Hopp til hovedinnhold

Tea Times siste teselskap

H.K.H. Kronprinsen fikk servert te da han ankom Litteraturhuset i Oslo for aller siste Tea-Time i kveld. 3500 teselskap har blitt arrangert siden kampanjen startet for to år siden. Den skulle egentlig bare vare en uke, men interessen var så stor.

04.06.2013


Tea Time er en kampanje i regi Antirasistisk senter, der norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te for å bli bedre kjent. Gjennom å fortelle, dele og lytte til hverandre, brytes fordommer ned.


På Litteraturhuset i kveld snakket fire muslimer som har hatt teselskap om de vanligste spørsmålene de har fått. Først og fremst var det spørsmål felles for oss alle som ble diskutert over tekoppene, og det var tydelig at likhetene er større enn forskjellene. Småbarnsforeldre møtte de samme utfordringene: Hvordan få barna tidsnok til skolen? Er det ikke stress med bleieskift?


Men teselskapene ga også en mulighet til å stille spørsmål om religion. Hvorfor har ikke muslimer bibel?, spurte noen, mens andre gjerne ville høre om kvinners stilling innenfor islam eller hvorfor vertskapet hadde valgt å være så synlig muslim.


Gudny Ingebjørg Hagen fortalte om hvordan det hadde vært på tebesøk. Kari H. Partapuoli i Antirasistisk senter holdt innlegg om rasisme og innvandring, mens Victoria Marie Evensen og Hanne Martinsen fra Dinamo evaluerte kampanjen.


Te på Grünerløkka

H.M. Dronning Sonja og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit har begge deltatt på teselskap. I mars 2011 var de hjemme hos familien Adampour på Grünerløkka. Dette møtet tok H.M. Kongen opp i sin nyttårstale samme år:


– Dronningen og Kronprinsessen hadde et nært og godt møte med en familie som opprinnelig kommer fra Iran. De fikk oppleve at likhetene var mange flere enn forskjellene. Slik tror jeg det ofte vil være enten naboen kommer fra Hønefoss eller Himalaya. Og det ulike behøver heller ikke skille. Samtalen med naboen over en kopp kaffe eller te vil også hjelpe oss til å forstå ulikhetene og verdsette ressursene som ligger i mangfoldet. Samtidig gir den oss anledning til å bryne oss på hverandre. Det må vi våge. Da blir samtalen en enda viktigere vei videre.Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit besøker familien Adampour på Grünerløkka i Oslo. (Foto: NRK)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook