Hopp til innholdet

Forbereder festen

Klokken 18.00 i kveld begynner gjestene å ankomme feiringen av Kronprinsparets 50-årsdager. På Slottet er forberedelsene i full gang.

25. august 2023

Slottets konditor viser fram kveldens dessert: Bursdagskaken. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Det har vært planlagt lenge, og de siste dagene har forberedelsene dominert alle deler av Hoffet. I kveld skal alt stå klart slik at nær 380 personer kan hygge seg på "bakgårdsfest" i Slottsgården.

Gjestene kommer fra hele landet. Det er mennesker Kronprinsparet har møtt gjennom sine mange besøk, samarbeidspartnere og beskytterskapsorganisasjoner - i tillegg til representanter for det offisielle Norge.

Nå dekkes 48 bord i Slottsgården. Her er noen glimt fra forberedelsene:

Syrinhortensia, solhatt, høstanemone, prydgress, lyng og krysantemum er brukt i utsmykningen av ulike deler av lokalene. Det er også pyntet med trær - lind, japansk lønn og rogn - som blir med på festen før de plantes ut i parkene etterpå. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Også veien gjestene skal gå gjennom Hovedport og ut i Slottsgården er dekorert. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Kokkene er i gang ved grillen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
"Kakelaget" forbereder desserten: en bursdagskake til hvert av de 48 bordene. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Det blir servert en bursdagskake til hvert bord: Det er et sukkerbrød fylt med jordbærsyltetøy og dekket med vaniljemousse og hvit sjokolade. Norske bær pynter kaken - sammen med marengs med krone på. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
På kjøkkenet har det vært full aktivitet i flere dager. Gulrøtter spiller en hovedrolle i en av kveldens retter, og skal skrelles, blansjeres og beskjæres. Alle 1400 av dem. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Ute i Slottsgården er det satt opp telt som kan beskytte gjestene mot regnvær. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff


Feiringen vises av NRK og TV2 i kveld.

KPP 50: Forberedelser

Slottets konditor viser fram kveldens dessert: Bursdagskaken. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Slottets hovedport er pyntet med blomster og gartnerne legger siste hånd på verket. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Marengs med krone på er en del av kakepynten. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Slottets kjøkkensjef er en travel mann i dag. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Kronprinsparet 50 år

I sommer har både Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit fylt 50 år. Fredag 25. august, på Kronprinsparets bryllupsdag, ble begge dagene markert med bakgårdsfest på Slottet. På gjestelisten sto mennesker fra hele landet, i tillegg til representanter for det offisielle Norge.  Fotoalbumet oppdateres.

Slottets hovedport er pyntet med blomster og gartnerne legger siste hånd på verket. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Slottets hovedport er pyntet med blomster og gartnerne legger siste hånd på verket. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Slottets hovedport er pyntet med blomster og gartnerne legger siste hånd på verket. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff
Veien gjestene skal gå gjennom Hovedport og ut i Slottsgården er også dekorert. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Georgineblomster kommer på plass i Slottsgårdens fontene. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
På kjøkkenet har det vært full aktivitet i flere dager. Gulrøtter spiller en hovedrolle i en av kveldens retter, og skal skrelles, blansjeres og beskjæres. Alle 1400 av dem. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
"Kakelaget" forbereder en bursdagskake til hvert av de 48 bordene. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff
Slottets konditor viser fram kveldens dessert: Bursdagskaken. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Viser 8 av 30