Hopp til innholdet

Utnevnelse til St. Olavs orden

H.M. Kongen har utnevnt kokk Eyvind Hellstrøm, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden for hans innsats for utbredelse av norsk kokkekunst.

14. juni 2007

Ordensrådet har i sin vurdering lagt vekt på at i en årrekke har vært ledende når det gjelder konkurranser og opplæring av norske kokker. Han er en nestor blant norske matkunstnere og har bidratt til kjennskap og utbredelse av norsk matkultur og kokkekunst. Det er også lagt vekt på betydningen av hans virksomhet for eksport av norske råstoffer.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved et arrangement på Restaurant Bagatelle, Bygdøy allé 3, Oslo, torsdag 21. juni 2007 kl 1400 og vil bli foretatt av kansellisjef Egil Vindorum.

St. Olavs Orden

St. Olavs Orden: Storkorskjede med krasjan. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
St. Olavs Orden: Kommandør, damer. Foto: Kjartan Hauglid, Det kongelige koff
St. Olavs Orden: Kommandør med sverd, herrer. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
St. Olavs orden: Kommandørstjerne. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
Kokarden i sentrum av St. Olavs Ordens insignier. Foto: Kjartan Hauglid, Det kongelige hoff
St. Olavs Orden: Ridder 1. klasse, herrer - baksiden. Foto: Henning Labrå, Det kongelige hoff
St. Olavs Orden: Rosetter (Boutons) for Storkors, Kommandør med stjerne, Kommandør og Ridder (Foto: Kjartan Hauglid / Det kongelige hoff)