Hopp til hovedinnhold

Fjelltur i Stor-Elvdal

Kronprinsparet dro på fjelltur den andre dagen i Hedmark. Med utgangspunkt i Øverdalssetra, vandret DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen opp til fjelltoppen Pika. Både bygdefolk og en hel flokk geiter fulgte Kronprinsparet til fjells.

23.08.2011

Det var geitene fra Øverdalssetra som fulgte Kronprinsparet på veien. Underveis ble det også anledning til å lære om seterdrift og utmarksnæring - både som kulturhistorie og som bærekraftig framtid.

Vandringen gikk i praktfull natur og vakkert vær, og følget var også heldige og fikk se en villreinflokk på turen.
 

Hesjemara naturreservat

Under en pause i vandringen fortalte Hans Bondal om Hesjemarka naturreservat. Reservatet ble opprettet i desember 2001, og verner om et myrområde dominert av rike og ekstremrike bakkemyrer. Reservatet søker å bevare området og den flora og fauna som hører til her. Både heilo, dobbeltbekkasin, gulerle, blåstrupe, sivspurv og jordugle hekker i Hesjemarka, som ligger mellom 850 og 1100 meter over havet.
 

Gjetord på Pika

Fjellet Pika, 1157 meter over havet, var målet for turen i dag. Vel framme, ble det pause med matpakke og kulturinnslag med gruppa Gjetord.

Kronprinsparet holdt også pressemøte på fjellet. Med vakker utsikt over Rondane kunne pressen stille spørsmål, både om fylkesturen og om bryllupsdagen som feires 25. august. Da er det 10 år siden Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit giftet seg. 
 

Møtte barn fra Sollia

Kronprinsessen fikk anledning til å ri ned av fjellet. Underveis møtte Kronprinsparet barn fra Sollia Oppvekstsenter. Ved Storåstjønnene ble det både sang og servering av etiopisk te, og Kronprinsen og Kronprinsessen fikk hver sin pose med lokalprodusert sjokolade av Mari Nesset fra 4. klasse.

 
Takket

Kronprinsparet sendte følgende hilsen over Facebook tirsdag kveld:

- Vi vil takke for to flotte dager her i Hedmark. Vi har møtt mange nye mennesker med høyt engasjement og som er stolte av fylket sitt. Vi har fått oppleve folkemøte, modige og ressurssterke mennesker på Frankmotunet og vi har vandret til toppen av Pika med turglade Hedmarkinger. Takk for denne gang og på gjensyn.

 

På dag to av fylkesturen vandret Kronprinsparet til toppen av Pika sammen med turglade hedmarkinger og en stor geiteflokk (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff. Stillbilde: Scanpix)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook