrunn for lederoppgaver og styreverv. Kombinasjonen av høy utdannelse og flerkulturell bakgrunn gjør dette til svært verdifull arbeidskraft, ikke minst med tanke på et stadig mer internasjonalt næringsliv.

SINTEF har evaluert programmet, og funnet at 2/3 av deltakerne har hatt en positiv utvikling, det være seg i form av styreverv, lederstillinger eller jobber mer i tråd med deres utdanning og kompetanse.

I dag inviterte NHO til en nasjonal konferanse for deltagere i Global Future-programmet, samarbeidspartnere og mentorer.

Spennende karrierereiser

I forkant av konferansen møtte Kronprinsen fem Global Future-deltagere, samt NHOs nasjonale prosjektleder, Kristina Jullum Hagen. Utradisjonelle og spennende karrierereiser kan stå som fellesnevneren for de fem:

  • Sisi Han, kandidat fra NHO Møre og Romsdal, opprinnelig fra Kina. Prosjektleder hos Rolls Royce Marine i Ålesund.

  • Eugene Nkuranyabahizi, kandidat fra NHO Rogaland, opprinnelig fra Burundi. Arbeider i Lånekassen. Stort samfunnsengasjement på fritiden.

  • Minerva Damgaard, kandidat fra NHO Østfold, opprinnelig fra Mexico. Internasjonal prosjektleder hos Unger Fabrikker, tidligere nominert i konkurransen Årets leder.

  • Ambreen Pervez, kandidat fra NHO Oslo/Akershus, opprinnelig fra Pakistan. Jobber som prosjektkoordinator på Oslo universitetssykehus. Sitter i kommisjonen for gjenopptagelse av straffesaker.

  • Sayed Zahir Nasir, kandidat fra NHO Innlandet, opprinnelig fra Afghanistan. Spesialrådgiver for skattekrim i Skatt Øst. Nylig kåret til en av ti rollemodeller for innvandrere av Leadership Foundation.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook