Hopp til hovedinnhold

Idrettsgalla 2010

Hennes Majestet Dronning Sonja var lørdag til stede på Idrettsgallaen i Håkonshallen på Lillehammer. Dronningen delte ut Ildsjelprisen til Vidar Bøe sammen med idrettspresident Tove Paule.

11.01.2010

Vidar Bøe ble kåret til årets ildsjel etter 40 års utrettelig innsats for idretten og samfunnets svakeste. Han har bygget opp Østmarka IL i Lørenskog og ble kjent for mange da han sommeren 2009 syklet tandem fra Trondheim til Oslo sammen med blinde Tahir Hussain.

Dronningen understreket viktigheten av den frivillige innsatsen:
– Uten frivilligheten hadde idretts-Norge og mange andre deler av vårt samfunn ikke hatt den standarden vi har i dag. Jeg synes det derfor er veldig hyggelig å få dele ut prisen.

Ildsjelprisen ble delt ut for femte gang i år.

Øvrige priser

I tillegg til Ildesjelprisen ble det delt ut 13 andre priser. Langrennsløperen Petter Northug ble mestvinnende, med både Årets navn og Utøvernes pris. Suzann Pettersen ble kåret til Årets kvinnelige utøver, mens Årets mannlige utøver ble Ole Einar Bjørndalen.

Orienteringsløperen Anders Nordberg ble kåret til Årets forbilde etter at han avbrøt en mulighet til VM-gull for å hjelpe en konkurrent som hadde skadet seg alvorlig.

Idrettsgallaens hederspris tilfalt Thor Ole Rimejordet. Han er arkitekten bak den norske toppidrettsmodellen som etter hvert skulle bli Olympiatoppen, og har også vært en pionér innenfor toppidrett for funksjonshemmede.

Bård Tufte Johansen var programleder for andre år på rad.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook