Hopp til hovedinnhold

Nyheitsarkiv

Oversikta viser nyheitsmeldingar bakover i tid. Du kan abonnere på nyheiter frå Kongehuset.no:
Gå rett til registrering

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i ettermiddag til stede ved den nasjonale minneseremonien av Den internasjonale Holocaustdagen på Akershuskaia i Oslo.

Hennes Majestet Dronning Sonja var i går kveld til stede på åpningskonserten til Glogerfestspillene i Kongsberg kirke – med Notre Dame-organist Olivier Latry på orgelbalkongen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har sendt følgende kondolansebudskap til Hans Majestet Kong Tupou VI av Tonga etter vulkanutbruddet og den påfølgende tsunamien som har rammet øystaten hardt.

Hans Majestet Kongen har utnevnt Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra mottok i dag gratulasjonsdeputasjoner fra det offisielle Norge i Lille festsal på Slottet i anledning myndighetsdagen.

I høve myndigdagen fekk Den Høgvørde Prinsesse Ingrid Alexandra invitasjon til å følgje dagens statsrådsmøte og observere korleis statsråd under leiing av Hans Majestet Kongen går føre seg.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Stortinget, Regjeringen og Høyesterett. Besøkene fant sted i forbindelse med Prinsessens myndighetsdag i morgen.

Fredag 21. januar fyller Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra 18 år. Prinsessen har fått sitt eget kontor på Slottet, og disse bildene er tatt på hennes kontor.

I år vil Kongefamilien følge vinter-OL og heie på de norske utøverne foran TV-skjermen. Kongefamilien vil i likhet med store deler av Norge følge lekene med stor iver.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit mottok i dag representanter for fire av sine beskytterskap i digital audiens.

Frå inn- og utland har Kongefamilien motteke mange jule- og nyttårshelsingar, som dei sette stor pris på.

13.01.2022 Heia fram VM-gull

For første gong var dei beste parautøvarane i verda innan alpint, langrenn, skiskyting og snowboard samla til verdsmeisterskap. Kronprins Haakon og Prinsesse Märtha Louise var til stades på den første dagen i meisterskapet.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for 16 organisasjoner. I dag tok hun imot representanter for fem av dem i digital audiens.

Kronprinsparet var i ettermiddag til stede på en minnegudstjeneste for erkebiskop Desmond Mpilo Tutu i Oslo domkirke.

26.12.2021 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen på vegne av Kongefamilien i anledning erkebiskop Desmond Mpilo Tutus bortgang.

Kronprinsfamilien innleidde årets julefeiring i ettermiddag ved å gå til den tradisjonelle gudstenesta i Asker kyrkje. Sokneprest Karoline Astrup tok imot Dei kongelege på kyrkjetrappa.

Hans Majestet Kong Harald sender denne hilsenen til alle ved inngangen til julehøytiden.

22.12.2021 Julefotografering

Denne uken fant den tradisjonsrike julefotograferingen av Kongefamilien sted. I år ble julebildene av Kongeparet og Kronprinsfamilien tatt på Bygdø Kongsgård. 

Deres Majesteter Kongen og Dronningen var i dag til stede da tidligere statsminister og fylkesmann Kåre Willoch ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo.

Hans Majestet Kongen har forfremmet hoffsjef Gry Mølleskog til Kommandør med stjerne og utnevnt leder for det kongelige sekretariat Olav Heian-Engdal til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Tilsette på vaksinesenter over heile landet gjer ein stor innsats for å vaksinere befolkninga. Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag vaksinesenteret i Bydel Grünerløkka i Oslo.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Luftforsvarets base i Bodø. Under besøket fikk Prinsessen oppleve store deler av Nord-Norge fra baksetet på et av Luftforsvarets F-16 jagerfly.

I dag mottok de to journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov Nobels fredspris for sin kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland. Kongeparet og H.K.H. Kronprinsen var til stede i Oslo rådhus under seremonien.

På USA-besøkets siste dag la Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ned krans på den ukjente soldats grav, på æresgravlunden i Arlington.

Etter to dagar i New York er Den Høgvørde Kronprinsen no på plass i Washington, D.C. for å innleie dag tre av Noregs offisielle besøk til USA.

Den andre dagen av Kronprinsens besøk til USA og New York startet med et besøk til Equinor, der han foretok den offisielle innvielsen av Equinor sitt nye havvindkontor i Industry City i Brooklyn.

06.12.2021 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen på vegne av Kongefamilien i anledning tidligere statsminister Kåre Willochs bortgang.

06.12.2021 Kronprinsen i FN

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon innledet i dag det offisielle besøket til USA. Hovedmålet med besøket er å bidra til å styrke internasjonalt samarbeid, samt det gode forholdet mellom USA og Norge. 

06.12.2021 Kim Friele bisett

Hennar Majestet Dronninga og Den Høgvørde Kronprinsessa var i dag til stades da pioneren og forfattaren Karen-Christine (Kim) Friele vart bisett frå Oslo domkyrkje.

I dag har Frivillighetens dag blitt markert over hele landet, og med det - startskuddet for Frivillighetens år 2022. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er årets høye beskytter, og deltok med en videohilsen under feiringen.

Denne uken var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon på plass i Oslo Rådhus da Mulighetsstudien for Oslo Science City ble presentert. Studien ser på mulighetene de neste 25 årene for Norges første innovasjonsdistrikt.

Hennes Majestet Dronningen delte i dag ut Dronning Sonjas skolepris til Sandnessjøen videregående skole i Nordland.

Den Høgvørde Kronprinsessa var i ettermiddag til stades ved korøvinga til Det Norske Jentekor. Kronprinsessa, som er den høge beskyttaren av koret, ønskte å bli betre kjend med koret og verksemda deira.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i går på Kronprinsparets Fonds første framtidsmøte, der 20 ungdommer fra ulike kanter av landet formidlet synspunkter til beslutningstakere.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i ettermiddag Akershus festning og en utstilling som markerer at det i år er 30 år siden Kong Harald ble Norges konge.

Hennes Majestet Dronningen var til stede ved skihistorisk kveld på Skimuseet i Oslo torsdag kveld. Forfatter Thor Gotaas holdt foredrag om brødrene Marius og Stein Eriksen, og deres betydning for norsk ski og alpinsport.

Kronprinsparet heldt gjestebod på Skaugum i kveld med temaet «Livet etter 22. juli». Dei 40 inviterte gjestene vart på ulike måtar utsette for terrorangrepa for ti år sidan.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede ved markeringen av 100-årsjubileet til Det mosaiske trossamfunns synagoge i Oslo. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av Zerokonferansen i Oslo i dag. Klimaledere fra politikk, myndigheter, næringsliv og organisasjoner møtes for å diskutere klimaløsninger.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i morges Olympiatoppens Prestasjonskonferanse i Oslo. På scenen stod en gullvinner i Paralympics og norske næringslivsledere.

Konfirmasjonsgåva frå Forsvaret til Den Høgvørde Prinsesse Ingrid Alexandra var eit besøk til Jegertroppen på Rena. Laurdag var Prinsessa på besøk hos soldatane hos Forsvarets spesialkommando.

Hennes Majestet Dronningen stod for den offisielle åpningen av kulturhuset Kjøpmannsgata Ung Kunst i formiddag.

Kronprins Haakon deltok i går kveld på 100-årsfeiringen av Norges Varemesse på Lillestrøm. – Dere skaper begeistring og minneverdige øyeblikk.

– Norske Boligbyggelags Landsforbund er en viktig samfunnsaktør som jeg med stor glede ønsker gratulerer med de første 75 årene, sa H.K.H. Kronprinsregenten i sin hilsningstale til jubilanten.

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor, dr. agric Odd Vangen, Ås, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i kveld til stede i Oslo rådhus i anledning Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) sitt 75-årsjubileum.

Deres Majesteter Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland er på statsbesøk i Norge. I dag reiste de til Trondheim for å høre om grønn energi og om de mange mulighetene havet gir.

Ytringsfriheten står sterkt i Norge og Nederland, og bekjempelse av hatprat er høyt på agendaen i begge land. Unge samfunnsstemmer møttes til seminar og debatt på Deichman Bjørvika i formiddag.

I ettermiddag besøkte to kongepar Frammuseet i Oslo. På dekk på polarskuta «Fram» møtte dei åtte engasjerte studentar og unge frå Noreg og Nederland.

Deres Majesteter Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland ble ønsket velkommen på statsbesøk til Norge på Slottsplassen i dag.

Hvert år markeres Forsvarets minnedag, og i formiddag la Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten ned krans ved nasjonalt veteranmonument på Akershus Festning.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok imot Tysklands president, Hans Eksellense herr Frank-Walter Steinmeier og hans kone Elke Büdenbender på Slottet i dag.

Den Høgvørde Kronprinsen besøkte i dag robotselskapet AutoStore, inst i Vatsfjorden nord i Rogaland. I Haugesund lét han seg imponere av 100 jenter som lærte om koding og speldesign på Girl Tech Fest.

– Dere skaper stolthet og fellesskap, og dere er store forbilder, sa Hans Majestet Kongen da han i kveld talte til norske idrettsutøvere, trenere og ledere som deltok i OL og Paralympics i Tokyo.

Hans Majestet Kong Harald var til stede på Ullevaal stadion i dag under kvinnenes cupfinale i fotball. Finalen ble spilt mellom Vålerenga og Sandviken.

I dag var Hans Majestet Kong Harald til stede i Oslo Rådhus under en markering av at det er 50 år siden de første arbeidsinnvandrerne kom fra Pakistan til Norge.

Landslaget for mat og helse i skolen (LMHS) feirar 100-årsjubileum. – Det er viktig at barn og unge lærer kor mykje i livet som heng saman, sa Den Høgvørde Kronprinsessa i gratulasjonshelsinga si.

I kveld samles stortingsrepresentantene på Slottet til stortingsmiddag for 103. gang. I 2020 måtte middagen avlyses på grunn av pandemien. Nå videreføres tradisjonen.

I høst har hagearkeologene vært i sving i anlegget omkring lystslottet Oscarshall. Det kan bety en mer blomsterrik og romantisk park neste sommer.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Universitetet i Bergens 75-årsjubileum i dag. Det er nøyaktig 75 år siden Kong Haakon VII la ned universitetets grunnstein.

25.10.2021 SIKT i gang i Bodø

For niande år på rad inviterer Den Høgvørde Kronprins Haakon unge leiarar og talent til konferansen SIKT. Delar av programmet blir strøymde direkte frå Nord universitet i Bodø.

- Jeg tror jeg kan si - på vegne av alle - at dette har vi gledet oss til! Endelig kan vi samles, og snart skal vi gå inn de store dørene til en ny attraksjon – ikke bare i vår hovedstad, men i Norge, og i verden, sa Hans Majestet Kongen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag studentfestivalen UKA og fulgte i farfars fotspor da han la ned grunnsteinen til Studentersamfundets nybygg i Trondheim.

Trondheim har forskningsmiljøer i verdensklasse. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i morges vert for et frokostmøte om teknologi og samarbeid i Trondheim.

– Eg helsar Sametinget velkommen til ansvarsfull gjerning og ønskjer at ho må bli til gagn for det samiske folket og for fedrelandet vårt, sa Hans Majestet Kongen i opningstalen i dag.

Hans Majestet Kongen var til stede da det viktige og symboltunge dokumentet Lappekodisillen kom «hjem» til Samisk arkiv i Kautokeino, 270 år etter undertegnelsen av grensetraktaten mellom Norge og Sverige.

Bjarne Bogen og Bjørn Tore Gjertsen ble i dag tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2020 og 2021. Hans Majestet Kongen stod for den høytidelige overrekkelsen.

Kronprinsparet deltok i formiddag på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke til minne om de drepte og til trøst for de berørte etter angrepet i Kongsberg.

Hans Majestet Kongen utnemnde i statsråd i dag ny regjering og Jonas Gahr Støre til Noregs nye statsminister.

I et brev til ordføreren i Kongsberg uttrykker Kongen på vegne Kongefamilien følgende budskap:

I år feirer Kronprinsparet 20 års bryllupsdag og dermed også 20-årsjubileum for Kronprinsparets Fond. I dag ble dette markert med besøk til en av Fondets samarbeidspartnere, UngInvest i Modum. 

12.10.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Estlands president, H.E. herr Alar Karis.

12.10.2021 Heiet frem Norge

Kronprinsparet var på plass på Ullevål og fikk se det norske herrelandslaget i fotball ta tre viktige poeng i VM-kvalifiseringen.

Hans Majestet Kongen stod i dag for opninga av det 166. stortinget ved å lese trontalen. Hennar Majestet Dronninga og Den Høgvørde Kronprinsen var òg til stades under den høgtidelege seremonien.

Hans Majestet Kongen har utnevnt daglig leder Erik Hillestad, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen fulgte Norges beste brytere i aksjon under verdensmesterskapet i bryting denne uken. 800 utøvere fra over 100 land deltok.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Landslaget for lokalhistories 100-årsjubileum i ettermiddag. Lokalhistorie engasjerer over hele landet, og mer enn 70 000 mennesker er tilknyttet norske historielag.

Det går mot vinter og i dag, 1. oktober stengjer Dronningparken for sesongen. Han opnar att til våren, nærare bestemt 18. mai.

Fredrikstad har Gamlebyen, sjø og kyst, en spennende ungdomsbedrift og elektriske byferger. Alt dette fikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen oppleve under besøket til Fredrikstad i dag.

Dronning Sonjas skolepris 2021 går til Sandnessjøen videregående skole i Nordland. Dette kom fram under en audiens med juryen på Slottet torsdag. Under audiensen roste Hennes Majestet Dronningen lærernes innsats under pandemien.

Kronprinsparet besøkte Våler og Moss på andre dag av fylkesturen til Viken og møtte mennesker som var glade i hjemstedet sitt.

– Vi har vært gjennom en veldig spesiell tid, så det er ekstra gøy at vi kan samles sånn som dette nå og være så mange mennesker sammen, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da Kronprinsparet innledet årets fylkestur i dag.

Gründermiljøet i Noreg har hatt ei positiv utvikling dei siste åra. Den Høgvørde Kronprinsen møtte i dag 15 av dei som har vore med på denne reisa.

Hans Majestet Kongen har utnevnt førsteamanuensis Odd Mathis Hætta, Alta, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kronprinsparet tok imot 20 ungdommer fra fondets nåværende og tidligere samarbeidsprosjekter til jubileumslunsj på Skaugum i dag.

I dag fyller Prinsesse Märtha Louise 50 år, og i anledning Prinsessens fødselsdag ble årets tildeling av midler fra Prinsesse Märtha Louises Fond offentliggjort.

Den Høgvørde Kronprinsen var i dag til stades under Hovudredningssentralens 50-årsjubileum i Bodø. – Takk for at de gjennom 51 år har vore vår felles nasjonale tryggleik.

Hans Majestet Kongen har utnevnt visekunstner Halvdan Johannes Falck Sivertsen, Bodø, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag er det nøyaktig 100 år siden Kong Haakon VII foretok den offisielle åpningen av Dovrebanen på Hjerkinn stasjon. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok på markeringen.

Hans Majestet Kongen har utnevnt tidligere klimaforhandler Harald Dovland, Strømmen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte forskningsfartøyet Dr. Fridtjof Nansen og åpnet havkonferansen The Ocean i Bergen i formiddag.

14.09.2021 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Portugals president, Hans Eksellense herr Marcelo Rebelo de Sousa.

Hennes Majestet Dronningen var i kveld til stede ved utdelingen av Anders Jahres kulturpris i Universitetets Aula i Oslo. På grunn av pandemien ble ikke prisen delt ut i fjor, så derfor mottok fjorårets prisvinnere sine priser sammen med årets pristagere.

Denne uken har Kronprins Haakon besøkt Finnmark landforsvar. I løpet av tre dager har Kronprinsen møtt vernepliktige og annet personell ved blant annet Porsangermoen og Garnisonen i Sør-Varanger.

Mange unge gutar fell ut av skule-, arbeids- og samfunnsliv. Den Høgvørde Kronprinsen opna i dag konferansen Guttas Campus om denne samfunnsutfordringa.

Hans Majestet Kongen var i kveld til stede ved årsmøtet til Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo hvor fire priser ble delt ut.

Hans Majestet Kongen holdt i ettermiddag lunsj for nye utenlandske ambassadører som skal tjenestegjøre i Norge.

Barne- og ungdomsidretten gjør en viktig innsats for å inkludere. – Det er plass til alle. Det er det fine, sa Hans Majestet Kongen under besøket hos Vålerenga Fotball i ettermiddag.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus Steinar Sælid og høyesterettsdommer dr. jur Magnus Arvid Matningsdal til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Det nye bygget husar Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet – viktige institusjonar for dyrehelse, fiskehelse og samfunnstryggleik i Noreg. Hennar Majestet Dronninga var til stades på opninga i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk digitalisere et dokument fra 1233 da han i formiddag besøkte Riksarkivet og Arkivverket på Kringsjå i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt dr. Jannicke Mellin-Olsen, Haslum, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

29.08.2021 Gratulasjon

Hans Majestet Kongen gratulerte i dag Salum Ageze Kashafali med Paralympics-gull. Prinsesse Märtha Louise representerer ofte Kongefamilien under Paralympics og sendte også sine gratulasjoner.

29.08.2021 Gratulasjon

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Märtha Louise sendte i dag følgende hilsen til Birgit Skarstein.

Hans Majestet Kongen avduka i føremiddag Nasjonalt veteranmonument og tende den «evige flamme» på Akershus festning i Oslo.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen mottok i dag Plan Norge og UNICEF Norge til audiens på Slottet.

Hans Majestet Kongen har forfremmet H.M. Kongens privatsekretær Knut Brakstad, Asker, til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen debarkerte i ettermiddag Kongeskipet Norge. Debarkeringen markerer at sesongen for Kongeskipet er over for i år.

Hennes Majestet Dronningen delte ut blomster og diplom til solistene etter kveldens konsert i Operaen i Bjørvika. Konserten var i regi av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

I mange generasjonar har midlar frå Opplysningsvesenets fond bidrege til utdanning og opplysning i Noreg. H.M. Dronning Sonja var til stades på jubileumsfesten til ein av dei største grunneigarane i landet på Vestre Aker prestegard.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen takket krigsveteraner og tidsvitner for innsatsen de la ned for Norge under andre verdenskrig. – På vegne av Kongefamilien og hele det norske folk vil jeg si takk.

– Det er veldig hyggelig å være tilbake igjen på Stovner. Jeg har truffet mange engasjerte ungdommer som på forskjellig vis bidrar inn i samfunnet, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen etter besøket til bydelen nordøst i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, Snarøya, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen har utnevnt jordmor og landrepresentant i WHO Elizabeth Hoff, Oslo, til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Mange barn og unge er tilbake på skolen etter sommarferien. Elevar og tilsette ved 150-årsjubilanten Ruseløkka skole i Oslo sentrum vart møtte av eit splitter nytt skoleanlegg.

07.08.2021 Gratulasjoner

Hans Majestet Kongen har sendt hilsen til alle de norske gullmedaljevinnerne i OL, og i dag ble følgende hilsener sendt til Jakob Ingebrigtsen, Anders Mol og Christian Sørum.

Hans Majestet Kong Harald talte under minnearrangementet i Spektrum torsdag kveld. - Det er mitt håp at vi kan hjelpe hverandre med å leve lærdommen fra 22. juli hver dag, i alt vi er og gjør, sa Kongen.

22.07.2021 Tilbake på Utøya

I ettermiddag kom mange overlevende tilbake til Utøya sammen med etterlatte og andre berørte. Det ble en verdig markering av massedrapet som fant sted her 22. juli 2011.

For ti år siden - 22. juli 2011 - ble Norge rammet av de verste terrorangrepene siden andre verdenskrig. Dagen minnes med flere arrangementer i dag, og det første fant sted utenfor Regjeringskvartalet klokken 09.00.

17.07.2021 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kong Harald til Tysklands forbundspresident, H.E. herr Frank-Walter Steinmeier.

17.07.2021 Kondolanse

Følgende kondolanse er oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Philippe
av Belgia.

07.07.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Israels president, H.E. herr Isaac Herzog.

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte lørdag ettermiddag ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2021.

Hans Majestet Kongen har utnemnt Ingrid Wigernæs, Oslo til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Lørdag 3. juli åpner sommersesongen 2021 på Oscarshall. Lystslottet vil være åpent for omvisninger onsdag-søndag fram til 29. august - i tillegg er parkvandringer en del av tilbudet i sommer.

- Dere har vært med å endre Norge til det bedre gjennom deres imponerende arbeid – som betyr så mye for så mange mennesker, sa Prinsesse Märtha Louise under Forbundet for muskelsykes (FFM) 40-års jubileum.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok denne uken på Den nasjonale veterankonferansen i en samtale med veteran Thor Andreas Kårsten.

18.06.2021 Gardister hedret

Hans Majestet Kongen ga i formiddag audiens på Det kongelige slott i anledning årets tildeling av Gardens ur og Brigader Leif Schanches æresbevisning.

Småbåtar følgde Kongeskipet Norge inn mot kai i Florø – der Kongeparet steig i land og vitja Florø kulturhus for samtaler om korleis folk har hatt det under pandemien.

Deira Majestetar Kongen og Dronninga besøkte verftsindustri som har vore råka av koronautbrot, og samtalte med ein ung tilbakeflyttar til ei av dei små, idylliske stadane i Hyllestad – på andre dag av Kongeparets reise i Vestland.

Denne uken besøker Kongeparet og Kongeskipet tre kommuner på Vestlandet. Turens første stopp var bygda Flåm, innerst i Aurlandsfjorden.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen fikk i formiddag se og prøve seg på livredning under Redningsselskapets åpning av båtsommeren på Honnørbrygga i Oslo.

Etter ønske fra Kongeparet holdt statsforvalterne i dag en orientering om hvordan pandemien har rammet de forskjellige delene av Norge, og ikke minst hvordan den er blitt håndtert i de enkelte fylkene.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ledet i ettermiddag en samtale om marin forsøpling med de første ni vinnerne av FNs Ocean Innovation Challenge. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte torsdag «Håpets katedral» på Isegran i Fredriksstad. Arbeidet med den helt spesielle katedralen har pågått i mer enn tre år, og nå er prosjektet klar for å bli realisert.  

Kråkestien med sine 949 trappetrinn ved starten av Dronningstien sør fekk i dag si offisielle opning. – Endelig, sa Hennar Majestet Dronning Sonja.

Prinsesse Astrid, fru Ferner trakk frem Norges Handikapforbunds utrettelig innsats for å bedre de funksjonshemmedes situasjon i sin hilsen til forbundets 90-årsmarkering i dag.

Hans Nielsen Hauge var lekpredikant, industrigründer og samfunnsbygger. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpne besøkssenteret ved hans fødested utenfor Fredrikstad.

Sammen med Norsk friluftsliv og Oslo Kajakklubb dro Kronprinsparet denne uken på padletur med fire ungdommer i Oslofjorden. Det siste året har friluftsliv vært et viktig pusterom for mange unge.

Fredag markerte sjømatnæringa at det er 50 (pluss 1) år sidan ein begynte med oppdrett av fisk i Noreg. Festkvelden vart arrangert på Hitra, og Den Høgvørde Kronprinsen stod for opninga.

Kronprinsessen åpnet denne uken Lillehammer Rights. NORLA har i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer åpnet dette nye senteret som har som formål å presentere norske forfattere for internasjonale forlag. 

I år er det ti år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. Kongefamilien ønsker å følge opp en del av dem de møtte for ti år siden, samt andre som på ulike måter ble direkte berørt av terroren.

Klokken 11.30 kom Kongefamilien ut på Slottsbalkongen og klokken 12.00 runget "Ja, vi elsker" over Slottsplassen. Det var ett av flere høydepunkt i dag før programmet ble avsluttet på Kongeskipet.

16.05.2021 Historien om A-1

17. mai skal den nyoppussede Buicken A-1 ut på tur igjen. Den ikoniske bilen har fått et teknisk og estetisk løft siden kjøreturen gjennom Oslos gater på nasjonaldagen i fjor.

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga var vertskap for Oslo kommunes festkonsert i høve 17. mai i år. Konserten vart spelt inn på lystslottet Oscarshall utanfor Oslo sentrum denne veka.

Forrige 17. mai fikk Kongeparet overrakt over 4 000 tegninger fra barn i Oslo. Nå nærmer vi oss en ny nasjonaldag, og et utvalg av tegningene stilles ut i Slottsparken.

I formiddag åpnet den store maritime konferansen i Rostock. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon sendte en hilsen til deltakerne fra øya Steilene i indre Oslofjord.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har signert en avtale om to nye år som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP.

8. mai feirer vi friheten, og vi hedrer norske veteraner. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen la ned krans for å minnes de som har mistet livet sitt i tjeneste for Norge.

I dag lanserte Hennes Majestet Dronningen den nye utstillingen "Kunstaudiens. Nasjonalmuseet i Dronning Sonja KunstStall". Åpningen var digital i påvente av at dørene kan slås opp "for ordentlig".

Årets sommarsesong er offisielt i gang for mannskap og offiserar på Kongeskipet «Norge» når Hans Majestet Kongen embarkerer skipet. Dette skjedde i ettermiddag.

05.05.2021 Takket jordmødrene

I anledning den internasjonale jordmordagen sendte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen en hilsen til alle landets jordmødre. – Jordmødre har en av verdens viktigste jobber.

Aurora Verksted i Bærum er et arbeidsfellesskap av kunstnere med og uten funksjonsnedsettelser. I dag kom Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen på besøk.

Med hjelp av ny teknologi reiste en norsk delegasjon ledet av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på offisielt besøk til California tirsdag. Besøket fortsatte i dag, da en samtale med Nancy Pelosi toppet agendaen.

Kven som helst kan få eit rusproblem. Den Høgvørde Kronprins Haakon understreka dette sterkt da han opna Ruskonferansen 2021 digitalt i dag.

26.04.2021 Skandinavisk møte

Fra hvert sitt hjemmekontor, på Amalienborg i Danmark, Haga slott i Sverige og Skaugum i Norge, møttes i dag de tre skandinaviske kronprinsesse- og kronprinsparene.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen sendte sine gratulasjoner til årets finalister. – Mange av de store utfordringene i vår tid krever nye perspektiver, nye spørsmål, ny energi for at vi sammen kan løse dem.

– Jeg håper og tror at erfaringene fra det siste året vil øke bevisstheten om å ta vare på naturen og kloden vår, sa Hans Majestet Kongen i sin digitale hilsen til Norges Naturvernforbunds landsmøte i ettermiddag.

Det Norske Solistkor fikk Spellemannprisen i kategorien samtid. Overrekkelsen fant sted på Skaugum og ble vist under kveldens Spellemann 2020-sending.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen pekte på betydningen av riktig og viktig informasjon i samfunnet vårt - og på lokale mediers sentrale rolle - i sin tale til norske journalister på årets SKUP-konferanse.

Det kongelige hoff presenterer i dag sin årsrapport for 2020.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort.

08.04.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Kosovos nye president, Hennes Eksellense dr. Vjosa Osmani-Sadriu.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor dr. med. Lars Erik Folkvord Hanssen, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag får 95 organisasjoner, lag og foreninger over hele landet støtte til sosiale og humanitære tiltak fra Kronprinsesse Märthas Minnefond. Det skjer på dagen 120 år etter at Kronprinsesse Märtha ble født.

Hans Majestet Kong Harald sender denne hilsenen til alle nå ved inngangen til påsken. 

Kronprinsparet åpnet Røde Kors' påskeberedskap i dag. - Det arbeidet som de frivillige gjør – både nå i påsken og året rundt – er utrolig viktig, sa Kronprinsregenten.  

23.03.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Tanzanias nye president, Hennes Eksellense fr. Samia Suluhu Hassan.

Erling Sven Lorentzen ble i dag begravet på Asker kirkegård etter en seremoni i Asker kirke. Lorentzen sovnet inn på Ullevaal sykehus i Oslo den 9. mars 2021.

21. mars er Verdensdagen for Downs syndrom, og Prinsesse Märtha Louise sender sine gratulasjoner. – Vi feirer at alle er like unike.

19.03.2021 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Tanzanias visepresident, Hennes Eksellense fr. Samia Suluhu Hassan.

Hennes Majestet Dronningen foretok i dag den digitale åpningen av en utstilling med skagensmaler Anna Ancher. – I dag flommer lyset fra Skagen inn over Lillehammer Kunstmuseum.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten delte ut Heyerdahlprisen 2021 til HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri under Norges Rederiforbunds årskonferanse i ettermiddag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte en digital hilsen til Pilegrimskonferansen i dag – og en varm takk til alle som arbeider med å ivareta de gamle pilegrimsledene.

Siden 5. mars har en gjeng hardhauser gått på ski fra Hardanger. Målet har vært Oslo og Slottet, og den lange turen har de kalt Dronning Sonjas honnørmarsj.

Erling Sven Lorentzen gikk bort i dag, tirsdag 9. mars 2021 klokken 01.30, etter kort tids sykdom.

09.03.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.K.H. Kronprinsregenten til Portugals president, H.E. herr Marcelo Rebelo de Sousa.

– Vi hadde kommer så langt. Vi har ikke råd til å miste alle disse fremskrittene, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han satte fokus på pandemiens innvirkning på likestillingsarbeidet verden over.

Nærmere 120 000 unge under 30 år står utenfor arbeid og skole. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til kommunesektoren om hvordan ungdom kan føle tilhørighet til det samfunnet de er en del av.

I dag markerer Norske Kvinners Sanitetsforening sin 125-årsdag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit sendte en digital hilsen til Sanitetskvinnene.

Omtrent fem prosent har dysleksi, og like mange har dyskalkuli og spesifikke språkvansker. Fire unge med lærevansker fortalte i dag Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten om sine utfordringer.

H.M. Kongen har utnevnt professor emeritus Trond Hans Farner Kverno, Bodø, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Astrid, fru Ferner fyller 89 år i dag. Prinsessen er i full aktivitet og hadde flere offisielle oppdrag i 2020.

– Jeg er beæret over å jobbe i et prosjekt som fremmer viktigheten av fars deltakelse i barn og unges liv, sier Thomas Haile i den nystartede organisasjonen Bydelsfedre Norge. I dag møtte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tre bydelsfedre digitalt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten sendte i dag en digital hilsen til Norges Bondelag og takket for at organisasjonen i 125 år har arbeidet med å ivareta det norske landbruket og for å sikre arbeidsforhold for norske bønder. 

80 prosent av verdens varehandel går på kjøl. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Hakon møtte i dag fire norske sjøfolk om bord på skip rundt om i verden. – Takk for innsatsen for å holde samfunnet og fartøyene i gang.

I dag var Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen på digitalt besøk til LHL-sykehuset Gardermoen. Der fikk de blant annet møte tre pasienter som i lang tid har slitt med senskader etter covid-19.

- Jeg vil takke alle dere som hver dag står opp for et bedre samfunn. Et samfunn som er trygt og inkluderende for alle.

20.01.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til USAs president, H.E. herr Joseph R. Biden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen takket i dag de ansatte i kollektivtransporten som har holdt trikker, busser, ferger og baner i gang under pandemien.

Fra Rådhuskaia i Oslo, med reketråleren «Vikingen» og Oslofjorden i bakgrunnen, åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon den digitale konferansen Sjømatdagene.

17.01.2021 Takk fra Kongeparet

I dag, 17. januar 2021, er det 30 år siden Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja ble Norges kongepar. Her er deres hilsen til det norske folk.

Programvaren DHIS2 er blitt brukt til å overvåke malaria, tuberkolosa, HIV og ebola. Da covid-19-pandemien kom ble programvaren raskt tatt i bruk av WHO. I dag møtte Kronprinsparet søsknene Kristin og Jørn Braa som står bak.

Hans Majestet Kongen delte ut norsk idretts pris til Årets ildsjel: Finn-Magne Simonsen fra Bjerkvik. Overrekkelsen fant sted under en audiens på Slottet og vist under kveldens Idrettsgalla på NRK.

Trygge og stabile samfunn får vi av samarbeid, tillit og jobb til folk, var budskapet på NHOs årskonferanse. H.K.H. Kronprinsen fulgte konferansen som i år var digital.

I dag deltok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på et digitalt møte med teamet som skal lede den norske innsatsen i FNs sikkerhetsråd de neste to årene.

DD.MM. Kongen og Dronningen og H.K.H. Kronprinsen besøkte i dag Gjerdrum etter det katastrofale kvikkleireskredet som startet onsdag morgen. 

Hilsen fra Hans Majestet Kong Harald i anledning skredulykken i Gjerdrum. 

Hennes Majestet Dronningen og Oslos ordfører Marianne Borgen var i dag på besøk hos Oslo Krisesenter. – Vi er her. Selv om samfunnet stenger ned, er vi alltid åpne, sier daglig leder.

I dag ble de tradisjonsrike julebildene av Kongeparet og Kronprinsfamilien offentliggjort. Fotograferingen fant sted i Slottskapellet denne gangen.

- Velkommen til oss her i Slottskapellet. I år har vi lyst til å dele en adventsstund med dere. Jeg håper dere får en fin opplevelse sammen med oss. 

18.12.2020 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Moldovas nye president, Hennes Eksellense fr. Maia Sandu.

Onsdag snakket Kronprinsparet med studenter i ulike deler av landet. I dag gikk den digitale turen til Gudbrandsdalen der de møtte ekteparet Hovengen, to aktive pensjonister i Sel kommune.

Institutt for samfunnsforskning feirer 70 år. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen snakket med tre av instituttets forskere om de aktuelle temaene ytringsfrihet, migrasjon og politisk deltakelse.

De har flyttet langt fra familiene sine for å studere. I dag møtte tre studenter til digitale samtaler med Kronprinsparet om en annerledes studietid og hvordan julen blir.

Kronprinsparet besøkte deler av gatemiljøet i Oslo i dag. Mange fra rus- og gatemiljøet sliter ekstra tungt nå som mye er koronastengt, men =Kaffe holder åpent og Juleboka 2020 selger godt. 

04.12.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron.

Fire priser ble delt ut i dag. – Takk for at dere gjør oss, som samfunn, til det beste av oss selv, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i sin videohilsen til frivilligheten.

Hammerfest har mange erfaringer fra smitteutbruddene i høst og vinter. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte i dag representanter fra kommune og fylke via video.

Flyktninghjelpen bistår i noen av de mest krevende områdene i verden. I dag ble Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen med på en virtuell feltreise til Afghanistan, Irak, Libanon og Jemen. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok i formiddag imot Hennes Eksellense president Kersti Kaljulaid i audiens på Slottet.

Over 20 norske musikkselskaper med internasjonale ambisjoner møttes i dag til digital idédugnad. – Den norske musikkbransjen har imponert meg, sa H.K.H. Kronprins Haakon i en videohilsen.

Kommunene står fremst i håndteringen av pandemien. – Takk til dere, men også laget som står rundt dere, sa H.K.H. Kronprins Haakon i videomøte med ordførerne i Bodø, Sokndal og Våler.

Hennes Majestet Dronningen møtte i dag representanter for seks kulturinstitusjoner som hun er beskytter for. – I denne tiden er det forsterket erkjennelse av kunstens og kulturens betydning.

Hennes Majestet Dronningen møtte i dag åtte studenter innen litografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. De viste frem kunsten sin i Dronning Sonja KunstStall, i samme lokale som nå huser den store utstillingen «Slottet + Munch».

30.10.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Frankrikes president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron.

Årets SIKT-konferanse var viet tanker om tiden vi er inne i, og tiden vi har foran oss. H.K.H. Kronprins Haakon ledet konferansen fra Skaugum, og 450 inviterte SIKT-deltakere fulgte direktesendingen som ble sendt derfra.

29.10.2020 Takket Helse-Norge

H.K.H. Kronprinsregenten og H.M. Dronningen tok imot ledere for helsemyndighetene på Slottet i dag. – I en tid preget av tvil og usikkerhet, er vi takknemlige for den handlekraften dere viste, sa Kronprins Haakon.

Søndag delte Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ut historiens første kongepokaler i surfing.

Lørdag er det FN-dagen, og i år er det en spesiell feiring ettersom man også markerer 75 år siden FN ble grunnlagt. I den anledning deltok Kronprins Haakon fredag på en digital sending, som over 1500 skoleklasser fra hele landet var med på.

Maihaugens nye utstilling «Impulser» viser mer enn 1000 kulturskatter fra Norge med klare spor av påvirkning fra hele verden. – Impulsene beriker vår kultur, sa Hennes Majestet Dronningen i sin åpningstale.

22.10.2020 "Blokk til blokk"

Med et knippe markante hiphopere på scenen fikk Kronprins Haakon, sammen med elever fra Nydalen VGS, oppleve Riksteaterets forestilling «Blokk til blokk» før den legger ut på norgesturne.

I år er det 75 år siden frigjøringen av Norge. H.K.H. Kronprinsregenten besøkte i dag den tidligere fangeleiren Falstad i Trøndelag – nå museum, minnested og senter for menneskerettigheter.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet i dag Stadsbygd omsorgssenter på Fosen i Trøndelag. Kronprins Haakon dro så videre til Vanvikan, hvor han besøkte to gründerbedrifter.

15.10.2020 Møtte filmbransjen

Kronprinsregenten fikk i dag møte filmbransjen under Filmtreff på Filmens Hus i Oslo. Her fikk Kronprins Haakon også en forhåndstitt på den nye, norske filmen «Den største forbrytelsen».

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede da Den norske kirke markerte ny preses i Bispemøtet, nytt kirkemøte og nytt kirkeråd med en festgudstjeneste i Nidarosdomen i formiddag. 

Den irsk-canadiske kunstneren Ciara Phillips er årets mottaker av verdens ledende grafikkpris. Hennes Majestet Dronningen overrakte utmerkelsen på Det kongelige slott i dag.

– Det er noe så sårbart og vakkert med beskrivelsene dine av ensomhet, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen da hun mandag kveld ledet en samtale med forfatter Geir Gulliksen.

06.10.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Emiren av Kuwait, Hans Høyhet Sjeik Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten foretok i dag den høytidelige åpningen av det 165. storting. Hennes Majestet Dronningen var også til stede under den historisk annerledes åpningen.

Dronningparken er normalt stengt for publikum mellom 1. oktober og 18. mai. I år er det besluttet å holde den åpen videre utover høsten.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor Brit Salbu, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennes Majestet Dronningen deltok ved markeringen av at barndomshjemmet nå er ferdig gjenreist på Maihaugen. De senere årene har Tuengen allé 1b blitt restaurert for å speile de ulike fasene i livet til Dronningen mens hun bodde i huset.

Årets sesong for Kongeskipet er over. Det ble markert i ettermiddag ved at Hans Majestet debarkerte skipet. Kong Harald benyttet anledningen til å takke skipets mannskap for en fin og opplevelsesrik sesong.

Olje og energi sysselsetter over 40 000 i Rogaland, og pandemien har berørt næringen på mange måter. Kronprinsparet besøkte Stavanger for å lytte til erfaringene de har gjort seg og hvordan de ser på framtiden. 

Frivilligheita står sterkt i Noreg, men er inne i ei krevjande tid som følgje av koronaepandemien. Kronprinsparet besøkte Florø i dag for å høyre kva slags erfaringar organisasjonane her har gjort seg.

På grunn av sterk kastevind henstiller vi alle som bruker Slottsparken om å unngå gjennomfart fram til vinden har løyet. Dronningparken vil bli stengt ut dagen.

Norges utdanninginstitusjoner er i stor grad påvirket av koronapandemien. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte i dag Allanengen barneskole i Kristiansund.

Torsdag kom en gruppe barn til Hans Majestet Kong Harald. De kom fra Blå Kors Barnas Stasjon for å snakke med Kongen om ting som opptar dem og hvordan de har hatt det i koronatiden.

I Flekkefjord møtte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen med mennesker som jobber innen media og kommunikasjon. – Media har gitt veldig god informasjon og spilt en viktig rolle i denne perioden.

09.09.2020 Dronninga på Dovre

Ved Hjerleid handverksskole blir tradisjonshandverket halde høgt i hevd. I dag besøkte Hennar Majestet Dronninga smedar, treskjerarar og laftarar på Dovre.

Jordbruk er viktig i Vestfold og Telemark, og koronapandemien har hatt store konsekvenser. – Jeg er imponert over hvordan bransjen turte å satse da alt var usikkert, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i dag.

I august opplevde Indre Østfold stor smitteøkning. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Askim og fikk en orientering om utfordringer, tiltak og hva kommunen har vært gjennom.

08.09.2020 Rygge kirke 900 år

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Rygge kirke i Moss for å markere kirkens 900-årsjubileum.

07.09.2020 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Indias president, Hans Eksellense Shri Ram Nath Kovind.

I anledning Prins Sverre Magnus' konfirmasjon stilte konfirmanten og Kongefamilien opp til fotografering på Skaugum.

05.09.2020 Prinsen konfirmert

I dag ble Prins Sverre Magnus konfirmert. Seremonien fant sted i Asker kirke, i menigheten hvor Prinsen har fulgt konfirmasjonsundervisningen.

«Building back cleaner, greener and better» var overskriften da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet årets Norfund-konferanse.

28.08.2020 Framme ved grensen

I dag kom Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og reisefølget på Flyktningeruta fram til grensen mot Sverige. Vandringen ble avsluttet på Grenselosmuseet i Eidskog.

27.08.2020 Heidra grenselosane

Den Høgvørde Kronprinsen fortset ferda langs Flyktningruta. Tusenvis vart hjelpte over grensa til Sverige av grenselosane og hjelparane deira. Kronprinsen la blomster ved minnesteinen deira i dag.

I anledning 75-årsjubileet for frigjøringen går Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen den historiske fluktruten fra Oslo til svenskegrensen. Følget vil bruke tre dager på turen.

Den 29. august sender the Metropolitan Opera i New York direkte fra Oscarshall: Den norske sopranen Lise Davidsen holder konsert i lystslottet på Bygdøy.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor Kristian Johan Fossheim, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 

Hans Majestet Kongen har utnevnt skuespiller Henny Moan, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Endeleg kan Oslo-Filharmonien spele for publikummarar igjen. Hennar Majestet Dronning Sonja var til stades under sesongopninga i Oslo Konserthus i går kveld.

Kongefamilien har hatt en strålende og opplevelsesrik uke i Lofoten med Kongeskipet. - Vi startet i Å ytterst på Moskenesøya og endte i Raftsundet i Trollfjorden med sol hele veien, forteller Hennes Majestet Dronningen.

I anledning Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakons bursdag 20. juli, inviterte Kronprinsfamilien til sommerfotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Libanons president, Hans Eksellense herr Michel Aoun.

05.08.2020 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Polens president, H.E. herr Andrzej Duda.

30.07.2020 Gratulasjon

Gratulasjon fra Hans Majestet Kongen til Islands president, Hans Eksellense Guðni Th. Jóhannesson.

H.M. Kongen har utnevnt forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen, Son til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for embedsfortjeneste.

Lørdag klokken 12.00 åpner utstillingen Slottet+Munch i Dronning Sonja KunstStall. De kongelige samlinger viser grafikk av Edvard Munch sammen med de litografiske steinene brukt i trykkingen.

I morgon, laurdag 27. juni, startar sommarsesongen på Oscarshall – lystslottet på Bygdøy utanfor Oslo sentrum. Det er mogleg å følgje omvisingar – eller å hyggje seg i den fine parken omkring.

Hans Majestet Kong Harald mottok i dag Irans nye ambassadør, Alireza Yousefi, og Sri Lankas ambassadør, Godfrey Cooray, i høytidelig audiens på Slottet.

- Biblioteket kan både forme og forandre liv. Biblioteket kan styrke samfunn. Biblioteket kan gjøre verden til et bedre sted. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpne Deichman Bjørvika.

Det er grunn til bekymring, men mangler ikke på begeistring, var budskapet i årets innovasjonstale. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok på arrangementet fra studio i Oslo.

Tysdag var det endeleg klart for opninga av Universitetet i Oslo og Naturhistorisk museum sitt utstillingshus om klima og klimaendringar. Den Høgvørde Kronprins Haakon stod for den offisielle opninga.

"Verdens viktigste rom" var en gave til FN fra Norge i 1952. Hennes Majestet Dronningen introduserte den digitale utstillingen om utformingen av Sikkerhetsrådets sal fredag kveld. 

Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett har nådd ut til et nytt publikum digitalt og utendørs. Denne uken tok Hennes Majestet Dronningen imot organisasjonene i audiens.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i dag på en digital mottakelse for FN-ambassadører i anledning avslutningen av kampanjen for Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd 2021-2022.

I dag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen imot representanter for 4H Norge i digital audiens. Organisasjonen kunne fortelle om medlemsvekst, digitale klubbkvelder og minnerike uteopplevelser i koronaperioden.

09.06.2020 Ærevisingar

Hans Majestet Kongen gav i føremiddag audiens på Det kongelege slottet i høve årets tildeling av Gardens ur og Brigader Leif Schanches ærevising.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus Otto A. Smiseth, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag er det 75 år siden Kong Haakon kom hjem etter 2. verdenskrig. Store menneskemengder ønsket Kongen og Kronprinsfamilien velkommen da de gikk i land.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen dro på miljøovervåkingstokt utenfor Arendal i anledning verdens miljødag. Om bord på G.M. Dannevig ble det teinetrekking i hummerreservatet – og informasjon om spøkelsesfiske, situasjonen i Oslofjorden og Havets tiår.

03.06.2020 Møtte ungdom

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte onsdag fire ungdommer til videomøte for å snakke om hvordan covid-19 har preget deres hverdag. Alle ungdommene er knyttet til forskjellige prosjekter som støttes gjennom Kronprinsparets fond.

Dei religiøse samfunna i Noreg har slutta opp om helseråda frå styresmaktene og vore viktige bidragsytarar i koronatida. Den Høgvørde Kronprinsen fekk høyre om erfaringane deira i dag.

I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon høre om hvordan koronapandemien gir muligheter for bedriftene Less, Epiguard og Rocketfarm. – Det er imponerende og inspirerende, det dere har fått til, sa Kronprins Haakon.

Hennes Majestet Dronning Sonja og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon hilste ved åpningen av Festspillene i Bergen i kveld. - Selv om vi sitter langt fra hverandre kan kunstopplevelsen likevel føre oss sammen, sa Kronprinsen i en videohilsen.

Den 17. mai ble over 4 000 tegninger overrakt på Slottet. I stedet for å vinke til Kongen og Dronningen fra barnetoget, hadde Oslo-elever tegnet sine hilsener til Kongefamilien. 

I dag opnar Dronningparken for sesongen. Han vil vere open i tidsrommet 07.00–20.00 kvar dag fram til 1. oktober.

Kongefamilien markerte Nasjonaldagen både i Asker og Oslo, og de sto på Slottsbalkongen da alle sang "Ja, vi elsker" klokken 13.00.

I over 100 år har Kongefamilien tatt i mot barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Dette ble innstiftet som tradisjon av Kong Haakon i 1906. I dag er 17. mai og barnetoget nesten synonyme begreper, men slik har det ikke alltid vært.

Kronprinsparet møtte i dag skolebarn på Hovden som gleder seg til nasjonaldagsfeiring med bunad og is i slalåmbakken og sammen med familien. Seks russ fortalte om kreative løsninger i en annerledes russetid.

Årets 17. mai blir annerledes for oss alle. Så hvordan kan det likevel bli en ordentlig fin dag? Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte 17. mai-komiteene i Bergen, Alta og Lillehammer.

I dag er det 75 år sidan Kronprins Olav kunne vende heim etter 2. verdskrig. Eit hav av menneske ønskte han velkommen da han gjekk i land på Honnørbrygga i Oslo.

I dag markeres Den internasjonale Sykepleierdagen. - Vi har i denne tiden blitt kraftfullt minnet om hvor viktige dere sykepleiere er for oss alle, sa Hennes Majestet Dronningen i sin hilsen til landets sykepleiere.

– 75 år er gått siden en av de gladeste dagene i vårt lands historie: Endelig kunne vi feire frigjøringen etter fem mørke krigsår, sa Hans Majestet Kongen i sin tale på Akershus festning i dag.

Prinsesse Astrid var i full gang med leksene hjemme på Pook’s Hill utenfor Washington da hun som den første i Kongefamilien i USA fikk høre at tyskerne hadde kapitulert.

Den globale vaksinealliansen CEPI håper en koronavaksine kan være klar i løpet av året. Kronprinsparet møtte i dag to av dem som leder arbeidet med å utvikle vaksine, medisiner og tester via video.

Onsdag heldt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit eit videomøte med det svenske Kronprinsesseparet. I utgangspunktet skulle Kronprinsparet i desse dagar vore på offisielt besøk til Sverige, men dette er utsett grunna koronaviruset.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er beskytter for 15 norske organisasjoner. Mandag og tirsdag tok han imot representanter for fire av dem i digital audiens.

- Jeg tror vi trenger ideene deres, entusiasmen og gjennomføringsevnen deres mer enn noen gang, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i videohilsen til NM i Ungdomsbedrift. Mesterskapet går digitalt hele uken.

Sosial isolasjon er en av koronaens mange konsekvenser. For mange som slet i forkant har isolasjonen gjort en vanskelig situasjon verre. Kronprinsparet fikk høre fra førstelinjen i arbeidet med psykisk helse mandag.

MiRA-senteret opplever stor pågang fra kvinner som trenger informasjon om korona på flere språk. Hennes Majestet Dronningen møtte i dag leder Fakhra Salimi til videosamtale.

Fleire hundre tusen nordmenn er permitterte eller har mista jobben som følgje av koronakrisa. NAV og tre permitterte møtte i dag Kronprinsparet til videomøte for å fortelje om korleis dei opplever situasjonen.

For noen få uker siden gjorde de seg klare til å barke sammen i vårens lønnsoppgjør. I stedet ble det et intenst samarbeid. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte lederne i LO og NHO på video.

På kort tid ble all undervisning i norsk skole digital. – Imponert over hvordan lærere har håndtert en krevende og akutt omstilling, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i videomøtet med tre lærere i dag.

Koronapandemien får alvorlige konsekvenser i mange land, ikke minst i utviklingslandene. I et videomøte med representanter fra FNs utviklingsprogram fikk Kronprinsen høre mer om FNs koronarespons, med særlig vekt på sårbare land.

Den Høgvørde Kronprinsen opna skjærtorsdag den globale, digitale dugnaden The Global Hack. – Vi treng ideane dykkar, sa han i helsinga si til entreprenørane.

Med lite folk i fjellet organiserer Røde Kors beredskapen annerledes enn de pleier. Kronprinsparet fikk i dag en orientering av tre frivillige som er klare til innsats i påsken.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen er på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Her er en hilsen til alle fra Kongeparet i anledning påsken.

Koronakrisen har ført til store endringer i måten Kirkens Bymisjon jobber på for å nå sårbare grupper. – Dere har all grunn til å være stolte av arbeidet dere gjør, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i en hilsen til ansatte og frivillige i organisasjonen i dag.

Ansatte i matbutikker roses av kunder under koronakrisen. I dag var det Hans Kongelige Høyhet Kronprinsens tur til å takke da han møtte tre butikkmedarbeidere til videomøte.

– De har ein samfunnskritisk funksjon. Takk for den viktige jobben de og alle reinhaldarar gjer i Noreg, sa Den Høgvørde Kronprinsen da han vart orientert om arbeidskvardagen til tre reinhaldarar under koronapandemien.

I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen høre om arbeidet som gjøres for å ivareta sårbare barn og unge, samt en orientering fra soldater i Heimevernet som er kalt inn til tjeneste som følge av koronapandemien.

26.03.2020 Nordisk samhold

Islands president sendte en varm hilsen til Hans Majestet Kongen og hele det norske folk da Kongeparet var i karantene. Kongen understreker viktigheten av nordiske bånd i sitt svar til Presidenten.

– Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i et videomøte med ansatte ved Haukeland universitetssykehus i Bergen i dag. Tidligere på dagen fikk han en orientering av Folkehelseinstituttet.

- På vegne av oss andre i det norske samfunnet, vil jeg gjerne si takk for den innsatsen dere alle gjør, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i dag. Han møtte Helsedirektoratet via videokonferanse.

13.03.2020 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kongen til Hellas' nye president, Hennes Eksellense fr. Aikaterini Sakellaropoulou.

Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil Kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet i dag Statpedkonferansen i Oslo. Tema for årets konferanse er «Jeg vil også være med! Barnets stemme og medvirkning - for bedre læring og livsmestring i barnehage og skole.»

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag mentorprogrammet Catalysts i Oslo. Catalysts kobler flerkulturell ungdom mellom 15 og 30 år med mentorer som kan hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Borealis vinterfestival og Finnmarksløpet i Alta torsdag. Finnmarksløpet er verdens nordligste trekkhundløp og har blitt arrangert hvert år siden 1981.

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor emeritus Svein Martinus Nordbotten og professor emerita Berit Bae til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I dag åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten "Spaceship Aurora" ved Andøya Space Center. Her skal barn og unge få lære om verdensrommet og norsk romvirksomhet.

Omgitt av sandklipper, midtveis mellom Rødehavet og Dødehavet, ligger oldtidsbyen Petra. Kongeparet avsluttet statsbesøket til Jordan ved et av verdens syv "nye" underverk.

Integrasjon av flyktninger og samarbeid på tvers av religioner var viktige tema for Deres Majesteter Kongen og Dronningen i dag. Kong Harald berømmet Jordans arbeid for dialog i talen sin.

H.M. Kongen har utnevnt professor Erik Thaulow, Jar, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag vart Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ønskt velkomne til Jordan av Hans Majestet Kong Abdullah II og Hennar Majestet Dronning Rania. Det er første gong Kongeparet er på statsbesøk i Midtausten.

01.03.2020 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kongen til Uruguays nye president, Hans Eksellense herr Luis Alberto Lacalle Pou.

28.02.2020 VM på skøyter

Denne helgen arrangeres VM på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under den offisielle åpningen fredag kveld. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet Nasjonalbibliotekets nye, faste utstilling "Opplyst" i kveld. Utstillingen viser noen av de viktigste kulturuttrykkene i Norge fra 1100-tallet og fram til i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen møtte unge og frivillige på aktivitetshuset Fellesverket i Sandvika i dag. Fellesverket er en åpen møteplass for lokal ungdom i alderen 15-25 år. 

Sterk kuling og snøfokk møtte Den Høgvørde Kronprinsregenten da han kom til Jan Mayen tysdag. Da var det nesten 44 år sidan daverande Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja besøkte øya i Ishavet.

23.02.2020 Ski Tour 2020

Prinsesse Astrid, fru Ferner og Hans Majestet Kong Carl Gustaf av Sverige har fulgt de avsluttende øvelsene i Ski Tour 2020 denne helgen. De kunne gratulere Therese Johaug med seier i Granåsen.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner Kjell Pahr-Iversen, Stavanger, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner og musiker Marit Kristine Bockelie, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen hadde et tett program i Mosambik i dag. Muligheter for næringslivet, kvinners rolle i fredsprosessen, og tilgang på elektrisitet var viktige elementer.

Hans Majestet Kong Harald opna denne veka den digitale versjonen av Norsk Idretts Æresgalleri.

Hennes Majestet Dronningen delte i kveld ut Edvard Munch Art Award til jordanske Lawrence Abu Hamdan under en seremoni i Oslo Rådhus.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon innledet et to dagers besøk til Mosambik da han landet i Maputo i går kveld. På agendaen står hav og miljø, næringsliv, energi og inkludering.

Denne veka har Den Høgvørde Kronprinsen tatt imot representantar for ti av organisasjonane han er beskyttar for i audiens. Dei gav han ei orientering om arbeidet sitt og planane framover.

Hans Majestet Kongen har utnevnt forfatter Edvard Arnt Hoem, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Ulrik Wisløff mottok Nasjonalforeningen for folkehelsens Hjerteforskningspris i dag. Årets vinnere av Demensforskningsprisen er Anders Fjell og Kristine Walhovd.

02.02.2020 Ski-NM i Drammen

Denne helgen har NM på ski gått av stabelen på Konnerud i Drammen. Hans Majestet Kong Harald fulgte de norske skiløperne fra tribunen søndag.

27. januar var det 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og statsminister Erna Solberg representerte Norge under markeringen i Polen i går kveld.

H.M. Kongen har utnevnt preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien, Oppegård til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

23.01.2020 Mintest Holocaust

Den Høgvørde Kronprinsregenten la i ettermiddag ned krans på vegner av Noreg ved Holocaust-minnesenteret Yad Vashem i Jerusalem. Måndag er det 75 år sidan frigjeringa av Auschwitz.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tok del i åpningen av Bergens 950-årsjubileum i dag. Der var det lagt opp til stor markering på Bryggen, og tusenvis tok del i folkefesten.

Over 850 barn fra skoler i Oslo sentrum flyttet i dag hele 6000 bøker fra det gamle Hovedbiblioteket på Hammersborg til nye Deichman Bjørvika. I Bjørvika ble barna tatt imot av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen. 

Norge har svært gode forutsetninger for å utvikle fangst og lagring av karbon. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten besøkte sementprodusenten Norcem for å lære mer om denne teknologien. 

I ettermiddag besøkte Den Høgvørde Kronprinsregenten hovudkontoret til Flyktninghjelpa i Oslo. Den humanitære organisasjonen hjelper menneske på flukt over heile verda.

13.01.2020 Kondolanse til Oman

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Sultanen av Oman, Hans Majestet Sultan Haitham Bin Tariq Al Said.

Kongefamilien har mottatt mange hilsener som har varmet spesielt gjennom denne julehøytiden.

Hans Majestet Kongen har utnemnt Sjef Hoffets stab Tone Rinden Rygh, Sandvika, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

03.01.2020 Ari Behn bisatt

I ettermiddag ble Ari Mikael Behn bisatt fra Oslo domkirke. Oslos biskop Kari Veiteberg forrettet under gudstjenesten i en kirke fylt av familie og venner.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Prinsesse Märtha Louise var i dag til stede ved den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo.

Kronprinsfamilien innledet julen ved å overvære familiegudstjenesten i Uvdal kirke på julaften.

Torsdag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit barneavdelingen på Drammen sykehus. 

18.12.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kongen til Algeries nye president, Hans Eksellense herr Abdelmadjid Tebboune.

I dag var det tid for den tradisjonelle julefotograferinga på Slottet, og Kongeparet og Kronprinsfamilien kom saman i Den røde salong.

Krigsveteranen og forfatteren Ragnar Ulstein ble stedt til hvile fra Spjelkavik Kirke i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede ved gravferden i Ålesund.

12.12.2019 Besøkte fengsel

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt i Oslo. Fengselet er et av fire fengsler i Norge med kun kvinnelige innsatte. 

I dag mottok Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali Nobels Fredspris i Oslo rådhus. Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede under den høytidelige seremonien.

Kyrkjeparaden er ein årleg førjulstradisjon for Hans Majestet Kongens Garde. Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen var til stades i Oslo Domkyrkje. 

09.12.2019 Gratulasjon

Gratulasjon fra Hans Majestet Kongen til Argentinas nye president, Hans Eksellense herr Alberto Fernández.

Hans Majestet Kong Harald og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på Ullevaal stadion i dag under herrenes cupfinale i fotball. Finalen ble spilt mellom Viking og FK Haugesund.

08.12.2019 Dissimilis' jul

Lørdag kveld så Prinsesse Astrid, fru Ferner Dissimilis' juleforestilling i Bærum kulturhus. Prinsessen er beskytter for Dissimilis og stiller alltid opp på deres juleshow.

For en uke siden debuterte Lise Davidsen på the Metropolitan Opera. I 2015 vant hun Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og torsdag var Hennes Majestet til stede i New York.

I dag blir Frivilligheitas dag markert over heile landet. Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte frivillige organisasjonar og eldsjeler i Vegårshei, Austre Moland og Arendal.

For 14. gang delte Hennes Majestet Dronningen ut Dronning Sonjas skolepris i dag. Årets vinner er Stigeråsen skole som ligger i Gulset bydel i Skien kommune.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under årskonferansen til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn på Litteraturhuset i Oslo. Nasjonalisme og religion var tema for årets konferanse.  

Kronprinsparet holdt gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 inviterte gjestene er Røde Kors-delegater som står klare til å reise på kort tid i en katastrofesituasjon. 

26.11.2019 Hedret ildsjelene

I dag ønsket Kongeparet 64 eldre ildsjeler velkommen til Afternoon Tea på Slottet. Sammen med Prinsesse Astrid, fru Ferner hedret de innsatsen som gjøres av aktive eldre over hele landet.

Det er 20 år sidan konvensjonen som forbyr produksjon, forbruk, lagring og eksport av antipersonellminer tredde i kraft. I dag talte Kronprinsen ved opninga av den fjerde tilsynskonferansen.

Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under kvinnenes cupfinale i Telenor Arena. Det var duket for derby da Lillestrøm møtte Vålerenga til dyst om norgesmestertittelen.

H.M. Kongen har utnevnt professor og dirigent Grete Pedersen, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Den 26. november kommer eldre ildsjeler til Slottet, invitert på "Afternoon Tea". Her kan du lære mer om denne britiske tradisjonen som Dronning Maud hadde med seg til Slottet i 1905.

18.11.2019 Barnerettsfrukost

Den Høgvørde Kronprins Haakon og Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stades under eit frukostseminar om vald mot barn i regi av NRK Super og Redd Barna i Oslo.

I 50 år har det vært et vellykket næringssamarbeid mellom Norge og Qatar. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen representerte norske myndigheter under markeringen.

07.11.2019 Vitenskap og kultur

Forskning, sport, birøkting og musikk. Norge og Slovenia deler mange interesser, og i dag fikk Kongeparet og President Borut Pahor innblikk i flere av dem.

Kongeparet ønsket Slovenias president, Hans Eksellense herr Borut Pahor, velkommen i dag. Det er første gang en slovensk president er på statsbesøk til Norge, og Kongeparet er vertskap for besøket. 

Det var svært dramatisk i sommer da det gikk jordras i Jølster. I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon grenda Slåtten, og to av gårdene som ble rammet av skredet.

I formiddag la Den Høgvørde Kronprinsregenten ned krans i minnelunden på Akershus Festning under markeringa av Forsvarets minnedag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under åpningen av Startup Campus, en møteplass for gründere som ønsker å lære mer om entreprenørskap og forretningsutvikling. 

De to siste dagene har nærmere 200 unge ledere og talent vært samlet på Lillehammer for å bli kjent, lære av hverandre og diskutere «verdiskaping». Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte, for syvende år på rad, til SIKT-konferanse.

For syvende år på rad inviterer Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon unge ledere og talent til konferansen SIKT. Deler av dagens program strømmes direkte fra Høgskolen i Innlandet.

- I dag minnes vi alle dem som bidro til frigjøringen av Øst-Finnmark, sa Hans Majestet Kongen i dag. Det er 75 år siden lokalbefolkningen i nord kunne ønske sine sovjetiske frigjørere velkommen.

25.10.2019 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kongen til Tunis’ nye president, Hans Eksellense herr Kaïs Saïed.

24.10.2019 Samisk språkuke

Hans Majestet Kongen delte ut Språkløftets språkpris i regi av Sametinget i dag. Utdelingen inngår i markeringen av Samisk språkuke, som markeres med arrangementer over store deler av landet. 

24.10.2019 Our Ocean i Oslo

Hva kan verdenssamfunnet gjøre for å sikre renere hav og en bærekraftig utnyttelse av ressursene? Kronprinsen fulgte den store havkonferansen Our Ocean som avsluttet i Oslo i ettermiddag. 

22.10.2019 Tronskifte i Japan

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen representerte Norge ved seremonien som markerte tronskiftet mellom Hans Majestet Keiser Akihito og Hans Majestet Keiser Naruhito i dag.

Den Høgvørde Kronprinsen møtte japanske og norske næringslivsleiarar under ei mottaking i Tokyo i dag. Kronprinsen er i Japan i høve tronskifteseremonien i morgon.

Med 2000 i salen, 7500 utstillere på plass og et forventet oppmøte på 300 000 besøkende kunne endelig Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpne den store bokmessen i Frankfurt.

H.M. Kongen har utnevnt generalmajor Kristin Lund, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Litteraturtoget kjørte ut fra perrongen i Köln for sin andre og siste etappe i Tyskland, lastet med 19 norske forfattere og et kronprinspar. Målet er Frankfurt, og verdens største bokmesse.

For første gang har Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessens litteraturtog tatt turen til utlandet. Med kurs for bokmessen i Frankfurt rullet toget i dag ut fra perrongen i Berlin.  

Søndag kveld snakka Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit til nærare 1000 tilskodarar og 500 000 radiolyttarar om norsk litteratur og sitt eige forhold til det å lese.

I disse dager er Kronprinsparet på rundreise i Tyskland for å fremme norsk litteratur. Lørdag gikk turen til den tyske hovedstaden Berlin, for å besøke bokhandelen Pankebuch, som har lagt sin elsk på norsk og nordisk litteratur.

Fredag kveld åpnet utstillingen «Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård» i Düsseldorf i Tyskland. Kronprinsparet var til stede, og H.K.H. Kronprins Haakon sto for den offisielle åpningen av utstillingen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner åpnet den nye utstillingen i KunstStallen i kveld. Den forteller historien om Kong Haakon og Dronning Maud gjennom fotografier, kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger. Og foxtrot.

Den Høgvørde Kronprinsregenten besøkte Åsebråten barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk i Fredrikstad på verdsdagen for psykisk helse. Klinikken fyller 50 år i 2019.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var i morges til stede ved åpningen av Nordic-African Business Summit 2019 i Oslo. Nordic-African Business Summit er Nordens ledende næringslivskonferanse som utelukkende fokuserer på afrikanske markeder.

07.10.2019 Åpnet Flyt Drammen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet i ettermiddag Flyt Drammen. Flyt er et livsmestringsprogram for ungdom i overgangen til videregående skole.

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Aktivitetshuset på Tøyen der hun møtte frivillige som mobiliserer til TV-aksjonen. Dronningen er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 

I dag leste Hans Majestet Kongen Trontalen og åpnet med dette det 164. Storting. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede under den høytidelige seremonien.

Eit jubilerande kulturanlegg, grunnstein til studentbustader for Universitetet i Søraust-Noreg og tradisjonsrik bunadsproduksjon. Kongeparet fekk oppleve mykje da dei besøkte Bø i Telemark i dag.

- Klassisk musikk handler om tradisjon, men også om innovasjon. Det handler om å fornye for å bevare, sa Hennes Majestet Dronningen, og konstanterte at årets 100-åring ser framover.

Kronprinsparet var til stede da minnesmerket "Jernrosene" ble avduket ved Oslo domkirke i formiddag. Etter 22. juli 2011 la tusenvis av mennesker ned roser nettopp her.

27.09.2019 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes president Hans Eksellense herr Emmanuel Macron i anledning tidligere president Jacques Chiracs bortgang.

Ungdoms engasjement og bidrag i kampen mot klimaendringene sto sentralt for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på hans siste dag ved FNs høynivåuke i New York.

FNs høynivåuke fortsetter. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er goodwillambassadør for FNs utviklingsfond, UNDP, og tirsdag var han til stede på toppmøtet om de globale bærekraftsmålene.

Denne uken er verdens nasjoner samlet for en uke med dialog på høyeste nivå. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har et tett program, i likhet med statsminister Erna Solberg og Norges øvrige representanter.

19.09.2019 Avslutta i Sel

Sel kommune var siste stopp på Kronprinsparets fylkestur i år. Her var det duka for hyggelege møte med små og store – og firbeinte – på Glittersjå i Heidal. 

Kronprinsparet fekk innblikk i både gründerskap og gamle tradisjonar da dei besøkte Vågå i føremiddag. Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa er på fylkestur i Oppland.

Hennes Majestet Dronningen åpnet Kistefos-Museets nye kunsthall «The Twist» i går. Bygget er både et museum, en skulptur og en bro i seg selv. 

18.09.2019 Aktiv i Lom

I Lom kommune inviterte ordføraren Kronprinsparet til å sjå på – og delta i – ulike aktivitetar saman med elevane på skulen. Her er det aktiv læring som gjeld.

Forholdet til Ottavassdraget stod sentralt da Kronprinsparet besøkte Skjåk i føremiddag. Elva byr på næringsliv og rekreasjon – men kan òg vere farleg.

I sommer kom de siste skulpturene i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark på plass, og skulpturparken rommer nå tolv skulpturer. I dag var alle skoleelevene som har bidratt invitert til offisiell markering av ferdigstillelsen. 

Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa tok på arbeidstøy og stilte til dugnad i Lesja. Lesjingane er verdsmeistrar i frivillig innsats.

Kronprinsparets fylkestur i Oppland er i gang. Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa besøkjer seks opplandskommunar på tre dagar, og det heile starta i praktfulle omgjevnader på Dovre i dag.

Hans Majestet Kong Harald mottok i går Det frivilige Skyttervesens fortjenstmedalje. Kongen er organisasjonens høye beskytter. 

"Tradisjoner under press" er tema for den 29. utgaven av Ultimafestivalen. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede under åpningskonserten i Oslo konserthus torsdag kveld. 

H.M. Kongen har utnevnt professor dr. psychol. Nora Sveaass, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte onsdag Ørland flystasjon, der han fikk en innføring i Forsvarets nye F-35 kampfly.

H.M. Kongen har utnevnt professor Tore Kristian Kvien, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennar Majestet Dronning Sonja opna nye Tungestølen turisthytte i Luster, åtte år etter at uvêr knuste hytta til pinneved.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk lage is da han besøkte "Sandwich Brothers" i Oslo i dag. Her får unge gutter med flyktningbakgrunn en introduksjon til norsk arbeidsliv gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

04.09.2019 Dykket etter plast

Sammen med WWF Verdens naturfond dykket Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon etter plast ved Sjøstranda i Asker i dag. I løpet av 38 minutter fant de to store poser med plastavfall.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er - sammen med forfatter Geir Gulliksen - redaktør for antologien "Hjemlandet og andre fortellinger". 

I ettermiddag vart det sett punktum for årets sesong med Kongeskipet "Norge". Under oppstillinga på akterdekket takka Kong Harald mannskapa om bord for ein opplevingsrik sesong.

01.09.2019 Prinsessens bunad

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en bunad i konfirmasjonsgave fra Kongeparet. Lørdag brukte hun den for første gang.

31.08.2019 Vær deg selv!

- Om det er ett råd jeg har å gi deg både som konge, fadder og bestefar i dag – så er det dette: Vær deg selv, sa Hans Majestet Kongen i sin konfirmasjonstale til Prinsesse Ingrid Alexandra.

I dag ble Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmert i Slottskapellet, slik hennes far, bestefar og oldefar har blitt det før henne. 

I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra ble det tatt offisielle bilder i Hvite salong på Det kongelige slott.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i morgen, 31. august. Alle som ønsker det kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen.

H.M. Kongen har utnemnt professor dr. med. Reidun Førde, Oslo til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Lørdag 31. august blir Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmert i Slottskapellet. Norges prinsesse er i ferd med å bli voksen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte den frivillige organisasjonen Salam Norge i dag. Organisasjonen fremmer et inkluderende og trygt miljø for seksuelle minoriteter med muslimsk bakgrunn i Norge. 

I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no 30. august.

23.08.2019 Vinnaren er kåra

Den russiske barytonen Sergey Kaydalov gjekk sigrande ut av finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019 fredag kveld. Hennar Majestet Dronninga overrekte sjølv prisen til vinnaren.

I dag reiste Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon til Kværner på Stord for å delta i feiringen av verftets 100-årsjubileum. 

23.08.2019 Finale i Operaen

Det er tid for den store finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hennes Majestet Dronningen er selv til stede når de seks finalistene møtes til dyst på Operaens scene i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte al-Noor Islamic Center i dag. - Alle i det norske samfunnet skal føle trygghet, sa Kronprinsen. - I nærmiljøet, men selvfølgelig også i utøvelsen av religionen sin.

Hans Majestet Kong Harald er til stades under "H.M. Kongens serieseilaser" som blir arrangert i Oslofjorden mellom 20. og 22. august. Kong Haakon VII tok initiativ til regattaen alt i 1919.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte onsdag hovedkontoret til Avinor. Kronprins Haakon fikk en orientering om luftfarten i Norge, og et innblikk i hvordan man ser for seg fremtidens flytrafikk.

22.08.2019 Aida på Oscarsborg

Hennes Majestet Dronning Sonja fikk se Giuseppe Verdis storslagne opera "Aida" i helt spesielle omgivelser på Oscarsborg festning onsdag kveld. 

Tirsdag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede under åpningen av aquakulturmessen Aqua Nor 2019. Den offisielle åpningen av messen ble gjennomført av fiskeriminister Harald T. Nesvik. 

Det er finaleveke i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Tysdag kveld var Hennar Majestet Dronninga til stades under vokal meisterklasse på Oscarshall.

Hennes Majestet Dronningen ønsket velkommen til finissage på Slottet mandag ettermiddag. Mottakelsen markerte avslutningen på sommerens utstilling, Dronningmøter, som er inne i sin siste uke.

Hans Majestet Kongen utnevnte 26. april 2019 den irske historikeren og museumsdirektøren Eamonn McEneaney til Ridder 1. klasse av Den norske fortjenstordenen.

I kveld spiller Oslo Filharmoniske Orkester opp. Hennes Majestet Dronningen vil være til stede når Oslo-filharmonien markerer sitt 100-årsjubileum på Slottsplassen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stades da den nyaste redningsskøyta til Redningsselskapet vart døypt ved Norsk Maritimt Museum onsdag ettermiddag. Skøyta fekk namnet "Prinsesse Ragnhild".

H.M. Kongen har utnevnt seniorrådgiver Hans Christen Rønnevik, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

07.08.2019 Bruk av tittel

Prinsesse Märtha Louise har i samråd med sin familie besluttet at hun fra nå ikke vil bruke prinsessetittelen i sin næringsvirksomhet.

I dag, 20. juli, fyller Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon 46 år. I anledning dagen stilte Kronprinsfamilien til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand. 

Hver dag blir de utforsket, klatret og sittet på. Nå er de siste tre skulpturene er på plass i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. 

Hennar Majestet Dronninga opna Lofoten internasjonale kammermusikkfest måndag. Å arrangere festival er ein eksamen ein må bestå kvar gong, sa Dronninga, som tippa toppkarakter også i år.

08.07.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes i dag fra Hans Majestet Kongen til Latvias nye president, Hans Eksellense herr Egils Levits.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Mosjøen og åpningen av Helgelandstrappa i går. Trappa er bygd av sherpaer fra Nepal og går til toppen av Øyfjellet , 818 meter over havet. 

Hennes Majestet Dronningen var til stede under «Meisterkonkurransen» ved årets Landskappleik som ble arrangert i Vågå. «Meisterkonserten» var avslutningskonserten på Landskappleiken, der mange av klassevinnerne i årets kappleik opprådde.

30.06.2019 Delte ut premier

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte lørdag ettermiddag ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2019. Den tradisjonsrike regattaen på Hankø utenfor Fredrikstad ble arrangert for første gang i 1882.

Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte det norske kvinnelandslaget i fotball før den spennande kvartfinalekampen mot England i går.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i formiddag til stede ved åpningen av generalforsamlingen til Den europeiske kringkastingsunionen (EBU). I år er NRK vertskap for generalforsamlingen der toppsjefene i Europas allmennkringkastere er samlet.

22. juni åpner årets publikumssesong på Det kongelige slott. I år markerer vi at det er 150 år siden Dronning Maud ble født, med utstillingen "Dronningmøter", hvor fortellingene om Kongehusets førstedamer i fortid, nåtid og fremtid krysses. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Pride Park i Oslo i dag. Parken er en del av festivalen Oslo Pride, en markering av homofil kjærlighet, mangfold og åpenhet. 

Tredje og siste dag av fylkesturen til Hordaland besøkte Kongeparet Askøy. Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga vart ønskte velkommen av eit stort felles skolekorps da dei gjekk i land i Herdla småbåthamn. 

Andre dag av Kongeparets fylkestur til Hordaland utspelte seg i Granvin og Ulvik i Hardanger. Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga gjekk i land på Granvin gjestebryggje i dag tidleg.

I dag starta Hans Majestete Kongen og Hennar Majestet Dronninga på årets fylkestur. Fem kommunar i Hordaland skal få besøk, og i dag tidleg gjekk Kongeparet i land i Jondal.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Norge-Amerika Foreningen (NORAM) sitt 100-årsjubileum i dag. Foreningen har hjulpet tusenvis av studenter med å finansiere utdanningen sin.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim i dag. Her delte han ut Gunnerusprisen i bærekraft til økologiprofessor Sandra M. Diaz.

I 2004 ble Vega gitt verdensarvstatus av UNESCO. Torsdag var Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på plass for å åpne nye Vegaøyan Verdensarvsenter - Norges første autoriserte senter i slitt slag.

13.06.2019 Avsluttet i Bergen

Hans Majestet Kongen ledsaget Republikken Koreas presidentpar på besøk til KNM Maud på Haakonsvern festning i Bergen i dag. Statsbesøket ble avsluttet i Edvard Griegs hjem Troldhaugen.

I dag kunne Hans Majestet Kongen ønske Hans Eksellense President Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook velkommen til det aller første koreanske statsbesøket til Norge.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten overrakte prisen til Årets internasjonale suksess under Music Norways utdeling i Prindsen hage i Oslo i dag. Prisen gikk til musikkproduksjons- og låtskriverduoen Stargate.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten foretok den årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde i dag. Under inspeksjonen delte Kronprins Haakon også ut hedersbevisningene Gardens Ur og Brigader Leif Schanches æresbevisning.

07.06.2019 Fredsforedrag

Torsdag ettermiddag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten høre årets fredsforedrag ved Institutt for fredsforskning (PRIO). Foredragsholderen var Steven Pinker, professor i psykologi ved Harvard University i USA.

05.06.2019 Holbergprisen 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten overrakte Holbergprisen til kulturforskeren Paul Gilroy i dag. Gilroy mottar prisen for sin banebrytende forskning og betydning for en rekke fagfelt.

04.06.2019 Nor-Shipping 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte messen Nor-Shipping 2019 på Lillestrøm i dag. Kronprinsen fikk se mange nye teknologiske løsninger som skal bidra til å redusere klimautslippene til sjøs.

I dag fant den årlige vennskapskampen på Skaugum sted. Med tidligere landslagsspillere og en popstjerne på laget, møtte Team Skaugum et opplagt Asker United til kamp om heder og ære.

Norges nyeste forskningsskip har vært på tokt i Antarktis i flere måneder. Nå ligger "Kronprins Haakon" ved kai i Oslo, og i dag gikk Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen om bord. 

Tirsdag kveld fikk 365 kandidater overrakt sine fagbrev og svennebrev i Oslo rådhus. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under den høytidelige seremonien.

Hva skal til for å skape flere vekstbedrifter i Norge? H.K.H Kronprinsen var i salen under Innovasjonstalen 2019 i dag. 

Hans Majestet Kongen har utnemnt folkesongar Sondre Bratland, Edland til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Gjennom 40 år har Vivil Idrettslag arrangert idrettsleker for utviklingshemmede. I dag ble Vivil-lekenes jubileumsutgave avsluttet på Nadderud stadion med sin beskytter Prinsesse Märtha Louise til stede.

Fredag kveld overrakte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen Den norske prisen til Yara under Green Tech Festival. Festivalen har tatt mål av seg til å bli verdens største innen grønne løsninger og bærekraftig framtid.

24.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Sør-Afrikas president, Hans Eksellense herr Cyril Ramaphosa.

Mari Slaattelid er årets festspelutstillar. Hennar Majestet Dronninga var til stades da utstillinga "Kystverket" opna i Bergen Kunsthall i dag.

For 67. gang skal musikk, kunst og opplevelser av alle slag fylle byen. Hennes Majestet Dronningen var til stede under åpningen av Festspillene på Edvard Griegs plass i dag.

22.05.2019 Framtidens byer

Hvordan ser framtidens byer ut? Hvordan er det å leve der? Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte "Urban Future" - Europas største konferanse om bærekraftige byer.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet både Klemenskirkeutstillingen og innovasjonshuset DIGS i Krambugata 2 i Trondheim i dag. Her samles byens eldste og framtidige historie under samme tak.

21.05.2019 Abelprisen 2019

I år kunne Hans Majestet Kongen for første gong overrekkje den prestisjetunge Abelprisen til ein kvinneleg matematikar. Karen Keskulla Uhlenbeck tok imot prisen i Universitetets Aula i dag.

20.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Ukrainas nye president, Hans Eksellense herr Volodymyr Zelensky.

Omlag 60 000 barn og unge passerte over Slottsplassen med flagg og faner i dag. Kongefamilien hilste barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen.

"Næringslivets fredspris" – the Business for Peace Award – vart delt ut i Oslo rådhus onsdag kveld. Den Høgvørde Kronprinsen var til stades under  seremonien.

Hans Majestet Kongen markerte at «Finnmark» er flyttet til Norsk Folkemuseum i dag. Et bolighus med utedo og fjøs fra gjenoppbygningstiden er gjenreist på friluftsmuseet, som markerer 125 år i år.

Hans Majest Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved markeringen av 75-årsjubileet til Norsk Anchorite Klubb torsdag kveld.

I formiddag gikk Kronprinsparet om bord på T-banen på Nationaltheatret stasjon retning øst. Tøyen var dagens første stopp for Kronprinsessens Bokbane, før Furuset og Stovner.

Hans Majestet Kong Harald markerte Frigjeringsdagen og Forsvarets Veterandag i dag. Han la ned krans til minne om dei som har falle i teneste for Noreg. 

Kronprinsessens litteraturtog tar T-banen i år, og i dag startet Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen den litterære reisen fra Kolsås til Stovner. Bekkestua bibliotek var første stopp.

Hvordan fungerer stedsans, tidssans og hukommelse? Hvilken del av hjernen styrer disse funksjonene? Hans Majestet Kongen møtte forskerne May-Britt og Edvard Moser i dag.

Hans Majestet Kongen har utnevnt bergingeniør Olav Markussen og professor Per Olaf Fjeld til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

07.05.2019 Eit hav i endring

Ocean Week blir arrangert i Trondheim og Ålesund denne veka. I dag besøkte Hans Majestet Kongen konferansen ved Noregs teknisk-naturvitskaplege universitet (NTNU) i Trondheim.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede da Storhertug Jean ble stedt til hvile i dag. Storhertugen var Luxembourgs statsoverhode i 36 år.

02.05.2019 Gratulasjoner

Følgende gratulasjoner ble overbrakt fra Hans Majestet Kong Harald til Japans nye keiser i anledning kroningen 1. mai 2019.

02.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Rama X av Thailand.

Hans Majestet Kongen ønskjer å besøkje alle kommunane i Noreg. I dag gjekk turen til Skiptvet og Marker i Østfold, der barn og unges oppvekstvilkår, natur og miljø stod sentralt på programmet.

– Å skrive ei bok er det motsette av å skrive på insta. Insta er 100 meter – roman er maraton! Skrivelysten ungdom fekk råd og tips av erfarne forfattarar da Kronprinsessa inviterte til skrivekurs.

Denne helgen er Litteraturhuset i Oslo fylt med bøker og forfattere fra Tyskland, Østerrike og Sveits. Det er tysk-norsk litteraturfestival, og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under åpningen i kveld.

Terrorangrepene mot tre kirker og flere hotell på Sri Lanka 1. påskedag rystet en hel verden. I kveld var Hans Majestet Kongen til stede ved en rekviemmesse for ofrene i Bredtvet kirke i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt kunstner Turi Gramstad Oliver, Sandnes til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kristiania Børs opna dørene for første gong 15. april 1819. Hans Majestet Kong Harald var til stades da Børsen markerte 200-årsjubileet sitt torsdag kveld.

11.04.2019 Avsluttet på Samoa

- Et besøk som dette gir oss bedre muligheter til å stå sammen og gjøre en forskjell. Slik oppsummerte Kronprinsen sitt offisielle besøk til Stillehavet der konsekvenser av klimaendringene har stått i fokus. 

Hennes Majestet Dronningen åpnet den store utstillingen "Munch. Love and Angst" på British Museum tirsdag kveld. Det er den største utstillingen av Munchs grafikk i Storbritannia på 45 år.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har ankommet Samoa - det siste av de tre landene omfattet av besøket til Stillehavet. Å synliggjøre betydningen klimaendringene har for de små stillehavsstatene, har høy prioritet for Samoa.

Det ble en svært variert dag for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på Fiji i dag, med både kransnedleggelse, hav, sport og teater. Størst inntrykk gjorde kanskje likevel den flomutsatte landsbyen Daku.

Hans Majestet delte i dag ut Kong Olav Vs Kreftforskingspris til Anne Simonsen og Norwegian Breast Cancer Group (NBCG).

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er på offisielt besøk i Stillehavet, og i dag ble han ønsket velkommen til Fiji med en tradisjonell seremoni i hovedstaden, Suva. 

– Både det at havet stiger, men også stormene som kommer og ødelegger lokalsamfunnene, påvirker folks liv i stor grad. Det gjør inntrykk, sa Kronprins Haakon til NTB i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har innledet et offisielt besøk til de tre øynasjonene Tonga, Fiji og Samoa sør i Stillehavet. I dag ankom han Tongas hovedstad, Nukuʻalofa.

Alle fylker og 53 kommuner fikk besøk av Kongefamilien i 2018. 
Det kongelige hoff presenterer i dag sin årsrapport for 2018. Vi håper rapporten bidrar til økt kunnskap om og forståelse for Kongehusets og Hoffets virksomhet.

03.04.2019 Miljøtalen 2019

WWF Verdens naturfond arrangerte for første gang Miljøtalen i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen snakket om sitt forhold til naturen under arrangementet.

03.04.2019 Byggjedagar i Oslo

Korleis skal framtidas Noreg byggjast? Den Høgvørde Kronprinsen var til stades da «Byggedagene» opna i dag tidleg.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under Finansnæringens dag 2019. Mer enn 500 med tilknytning til norsk finansliv var samlet i Oslo.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Chile i Puerto Williams søndag. Den lille byen ikke langt fra Kapp Horn regnes som verdens sørligste.

30.03.2019 I Punta Arenas

Etter en dag på reise har Kongeparet kommet til Punta Arenas, helt sør i Chile. Havnebyen ligger ved bredden av Magellanstredet, og er blant annet utgangspunkt for ekspedisjoner til Antarktis.

30.03.2019 Gjekk Riddarrennet

Prinsesse Märtha Louise var følgje for ti år gamle Helena Grinaker Paulsen frå Skogbygda i Akershus under årets Riddarrenn på Beitostølen.

Kongeparets statsbesøk til Chile fortsatte i dag med både næringsliv og kultur på agendaen. Tilbakeføring av materiale Thor Heyerdahl brakte med seg fra Påskeøya, var en viktig del av programmet.

Elleve gründere fra hele verden er i Oslo for å delta på akseleratorprogrammet til Katapult Ocean. I dag presenterte de sine løsninger innen havteknologi for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten.

Kongeparet innledet sitt statsbesøk til Chile i dag. Besøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile, og vil bidra til å utvikle samarbeidet ytterligere. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var i går kveld til stede under Foreningen Nordens jubileumsgalla på Nationaltheatret i Oslo.

H.M. Kongen har utnemnt professor Leiv Magne Hove og professor emeritus Nils Georg Brekke til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under åpningen av Miljøledelse 2019 i Oslo kongressenter i dag – en konferanse for alle som er opptatt av bærekraft og grønn vekst i norske virksomheter.

22.03.2019 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Mosambiks president, Hans Eksellense herr Filipe Jacinto Nyusi.

I dag startet en av Europas viktigste konferanser for elektrisk mobilitet i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede ved åpningen av Nordic EV Summit 2019: Planet electric.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag Den Norske Turistforeningens (DNT) nye hytte Haakonsbu i Kvæfjord. Dagen startet med topptur til Snøtinden og fokus på sikker ferdsel i vinterfjellet.

18.03.2019 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til New Zealands generalguvernør.

"Domstolens betydning for menneskers liv kan ikke overvurderes." Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte for Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg i dag. 

Hans Majestet Kongen var til stede da Anne Lise Ådnøy ble vigslet til ny biskop i Stavanger domkirke. Hun er den første kvinnelige biskopen i Stavanger bispedømme.

14.03.2019 Feiret 100 år

Torsdag kveld markerte Venneforeningen for Kunstindustrimuseet i Oslo sitt 100-årsjubileum. Hennes Majestet Dronning Sonja var blant gjestene.

11.03.2019 Ny mastergrad

Den Høgvørde Kronprins Haakon var til stades da ein ny mastergrad for leiarar i trus- og livssynssamfunn vart etablert i dag.

Kongefamilien var til stede under det tradisjonelle hopprennet i Holmenkollen i dag. På tribunen hadde de besøk av Hennes Majestet Dronning Margrethe av Danmark - og en norsk vinner.

Hennes Majestet Dronning Sonja markerte kvinnedagen på Melahuset i Oslo i dag. Over frokost med minoritetskvinner bidro Dronningen til å belyse ulike likestillingsutfordringer.

Hans Majestet Kongen utnevnte 24. januar 2019 Emilia Lodigiani og Erik Paul Breivik til henholdsvis Kommandør og Ridder 1. klasse av Fortjenstordenen. 

Kongeparet avslutta opphaldet sitt i Seefeld under VM på ski med å følgje herrestafetten i dag. Etter 17 av 22 øvingar leier Noreg medaljestatistikken med heile 19 medaljar totalt.

Barn og unge sto i sentrum for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregentens besøk til Porsgrunn i dag. Han ble da også møtt av barnehagebarn med sang og flagg utenfor Frikslivssenteret på Kjølnes.

Etter et fantastisk VM i alpint i Åre, kunne vi glede oss stort over de norske utøverne våre. Nå gjør Kongeparet seg klart for VM i Seefeld, Østerrike.

I dag ble OL-ilden tent på nytt på Lillehammer. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble tatt imot av jublende barn og OL-maskotene Kristin og Håkon da de ankom Søndre park i formiddag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er i Colombia på oppdrag for FNs utviklingsprogram, UNDP. Torsdag besøkte han et prosjekt som kombinerer integrering av tidligere geriljasoldater, utvikling og miljøvern.

Onsdag reiste Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til La Mojana-regionen, sør-øst i Colombia. Området er svært sårbart for klimaendringer, men et lokalt pilotprosjekt har gitt svært gode resultater.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er i Colombia på oppdrag for FNs utviklingsprogram, UNDP. - Ingenting er viktigere for utvikling enn fred, sa Kronprinsen etter møte med Colombias president.

Hans Majestet Kong Harald besøkte Kongsberg Gruppen i dag. Der fekk han eit innblikk i dei ulike teknologiområda ved bedrifta og framtidas løysingar.

10.02.2019 Norsk jubel i Åre

Kronprinsfamilien var til stede under VM i alpint i Åre i helgen. De mange nordmennene som hadde tatt turen til Sverige fikk mye å juble for.

- Sápmi slutter aldri å fascinere! Hennes Majestet Dronningen ønsket velkommen før Sametingets president Aili Keskitalo åpnet den store samiske kunstutstillingen i KunstStallen torsdag kveld. 

Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under den store markeringen av Samefolkets dag i Oslo rådhus i formiddag.

Hans Majestet Kongen delte ut Nasjonalforeningen for folkehelsens forskningspriser til Torbjørn Omland og Knut Engedal i dag. Utdelingen fant sted ved en seremoni i Det Norske Teatret i Oslo. 

Hans Majestet Kong Harald har følgt NM på ski i helga. Som så mange gonger tidlegare har Kongen heia fram etablerte og kommande skitalent og teke imot vinnarane på kongetribunen.

I 1919 ble Norsk Skibsmæglerforbund stiftet for å samle norske skipsmeglerfirmaer til ivaretagelse av felles interesser. Fredag kveld var Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til stede ved 100-årsmarkeringen. 

01.02.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet den 16. Yang di-Pertuan av Malaysia.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet et nytt læringstilbud for ungdom på Gol i dag. UngInvest AIB har etablert en ny avdeling for inntil 15 ungdommer. Målet er at flere skal fullføre videregående opplæring.

25.01.2019 Havets dag i Davos

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt offisielle besøk til årsmøtet i Verdens økonomiske forum torsdag.

Kongefamilien har motteke mange jule- og nyttårshelsingar frå fjern og nær. Det har dei satt stor pris på. 

NHOs årskonferanse 2019 har temaet «Vi og verden» og retter søkelys på hvordan globale trender påvirker det norske samfunnet – og hvor viktig felles spilleregler er i en urolig verden.

Prinsesse Märtha Louise var lørdag kveld med på den årlige Idrettsgallaen. Der delte Prinsessen ut prisen Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver til Birgit Røkkum Skarstein.

I dag gikk startskuddet for Oslo som europeisk miljøhovedstad. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var begge til stede under åpningsseremonien i Oslo rådhus.

Kongeparet og Kronprinsfamilien var til stede ved den tradisjonelle gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

24.12.2018 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Presidenten i Indonesia, Hans Eksellense herr Joko Widodo.

Hennes Majestet Dronningen har gjort det til tradisjon med et førjulsbesøk, og i år gikk turen til Barnesenteret på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Når noen begår et lovbrudd og kommer i fengsel rammer det også familien på utsiden av murene. I dag fikk foreningen For Fangers Pårørende besøk av Kronprinsparet.

Tredje søndag i advent besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen "VårtNabolag" på Dikemark asylmottak i Asker: En møteplass mellom de som kommer nye til landet og naboene deres.

I dag stilte Kongeparet og Kronprinsfamilien til den tradisjonelle julefotograferingen på Slottet. Den fant sted foran juletreet i Den røde salong.

H.M. Kongen har utnevnt utenriksråd Wegger Chr. Strømmen, Oslo til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Lakselv i Porsanger kommune. Kvensk språk i barnehagen, ungdom med initiativ og gründere sto på Kronprinsens program.

I februar åpner ny utstilling i Dronning Sonja KunstStall. Historier presenterer tre generasjoner samiske kunstnere fra Norge, Sverige og Finland.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte i dag 28 unge i alderen 18 til 25 år. De har nettopp kommet i land etter fire uker til sjøs på det første Windjammer-toktet om bord på Christian Radich.

Både Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen deltok i føremiddag under Kyrkjeparaden – Garden si tradisjonsrike gudsteneste i Oslo domkyrkje.

Den høytidelige fredsprisutdelingen fant i dag sted i Oslo rådhus. Kongeparet og Kronprinsparet var til stede da Denis Mukwege og Nadia Murad mottok utmerkelsen.

Lørdag kveld inviterte Dissimilis til sin tradisjonsrike juleforestilling i Bærum kulturhus. Prinsesse Astrid, fru Ferner var tradisjonen tro til stede under arrangementet.

I kveld var Kronprinsparet til stede under markeringen av Frivillighetens dag på DOGA i Oslo. Frivilligheten feires hvert år på FNs internasjonale dag for frivillig arbeid, 5. desember. 

I år er det 100 år sidan Hans Børli vart fødd. Kronprinsparet var til stades då 100-årsjubileet vart avslutta med ei storstilt feiring av den folkekjære lyrikaren på Det Norske Teatret i Oslo.

For 13. gang delte Hennes Majestet Dronningen ut Dronning Sonjas skolepris i dag. Årets vinner er Apalløkka skole som ligger i bydelen Grorud i Oslo.

Hans Majestet Kongen var til stede under mennenes cupfinale i fotball i dag og delte ut Hans Majestet Kongens Pokal til spillerne i Rosenborg. Laget fra Trondheim ble norgesmester for tolvte gang.

01.12.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes i dag H.E. President Guðni Th. Jóhannesson fra Hans Majestet Kong Harald i anledning Islands 100-årsjubileum.

Den 2. desember er første søndag i advent, og det første av julearrangementene i Dronning Sonja KunstStall går av stabelen. Da synger Sølvguttene i KunstStallen - med Hennes Majestet til stede. 

I desember kommer både Sølvguttene, Nidarosdomens Guttekors solistgruppe med Arve Tellefsen og Det Norske Jentekor til Dronning Sonja KunstStall. 

Kronprinsparet holder Gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 gjestene har tilknytning til årets TV-aksjon og Kirkens Bymisjon.

Abloom filmfestival arrangeres for sjuende gang – om, for og med barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Prinsesse Märtha Louise deltok på fagkonferansen under årets festival.

17.11.2018 Besøk til Polaria

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra avla akvariet Polaria et besøk etter dagens skipsdåp. Senteret formidler forskningsbasert kunnskap om Arktis.

"Jeg døper deg "Kronprins Haakon". Måtte hell og lykke følge deg, ditt mannskap og alle om bord på dine oppdrag i nord og sør." Norges nye forskningsskip ble døpt i sin hjemmehavn Tromsø i dag.

H.M. Kongen har utnevnt komponist Ketil Hvoslef, Bergen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen var i ettermiddag til stede sammen med Hennes Majestet Dronning Elizabeth II ved markeringen av foreningen Anglo-Norse Society sitt 100-årsjubileum i London.

Stiftelser spiller en viktig rolle i de nordiske landene, og deres nettverk møtes årlig for å utveksle erfaringer. I år finner samlingen sted i Oslo, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til forsamlingen.

Hans Kongelige Høyhet Prins Charles fyller 70 år i dag. Kongeparet og Kronprinsparet deltar i feiringen på Buckingham Palace i London i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans ved den flaggsvøpte båren i Sjømennenes Minnehall i Stavern i dag. Seremonien markerte at det er 100 år siden 1. verdenskrig sluttet.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen inspiserte det nye elflyet til Avinor og fikk lære mer om MV Yara Birkeland, verdens første utslippsfrie og selvkjørende containerskip.

Torsdag kveld kunne Hennes Majestet Dronningen overrekke Queen Sonja Print Award 2018 til Emma Nishimura. David Hockney mottok hedersprisen for fremragende bidrag til grafikken gjennom sitt livslange kunstnerskap.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte militærøvelsen Trident Juncture 2018 i dag. Det er første gang far og sønn er sammen på NATO-øvelse.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans i minnelunden på Akershus Festning da Forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

31.10.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Vietnams nye president, H.E. herr Nguyen Phu Trong.

Den Høgvørde Kronprinsessa delte ut Nordisk råds litteraturpris 2018 til den islandske forfattaren Auður Ava Ólafsdóttir i Operaen i Bjørvika i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Joachim Rønneberg ble stedt til hvile fra Borgund kirke i Ålesund i dag. 

I kveld vil Hennes Majestet Dronningen være til stede når Cecilie Malm Brundtland forteller om Tone Vigeland, Norges store smykkekunstner, i Dronning Sonja KunstStall. 

Fire foredrag om Kong Carl Johan fyller Slottskapellet i november. Men først ut er Cecilie Malm Brundtland med foredrag om Norges smykkedronning, Tone Vigeland, i Dronning Sonja KunstStall. 

Den Høgvørde Kronprinsen besøkte i dag politiet på Manglerud og Bjørnholt vidaregåande skole i bydel Søndre Nordstrand i Oslo for å bli orientert om korleis dei der arbeider med førebygging.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program.

Hans Majestet Kongen utnevnte 20. august professor emerita Joan Templeton til Kommandør av Fortjenstordenen for sitt virke for norsk kultur i utlandet, i tillegg til flere utnevnelser for embedsfortjeneste.

H.K.H. Kronprins Haakon ønsket over 200 unge ledere og talent velkommen til Universitetet i Stavanger og konferansen SIKT 2018 i dag.

Den Høgvørde Kronprins Haakon møtte 45 unge leiarar og talent frå Stavanger-regionen under eit frukostmøte hos Næringsforeningen i Stavanger-regionen i dag.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet statsbesøket til Kina i vakre Suzhou i dag, etter ti begivenhetsrike dager i Dunhuang, Beijing og Shanghai.    

18.10.2018 Bærekraftige hav

Havet dominerte Kongeparets program i Shanghai i dag. Kina og Norge er ledende maritime nasjoner, og en bærekraftig utvikling er av stor interesse for begge land.

I dag forlot Deres Majesteter Kongen og Dronningen Beijing og reiste til Shanghai på Kinas østkyst. Byen er verdens største havneby, og et økonomisk kraftsenter.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøker Kina etter invitasjon fra Hans Eksellense President Xi Jinping. I dag ble de ønsket velkommen med en høytidelig seremoni utenfor Folkets store hall på Den himmelske freds plass.

16.10.2018 Konferanse om Havet

Den Høgvørde Kronprinsregenten var til stades ved opninga av den internasjonale konferansen "Havet" som blir arrangert i Oslo i dag. Noreg har ambisjonar om å vere leiande i korleis havressursane kan utnyttast på ein god måte.

H.K.H. Kronprinsen åpnet konferansen Energetics på Fornebu i dag. Han trakk fram tre grunner til at arbeidet for flerkulturelt entreprenørskap er viktig for samfunnet vårt.

Etter innledende dager i Dunhuang, fortsetter Kongeparets statsbesøk til Kina nå i hovedstaden Beijing. Velferdsutvikling og samarbeid innen vinteridrett var dagens tema.

For at et sted skal føres opp på listen over verdens kulturarv må det oppfylle ett av seks kriterier. Mogao-grottene oppfyller alle seks. I dag fikk Kongeparet anledning til å besøke dette spesielle stedet.

Kongeparet innledet sitt statsbesøk til Folkerepublikken Kina i dag. Besøket finner sted i Dunhuang, Beijing og Shanghai, etter invitasjon fra Hans Eksellense President Xi Jinping.

Den Høgvørde Kronprinsregenten var måndag kveld til stades på konferansen Infinitum Think-In på Mesh i Oslo – under kveldsprogrammet som handla om miljøambisiøse prosjekt der næringslivet tek grep.

09.10.2018 Tatt imot i audiens

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tok imot presidenten i Liechtensteins nasjonalforsamling, herr Albert Frick, i audiens i formiddag.  

Hans Majestet Kongen åpnet i dag det 163. Storting. Årets Trontale er den 29. Trontalen Kong Harald har lest ved den høytidelige åpning av en ny sesjon på Stortinget.

H.M. Kongen har utnevnt Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie, Oslo til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Utfordringene vi står overfor er skapt av mennesker, og de kan løses av mennesker, sa Kronprinsen i dag. Husk alt vi har oppnådd. Ha tro på hva du selv kan gjøre, og hva vi kan klare sammen. 

H.M. Kongen har utnevnt professor dr. med. Tore Midtvedt, Gjettum til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

En fotballturnering for kvinner er med og setter søkelys på FNs bærekraftsmål i New York. Lagene spiller for hvert sitt mål - og det er ikke bare fotballmål som teller med i resultatet.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner og forfatter Synnøve Persen, Indre Billefjord til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Havet er viktig for å oppnå nesten alle FNs berekraftsmål. Føresetnaden er ein god balanse mellom vern og berekraftig bruk av ressursane havet rommar, understreka Den Høgvørde Kronprinsen i dag.

25.09.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Vietnams fungerende president, Hans Eksellense herr Dang Thi Ngoc Thinh.

25.09.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Tanzanias president, Hans Eksellense dr. John Pombe Joseph Magufuli, i anledning fergeulykken som krevde så mange menneskers liv.

I New York har FNs 73. generalforsamling åpnet, og Norge deltar på viktige områder under den innledende høynivåuken. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har et tett program disse dagene.

I 1918 ankom de første norske elevene den videregående skolen Lycée Pierre Corneille i hjertet av Rouen. I dag deltok Hennes Majestet Dronningen i markeringen.

Tre norske kunstnarar er vigde ei eiga utstilling på Frankrikes nasjonalmuseum for keramikk i Sèvres. I dag var Hennar Majestet Dronning Sonja til stades på opninga av utstillinga, som har fått namnet «Forces de la Nature» – Naturens krefter.

Hans Majestet Kongen var til stede i Tønsberg domkirke i formiddag der Jan Otto Myrseth ble vigslet til Tunsberg bispedømmes syvende biskop.

Hans Majestet Kongen debarkerte Kongeskipet i dag. Debarkeringen setter punktum for en lang og variert sesong der skipet har besøkt en rekke steder langs Norges langstrakte kyst.

I kveld var Hennes Majestet Dronningen til stede da «Tone Vigeland. Smykker og skulptur» åpnet Dronning Sonja KunstStall. En utstilling som viser verk av Norges mest kjente smykkekunstner.

I dag er det 50 år siden Stortinget vedtok opprettelsen av et eget universitet i Tromsø. Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen på Norges arktiske universitet.

300 redningsarbeidarar deltek i desse dagar i ei stor øving som Norsk Luftambulanse arrangerer på Fornebu. H.K.H. Kronprins Haakon gjekk i dag inn i rolla som lærling i eit luftambulansecrew.

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Sivilforsvaret i Drammen i dag. Der takket han for den ekstraordinære innsatsen fra Sivilforsvaret og nødetatene under sommerens tørke og skogbranner.

I 1968 ble Norges idrettshøgskole (NIH) offisielt åpnet. H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på et jubileumsseminar i skolens lokaler på Kringsjå i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt professor og overlege Lars Berger Engesæter og professor og overlege Leif Ivar Havelin til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Yuwon Kim fra Sør-Korea vant Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris i Olavshallen torsdag kveld. Prinsesse Astrid, fru Ferner hadde gleden av å overrekke prisen til den unge dirigenten.

Den Høgvørde Kronprinsessa representerte Noreg da tidlegare generalsekretær i FN Kofi Annan vart gravlagd i dag. Annan vart ført til grava ved ei statsgravferd i Ghanas hovudstad Accra.

Mortensrud Festival har som mål å skape fellesskap og samhold i lokalmiljøet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit hadde gleden av å åpne arrangementet i dag.

Hans Majestet Kongen var til stede i Universitetets Aula i Oslo i kveld, der Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus mottok Anders Jahres Kulturpris 2018.

06.09.2018 Avsluttet i Stavern

Kronprinsparets siste dag i Vestfold var lagt til Larvik kommune, med besøk både til innlandet og kysten: Kjærra Fossepark i Lardal og Fredriksvern i Stavern. 

Kommunene Horten og Færder som sto på programmet andre dag av Kronprinsparets fylkestur i Vestfold. Besøket startet i Edvard Munchs hjem i Åsgårdstrand.

Hans Majestet Kongen delte ut Kavliprisen 2018 i Oslo konserthus i ettermiddag. Kavliprisen heidrar banebrytande arbeid innan astrofysikk, nanovitskap og nevrovitskap. 

Kronprinsparet innledet sin fylkestur til Vestfold i dag. De har base om bord på Kongeskipet, og i dag morges gikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen i land i Svelvik.

H.M. Kongen har utnevnt organist og komponist Nils Henrik Asheim, Stavanger til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen utnevnte 20. august 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for embedsfortjeneste.

03.09.2018 Inviterte på te

Hennes Majestet Dronningen inviterte minoritetskvinner til teselskap på Slottet i dag. De femten gjestene representerer gode prosjekter for integrering. 

Alle er velkomne når Forsvarets stabsmusikkorps inviterer til konsert på Oscarshall 3. september. Konserten er ei gåve til Kongeparets gullbryllaup, og Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga vil vere til stades. 

H.M. Kongen har utnevnt artist Øystein Sunde, Skarnes til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

29.08.2018 Jubileumsfoto

I anledning Deres Majesteter Kongen og Dronningens gullbryllup stilte både Kongeparet og familien opp til fotografering på Slottet i dag.

I dag er det femti år siden Deres Majesteter Kongen og Dronningen giftet seg. Gullbryllupet ble markert med gudstjeneste i Oslo Domkirke der bryllupet sto 29. august 1968.

- Hver gang disse to kommer med ny bok, er det en litterær begivenhet, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen. Hun innledet til forfattersamtale i KunstStallen i kveld.

Minna var mange da Hennar Majestet Dronninga i dag opna sin eigen barndomsheim på Maihaugen. Hans Majestet Kongen, Kronprinsparet og Prinsesse Märtha Louise var òg til stades.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte under åpningsseremonien og besøkte flere av utstillerne da den internasjonale konferansen Offshore Northern Seas (ONS) åpnet i Stavanger i dag.

I dag åpnet Kronprinsparet Måløyraidsenteret. Senteret forteller historien om da de allierte angrep tyske styrker på Måløy og om Kompani Linge. En viktig del av norsk krigshistorie lever nå videre.

Kronprinsparet deltok i en teseremoni og ble invitert inn i den nye, storslagne Quan Âm-hallen da de besøkte det vietnamesiske buddhistsamfunnet på Jessheim i Akershus i dag.

22.08.2018 Tilbake i jobb

I 50 år har OrbitArena hjulpet mennesker tilbake i arbeid. I dag besøkte DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit arbeidsinkluderingsbedriften på Jessheim i Akershus.

Olaug Nilssens kritikarroste roman Tung tids tale blir teater i haust. I kveld er Den Høgvørde Kronprinsessa i salen når statsminister Erna Solberg møter forfattaren til samtale.

21.08.2018 Nor-Fishing 2018

H.K.H. Kronprinsen åpnet Nor-Fishing i Trondheim i formiddag. De neste dagene samles norsk og internasjonal fiskerinæring i Norge.

21.08.2018 Varm respons

Etter at Deres Majesteter Kongen og Dronningens invitasjon om å delta i feiringen av Kongeparets gullbryllup ble publisert i går ettermiddag, har mer enn 3 500 tatt kontakt.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen feirer gullbryllup 29. august 2018. Dagen vil bli markert med en festgudstjeneste i Oslo domkirke klokken 15.00. 

10.08.2018 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen Presidenten i Indonesia, Hans Eksellense herr Joko Widodo, i anledning jordskjelva som har rammet Lombok.

Kongefamilien besøkte i formiddag Universitetssenteret på Svalbard og Svalbard museum i Longyearbyen.

26.07.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Hellas' president, H.E. herr Prokopis Pavlopoulos, i anledning skogbrannene som har rammet landet så hardt.

Hans Majestet Kongen utnevnte 28. mai 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

Bjørgvin bispedøme feira 950 år i dag, og Hennar Majestet Dronning Sonja opna Kystpilegrimsleia på den vakre, grøne øya Selja i Nordfjord – Norges eldste pilegrimsstad.

Hans Majestet Kongen og mannskapet på "Sira" seilte inn til tredjeplass i sin klasse og femteplass totalt i VM for 8-metre lørdag. Østerrikske "Conquistador" tok seieren sammenlagt. 

06.07.2018 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Tyrkias president, H.E. herr Recep Tayyip Erdoğan.

Etter at Oslo kommune innførte de viktige vanningsrestriksjonene, ble vanningsanlegget i Slottsparken slått av. Nå har Hoffet fått dispensasjon til begrenset vanning slik at det historiske anlegget ikke skal ta skade.

03.07.2018 VM i seiling i gang

Hans Majestet Kong Harald og hans mannskap på "Sira" seiler VM for 8-metere Bodensjøen (Lake Constance) ved Langenargen i Tyskland. De kjemper med andre klassiske båter om trofeet "Sira Cup".

03.07.2018 Delte ut premier

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2018 i helgen. Den tradisjonsrike regattaen ble etablert i 1882.

25.06.2018 Åpent slott 2018

Kong Carl Johan fikk aldri flytte inn på Slottet han satte i gang byggingen av. Men i sommer er han hovedperson i årets utstilling - 200 år etter at han ble konge av Norge og Sverige.

I forlenginga av Dronningstien i Lofthus er det no laga ei hengebru over Opo-elva. Det knyter to turruter saman.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og utenriksminister Ine Eriksen Søreide er ved FNs hovedkvarter i New York. Norge lanserer i dag sitt kandidatur til en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021–22.

De historiske opplevelsene sto kø da Hennes Majestet Dronningen var på vandring gjennom Skudeneshavn og ved det gamle kongesetet på Avaldsnes.

I dag åpnet utstillingen "Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i De kongelige samlinger". Kongefamiliens bunader og kulturhistoriske skatter vises fram i Dronning Sonja KunstStall.

Innsatsen var minst like god som i den pågåande Verdsmeisterskapen. Team Skaugum møtte Nordstrand Allsport under den årlege vennskapskampen på «Skaugum arena» i kveld.

Forskningsinstituttet NORSAR på Kjeller markerer 50-årsjubileum i år. I dag kom Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på besøk og skapte et lite jordskjelv på instituttet.

H.M. Dronning Sonja var til stede under åpningen av sommerens utstilling på Henie Onstad Kunstsenter i dag. Utstillingen viser nye sider ved Jakob Weidemann.

Kongeskipet, rorbuer og den karakteristiske Reinebrinken dannet en spektakulær ramme rundt Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonjas siste dag på fylkestur i Nordland.

DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa besøkte fleire industribedrifter i Hordaland i dag. Det vart eit besøk med stor spennvidd.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Kortfilmfestivalen i Grimstad onsdag kveld. Tidligere på dagen ble det anledning til et besøk ved Stine Sofies Stiftelse.

I dag gikk Sofienberglekene av stabelen på Sofienberghjemmet i Oslo. Både Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og de eldre på senteret fikk prøve seg på ulike aktiviteter

I morgentimene i dag seilte Kongeskipet inn til Røst - øyriket ytterst i Lofoten. På Røstlandet ble Kongeparet møtt av flere hundre av kommunens vel 500 innbyggere.

8 000 elever og en Kronprinsesse hadde meldt sin ankomst da Kulturfest Tøyen åpnet portene i dag tidlig. Festivalen tilbyr skoleelevene et pusterom i en travel eksamenstid.

I dag starta Kongeparet på ein tre dagar lang fylkestur i Nordland. Det heile vart innleidd i Straumen i Sørfold kommune, der sjaluppen frå Kongeskipet Norge la til kai i dag tidleg.

H.K.H. Kronprins Haakon utfordret forsamlingen til å sette konkrete mål det neste året og finne andre mennesker som deler den samme lidenskapen for å løse et problem.

08.06.2018 SIKT jubilerer

I fem år har H.K.H. Kronprinsen samlet unge ledere og talent i alderen 20-40 år på forskjellige steder i landet for å snakke om framtidens Norge. I kveld var de invitert til Slottet.

Hans Majestet Kongen overrakte Gardens Ur til gardist Runar Waardal Hagesæter under den årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde i Husebyleiren i Oslo. 

Hjemme på Stovner i Oslo står 700 i kø for å låne boka til Zeshan Shakar på det lokale biblioteket. I dag inviterte Litteraturtoget til bokbad med Shakar og Oslos ordfører i Stavanger.

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Märtha Louise var torsdag til stades da regjeringa inviterte til mottaking med medaljevinnarane frå Pyeongchang.

I kveld er Litteraturtoget i Stavanger. Men dagens reise startet i Egersund, der Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen hadde invitert den prisbelønte forfatteren Monica Isakstuen til bokbad.

07.06.2018 Fire nye skulpturer

I dag kunne Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen avduke hele fire nye skulpturer i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede på FutureBuilts konferanse "FutureBuilt2018 – vi som driver endring" i Asker kulturhus.

Relasjoner er temaet når Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen for femte gang legger ut på en litterær reise med Litteraturtoget. I dag forlot toget stasjonen i Kristiansand.

Den Høgvørde Kronprins Haakon overrekte i dag Holbergprisen for 2018 til den amerikanske juristen Cass R. Sunstein. Han får prisen for dei vitskaplege arbeida sine som har hatt stor innverknad på politikkutforming i USA.

06.06.2018 Avsluttet i Bergen

Slovakias President, H.E. herr Andrej Kiska, avsluttet sitt statsbesøk til Norge i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ledsaget ham under siste del av besøket, som fant sted i Bergen.

Bjørnstjerne Bjørnson satte sitt preg på andre dag av Hans Eksellense President Andrej Kiskas statsbesøk til Norge. Dikterhøvdingens minne står sterkt i Slovakia.

Slovakias president, Hans Eksellense herr Andrej Kiska, innledet tre dagers statsbesøk til Norge i dag. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønsket Presidenten velkommen på Slottsplassen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede under Kvindelige Studenters Sangforenings konsert lørdag kveld. Konserten lanserte korets nye album «Som den gylne sol frembryter”.

Profilering av grøne løysingar står sentralt i arbeidet med å auke norsk eksport. Den Høgvørde Kronprinsen var i salen under årets innovasjonstale.

Digitaliseringen tar fart i bygg- og anleggsbransjen. I dag var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon til stede på bransjetreff på Lillo Gård i Oslo.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av 40-årsjubileet til Oslo Krisesenter og Kompetansesenter for Vold i Nære Relasjoner i formiddag. 

Hans Majestet Kongen utnevnte 24. april 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

H.M. Kongen har utnevnt direktør Ottar Grepstad, Volda til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Laurdag kveld tok Dei Høgvørde Kongelege Kronprinsen og Kronprinsessa del i feiringa av Den Høgvørde Kronprins Frederiks 50-årsdag.

Torbjørn Rødland er årets festspillkunstner i Bergen. Torsdag var Hennes Majestet Dronningen til stede da utstillingen åpnet i Bergen Kunsthall. 

I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Cinemateket i Oslo hvor ungdomsskoleelever var samlet til seminar om FNs barnekonvensjon og menneskerettigheter.

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag 7. trinn på Linderud skole i Oslo og fikk presentert skoleprosjektet «Forskjeller».

23.05.2018 Festspel i Bergen

Så er dei i gang: Festspela i Bergen blir arrangerte for 66. gong. Hennar Majestet Dronninga var til stades ved opninga på Torgallmenningen i dag.

I dag signerte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon avtale med FNs utviklingsprogram, UNDP, om fortsatt innsats som goodwill-ambassadør.

Hans Majestet Kongen overrakte i dag Abelprisen for 2018 til professor Robert P. Langlands – mannen bak programmet som forbinder representasjonsteori og tallteori.

Prinsesse Märtha Louise var med på 100-årsfeiringen til Norges Døveforbund i Oslo Rådhus i dag. Førerkort for døve, teksting på TV og gratis tilgang på profesjonelle tegnspråktolker er noen av seirene siden stiftelsen i 1918.

Kronprinsfamilien starta dagen i Asker, der dei tok imot barnetoget utanfor Skaugum frå klokka 08.00. Da klokka vart 10.30, nærma barnetoget i Oslo seg Slottsplassen, og Kongefamilien gjekk ut på Slottsbalkongen for å ta imot dei.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøkte Vikingskipshuset på Bygdøy i Oslo i ettermiddag. Der fikk de en orientering om planene for det nye Vikingtidsmuseet.

I formiddag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen teknologikonferansen Katapult Future Fest på SALT i Oslo.

Kronprinsparet besøkte i dag Bydel Sagene i Oslo og fikk oppleve en mangfoldig bydel med et eget fokus på grønt nærmiljø, på omsorg og inkludering av alle.

Over 90 000 frivillige deltok i Strandryddeuken i forrige uke. I dag tok Kronprinsparet turen ut til øya Stangholmen for å rydde sammen med 4. klasse fra Risør barneskole.

Hennar Majestet Dronninga stod i føremiddag for den offisielle opninga av det nye Politihuset i Tønsberg. Samtidig vart det markert at alle dei nye operasjonssentralane til politiet no er tekne i bruk.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Frigjøringen og Den nasjonale veterandagen på Akershus festning i Oslo i ettermiddag.

08.05.2018 – En trygg havn

Gjennom årene har Konvoibyen i Risør vært et hjem for krigsseilerne og deres familier. Kronprinsparet deltok på 50-årsmarkeringen i dag.

H.M. Kongen har utnevnt professor Ole Mathias Sejersted, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 

04.05.2018 Allsang med Kongen

Hans Majestet Kongen stemte i allsangen sammen med 100 000 barn da Skolenes sangdag ble markert over hele landet i dag.

– Telemark har en stolt industrihistorie, sa Den Høgvørde Kronprinsen på Rjukan torg i dag. Der var det fullt av feststemte barn og vaksne som ville ta del i markeringa av verdsarven.

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Kari Jorun Blakkisrud Hag, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I år fyller Norges Musikkorps Forbund 100 år. Med H.K.H. Kronprinsen i salen ble det i går feiret med brask, bram og storslagen konsert.

Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var til stades under ei festframsyning i Det Norske Teatret i Oslo i kveld. Framsyninga var ein del av feiringa av 150-årsjubileet til forlaget.

Guri Ofstad Varpe (46) er ansatt som kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, og tiltrer stillingen 1. juni 2018. Hun har 20 års bakgrunn fra kommunikasjonsfaget, organisasjonsliv, privat næringsliv, politisk virksomhet og mediebransjen.

26.04.2018 Avslutta i Tallinn

Kronprinsparet avslutta reisa si til dei baltiske landa i Estland i dag. Det vart ein dag som famna både digitalisering, moderne byutvikling og historisk arv i UNESCO-lista Tallinn.

Kronprinsparet reiste videre til Estland i dag - det tredje i rekken av baltiske land de besøker disse dagene. Men dagen startet i Litauen, med forsvarsfrokost og næringslivsseminar i Vilnius.

Kronprinsparets reise til de baltiske landene fortsetter, og i dag kom Deres Kongelige Høyheter til Litauens hovedstad Vilnius. I likhet med Latvia og Estland feirer Litauen 100 års selvstendighet i år.

Det er hundre år siden de baltiske landene erklærte sin selvstendighet. Kronprinsparet besøker Latvia, Litauen og Estland i anledning jubileet, og besøket startet i Latvias hovedstad Riga i dag.

H.M. Kongen har utnemnt professor emeritus Arnstein Finset, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald åpnet det nye friidrettsanlegget da han besøkte Bjerkreim kommune i ettermiddag. Og tolvåringen Hege Tengesdal fikk oppfylt nyttårsønsket sitt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Freste Pukkverk i Tønsberg og Lundhs steinbrudd i Tveidalen i Larvik. Der utvinner de nasjonalbergarten larvikitt.

Norske flagg møtte Hans Majestet Kongen da han kom til Gjesdal ungdomsskole i Ålgård i formiddag. Da Kongen steg ut av bilen, stemte barn fra Solås skole i med allsang. 

Hans Majestet Kongen overrakte Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2018 til professor Vessela Kristensen i dag. Hun mottok prisen for sitt arbeid med diagnostisering og behandling av brystkreft.

I dag kunne Hennar Majestet Dronninga annonsere samarbeidet mellom hennar eiga kunststifting QSPA og Hurtigruta. QSPA skal kuratere utsmykkinga av det nye skipet MS Roald Amundsen.

12.04.2018 Operaen 10 år

Hans Majestet Kongen var til stede på jubileumsforestillingen i operahuset i Bjørvika i kveld. – Et monumentalt landemerke, sa Kong Harald ved åpningen for ti år siden.

Hans Majestet Kongen var til stede ved åpningen av Norges Rederiforbunds årskonferanse i formiddag. "Tenk Hav» er årets tema, og konferansen finner sted i Skur 13 på Filipstad i Oslo. 

Kongefamilien utførte 658 offisielle oppdrag i inn- og utland i 2017. 63 kommuner, samtlige fylker, Svalbard og tolv land ble besøkt.

H.M. Kongen har utnevnt pianist og professor emerita Liv Glaser til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

26.03.2018 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Kinas president, H.E. herr Xi Jinping.

I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utstyrssentralen BUA på Skarnes i Hedmark. Her kan barn, unge og familier låne et stort utvalg av sportsutstyr. Helt gratis.

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner fulgte skiskytterne i Holmenkollen i helgen – som endte med stafettseier til det norske herrelaget.

16.03.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Chiles nye president, H.E. herr Sebastián Piñera.

I dag var det musikkbransjens tur i Austin, Texas. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i promoteringen av norsk musikk under den store festivalen South by Southwest.

Teknologi- og musikkfestivalen South by Southwest har over ein halv million besøkjande årleg. I år står òg Den Høgvørde Kronprins Haakon og norske gründerar på gjestelista.

I ettermiddag åpnet utstillingen Kjell Erik Killi-Olsen: skulpturer i Dronning Sonja KunstStall med både Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til stede.

Håkon Olsrud gikk inn til bronse på 20 km stående langrenn i dag. Prinsesse Märtha Louise avsluttet sitt besøk i Pyeongchang med en feiring for bronsevinneren.

Kongefamilien fikk oppleve norsk seier både på kvinnenes tremil og i hoppbakken på Holmenkollsøndagen.

Prinsesse Märtha Louise var til stede da den norske troppen entret den olympiske stadion i Pyeongchang med flaggbærer Birgit Skarstein i spissen.

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte i kveld 8. mars-arrangementet på Nedre Fossum gard på Stovner i Oslo. 100 kvinner møttest til appellar, mat, musikk – og ikkje minst kvinnedagsquiz.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Argentina i dag. Det gjorde de på en estancia der de fikk oppleve argentinsk kultur i form av historie, dans, musikk og mat.

Over hele verden bidrar ekskludering av kvinner til at vi går glipp av enorme ressurser. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Innovasjon Norges 8. mars-seminar i New York. 

– Alle tre kandidater er imponerende rollemodeller, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen før hun delte ut årets Female Entrepreneur til Grete Sønsteby i N2 Applied. 

Kongeparet besøkte Parque de la Memoria ved bredden av Rio de la Plata i dag. Minneparken hedrer de mange tusen ofrene for militærdiktaturet i Argentina mellom 1976 og 1983.

Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte i dag pilotanlegget til Hydro og fiskefôrprodusenten BioMar på Karmøy. Begge anlegga veks, mykje takka vere ny og energieffektiv teknologi.

I dag feirer avdeling Regnbuen på Kurland skole i Sarpsborg 20 år. Prinsesse Märtha Louise var med på feiringen.

Hans Majestet Kongen la ned krans på Nasjonalmonumentet i Buenos Aires i formiddag. Kransnedleggelsen markerte starten på Kongeparets tre dager lange statsbesøk til Argentina.

Kongeparet ankom Buenos Aires sjøveien søndag ettermiddag lokal tid. Utenriksminister Jorge Faurie ønsket Deres Majesteter Kongen og Dronningen velkommen til Argentina da de gikk i land.

Musikkfestivalen by:Larm er i gang. I dag var Den Høgvørde Kronprinsen til stades for å dele ut diplom til dagleg leiar Mina Evenrud og 19 andre unge bransjefolk.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Arkitekt- og designhøgskolen (AHO) i Oslo i dag. Bærekraftig design er et viktig tema blant studentene.

I natt var det 75 år siden sabotasjen mot tungtvannsanlegget på Vemork. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon gikk den siste delen av sabotørenes strabasiøse rute under markeringen i dag.

De jobber med ungdom, kropp, sex og følelser. I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen klinikken Sex og samfunn i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor May-Britt Moser og professor Edvard Ingjald Moser til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

16.02.2018 Gratulasjoner

Følgende gratulasjon overbringes fra Hans Majestet Kongen til Sør-Afrikas nye president, Hans Eksellense herr Cyril Ramaphosa.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt besøk i OL-byen Pyeongchang i dag. Det ble en norsk jubeldag i Sør-Korea med tre gull, to sølv og en bronse.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag det som skal bli Håpets katedral utenfor Fredrikstad. Plastrester fra havet får en helt spesiell plass i katedralen.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik av Danmark er gått bort.

H.K.H. Kronprinsen fikk mye å glede seg over i OL-byen i dag. Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til gull og Maiken Caspersen Falla gikk inn til sølv på OL-sprint i langrenn klassisk stil.

– Det å halde kysten rein ved å handplukke søppel – det funkar, det er handfast og overkommeleg, sa Den Høgvørde Kronprins Haakon da han opna Hold Norge Rent-konferansen på Voksenåsen i Oslo i dag.

Hans Majestet Kongen delte ut de to årlige forskningsprisene, Hjerteforskningsprisen og Demensforskningsprisen, til Kaare Harald Bønaa og Geir Selbæk i dag.

06.02.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner er overbrakt fra Hans Majestet Kongen til Hans Eksellense herr Sauli Niinistö i anledning hans gjeninnsettelse som Finlands president.

Hertugparets andre dag i Norge rommet både alvorlige tema, sport og friluftsliv. De besøkte SKAM-skolen Hartvig Nissen, hoppbakken i Holmenkollen og grillet pinnebrød ved Øvresetertjern .

Deres Kongelige Høyheter Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er på offisielt besøk i Norge. Kongeparet ønsket dem varmt velkommen til Slottet i formiddag.

I dag opna det nye bygget for psykisk helsevern på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Nybygget skal bidra til eit breiare og meir fleksibelt tilbod.

Norsk musikk gjør det stort ute og hjemme. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon møtte i dag med representanter for musikklivet i Bergen.

– Når vi representerer Norge i utlandet, står sjømat øverst på menyen, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sitt innlegg på konferansen YoungFish i Bergen i dag.

I dag markerer Den Norske Turistforening sitt 150-årsjubileum. Hennes Majestet Dronning Sonja er en av dem som hedrer landets største friluftsorganisasjon fra scenen i Oslo Spektrum i kveld.

Hans Majestet Kongen var fredag til stades ved gravferda for Odvar Nordli frå Tangen kyrkje i Stange. Den tidlegare statsministeren døydde 9. januar, 90 år gammal.

Vang skole og ressurssenter i Rygge er en helsefremmende skole med miljøbevisste elever og stor vekt på læring gjennom aktivitet. I dag fikk de besøk av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker bedrifter for å lære om hvordan de arbeider - ikke minst med tanke på det grønne skiftet. I dag sto Borregaards anlegg i Sarpsborg for tur.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Rådet for psykisk helse i dag. Hun ønsket å lære mer om alvorlige psykiske lidelser.

Kongeparet og Kronprinsparet vil gjerne takke alle som har sendt helsingar i høve jul og nyttår.


 

I dag bar det ut i felt for Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon da han fulgte deler av opptaket til Forsvarets lederutdanning på Sessvollmoen.

14.01.2018 Kongen på ski-NM

NM på ski har gått av stabelen på Gåsbu i Hedmark. Hans Majestet Kong Harald har fulgt løperne fra tribunen i helgen, og i dag kunne han konstatere dobbel stafettseier til Varden Meråker.

En av landets viktigste konferanser pågår i Oslo i dag: Det er duket for NHOs årskonferanse. "Verdien av arbeid" er det overordnede temaet denne gangen.

Prinsesse Märtha Louise er beskytter for åtte organisasjoner, og i dag tok hun imot representanter for dem alle på Det kongelige slott.

På Langgrunn utanfor Horten ligg den nye skolen og opplevingssenteret til Redningsselskapet – RS Noatun. Hans Majestet Kong Harald stod for den offisielle opninga i dag.

Den årlige idrettsgallaen gikk av stabelen i Hamar OL-amfi lørdag kveld. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen delte ut prisen til årets ildsjel.

Hans Majestet Kongen utnevnte 2. oktober 2017 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for innsats for fremme av forbindelsene mellom Norge og Tyskland.

"Det går ein stor vilje gjennom verden". Slik innledet Hans Majestet Kong Harald sin nyttårstale nå i kveld.

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja, og Prinsesse Märtha Louise deltok ved den tradisjonelle 1. juledagshøymessen i Holmenkollen kapell i Oslo i dag.

Kronprinsfamilien var til stades ved familiegudstenesta i Asker kyrkje i ettermiddag. Dei vart ønskte velkommen av sokneprest Tor Øystein Vaaland da dei kom til kyrkja. 

Kronprinsparet spiste julelunsj med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på restaurant Egon på Storo i dag. Restauranten holdt åpent for å gi vanskeligstilte en hyggelig juleopplevelse.

I formiddag var Hennes Majestet Dronning Sonja på førjulsbesøk til Hovseterhjemmet i Oslo. Der hygget de seg sammen i en travel førjulstid.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på Oslo kommunes årlige julemiddag i kveld, for gjester tilknyttet Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Blå Kors, Fattighuset og ulike omsorgs- og rehabiliteringssentre.

19.12.2017 Julefotografering

I dag var det julefotografering på Det kongelige slott. Der var Kongeparet og Kronprinsfamilien samlet ved juletreet i Den røde salong.

Hans Majestet Kongen var til stades da Kari Veiteberg vart vigsla til biskop i Oslo i føremiddag. Vigslinga av Kari Veiteberg er historisk.

15.12.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Slovenias president, Hans Eksellense herr Borut Pahor.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen meldte seg til kjøkkentjeneste i dag. De deltok i en workshop mot matsvinn sammen med ungdom fra Kompassmat.

Lussekatter og korsang sto på programmet i dag. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var invitert til julebesøk og Luciafeiring på Lørenskog Sykehjem. 

Kongeparet og Kronprinsparet inviterte til førjulssamling i Dronning Sonja KunstStall i går ettermiddag, for gjester tilknyttet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blåkors og =Oslo.

Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen deltok i føremiddag under Kyrkjeparaden – Gardens tradisjonsrike gudsteneste i Oslo domkyrkje.

Norske og internasjonale artister tok del i den musikalske hyllesten til årets fredsprisvinner i kveld. Kronprinsparet var også til stede med Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus.

I dag besøkte Kronprinsparet både =Oslo og en av byens nye kaffebarer, =Kaffe. Kronprinsparet spiste frokost med selgerne i Skippergata. Kaffen tok de på kaffebaren i Akersgata.

I dag fant den høytidelige fredsprisutdelingen sted i Oslo Rådhus. Kongeparet og Kronprinsparet var blant dem som så Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen motta utmerkelsen.

Lørdag kveld inviterte Dissimilis til sin tradisjonsrike juleforestilling - og Prinsesse Astrid, fru Ferner var også denne gangen hjertelig til stede under arrangementet.

Kronprinsparet vart med ut på ruta til renovasjonssjåfør Svein i dag. Han er tilsett i den vesle bedrifta Medarbeiderne i Oslo som berre rekrutterer medarbeidarar med rusbakgrunn.

01.12.2017 Jul i KunstStallen

I morgen, lørdag 2. desember, er julestemningen garantert i Dronning Sonja KunstStall. Stallen er pyntet til jul, og to av Kong Haakon og Dronning Mauds sleder har tatt plass i utstillingen.

Tradisjonen med kongelige fond og stiftelser til allmennyttige formål har siden Kong Haakon og Dronning Mauds tid vært en viktig del av De kongeliges offisielle virke.

Lakseforskerne i Letsea fra Nordland ble kåret til Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrift på DNs gasellekonferanse i går. Prisen ble overrakt av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

– Å bli mor til et barn med en funksjonsnedsettelse åpnet øynene mine, og jeg engasjerte meg umiddelbart, fortalte Faridah Shakoor Nabaggala foran Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og en sal fullsatt av helsearbeidere og andre fagfolk fra Oslo og omegn.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Norges største skoleskip ved kai i Oslo. Om bord får 120 elever maritim utdannelse på et tidligere hurtigruteskip.

Hennar Majestet Dronninga delte ut Dronning Sonjas skolepris til Firda vidaregåande skule. Det er 12. gong prisen blir delt ut til ein skule som arbeider for likeverd og inkludering.

Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var til stades på ein internasjonal konferanse om kvinneleg leiarskap og dei globale berekraftmåla i dag.

26. november 1942 forlot D/S Donau havna i Oslo med 529 jøder fra Norge om bord. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på 75-årsmarkeringen i Universitetets aula søndag kveld.

23.11.2017 Gjestebud i Tromsø

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon holdt gjestebud i samarbeid med Kirkens Bymisjon i Tromsø torsdag kveld. Gjestene var brukere av Bymisjonen, samt ansatte og støttespillere. 

– Temaet opptar mange og meg personlig, sa Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet MiRA-Senterets nasjonalkonferanse i dag.

Hans Majestet Kongen utnevnte 2. oktober følgende fem til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

Den Høgvørde Kronprinsessa var til stades ved ei markering av Knut Hamsuns store forteljing om bonden Isak Sellanraa. Boka vart utgjeven i 1917 og gav Hamsun nobelprisen i litteratur i 1920.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Helsingforskomiteens jubileumsutstilling i Oslo i dag. Det er komiteens 40-årsjubileum som markeres på denne måten.

20.11.2017 Kongen er utskrevet

Hans Majestet Kongen er i fin form og er i formiddag skrevet ut fra Rikshospitalet i Oslo.

Hans Majestet Kongen ble fredag innlagt på Rikshospitalet i Oslo på grunn av en infeksjon. Tilstanden er tilfredsstillende, og Kongen er i bedring.

For 100 år siden ble det første lokallaget for hørselshemmede opprettet i Norge. Prinsesse Märtha Louise var med på feiringen i Oslo Rådhus fredag kveld.

10.11.2017 F-35 på norsk jord

Den 3. november landa dei tre første kampflya av typen F-35 på norsk jord. I dag var Hans Majestet Kongen til stades da det vart halde offisiell mottaksseremoni på Ørland flystasjon.

Kronprinsparet avsluttet besøket til Etiopia nord i landet, i flyktningeleiren Hitsats. Etiopia både avgir og mottar flyktninger, og er en svært viktig aktør i spørsmål migrasjon.

Kronprinsparets andre dag i Etiopia hadde vekt på samarbeidet innenfor helse og klima. Etiopia har tatt en lederrolle i det internasjonale klimaarbeidet, og støttes av Norge i innsatsen.

I dag startet Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen sitt offisielle besøk til Etiopia. Et hektisk program venter Kronprinsparet de nærmeste dagene.

I dag ankom Kronprinsparet Etiopia. Hans Eksellense President Mulatu Teshome er vertskap for besøket, som går over tre dager. Det offisielle programmet starter i morgen, tirsdag.

Hans Majestet Kong Harald møtte i dag ei rekkje av dei som vart ramma av dei to store flaumane på Sørlandet i oktober. Store område vart sette under vatn da kraftige regnvêr ramma landsdelen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans på Akershus Festning i Oslo da forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

Fredag kveld var Hennar Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hennar Majestet Dronning Sonja til stades under ein operagalla i DR Koncerthuset i København.

03.11.2017 "Texture" i Århus

Torsdag åpnet utstillingen "Texture" i Galerie MøllerWitt i Århus. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, som begge var til stede ved åpningen.

Hans Majestet Kongen og Kronprinsparet er til stede i Nidarosdomen i kveld. Der blir 500-årsdagen for Reformasjonen markert med en økumenisk gudstjeneste. 

31.10.2017 Dronningenes rolle

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet utstillingen «Dronningens Ja» i Erkebispegården i Trondheim i dag. Utstillingen belyser dronningenes rolle i norsk middelalder. 

Hans Majestet Kongen har utnevnt Hans Bjørn Bakketeig til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden. I august ble også seksten ambassadører tildelt denne utmerkelsen. 

H.K.H. Kronprinsen var til stades ved gravferda til Thailands Kong Bhumibol i dag. Den thailandske kongen gjekk bort 13. oktober i fjor.

Klokken 20.00 i kveld går den årlige Stortingsmiddagen av stabelen. Menyen avsløres ikke før gjestene går til bords - men én ting er sikkert: Det blir kål fra Slottsparken som tilbehør.

25.10.2017 SIKT 2017

Årets SIKT - den femte i rekken - ble avsluttet i går kveld. Denne gangen var det Kristiansand som var vertskapsby for konferansen, som samler unge ledere og talent fra hele landet.

Hans Majestet Kong Harald besøkte kommunene Rælingen og Enebakk i Akershus i dag. Kong Harald ble møtt med fanfare fra Rælingen skolekorps da han ankom Løvenstad skole.

Fagdirektør Ulf Holmene og forfatter Tor Bomann Larsen holder foredrag i Dronning Sonja KunstStall 31. oktober og 14. november 2017. 

I 200 år har Sjøkrigsskolen utdanna offiserar til det norske sjøforsvaret. Laurdag kveld blir det feira jubileum i Grieghallen i Bergen, og H.K.H. Kronprinsen er til stades.

I dag kunne Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen avduke to nye skulpturer av og for barn i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. 

Med kapasitet på 20 000 pakker i timen. På størrelse med ti fotballbaner. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpne Posten og Brings nye logistikkbygg på Alnabru. 

I dag blir Global Dignity Day markert på skolar over heile verda. Den Høgvørde Kronprins Haakon deltok som rettleiar for 17 VG1-elevar på Bleiker vidaregåande skole i Asker.

18.10.2017 Bygg Reis Deg!

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av byggenæringens store samling «Bygg Reis Deg» på Norges Varemesse i Lillestrøm i dag.

18.10.2017 Veien tilbake

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit åpnet landets første tilbakeføringssenter i Oslo i dag. Her får tidligere straffedømte hjelp til å finne tilbake til samfunnet.

I dag var eldre ildsjeler samlet på Slottet. De var invitert av Deres Majesteter Kongen og Dronningen for å hedre den store frivillige innsatsen som gjøres - ikke minst av aktive eldre.

Årets TV-aksjon skal gje skolegang og håp til barn i krig og konflikt. H.K.H. Kronprins Haakon besøkte i dag klasse 6B ved Bossekop skole i Alta for å sjå kor mykje dei har lært om UNICEFs arbeid.

I dag åpnet Hennes Majestet Dronningen den nye utstillingen "Den kongelige stall. Hestehold og ekvipasjer 1905-1940". Fra i morgen, 13. oktober, klokken 11.00 er den åpen for publikum!

- Jeg ber Gud velsigne Sametingets arbeid og erklærer herved det 8. Sametinget for åpnet. Hans Majestet Kongen foretok den høytidelige åpningen av Sametinget i Karasjok i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i til stede på Nasjonalbibliotekets seminar om Toril Mois litteraturteori i dag. Litteratur kan forandre liv, hevder professor Moi.

H.M. Kongen har utnevnt korpedagog Per Oddvar Hildre, Ålesund til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Øvre Eiker har et korps av frivillige og ildsjeler som bidrar sterkt i lokalsamfunnet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen tok del i markeringen av deres 10-årsjubileum i dag.

I føremiddag stod Hans Majestet Kongen for opninga av det 162. stortinget. Den høgtidelege seremonien følgjer tradisjonen slik han er nedfelt i Grunnlova § 74.

EM i surfing - Eurosurf 2017 - går av stabelen i disse dager. Kronprinsfamilien er på plass på Jæren og Borestranda for å følge konkurransene.

07.10.2017 Surfing i Hoddevik

I dag starter europamesterskapet i surfing på Borestranda på Jæren. I den anledning offentliggjøres bilder av Kronprinsfamilien som surfer i Hoddevik utenfor Stad.

H.M. Kongen har utnevnt musiker, oversetter og dramatiker Ragnar Olsen, Tromsø, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

04.10.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes til Angolas nye president, H.E. herr João Manuel Gonçalves Lourenço, på vegne av Hans Majestet Kongen.

Hennar Majestet Dronninga opna i dag ei utstilling som heidrar verksemda ved Tommerup Keramiske Værksted gjennom 30 år. Eitt av verka som blir stilte ut på CLAY, er av Dronninga sjølv.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok i eplehøstingen sammen med prosjektet Lif Laga på Stovner i Oslo i dag. Frukt som ellers ville gått til spille blir eplesaft til inntekt for Redd Barna.

H.K.H. Kronprins Haakon stod på scenen sammen med Hedda Sofie Dahl (15) og Jostein Hyttebakk (17) og fortalte om Kronprinsparets Fond og skolesuksessen UngInvest AIB i dag.

- Et sosialt år med mye faglig innhold. Slik oppsummerte Kronprinsparet inntrykkene fra dagens besøk til Rønningen Folkehøgskole.

Heldigvis var det bare en øvelse da alarmen gikk hos Kystverket. H.K.H. Kronprinsen fulgte den største olje- og kjemikalievernøvelsen i norsk historie på nært hold i dag.

Tusenvis av menneske frå heile verda strøymer i desse dagar til Oslo Innovation Week. H.K.H. Kronprins Haakon var blant dei som var til stades ved opninga i dag.

Hans Majestet Kongen har tildelt fem tidligere ambassadører storkors av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres diplomatiske virke.

Kronprinsfamilien fikk se Peter Sagan vinne siste distanse i sykkel-VM i Bergen på målstreken i dag - brøkdelen av et sekund foran Alexander Kristoff i spennende innspurt.

Hennes Majestet Dronningen var i dag til stede ved markeringen av tre kirkejubileer ved Ulefoss. Holla kirkeruin og Romnes kirke er begge 800 år, mens Holla kirke feirer 150-årsjubileum.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen avsluttet sin fylkestur i Nord-Trøndelag i dag. Det gjorde de i Frosta kommune, som har satset stort på grønnsaker og urter.

H.M. Dronning Sonja vitja den internasjonale skulen UWC Røde Kors Nordisk i Fjaler for tiande gong i går.

Hans Majestet Kongen og ti år gamle Arthur Pettersson-Kieffer foretok den offisielle åpningen av verdens første operative bølgekraftverk i dag. Det ligger utenfor Runde i Herøy.

Havbruk, innovasjon og folkehelse var tema da Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen kom til Flatanger kommune i ettermiddag. 

21.09.2017 I Olav Duuns rike

"Så godt kan eit menneske vera at det blir vakkert av det". Kronprinsparet besøkte barndomsheimen til vår store forfatter Olav Duun i Fosnes kommune i dag.

Kronprinsparet avsluttet første dag av fylkesturen i Nord-Trøndelag med stor konsert i trønderrockens hovedstad, Namsos. Men først var det åpning av flott, nytt kulturhus i Grong.

I dag startet Kronprinsparet sin tre dager lange fylkestur i Nord-Trøndelag. Kongeskipet er base under reisen, og i morges la sjaluppen til ved Øyrkollen på Høylandet.

Stortingets gave til Kongeparets 80-årsdager var et maleri av Kong Olav Vs edsavleggelse i 1958. I dag ble maleriet avduket i Stortingets vandrehall, med både Kongepar og Kronprinspar til stede.

Prinsesse Astrid, fru Ferner avduket i formiddag en byste av Kong Haakon VII utenfor Sjømannskirken i London. Avdukingen markerte åpningen av nye St. Olavs Square.

Hundre års innsats for norsk kulturliv må markerast, og i dag tok Den Høgvørde Kronprinsen del i feiringa av Norsk Komponistforening.

Over 100 barn og voksne dyrker grønnsaker, urter og korn på en byseter ved Operaen i Oslo. I dag kom H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit på besøk til Losæter og bybonde Andreas Capjon.

Kommende helg avsluttes kultursommeren på Oscarshall med "Den lille prinsen" i kammermusikkutgave. Oslo Filharmoniske Orkesters fire forestillinger er allerede utsolgt. 

Se grafikkutstillingen i Dronning Sonja KunstStall i følge med kurator eller la mestertrykker Ole Larsen forklare deg ulike grafiske teknikker.

H.M. Kongen har utnevnt Erling Lae til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen var til stades da Herborg Oline Finnset vart vigsla til biskop i Nidaros i føremiddag. Herborg Oline Finnset er den første kvinnelege biskopen i Nidaros.

I 2016 dyrket vi erter og bønner i Slottsparken. I år har 48 sorter kål overtatt det 30 meter lange bedet. Grønnsakene blir høstet etterhvert som de modnes, og overlatt til Slottets kjøkken.

Det ble avfyrt kongesalutt og 21 skudd fra Gamlebyens kanoner i Fredrikstad da Hans Majestet Kongen ankom torget og jubileumsfeiring i formiddag.

Ute i den jordanske ørkenen ligger et anlegg på størrelse med fire fotballbaner. Sahara Forest Project produserer 10 000 liter ferskvann hver dag og forventer en grønnsaksavling på 130 000 kilo.

Kjell Nupen Memorial Grant deles ut 5. september hvert annet år. I kveld kunne Hennes Majestet Dronningen annonsere årets tildeling under et arrangement i Dronning Sonja KunstStall. 

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stades på ein heildagskonferanse om skam og seksualitet på Riksscenen i Oslo i høve Verdas seksuelle helsedag.

Lørdag 9. september framfører Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš dikt og drama av den store dikteren Nils Aslak Valkeapää på lystslottet Oscarshall.

Kronprinsparet var blant gratulantene da Norsk Telegrambyrå (NTB) feiret jubileum i ettermiddag. Landets største leverandør av innhold til norske medier fyller 150 år.

Hennes Majestet Dronningen er den første kvinnelige vinneren av Trysil-Knutprisen. Prisen gis til personer "som viser veg og som inspirerer andre til å tørre, ville og kunne".

Kronprinsparet besøkte teknologibedrifta eSmart Systems i Halden i dag. Dei ønskte å lære meir om arbeidet bedrifta gjer innan digital intelligens og såkalla smarte samfunn.

Kronprinsparet besøkte Glemmen videregående skole i Fredrikstad i formiddag. Østfold-skolen bygger opp under elevenes styrker i kampen mot frafall.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Homeless World Cup - Verdensmesterskapet i gatefotball for bostedsløse - med avspark på Rådhusplassen i dag. Norge - Chile var første kamp.

Et stort arbeid med å registrere eldre samiske bygninger er sluttført. I dag var H.K.H. Kronprinsregenten til stede da avslutningen av prosjektet ble markert på Gállogieddi i Evenes.

Torsdag er det barneforestilling med kjente skikkelser fra Hakkebakkeskogen og Reisen til julestjernen. Anne Marit Jacobsen, Lise Fjeldstad og Håvard Gimse inntar scenen fredag.

Hans Majestet Kongen besøkte NATOs hovudkvarter i Norfolk (USA) torsdag, og i dag var Kongen gjest ved hovudbasen for spesialoperasjonar i det amerikanske forsvaret i Tampa.

25.08.2017 Døves kulturdager

Denne helgen arrangeres Døves kulturdager for 50. gang, og fyller Bergen med et mangfoldig kulturelt og faglig program. Prinsesse Märtha Louise besøkte festivalen i dag.

I dag la Hennes Majestet Dronningen ut på skogstur i Drammen sammen med en stor gruppe turglade kvinner med innvandrerbakgrunn 

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Inger Helene Vandvik, Slependen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Dronning Sonja KunstStall ble innviet som konsertarena i kveld. Konserten var Oslo Kammermusikkfestivals gave i anledning Hennes Majestet Dronning Sonjas 80-årsdag.

Hans Majestet Kongen og mannskapet på «Sira» enda til slutt på 5. plass i sin klasse, og 6. plass samanlagt, under VM i segling for 8-meterar på Hankø i Østfold.

Seungju Bahg fra Sør-Korea vant fredagens finale i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Operaen.

18.08.2017 Kongen kondolerer

Kondolanse fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kongen av Spania i anledning angrepene i Barcelona. 

Det er finaleuke i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Torsdag kveld holdt vinneren fra 2015, sopran Lise Davidsen, konsert for 70 inviterte gjester på Oscarshall slott på Bygdøy i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Anne-Lise Børresen-Dale til Kommandør og professor emerita Kari Eidsvåg Wærness og Bente Erichsen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.K.H. Kronprinsen var til stades ved den offisielle opninga av akvakulturmessa Aqua Nor 2017 tysdag. Sjølve opninga vart gjord av fiskeriminister Per Sandberg.

– I dag begynner årets gladeste uke i Oslo by, sa Hennes Majestet Dronningen i sin hilsningstale i Operaen lørdag kveld.

Akrobatikk og dans på høyt plan møtte Hans Majestet Kongen da han i ettermiddag var til stede ved åpningen av det internasjonale turnstevnet King Harald's World Gym for Life Challenge på Brunstad i Vestfold.

25.07.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Indias nye president, H.E. herr Ram Nath Kovind.

Hennar Majestet Dronninga besøkte laurdag Henningsvær og utstillinga PAINTING OR NOT på KaviarFactory – eitt av mange arrangement i jubileumsåret til Skulpturlandskap Nordland.

– Riddu Riđđu har spilt en viktig rolle i fortellingen om samisk stolthet, sa Hennes Majestet Dronningen under åpningen av den internasjonale urfolksfestivalen i Kåfjord i Nord-Troms.

Hans Majestet Kongen har foretatt følgende utnevnelser under Den Kongelige Norske Fortjenstorden våren 2017.

I dag kunne Hennes Majestet Dronningen erklære Dronning Sonja KunstStall for åpnet - åtte måneder etter at Hans Majestet overrasket henne med Slottets stall som bursdagspresang.

I føremiddag avduka barnebarna ein statue av Hennar Majestet Dronninga i Slottsparken. Det er Dronning Sonjas store kjærleik til tur og natur som har fått fast form.

Hennes Majestet Dronning Sonja er 80 år i dag! Alle som ønsker det kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen. Det er også mulig å skrive i protokoll på Slottet mellom 13.00 og 15.00.

I anledning Hennes Majestet Dronning Sonjas 80-årsdag blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no.

Denne helgen kunne Kronprinsparet oppleve Nasjonalballetten UNG og breakerne fra Kingwings Crew tolke Romeo og Julie på Oscarshall - en vakker og kraftfull kombinasjon.

Den 29. og 30. juni er det Den Nationale Scene i Bergen som overtar scenen på Oscarshall. De setter opp Jon Fosses vandreforestilling "Vinter".

Hans Majestet Kongen la ned krans på Botn krigskyrkjegard i Saltdal i dag. Seremonien mintest dei mange jugoslaviske krigsfangane som mista livet under tvangsarbeid i Nord-Noreg under den andre verdskrigen.

21.06.2017 Herskapets tjenere

I går ettermiddag ble årets sommerutstilling på Slottet vist fram for pressen. Denne gangen bys det på smakebiter fra Det kongelige husholdets ukjente historie. Utstillingen åpner 24. juni.

Forskere, musikere, forfattere og venner av vitenskapen fra hele verden er samlet i Trondheim for Starmusfestivalen. Stephen Hawking var første foredragsholder.

Denne uken danser Kings Wings og Nasjonalballetten UNG scener fra Romeo og Julie på kulturslottet. Opplevelsen starter med båttur fra Operaen til bryggen på Oscarshall.

Følgende budskap blir oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Portugals president i anledning skogbrannene som har herjet landet de siste dagene.

Hans Majestet Kongen var til stades på lanseringa av Interfaith Rainforest Initiative i dag. Religiøse leiarar frå ulike trussamfunn og representantar for urbefolkninga i ei rekkje land deltok.

Hennes Majestet Dronningen tok del i åpningen av Momentumbiennalen i Moss i dag. Den nordiske kunstbiennalen arrangeres for niende gang i disse dager.

Kronprinsparet besøkte Skara Brae på sin andre dag på Orknøyene - en forhistorisk bosetning som av mange regnes som det viktigste førhistoriske funnstedet i Europa.

Kronprinsparet ankom Orknøyene på offisielt besøk i dag. Det er sterke historiske bånd mellom Norge og den skotske øygruppen, som feirer sin helgen St. Magnus i disse dager.

Verdenseliten i friidrett møttes på Diamond League-stevnet på Bislett i Oslo. Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen ga hjemmepublikumet mye å juble for.

Den Høgvørde Kronprinsen var på plass da Orrestranda på Jæren kunne heise det anerkjende miljømerket Blått flagg for sommaren 2017.

I 63 år har Prinsesse Astrid, fru Ferner vært Sanitetskvinnenes beskytter. Nå er hun tildelt foreningens høyeste utmerkelse, Æresmerket.

I ettermiddag kunne Arne Scheie ønske velkommen til "årets viktigste fotballkamp": Team Skaugum møtte LSK Unified på Skaugum Arena.

Kongeparet avsluttet sin jubileumsreise i Hedmark og Oppland med besøk til Nord-Odal og Kongsvinger. Det ble både bedriftsbesøk, kvinnemuseum og kulturprogram på reisens siste dag.

I dag kunne Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønske velkommen til hagefest på Maihaugen. Tre hundre hedmarkinger og tre hundre opplendinger sto på gjestelisten.

12.06.2017 I Peer Gynts rike

I dag sto Nord-Fron for tur på Kongeparets jubileumsreise i Hedmark og Oppland. Deres Majesteter Kongen og Dronningen fikk et musikalsk møte med Peer Gynt ved Rondablikk.

Norsk kompetanse på tunellbygging etterspørres verden over. I dag åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen konferansen som samler verdens ekspertise i Bergen

Kommende helg er det tanntrollene som inntar Oscarshall. Riksteatret viser Thorbjørn Egners Karius og Baktus på Kavalérscenen 16. og 17. juni.

I 2016 foretok Kongeparet en jubileumsreise med Kongeskipet langs kysten fra Tromsø til Kristiansand. I dag overtok Skibladner. Kongeparet er på Jubileumsreise i Hedmark og Oppland.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen har vært på skinnene med Litteraturtoget de siste dagene. Temaet har vært "Hjem". I dag kom hun og toget hjem til Kristiansand.

«God dag, Herre Konge,» svarte gardister i paradeuniform i kor da Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen stod klare til inspeksjon på Huseby leir i dag.

Den kjente salmedikteren Svein Ellingsen møtte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til samtale om salmer og litteratur i Dypvåg kirke i går kveld. Det ble et bevegende møte med dikteren.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen startet andre dag av årets litteraturtog på vandring blant tusenvis av bøker i bokbyen i Tvedestrand.

08.06.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Serbias nye president, H.E. herr Aleksandar Vučić.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen overrakte i dag Holbergprisen til den britiske filosofen Onora O’Neill. Hun får prisen for sitt innflytelsesrike arbeid innen moralsk og politisk filosofi.

For fjerde gang fyller Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Litteraturtoget med forfattere og gode bøker. Denne gangen går reisen hjem.

06.06.2017 Riksarkivet 200 år

I dag er det norske riksarkivet 200 år. Hans Majestet Kongen vil være til stede når jubilanten feires på Akershus festning i kveld.

Hans Majestet Kongen delte i dag ut Kong Olavs kreftforskningspris til professor Per Ottar Seglen for hans fremragende forskningsinnsats gjennom en årrekke.

Lions Club og Ung Norge arrangerer en båttur fra Oslo til Bergen for å sette søkelyset på barn og ungdom med barnevernsbakgrunn. Hans Majestet Kongen ble med de unge på første etappe.

Den 10. og 11. juni får Oscarshall besøk fra Bergen Filharmoniske Orkester. Musikere fra Harmonien holder kammerkonsert med bergensk klangbunn. Det er deres gave til Kongeparets 80-årsdager.

H.M. Kongen har utnevnt selvstendig næringsdrivende Brian Bjordal, Haugesund, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

01.06.2017 Global Dignity veks

I dag er Global Dignity-leiarar frå over 20 land samla på Skaugum. Det har skjedd mykje i året som har gått.

Finland ble en selvstendig stat 6. desember 1917. I dag er de nordiske statsoverhodene samlet i Helsingfors for å feire 100-årsjubileet for Finlands selvstendighet. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsregenten og Kronprinsesse Mette-Marit var til stede ved markeringen av Storebrands 250-årsjubileum på Lysaker i ettermiddag.  

Når en ungdom uten videregående skole og venner får hjelp til å skaffe seg utdanning og nettverk, spares samfunnet for 3 millioner kroner. Det viser en ny analyse utført for Kronprinsparets Fond.

Norge er en stor sjøfartsnasjon. I dag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede på åpningen av den internasjonale shippingmessen Nor-Shipping på Lillestrøm.

30.05.2017 Linstows stalldør

Da handverkarane slo seg gjennom veggen 23. mai, var det ikkje første gong ein kunne gå frå hallen i Slottet og ut i Parkvegen. Da stallen stod ferdig i 1849, var det ei dør akkurat her.

Kronprinsparet åpnet i ettermiddag Barnas Stasjon på Sagene i Oslo. I hjemmekoselige lokaler tilbyr Blå Kors en møteplass for sårbare barnefamilier som trenger noe støtte og hjelp.

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da årets Festspillutstilling åpnet i Bergen Kunsthall. Den anerkjente billedkunstneren Jan Groth er årets Festspillutstiller 

I dag åpnet de 65. Festspillene i Bergen med "Identitet" som sitt overgripende tema. Deres Majesteter Kongen og Dronningen var begge til stede under åpningen på Torgallmenningen.

23.05.2017 Hull i stallveggen

En milepæl i arbeidet med Dronning Sonja KunstStall ble nådd i dag: Bygningsarbeiderne slo seg gjennom veggen mot Parkveien, der inngangen skal være. H.M. Kongen fulgte med fra utsiden.

I kveld opnar Hennar Majestet Dronningas utstilling "Underveis" på KODE 1 i Bergen. Utstillinga omfattar grafikk og keramiske arbeid, i tillegg til verk frå den private samlinga til Dronninga.

Kronprinsparet åpnet utstillingen "Kongens velde" på Slottsfjellsmuseet i dag. Utstillingen markerer at det er 800 år siden Kong Håkon IV Håkonsson ble Norges konge.

Hans Majestet Kongen overrakte Abelprisen til den franske matematikeren Yves Meyer (77) i dag. Han får prisen for sin nøkkelrolle i utviklingen av den matematiske teorien om wavelets.

23.05.2017 Kondolanse

Følgende kondolanse er oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II etter terrorangrepet i Manchester.

H.K.H. Kronprins Haakon åpnet flerkulturell friluftsfest på Sognsvann i dag. Interessen er stor, og antall påmeldte er doblet fra i fjor.

Hennar Majestet Dronninga opna i dag Loen Skylift i Nordfjord. Gondolbanen skal løfte turistar frå fjorden til toppen av det 1011 meter høge fjellet Hoven på fem minutt.

I morgen, fredag 19. mai, starter sommeren på kulturslottet Oscarshall. I løpet av helgen går syv ulike forestillinger av stabelen, alle i regi av Det Norske Teatret.

Kongefamilien inntok sin tradisjonsrike plass på Slottsbalkongen for å helse barnetoget 10.30. Da hadde Kronprinsfamilien alt møtt barnetoget i Asker, som passerte Skaugum 08.15.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte fullriggeren Christian Radich i ettermiddag. Kronprins Haakon er beskytter for seilskipet, som fyller 80 år i morgen.

I morgen deles næringslivets fredspris – Oslo Business for Peace Award – ut i Oslo Rådhus. I kveld møtte Kronprinsparet årets vinnere og tidligere vinnere til middag på Skaugum.

14.05.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjon overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes nye president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron. 

I formiddag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen teknologikonferansen Katapult Future Fest i Oslo. Kreative mennesker hadde blitt utfordret på å gi digital identitet til mennesker på flukt.

H.K.H. Kronprins Haakon var på eit BI-seminar om grøn innovasjon i går. Seks bedrifter fekk vist fram korleis dei kan alt frå å redusere matsvinn til å erstatte regnskogtømmer med produkta sine.

I dag ble sommerens kulturprogram på Oscarshall presentert: Nær 40 forestillinger med musikk, dans og skuespill. Dette er kultur-Norges gave til Kongeparets 80-årsdag.

11.05.2017 Bisettelse

Prinsesse Märtha Louise representerte Kongefamilien ved bisettelsen til friherre Niclas Silfverschiöld i Erska kirke i den svenske kommunen Alingsås i ettermiddag.

I kveld ble feiringen av Deres Majesteter Kongen og Dronningens 80-årsdager rundet av med fyrverkeri etter festmiddag i Operaen.

09.05.2017 Feiring på Slottet

I kveld er kongelige fra hele Europa, familie, venner og det offisielle Norge samlet på Slottet for å feire Kongeparets 80-årsjubileum. 

I føremiddag kunne Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ta imot representantar for det offisielle Noreg. Dei kom for å gratulere Kongeparet med 80-årsdagane.

Hans Majestet Kongen overrakte marinejeger Ken Andersen Krigskorset med sverd på Akershus Festning i dag. Frigjøringsdagen og Den nasjonale veterandagen markeres hvert år den 8. mai.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede ved åpningen av utstillingen «Mot skogen – Knausgård om Munch» på Munch-museet i Oslo fredag ettermiddag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen delte ut EM-billett og førstepris til ungdomsbedriften Birdsavers UB i dag. I sommer skal de unge skaperne fra Trondheim representere Norge med en løsning som skal hindre at fugler dør i vindmøller.

H.K.H. Kronprins Haakon var i går til stades på årsmøtet i Akademiet på Grand Hotel i Oslo. Tre forskingsprisar og ein lærarpris vart delte ut.

Vil du være med å synge bursdagssangen for Kongeparet? Deres Majesteter Kongen og Dronningen fyller begge 80 år i år, og 9. mai er alle invitert til Slottsplassen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vil i årene fremover ha en særlig oppgave i å fremme norsk litteratur internasjonalt.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet i dag Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival. Sammen med en kinosal full av barn fikk hun se åpningsfilmen, Richard Storken.

Hans Majestet Kong Harald var til stede ved markeringen av 50-årsjubileet til Røde Kors' leirskole og feriesenter Haraldvigen i skjærgården utenfor Kristiansand i ettermiddag.

Vennesla skulekorps spelte opp da Hans Majestet Kong Harald kom på sitt første offisielle besøk til sørlandskommunen i ettermiddag.

Det kongelige hoff presenterer i dag sin nye årsrapport. Vi håper at den nye rapporten vil bidra til økt kunnskap om og forståelse av Kongehusets og Hoffets virksomhet.

Hans Majestet Kongen foretok den offisielle åpningen av det nye klubblokalet for ungdom i Nodeland i Songdalen kommune i dag. Bygdas ungdom får nærmere 240 kvadratmeter å boltre seg på.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var i dag til stede da Barneombudet samlet toppledere innen helsesektoren til «høynivåmøte mot vold mot barn» på Grefsenkollen restaurant i Oslo.

– Nå ligger det ikke i stillingsbeskrivelsen å oppfordre til sivil ulydighet – men jeg vil be dere om å stå på videre og ikke gi dere, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sin hilsen på 50-årsjubileet til Natur og Ungdom i kveld.

H.K.H. Kronprinsen var ein av dei første  på scenen da historias første SHIFT gjekk av stabelen i Oslo i dag.

Denne uken gjennomførte H.K.H. Kronprinsen et besøk med FNs utviklingsprogram UNDP til Liberia. Der fikk han møte både ofre og helter etter ebolautbruddet i det hardt prøvede landet.

07.04.2017 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap er oversendt Tillfällig Riksföreståndare, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria, i anledning angrepet i Stockholm i ettermiddag.

Landets ordførere og rådmenn stemte i bursdagssangen for Deres Majesteter Kongen og Dronningen da Kongeparet i går kveld var til stede ved en stor festmiddag i Oslo rådhus.

H.M. Kongen har utnevnt dr. philos Magne Malmanger, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

03.04.2017 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Colombias president, Hans Eksellense herr Juan Manuel Santos Calderón.

Norske Skog ønskjer å vere ein viktig motor i det grøne skiftet. I dag opna Hans Majestet Kongen det nye anlegget for biogass og nanocellulose til Saugbruksforeningen i Halden.

To ras har gått i Longyearbyen på litt over et år. Hennes Majestet Dronningen møtte i dag med noen av dem som ble direkte berørt av skredulykkene på Svalbard i 2015 og 2017.

30.03.2017 Artica Svalbard

Artica Svalbard ble åpnet av Hennes Majestet Dronningen og kulturminister Linda Hofstad Helleland i Longyearbyen i dag. Stiftelsen skal legge til rette for kunst- og kulturvirksomhet på Svalbard.

Hvordan kan sjøfartsnæringen bidra til FNs bærekraftsmål? Dette var temaet for Rederiforbundets årskonferanse, der Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok i mot en rapport om mulighetene.

Bjerke er en bydel med store kontraster. Her er store eneboliger, drabantby og nærhet til Oslomarka. I dag fikk Kronprinsparet en smakebit av både kultur og natur.

H.K.H. Kronprins Haakon var til stades under opninga av noregsmeisterskapet i livredning i dag. 197 livreddarar frå heile Noreg er samla for å konkurrere i Mossehallen i helga.

Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival feirer 30-årsjubileum. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte jubilanten og delte ut årets Amanduspris for beste manus.

23.03.2017 Avsluttet i Bergen

Statsbesøket fra Island ble avsluttet i Bergen dag. Presidentparet ble ledsaget av Hans Majestet Kong Harald under et program der våre felles interesse for ressursene i havet sto sentralt.

Å bidra til å løse globale utfordringer - det er samfunnsoppdraget til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Kronprinsparet besøkte NMBU på Ås i dag.

Dei islandske sagaene er ein viktig del av både islandsk og norsk kulturarv. I dag overrekte Islands utanriksminister ei stor gåve til glede for norske folkebibliotek.

I dag kunne Hans Majestet Kongen ta i mot Hans Eksellense President Guðni Th. Jóhannesson og fru Eliza Reid på Slottsplassen. Islands presidentpar starter et tre dagers statsbesøk til Norge.

H.M. Kongen har utnevnt Stener Kvinnsland, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Märtha Louise representerte Kongefamilien ved bisettelsen av Fyrst Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg fra Evangelische Stadtkirche i Bad Berleburg, Tyskland i dag.

20.03.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Tysklands nye president, H.E. herr Frank-Walter Steinmeier.

Hans Majestet Kongen var til stades da Ivar Braut vart vigsla til biskop i Stavanger søndag føremiddag. Han er den tiande biskopen i Stavanger bispedømme sidan det vart oppretta i 1925.

19.03.2017 Kongen i Vikersund

Den norske hoppturneringen Raw Air avsluttes i Vikersund i helgen. Hans Majestet Kong Harald fulgte lørdagens lagkonkurranse i skiflyging som endte med norsk seier og ikke mindre enn to verdensrekorder.

Hans Majestet Kongen var til stede i Holmenkollen i dag for å følge sprint i skyting for kvinner og menn. Det ble finsk og norsk seier i verdenscuprennene.

En ny app skal hjelpe syriske barn med å lære å lese. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok på lanseringen sammen med både statsministeren og utenriksministeren.

Torsdag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i mot representanter for syv av organisasjonene han er beskytter for i audiens. De ga ham en orientering om sitt arbeid og planene framover.

For fem år sidan opna H.K.H. Kronprinsessa Stella kvinnesenter i Oslo. I dag var ho tilbake, tydeleg imponert over alt dei har fått til.

H.M. Kongen har utnevnt professor Stein A. Evensen, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Märtha Louise var til stede ved markeringen av Den nasjonale revmatikerdagen på the Thief i Oslo i ettermiddag. Temaet var helse og samliv når en er kronisk syk.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte i dag til over 300 fagfolk som deltar på konferansen «Folk først!». Felles for deltakerne er at de arbeider med å hjelpe andre mennesker.

Kongefamilien jublet fra tribunen da Marit Bjørgen vant tremila i Holmenkollen med over to minutter. I Kong Haralds ungdomsstafett imponerte Buskeruds førstelag med en seiersmargin på over halvannet minutt.

Hans Majestet Kong Harald vart feira med pølsefest i kveld. Kongefamilien og over 100 unge langrennsløparar frå heile landet deltok.

I dag deltok Hennes Majestet Dronningen ved åpningen av nye galleri Olivier Debré ved senteret for samtidskunst i Tours, Frankrike. Åpningsutstillingene har sterk tilknytning til Norge.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har i to dager deltatt på Øvelse Joint Viking. Dette er en nasjonal øvelse hvor hovedmålene er å øve på krisehåndtering og forsvar av Norge.

Brukte klær sparer miljøet og skaffer utdanning til ungdom i andre land. Sånn er det hvertfall med Normisjons nye bruktbutikk, som ble åpnet av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i dag.

08.03.2017 Vold mot kvinner

Globalt utsettes 1 av 3 kvinner for vold i løpet av sitt liv. Kronprinsparet besøkte krisesenter og prosjektet Søster til Søster på Kvinnedagen.

Kronprinsparet var til stades på konferansen Technoport i Trondheim i dag. Der fekk Nuria Espallargas prisen "Female Entrepreneur" på sjølvaste Kvinnedagen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit møtte i dag med norske, kvinnelige gründere som leverer solcellelamper, høyabsorberende fødelaken og andre løsninger til FN-arbeid i kriserammede områder.

Retretten er et behandlingstilbud for dem som har sliter med avhengighet - egen eller andres. Mange har fått hjelp av Retretten til å komme videre i livet.

H.M. Kongen har utnevnt administrerende direktør Ole Johan Sandvand, Vikersund, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

02.03.2017 by:larm jubilerer

I år runder musikkfestivalen by:Larm 20 år. Kronprinsparet deltok på flere arrangementer og arrangerte lunsj for musikkbransjen hjemme på Skaugum i dag.

H.K.H. Kronprins Haakon tok imot sju av beskyttarskapa sine i audiens i dag. For første gong var Flyktninghjelpa eitt av dei.

H.M. Kongen har utnevnt skuespiller Anne Marit Jacobsen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

23.02.2017 Gratulanter i kø

På nett og på papir, som bilder, tegninger og videosnutter strømmet gratulasjonene inn til Slottet tirsdag. Et vell av gratulasjoner og lykkeønskninger til Hans Majestet Kong Harald.

H.M. Kongen har utnemnt hardingfelespelar Knut Hamre, Granvin til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald er 80 år i dag! Alle som ønsker kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen. Det er også mulig å skrive i protokoll på Slottet mellom 14.00 og 16.00.

I anledning Hans Majestet Kong Haralds 80-årsdag blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no.

16.02.2017 Besøkte LO og TINE

Landsorganisasjonen (LO) er en gigant i norsk arbeidsliv. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ønsket et dypere innblikk i en så viktig organisasjon, og tok turen til Youngstorget i dag.

16.02.2017 Oslo Life Science

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede ved åpningen av konferansen Oslo Life Science i Universitetets Aula i Oslo i formiddag.

Hvordan er det å bo på et asylmottak? I dag fikk Kronprinsparet møte beboere på Torshov transittmottak i Oslo.

Hvordan foregår behandlingen av en asylsak og hvem er det som får opphold i Norge? Det var noen av temaene under mandagens studiebesøk for Kronprinsparet.

I dag fyller Prinsesse Astrid, fru Ferner, 85 år. Vi har lagt ut en elektronisk gratulasjonsprotokoll til bruk for alle som ønsker å gratulerer Prinsessen. 

Hjerteprisvinner Lars Gullestad har bidratt til den markante nedgangen i dødeligheten hos pasienter med hjertesvikt. Demensprisvinner Tormod Fladby mener det er lyse utsikter for behandling som bremser demens.

07.02.2017 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Haitis nye president, H.E. herr Jovenel Moïse.

06.02.2017 Tråante 2017

Hans Majestet Kongen var til stede da jubileumsåret "Tråante 2017" åpnet i dag. Det er 100 år siden det første samiske landsmøtet fant sted i Trondheim, 6. februar 1917. Lihkku beivviin!

Varden Meråker og Lyn gikk inn til gull på NM-stafettene for kvinner og menn på søndag. Hans Majestet Kongen fulgte med fra tribunen og gratulerte vinnerne etter målgang.

H.M. Kongen har utnevnt rettspsykiater Randi Rosenqvist fra Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Åpent Slott setter opp fire nye foredrag for våren 2017. Kongelige taffel, livet på Slottet gjennom tidene og lystslottet Oscarshall er tema for vårens foredragsserie.

H.K.H. Kronprins Haakon opna den norske paviljongen på BETT 2017 i dag. Norske selskap innan læringsteknologi er i London for å vise seg fram.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Monsterbedriften i dag. Bedriften ansetter mennesker som av ulike årsaker sliter med å komme inn i det tradisjonelle arbeidslivet.

25.01.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Østerrikes nye president, H.E. herr Alexander Van der Bellen.

20.01.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til USAs president, H.E. herr Donald J. Trump.

I dag var H.K.H. Kronprinsen på skolebenken for å lære meir om norsk læringsteknologi. Elevane på Teglverket skole bruker teknologien kvar dag og hadde mykje å lære bort.

Denne uken møttes politikere, næringslivsledere, organisasjoner og journalister fra hele verden for å diskutere globale tema og jakte gode ideer i de sveitsiske alper.

12.01.2017 Marius 20 år

Åpent brev fra Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit i anledning Marius' 20-årsdag.

I dag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon Kubatoren i Haugesund. Målet er nye ideer og nye arbeidsplasser.

I 2017 og 2018 er EM i surfing lagt til Noreg. H.K.H. Kronprinsen har takka ja til å sitje i hovudkomiteen. Første møte gjekk av stabelen i dag.

H.M. Kongen har utnevnt musiker og komponist Iver Kleive, Blommenholm, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

Kongefamilien ønsker å takke for alle hyggelige hilsener de har mottatt i anledning julefeiringen 2016.

Redaktør Stein Gauslaa ble av H.M. Kongen utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden få uker før Gauslaa gikk bort.

Snø, sludd og surt vær la en naturlig ramme for Kronprinsparets møte med redningshunder og hundeførere på Ås i dag. Ekvipasjene fra Norske Redningshunder har vært ute en vinterdag før.

I dag var Kronprinsparet til stades på årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon der det grøne skiftet var hovudtema.

Hennes Majestet Dronningen var til stede da Fakultetet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen åpnet onsdag. 

H.M. Kongen har utnevnt sceneinstruktør Arnulf Haga, Verdal, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

31.12.2016 Nyttårstalen 2016

Hans Majestet Kong Haralds tale nyttårsaften 2016.

25.12.2016 Julegudstjeneste

Tradisjonen tru var Kongefamilien til stades ved førstejuledagsgudstenesta i Holmenkollen i dag. Hennar Majestet Dronninga måtte melde avbod på grunn av ei forkjøling.

22.12.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Tysklands forbundspresident Joachim Gauck.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Marcus Thranes hus på Torshov i Oslo i dag. Institusjonen er  en er et botilbud for rusmisbrukere og drives av Oslo kommune.

I ettermiddag var Kongeparet og Kronprinsfamilien samlet ved lysthuset i Dronningparken til årets julefotografering. 

H.M. Kongen har tildelt Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Storkorskjedet av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fortjenstfullt virke av Norge.

H.M. Kongen har utnemnt sjef for H.M. Kongens adjutantstab, brigader Nils Petter Granholt, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

16.12.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kong Harald til Malaysias nye konge, Hans Majestet Kong Seri Paduka Baginda Sultan Muhammad V.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit fikk besøk fra fem organisasjoner i dag. Det var fem av Kronprinsessens beskytterskap som kom i audiens.

Elevene ved Haug skole og ressurssenter i Bærum gjør seg klare til jul. I dag fikk DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen ta del i forberedelsene.

Kirkeparaden er førjulstradisjon for Hans Majestet Kongens Garde. Både Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede i Oslo domkirke i dag. 

H.K.H. Kronprinsessa opna UNICEFs teikneutstilling «Dersom eg måtte flykte» i dag. Her har skoleelevar levd seg inn i flyktningars liv.

På Tøyen i Oslo inviterer Kirkens Bymisjon til frokost for fattige og hjemløse. De fleste tilreisende fra Europa. I dag tidlig sto Kronprinsparet for serveringen.

Artister fra inn- og utland var samlet til konsert søndag kveld for å hedre fredsprisvinneren, H.E. President Juan Manuel Santos. Kronprinsparet var også i salen under festkonserten.

I dag var både Kongeparet og Kronprinsparet til stede under den høytidelige seremonien i Oslo Rådhus der H.E. President Juan Manuel Santos mottok Nobels fredspris for 2016.

06.12.2016 UNDP feirer 50 år

FNs utviklingsprogram UNDP har ledet verdenssamfunnets kamp mot fattigdom i 50 år. I natt norsk tid sto H.K.H. Kronprinsen på talerstolen under jubileumsgallaen i New York.

Fiolinisten Mayumi Kanagawa (22) gjekk av med sigeren i Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris torsdag kveld. Prinsesse Astrid, fru Ferner delte sjølv ut prisen til vinnaren.

H.K.H. Kronprinsen berømmet næringslivet for å kombinere business og bærekraft da han åpnet veldedighetsseminaret «Responsibility Works» i dag. 

30.11.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kongen av Thailand.

30.11.2016 Bibliotek i medvind

Bibliotekene er blant våre viktigste samlingsplasser. I dag besøkte H.K.H. Kronprinsessen to bibliotek i hovedstaden for å lære mer om hvordan de holder seg aktuelle.

30.11.2016 Samlet på Slush

Finland har lykkes med å skape Europas viktigste møteplass for oppstartsbedrifter. H.K.H. Kronprinsen og et femtitalls norske oppstartsfirma er til stede på Slush 2016.

Hennar Majestet Dronninga delte ut Dronning Sonjas skolepris til Ila skole i Trondheim i dag. Barneskolen fekk prisen for den heilskaplege verditenkinga si med likeverd og inkludering i alle ledd.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit fikk i dag besøk av representanter for flere av sine beskytterskap.

Både nullutslippsfly og grønne kollektivtilbud stod på programmet da Kronprinsparet gjestet den ellevte utgaven av Zerokonferansen i Oslo i dag.

I kveld fikk H.K.H. Kronprinsessen dele ut Brages hederspris til 81 år gamle Elisabeth Aasen for hennes innsats for å finne "kvinnene litteraturhistorien glemte". 

Rosenborg og LSK Kvinner gjentok fjorårets bragd og vant hver sin kongepokal i fotball. H.M. Kongen var til stede på helgens cupfinaler.

Gründerånda er sterk i Rogaland. I dag fekk H.K.H. Kronprins Haakon møte delar av innovasjonsmiljøet i Stavanger-området.

H.K.H. Kronprinsregenten var på Nobels fredssenter i dag da Lubna Mehdi fikk prisen som Årets forbilde. 

Årets jubileumsforedrag har trukket fulle hus til Slottskapellet. 6. desember blir det en ny mulighet til å se foredraget om da byen rundt Slottet vokset fram.

I forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum har vi samlet tekster skrevet av 62 kvinner og menn fra hele landet. 

Canada og Norge har mange felles interesser og likheter ut fra vår plassering langt mot nord. Kronprinsparet avsluttet sitt offisielle besøk St.John's på Newfoundland torsdag.

Canada er et lovende marked for norske virksomheter. Det er også et land med svært stort kulturelt mangfold. Kronprinsparet deltok på flere spennende seminarer onsdag.

Kronprinsparet har forlate Ottawa til fordel for Toronto. Der stod kulturformidling og innovasjon i fokus på andre dag på Canada-besøket.

Kronprinsparet innledet sitt besøk til Canada i Ottawa mandag. I løpet av fire dager reiser de til både Toronto og St. John's i tillegg til hovedstaden. Innovasjon og klima står høyt på agendaen. 

Hans Majestet Kongen la ned krans på Akershus Festning i Oslo da forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

Verdens helseutfordringer og ungdomsengasjement var tema da H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og lege Tore Godal møttes til en samtale på NTNU i Trondheim i dag.

03.11.2016 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap blir boren fram frå H.M. Kongen til Libanons president, H.E. Mr. Michel Aoun.

Kriminalomsorgen og livet etter soning dannet bakteppet da Kronprinsparet ønsket velkommen til årets gjestebud på Skaugum.

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte i dag bydel Gamle Oslo. En mangfoldig bydel som gjør mye for at barn og unge skal trives.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede i Fanehallen på Akershus festning i formiddag. Der ble 75-årsjubileet til Forsvarets Sanitet markert.

I anledning Hennes Majestet Dronningens 80-årsdag, 4. juli 2017, vil en helt ny del av Slottet bli tilgjengelig for publikum. Da åpner Dronning Sonja Kunststall i de gamle stallbygningene.

I dag gjesta H.K.H. Kronprinsen Inneklimadagen 2016 i Oslo. Der vart Kronprins Haakons forskingspris for astma og allergi delt ut for første gong.

Støttesenter mot incest markerte i dag 30 års drift med et festmøte i Oslo rådhus. Her fikk H.M. Dronningen møte brukere av senteret.

I kveld er alle Stortingets medlemmer invitert til Slottet på middag - en fast tradisjon siden 1906. Noe av tilbehøret på tallerkenen er dyrket bare meter unna den festpyntede spisesalen.

Menneskelig drivkraft ligger bak all fremgang, mener H.K.H. Kronprinsen. Ålesundsregionen opplever utfordrende tider, men viser også stor drivkraft. Det er her SIKT2016 finner sted.

Vi trenger alle ressursene som bor i hver enkelt av oss. Barn og unge, aktiv alderdom og integrering var tema under Hans Majestet Kongens besøk i Sør-Trøndelag i dag.

Over 28 000 menneske har besøkt DNTs turisthytter i Slottsparken i sommar. I dag fekk H.M. Dronninga overrekt hyttebøkene, fulle av helsingar frå små og store parkgjester.

Drivkraft er temaet når H.K.H. Kronprinsen inviterer til SIKT-konferanse for fjerde gang. I dag inntok 200 unge ledere og talent Ålesund. 

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er beskyttere for årets TV-aksjon, og i kveld gjester de NRKs innsamlingsstudio. I dag går 100 000 bøssebærere årets viktigste søndagstur. 

Torsdag kveld åpnet Hennes Majestet Dronningen Kunsthall Trondheim - en ny arena for samtidskunst på internasjonalt nivå. 

Kronprinsparet møtte fremadstormende gründere da de besøkte den ellevte utgaven av Oslo Innovation Week i dag.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stades ved markeringa av 100-årsjubileet til Filadelfiakyrkja i Oslo laurdag ettermiddag.

Kronprinsparet var til stede da regjeringen gjorde stas på de norske OL- og paralympicsutøverne etter årets sommerleker i Rio de Janeiro.

14.10.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Thailands Dronning Sirikit.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit la i ettermiddag ned grunnstenen for det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo. Det nye museet skal etter planen stå ferdig i desember 2019.

H.M. Kongen har utnevnt pianist og professor Tor Espen Aspaas til Ridder 1. klasse og professor dr. med. Hans Einar Krokan til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I kveld deltok H.K.H. Kronprins Haakon på opninga av eit nytt initiativ som vil auke satsinga på gründerar i helseindustrien.

Forskningssamarbeid og maritim næring har vært viktige tema under statsbesøket fra Singapore. Besøket ble avsluttet med besøk til Universitetet i Tromsø (UiT) i dag.

Verdensdagen for psykisk helse ble markert med appeller, konsert og turløp utenfor Asker kulturhus i dag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede.

- FNs bærekraftsmål blir ikke nådd uten innsats, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han talte til nordiske næringslivsaktører på Fornebu i dag.

I dag var 650 elever fra Tøyen og Hval skole samlet for å lære mer om årets TV-aksjon. Sammen med dem var H.K.H. Kronprinsessen og Oslos ordfører, Marianne Borgen.

I formiddag kunne Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønske Singapores president og førstedame velkommen på et tre dagers statsbesøk til Norge. 

07.10.2016 Kongen i Nordsjøen

Hans Majestet Kongen besøkte Troll A-plattformen i Nordsjøen i dag. Besøket er et ledd i markeringen av 50-årsjubileet for norsk utvinning av olje og gass.

07.10.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap er sendt fra Hans Majestet Kongen til Hennes Eksellense fru Kersti Kaljulaid, Estlands nye president.

Hennes Majestet Dronningen åpnet det nye besøkssenteret på Alnes Fyr utenfor Ålesund i dag. Nå blir det både kunst og annen kultur på det populære utfartsstedet.

07.10.2016 Wilhelm Mohr bisett

I dag vart Wilhelm Mohr bisett frå Uranienborg kyrkje i Oslo. H.K.H. Kronprinsen og Prinsesse Astrid, fru Ferner var blant dei mange som ville vise krigsveteranen den siste ære.

I den senere tid, og spesielt nå i forbindelse med at Statsbudsjettet for 2017 ble lagt fram, er det blitt fremsatt påstander om at Det kongelige hoffs økonomiforvaltning er i strid med Stortingets forutsetninger. 

I dag ble det 161. storting høytidelig åpnet av Hans Majestet Kongen. Seremonien finner alltid sted slik det står beskrevet i Grunnloven av 1814.

Tømmeret i Hegge stavkirke er datert til 1216. I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da kirken i Valdres markerte sitt 800-årsjubileum.

30.09.2016 Et verdig liv

Denne uken feirer Camphill Landsbystiftelse i Norge sitt 50-årsjubileum med festivalen "En verdig liv". Prinsesse Astrid, fru Ferner, vil være til stede ved festmiddagen lørdag kveld.

Onsdag var Kronprinsparet på skolebesøk i Telemark for å følgje korleis prosjektet Ung Invest arbeider mot fråfall i vidaregåande skole.

28.09.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Israels president i anledning tidligere president og fredsprisvinner Shimon Peres' bortgang.

- Det er mange måter å redde verden på. Forandringer kommer fordi et enkelt menneske har en idé, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under inspirasjonskvelden «Engasjer deg» i Asker kulturhus i kveld.

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober, og arbeidet med å rekruttere de viktige bøssebærerne er i full gang. H.K.H. Kronprinsessen besøkte kommunekomiteen i Tromsø

Hennes Majestet Dronning Sonja og Magne Furuholmen har samarbeidet om kunstprosjektet "TEXTURE" til inntekt for Queen Sonja Print Award. I kveld åpner utstillingen TEXTURE” i London.

H.K.H. Kronprins Haakon delte ut Rettstryggleiksprisen 2016 under ein konferanse på Grand Hotel i Oslo i dag. Lovdata er årets vinnar.

H.K.H. Kronprinsessen besøkte arrangementet "Økologisk mat i friluftslivets tjeneste" på Sørenga i Oslo i kveld. Det er en del av Økouka, som finner sted i 12 fylker.

Fem år etter at det ble hengt opp flaggermuskasser rundt Kronprinsparets bolig på Skaugum, er flere kasser i bruk enn noen gang før.

I går kveld åpnet "Texture" i Trondheim. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, og Dronning Sonja var til stede ved åpningen. 

Hans Majestet Kongen debarkerte Kongeskipet "Norge" i går ettermiddag. Dette markerte avslutningen på en hektisk sesong for skipet. Hennes Majestet Dronningen var sammen med Kongen under seremonien om bord.

Korleis unngå utanforskap i sosiale medium? Det var temaet for dagens VIBROdebatt. På plass var DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa.

Det ble en nær magisk kveld. Mellom 10 000 og 12 000 mennesker hadde tatt i mot Kongeparets åpne invitasjon til førpremière på "Kongens Nei" i Slottsparken.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har vært til stede på Ny-Ålesund Symposiet på Svalbard denne uken. I år var temaet havøkonomi og bærekraftig utnyttelse av ressursene i havet.

H.M. Kongen har utnevnt generalløytnant Kjell Grandhagen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer deg til gratis førpremiere på «Kongens Nei». Filmen vises i Slottsparken onsdag 21. september klokken 20.00.

Dei neste dagane er det duka for Barnebokfestival i Oslo med over 60 programpostar for barn i alle aldrar. H.K.H. Kronprinsen opna festivalen i dag, saman med Pia og Araz frå Lakkegata skole.

Alle skal bli sett og ingen skal føle seg utenfor. Det er målet når Trivselsleder nå lanserer en ny modell for ungdomsskolen. H.K.H. Kronprinsen og 400 ungdommer tok aktiv del i lanseringen.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Høstutstillingen 2016 på Kunstnernes hus i Oslo i dag. Der møtte hun blant annet vinneren av årets Høstutstillingspris.

Siden 1866 har fem millioner besøkt tradisjonsrike Dyrsku'n. Fredag var det Kronprinsparets tur. Vel fremme ble H.K.H. Kronprinsen satt til å melke kyr.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag «After belonging», hovedkonferansen under Oslo arkitekturtriennale 2016.

Kongeparet avslutta statsbesøket sitt lenger nord i Finland – i Uleåborg, der blant anna kommunikasjonsgiganten Nokia har fabrikk. Teknologi og helse prega dagen.

Hva har klimaendringene å si for vinteridretten? I dag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon Skimuseets nye utstilling «Vær og føre – føre var».

H.K.H. Kronprinsregenten åpnet den 25. Bjørnsonfestivalen i Molde i dag. I åpningstalen kalte Kronprins Haakon Bjørnson for en verdensborger, og trakk frem hans brede samfunnsengasjement.

Teknologi, forsvar og helse er de tre sentrale temaene under Kongeparets statsbesøk til Finland. Samarbeid og muligheter på disse viktige områdene sto på agendaen i dag.

Kongeparet innledet sitt tredje statsbesøk til Finland i dag, ledsaget av flere statsråder og en stor delegasjon med representanter for norsk næringsliv.

I dag vart det gjort heider på vinnarane av Kavliprisen 2016 i Oslo konserthus. H.K.H. Kronprins Haakon overrekte prisane.

I dag holdt Deres Majesteter Kongen og Dronningen hagefest i Slottsparken. 1500 gjester fra hele landet var invitert. 

I morgen 1. september er det ventet 1500 gjester til Slottet. Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer på hageselskap, og det er mye som skal på plass!

31.08.2016 Kragerø 350 år

I år markerer Kragerø by sitt 350-årsjubileum og i dag tok Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit del i feiringen.

En vanskelig tid i olje- og gassnæringen dannet bakteppet da Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet oljemessen ONS i Stavanger i dag.

29.08.2016 Nummer 2 i Sira Cup

Hans Majestet Kongen og resten av mannskapet på «Sira» segla inn til ein samla 2. plass blant dei klassiske båtane som deltok i VM for 8-meterar i Toronto.

27.08.2016 TEXTURE

Denne helgen åpnet grafikkutstillingen Texture i Bergen. Utstillingen er et samarbeid mellom Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen.

Kronprinsfamilien møtte opp da havmijøfestivalen «Passion for Ocean» ble arrangert på Vippetangen i Oslo lørdag.

Queen Sonja Print Award 2016 ble i dag tildelt den amerikanske grafikeren Tauba Auerbach. Hennes Majestet Dronningen sto selv for overrekkelsen i Grieghallen i ettermiddag.

Det blir tre nye foredrag i Slottskapellet i høst. De tar for seg H.M. Gardens historie, framveksten av byen rundt Slottet og skatter fra De kongelige samlinger.

Kronprinsparet inviterte til arbeidslunsj og brainstorming onsdag for å diskutere korleis norsk musikknæring skal møte morgondagens utfordringar.

24.08.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Italias president, H.E. herr Sergio Mattarella, i anledning jordskjelvet i Umbria.

Onsdag 24. august blir det engslått og hesjing i Slottsparken. Det er Slottsgartneriet som har invitert gartnere som jobber med historiske hageanlegg på fagseminar.

H.M. Kongen og resten av mannskapet på båten "Sira" hadde sine første seilaser under VM i Canada mandag.

H.M. Kongen har utnevnt samfunnsmedisiner Ole Mathis Hetta og domkantor Kåre Nordstoga til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Det har vore nokre spennande dagar for H.K.H. Kronprins Haakon under sommar-OL i Brasil. Meisterskapen vart avslutta natt til måndag.

20.08.2016 Feiret studenthjem

Prinsesse Astrid, fru Ferner deltok ved markeringen av 100-årsdagen til Studiehjemmet i Oslo. Markeringen fant sted i studenthjemmets hage i ettermiddag.

H.M. Kongen har utnevnt saksprosaforfatter Vera Komissar, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Denne uken reiser H.M. Kongen til Canada for å delta i VM i seiling i Toronto, som starter i midten av august. Kongeskipet Norge blir brukt som base.

05.08.2016 Går fra hverandre

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre. De vil ha delt omsorg for sine tre barn.

Jubileumsskulptur og utandørsgudsteneste var noko av det som stod på programmet da H.M. Kongen deltok under Sarpsborgs 1000 års-feiring i dag.

27.07.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Islands president H.E. herr Guðni Th. Jóhannesson.

27.07.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Perus president H.E. herr Pedro Pablo Kuczynski.

I dag var Kronprinsen og Kronprinsessen til stede på flere minneseremonier i anledning angrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

15.07.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President François Hollande, i anledning angrepet i Nice i går kveld.

Hennar Majestet Dronninga innvigde Dronningvarden på 530 meters høgd i dag under ein tur på Stortinden i Nordland.

Hennes Majestet Dronningen var til stede under markeringen av Reisa nasjonalparks 30-årsjubileum i dag.

H.M. Dronningen åpnet i dag den restaurerte fyrvokterveien på Sørøya i Finnmark. Med nytt rekkverk, trappestiger og en flott turhytte på Tharaldsheidet, kan enda flere nå få oppleve den dramatiske naturen og den storslagne utsikten langs Fyrvokterveien.

07.07.2016 H.M. Kongens biler

Den 13. juli og 10. august stiller sjåførene ved Det kongelige hoff opp åtte biler i Dronningparken, bak Slottet - noen klassiske, noen nye.

05.07.2016 Tid for å søke

Planlegger din forening et fint prosjekt med aktiviteter for funksjonshemmede barn? Da er tiden inne for å søke om tilskudd fra Prinsesse Märtha Louises Fond.

30.06.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Filippinenes nye president, H.E. herr Rodrigo Roa Duterte.

Hans Majestet Kong Harald og Hennar Majestet Dronning Sonja avslutta jubileumsreisa si i dag. Det skjedde i heimbyen til Kronprinsessa, Kristiansand.

29.06.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Hans Eksellense President Recep Tayyip Erdoğan i anledning angrepet på flyplassen i Istanbul.

I dag nådde Kongeskipet oljehovedstaden. Kronprinsparet var også med da Deres Majesteter Kongen og Dronningens 25-årsjubileum ble feriet i Stavanger.

25.06.2016 Jubilerte i Bergen

Klokken 11.00 i formiddag la Kongesjaluppen til ved Shetlandsbryggen i Bergen. Et av Bergens tradisjonsrike buekorps trommet Kongefamilien i land.

- Trondheim er et spesielt sted for oss, sa Hans Majestet Kongen da jubileumsreisen nådde byen der signingen av kongegjerningen fant sted for 25 år siden.

23.06.2016 Tre generasjonar

I høve 25-årsjubileet til Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga er det offentleggjort eit nytt bilete av Kongen, Kronprinsen og Prinsesse Ingrid Alexandra.

23.06.2016 Signingsjubileum

I dag er det 25 år siden Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble signet av biskop Finn Wagle i Nidarosdomen. Jubileet markeres med en festgudstjeneste i domkirken klokken 12.00.

Kronprinsparets Fond er medarrangør for et kurs der unge flyktninger lærer om hvordan de kan få et godt liv i Norge. I går møtte H.K.H. Kronprinsen kursdeltakerne.

For tredje gang inviterte Kronprinsfamilien til fotballkamp hjemme på Skaugum. Vålerenga United var årets gjester.

20.06.2016 Ope Slott i gang

Laurdag starta publikumssesongen på Det kongelege slottet. Årets utstilling viser sentrale hendingar rundt tronskiftet for 25 år sidan og viktige element i Kongeparets gjerning.

I dag fant sommerens første høytlesning ved Leselysthuset sted. Kronprinsparet var blant dem som fikk høre om Brødrene Løvehjerte i Dronningparken.

19.06.2016 Feiring i Bodø

Jubileumsreisen fortsatte i dag og det var en annen jubilant som tok i mot: Bodø markerer sitt 200-årsjubileum i år, og Deres Majesteter Kongen og Dronningens besøk passet godt inn i feiringen.

I dag gikk startskuddet for Deres Majesteter Kongen og Dronningens ti dager lange jubileumsreise langs Norges kyst. Et feststemt Tromsø var første stopp.

Noen merkedager i De kongeliges liv er også merkedager for nasjonen. Foran større jubileer sparer vi penger i flere år, sånn som i år hvor vi feirer at det er 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges kongepar.

H.K.H. Kronprinsen var til stades da Riksrevisjonen feira 200 års-jubileum med eit festarrangement i Operaen i Oslo.

Vi er av den klare oppfatning at Det kongelige hoff forvalter midlene til Kongehuset på en ryddig, rasjonell og hensiktsmessig måte, og etter de forutsetningene Stortinget har satt.

Salmeskatten er noe av det mest verdifulle i den norske kulturarven, sa H.K.H. Kronprinsessen da hun åpnet kulturfestivalen i dag. - Noen av de fineste salmene har Petter Dass gitt oss.

I kveld kunne Hennes Majestet Dronningen åpne Japanomania i Norden 1875–1918. De to utstillingene viser den store innflytelsen japansk kunst hadde på nordisk kunst og design.

16.06.2016 Heming 100 år

Idrettslaget Heming gav seg sjølv eit nytt klubbhus i 100-årsgåve. H.K.H. Kronprinsen deltok under opninga i dag.

I dag deltok H.K.H. Kronprins Haakon på Debios 30-årsmarkering på Bygdø Kongsgård i Oslo. Der plantet han et tre i eplehagen som en del av feiringen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet onsdag den internasjonale konferansen Startup Extreme i Bergen. Senere på dagen besøkte han Underwater Technoogy Conference.

14. juni 1816 ble Norges Banks opprettelse godkjent av Kong Carl II. På dagen 200 år etter overvar Hans Majestet Kong Harald sentralbankens jubileum i Trondheim.

H.K.H. Kronprinsessen var ordstyrer under EAT Stockholm Food Forum i dag. Panelet diskuterte rapporten om verdens arbeid mot feilernæring, som ble lansert under konferansen.

I høve 25-årsjubileet til Kongeparet er det ekstra mykje å sjå og gjere i Slottsparken i sommar. Opninga av Jubileumsparken vart markert i dag.

13.06.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President Barack Obama, i anledning skytingen i Orlando natt til søndag.

I dag var H.M. Kong Harald på besøk til Huseby leir for sin årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde. H.K.H. Kronprinsen var også til stede.

Det norske kongehusets virksomhet finansieres av det offentlige, gjennom statsbudsjettet. Dette skjer gjennom bevilgninger til apanasje og til Det kongelige hoff. 

Hennes Majestet Dronningen åpnet den nye skulpturparken på Fornebu i formiddag. Den er laget av Magne Furuholmen, og er Skandinavias største keramiske skulpturpark.

H.K.H. Kronprinsen delte ut premiar til vinnarane av Nordic Independent Living Challenge i Oslo rådhus i dag. Konkurransen vil fremje innovasjon som gjer andre sin kvardag litt enklare.

I dag delte H.K.H. Kronprinsen ut Holbergprisen 2016 til litteraturviter og Shakespeare-ekspert Stephen Greenblatt. Seremonien fant sted på Universitetet i Bergen.

07.06.2016 Innviet ny utescene

I dag fant den endelige overrekkelsen av Stortingets gave til Kongeparets 25-årsjubileum sted. Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede på Oscarshall.

07.06.2016 Ingen skal drukne

H.M. Kongen var til stede da Redningsselskapets 125-årsjubileum ble markert med åpningen av utstillingen "Ingen skal drukne" ved Norsk Maritimt Museum i dag.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var i Grimstad for å markere byens 200-års jubileum i dag. Store deler av besøket var viet fremtidens og mulighetenes Grimstad.

I dag delte Hans Majestet Kong Harald ut Kong Olav Vs Kreftforskingspris til professor Kjetil Taskén. Taskén får prisen for arbeidet sitt med immunterapi.

H.K.H. Kronprinsessen innledet til samtale mellom forfatterne Geir Gulliksen og Lars Saabye Christensen på Ringerike bibliotek i dag. I kveld ble Litteraturtoget 2016 avsluttet i Oslo.

En entusiastisk Stortingspresident viste fram den nye utescenen på Oscarshall for pressen i dag. Dette er Stortingets gave til Kongeparets 25-årsjubileum. Overrekkelsen finner sted 7. juni.

I dag tok H.K.H. Kronprinsen del i markeringen av Norsk Bremuseums 25-årsjubileum. Det var Hennes Majestet Dronningen som åpnet museet, 31. mai 1991.

Her samler vi boktips fra Litteraturtoget 2016. Dette er deltakerne og publikums egne anbefalinger, delt i sosiale medier underveis ved hjelp av #minbok.  

I dag gjorde H.K.H. Kronprinsessas Litteraturtog dei to første stoppa sine. Det var duka for forfattar- og skodespelartreff på Voss og Gol.

I kveld gikk åpningsarrangementet av stabelen på Litteraturhuset i Bergen. H.K.H. Kronprinsessen legger ut på litterær reise for tredje året. Denne gangen står Bergensbanen for tur.

Hvordan styrke norsk næringsliv for fremtiden? H.K.H. Kronprinsen var i salen under Innovasjonstalen 2016 i dag.

27.05.2016 Prins Oscar døpt

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var fadder da Prins Oscar – Hertug av Skåne – ble døpt i Slottskyrkan på Stockholms slott i formiddag. 

Neste uke legger H.K.H. Kronprinsessen ut på sin tredje litterære togreise sammen med en rekke forfattere. Også skuespillere blir med på ferden.

H.K.H. Kronprinsessa las frå salme 71 i høve 200-årsdagen til Det Norske Bibelselskap i dag. Heile Bibelen blir lesen frå perm til perm i løpet av dei fire dagane Bibelfestivalen varer.

25.05.2016 Avsluttet i Narvik

Statsbesøket fra Polen ble avsluttet på Håkvik gravlund i kveld. H.M. Kongen og det polske presidentparet æret de polske soldatene som falt i Norge under andre verdenskrig.

I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da Festspillene i Bergen ble åpnet på Torgallmenningen. Festivalen vil vare 15 dager til ende.

Kronprinsen deltok i årets Frisklivsmarsj på Bygdøy. For tredje år på rad har Oslos frisklivssentraler arrangert Frisklivsmarsjen i hovedstaden. 

Forsvarssamarbeid stod sentralt på programmet for H.M. Kongen og H.E. President Andrzej Duda i dag. Men andre dag på statsbesøket starta med eit næringslivsseminar.

Sir Andrew J. Wiles fra Universitetet i Oxford mottar Abelprisen for sitt bevis av Fermats siste teorem i dag. Prisen blir overrakt av H.K.H. Kronprinsen i Universitetets aula.

I dag innledet H.E. President Andrzej Duda og fru Agata Kornhauser-Duda sitt statsbesøk til Norge. DD.MM. Kongen og Dronningen er vertskap for besøket, og ønsket velkommen på Slottsplassen.

I dag ble Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark åpnet. Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen sto selv for avdukingen, og tusen små og store gjester var på plass i Slottsparken

- Jeg har dyp respekt for den vanskelige jobben dere gjør, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han møtte dommere og eksperter på asylrett i dag. Han åpnet konferansen "Beskyttelse i krise".

Kongefamilien inntok sin tradisjonsrike plass på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget i Oslo 10.30. Kronprinsfamilien var allerede på plass ved Skaugum 08.15 for å møte barnetoget i Asker.

I dag ble the Maverick Collective lansert. H.K.H. Kronprinsessen er en av grunnleggerne bak initiativet, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen håper Norsk Tindesenter i Åndalsnes vil få nordmenn opp i høyden. I dag åpnet han senteret i Rauma kommune.

AAK i Åndalsnes jobber med å sikre mennesker som jobber i høyden. I dag besøkte H.K.H. Kronprins Haakon en bedrift grunnlagt på fjellklatring.

I kveld opna Hennar Majestet Dronninga utstillinga "Smakebiter" på Oscarshall. Det er smakebitar frå Dronningas eiga samling av kunstglas som blir viste fram.

H.K.H. Kronprinsen møtte fagmiljløene som jobber med bosetting og integrering da han åpnet Maihaugenkonferansen 2016 på Lillehammer i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok under Norad Policy Forum i ettermiddag. Tema for møtet var å nå de fattigste - den «siste milliarden» mennesker som lever i ekstrem fattigdom.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok under markeringen av Verdens aktivitetsdag på Egertorget i Oslo i dag.

Hans Majestet Kongen delte i ettermiddag ut Krigskorset med sverd til fenrik Espen Haugeland. Overrekkelsen fant sted under markeringen Frigjøringsdagen og Forsvarets veterandag.

04.05.2016 Håp for havet?

DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa besøkte Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i dag. Der fekk dei gode tips frå barn som er opptekne av å redde havet vårt frå mikroplast.

Laagendalsposten har sett nærmere på innholdet i saken Dagbladet publiserte sist helg. De har også intervjuet jusprofessor Eivind Smith, som Dagbladet refererte i sin sak. 

H.K.H. Kronprins Haakon fortsetter som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP. Avtalen ble signert i dag, da Kronprinsen mottok UNDPs leder Helen Clark i audiens. 

H.K.H. Kronprins Haakon holdt åpningstale under Business For Peace-konferansen i Oslo i dag.  I kveld deles utmerkelsen Business for Peace Award ut til tre eksepsjonelle rollemodeller. 

Grunnsteinen til det nye Nasjonalmuseet ble lagt i dag. Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok sammen under seremonien.

For tredje år på rad legg H.K.H. Kronprinsessa ut på ei litterær togreise med gode forfattarar og bøker om bord. Utanforskap er årets tema.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn representerer Kongehuset under feiringen av Hans Majestet Kong Carl XVI Gustafs 70-årsdag i Stockholm i dag.

29.04.2016 Kondolanse

Følgende kondolanse er sendt til Statoil fra Hans Majestet Kong Harald.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon modererte samtalen da Global Dignity og Nobels fredssenter inviterte til seminar torsdag kveld.

I kveld sto H.M. Dronning Sonja for den offisielle åpningen av Glasslåven Kunstsenter. - Her kommer det til å syde av aktivitet fra galleri og verksteder, var Dronningens spådom.

- Vi trenger dere, slo H.K.H. Kronprins Haakon fast da Kronprinsparet deltok under MAK Leadership Forum i går kveld. Temaa var internasjonalisering, digitalisering og mangfald.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i foredragsserien SmartPrat ved Fyrstikkalleen skole på Helsfyr i dag.

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er begge beskyttere for årets TV-aksjon, som går til Røde Kors. Mandag møtte de pressen i Dronningparken.

H.K.H. Kronprins Haakon talte under Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte i Lillestrøm. I år feirer studentbevegelsen 80 år.

22.04.2016 Årsberetning 2015

Det var Kongelig besøk i 69 kommuner og alle landets fylker og Svalbard i 2015. Det viser Det kongelige hoffs årsberetning som ble avgitt i formiddag.

Kronprinsparet var på eit tredelt besøk til Ålesund i dag, med symposium, fisketrålar og bedriftsbesøk. Temaet var biomarin industri – ei ung næring med internasjonale ambisjonar.

Hennes Majestet Dronningen plukket søppel med Sandefjord søppelplukkerlag i dag. Hun fikk hjelp av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen.

18.04.2016 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Ecuadors president, Hans Eksellense herr Rafael Correa Delgado.

18.04.2016 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kong Harald til Japans keiser i anledning de alvorlige jordskjelvene som rammet sist uke.

Onsdag opna H.K.H. Kronprins Haakon læringsfestivalen «Inspiring Learning Life» i Hole.

H.M. Kongen har utnevnt fødselslege Gro Nylander, Høvik til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.K.H. Kronprinsessen besøkte UNAIDS-støttede prosjekter i Tanzania i dag. Her fikk hun se hvordan mødre med HIV nå får sunne barn, takket være tilgang på viktige medisiner.

07.04.2016 Avsluttet i Milano

Siste dag av Kongeparets statsbesøk fant sted i Milano – Italias finanshovedstad. Italia er en av verdens største økonomier og en viktig handelspartner for Norge.

07.04.2016 Kongeparet i Roma

Kongeparet fortsatte sitt statsbesøk i Italia i dag. Dagen startet ved Italias nasjonalmonument, der Hans Majestet Kongen la ned krans ved Den ukjente soldats grav.

H.M. Kongen har utnemnt forfattar og professor emeritus Eldrid Lunden til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja innledet et tre dagers statsbesøk til Italia i dag. Kongeparet leder en delegasjon med representanter for norske myndigheter og næringsliv.

De siste fire månedene har Dagbladet rettet en rekke henvendelser til Slottet. Vi har gitt arbeidet med å bistå journalistene høy prioritet.

I kveld var Kronprinsparet til stede under VIBROs debatt om ungdom, utdanning og entreprenørskap. 

31.03.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Myanmars' nye president, H.E. herr Htin Kyaw.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var i salen da Risør kammermusikkfest lanserte årets festivalprogram med ein konsert på Sentralen i Oslo i kveld.

H.M. Kong Harald og H.K.H. Kronprins Haakon inspiserte i dag forsvarets nye etterretningsskip Marjata.

29.03.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Pakistans president, Hans Eksellense herr Mamnoon Hussain, i anledning terrorangrepene i Lahore.

22.03.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Filip av Belgia i anledning angrepene i Brussel.

14.03.2016 Ung i dag

H.K.H. Kronprinsen deltok i Nobels Fredssenters skoleprogram i formiddag. Han holdt foredrag for fire skoleklasser før samtaler om hvordan det er å være ung i Norge i dag.

Det vart ei fantastisk avslutning på eit flott VM i skiskyting i dag. Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner har følgt meisterskapet tett.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har denne uken gjennomført og bestått Forsvarets fallskjermkurs, og er nå godkjent som militær taktisk fallskjermhopper.

I kveld var Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til stede under fremførelsen av Mendelssohns Elijah i Oslo domkirke. Konserten er en del av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Det norske folk spiller hovedrollen når Kongeparets 25-årsfeiring markeres med en jubileumsbok.

09.03.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Portugals nye president, H.E. herr Marcelo Rebelo de Sousa.

H.K.H. Kronprinsessa var til stades ved lanseringa av Norsk Ordbok i dag. Tolvte og siste bind i verket om norsk folkemål og det nynorske skriftspråket er ferdigstilt.

– Vi kan sende ein takknemleg tanke til alle som har bana veg, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit da Kvinnedagen vart markert på Litteraturhuset i Oslo.

08.03.2016 Kongen på øvelse

Han Majestet Kongen har i to dager deltatt på den store militære vinterøvelsen "Cold Response 2016" som avholdes i Trøndelag mellom 19. februar og 22. mars.

Et positivt skolemiljø, inkludering og fysisk aktivitet var hovedtemaer da H.K.H. Kronprinsen  og 300 andre deltakere møttes under Trivselsseminaret 2016.

02.03.2016 I trygge hender

700 helsepersonell fra hele landet er samlet på Gardermoen for å bli bedre på pasientsikkerhet. H.M. Kongen deltok under åpningen av kongressen i morges.

Kronprinsparet besøkte bydelen Alna i Oslo i dag. Sammen med barn fra Furustien barnehage innviet de nye Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Det var en viktig milepæl i arbeidet med den nye hovedbasen for kampfly på Ørland i dag: H.K.H. Kronprinsen la ned grunnsteinen for det nye skvadronbygget.

I dag var Hans Majestet Kongen til stades i Høgsterett da justitiarius Tore Schei hadde sin siste arbeidsdag.

Ungdoms-OL nærmer seg slutten, men innsatsen fra de frivillige er langt fra over. Under mesterskapets siste helg sluttet også H.K.H.Kronprinsen seg til arbeidsstyrken.

Hennes Kongelige Høyhet  Kronprinsessen var til stede ved finalen i BI International Case Competition torsdag. Studenter fra elleve nasjoner konkurrerte om å bli de beste caseløserne.

Global Dignity inviterte invitert ungdom over hele landet til å visualisere hva verdighet betyr for dem i deres hverdag. I dag åpnet H.K.H. Kronprinsen visningen av vinnerbidragene i Oslo.

Unge flyktninger fra Afghanistan, Syria, Albania og Eritrea fikk prøve seg på ski i dag.  Kronprinsfamilien deltok på skiskolen sammen med et elitelag av instruktører.

I kveld ble historiens andre vinterolympiske ungdomsleker åpnet på Lillehammer. Ilden ble tent av Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra.

Hennar Majestet Dronninga opna nye Norges Olympiske Museum på Maihaugen i kveld. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var òg til stades i Lillehammer – dagen før Ungdoms-OL startar.

I dag offentliggjør Hoffet for første gang en oversikt over gaver Kongehuset har mottatt. Listen dekker perioden 1. juni - 31. desember 2015.

10.02.2016 Jenter og teknologi

- "Det er viktig å få flere jenter inn i teknologifagene. Det trenger Norge i framtiden". H.K.H. Kronprinsessen med under åpningen av konferansen "Jenter og teknologi" i dag.

I dag har Hans Majestet Kong Harald deltatt på første dag av konferansen "Villaksen i nord - med et internasjonalt perspektiv" i Alta.

Serien med jubileumsforedrag i Slottskapellet starter opp i dag, og i ettermiddag ble også billettene til vårens to siste foredrag lagt ut.

09.02.2016 Sikker nettbruk

"– Sosiale medium er fantastiske – men ikkje for alle. Og ikkje alltid." I dag opna H.K.H. Kronprinsen Medietilsynets konferanse Safer Internet Day 2016.

H.M. Kongen har utnevnt professor i psykologi Hanne Haavind til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Mange ble kjent med "Petter Uteligger" på TV 2 i vinter. I dag var H.K.H. Kronprinsessen til stede da Petter Nyquist ble tildelt Brosteinprisen 2016. 

Kronprinsparet var til stede da Munchmuseet åpnet sin utstilling Mapplethorpe + Munch i kveld. Aldri tidligere er de to kunstnerne presentert sammen på denne måten.

Maleren Nikolai Astrup presenteres nå for et britisk publikum. Hennes Majestet Dronningen åpnet utstillingen Nikolai Astrup: Painting Norway i London i kveld.

I dag samla Kronprinsparet for femte år på rad over 70 unge leiarar på Skaugum til refleksjon om rolla som leiar.

Jakob Weidemann var min veiviser inn i den magiske verden av moderne kunst, fortalte Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet Lillehammer Kunstmuseum nye lokaler og utstillinger i dag. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Gründerskolen ved Universitetet i Oslo i dag, der årets studenter fikk sitt første møte med studieopplegget. 

Yrkesmesse, ski og pizza: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Stranda kommune i Møre og Romsdal i dag.

27.01.2016 Mintest Holocaust

I dag vart Den internasjonale Holocaustdagen markert i Noreg for 15. gong. H.K.H. Kronprins Haakon var til stades på Akershuskaia i Oslo.

Konferansen Teknologi og fremtidens arbeidsmarked er i gang på Folketeateret i Oslo. H.K.H. Kronprins Haakon var til stede under den første sesjonen i morges.

I kveld åpner utstillingen "Det fantastiske treet" på Norsk Skogmuseum. H.K.H. Kronprins Haakon er til stede under åpningen i Elverum, som streames direkte klokken 18.00.

H.K.H. Kronprinsen var i dag til stede under den europeiske lanseringen av rapporten fra sannhetskommisjonen for Øst-Timor. Der delte han inntrykk fra sin egen feltreise i landet.

Hans Majestet Kongen var til stede da  Ann-Helen Fjeldstad Jusnes ble vigslet til biskop i Sør-Hålogaland søndag formiddag. Hun er Nord-Norges første kvinnelige biskop.

H.M. Kongen har utnemnt bildekunstnar Håkon Arnljotsønn Gullvåg til Kommandør og brigader Arne Pran til Riddar av første klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I anledning av at Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 12 år den 21. januar, frigis tre nye offisielle bilder av Prinsessen.

I anledning Kongeparets 25-årsjubileum arrangerer Åpent Slott en serie foredrag i Slottskapellet. Først ut er professor emeritus Thomas Thiis-Evensen.

Kronprinsparet gjester Davos denne uken, der de deltar på årsmøtet i Verdens økonomiske forum. "Mastering the Fourth Industrial Revolution" er årets hovedtema.

Flere tusen mennesker deltok i feiringen av Kongeparets 25-årsjubileum i dag. Hovedpersonene selv tok også del i aktivitetene på Slottsplassen. 

17.01.2016 Jubileumsmedalje

Kong Harald Vs jubileumsmedalje 1991–2016 er innstifta av Hans Majestet Kongen i høve 25-årsjubileet hans som konge i Noreg den 17. januar 2016.

16.01.2016 Tronskiftet 1991

Om kvelden 17. januar 1991 døde Kong Olav V. I samme stund ble Kronprins Harald Norges nye konge: Kong Harald V. Utover kvelden ble Slottsplassen fylt av blomster og lys.

I dag er det frigitt nye offisielle bilder av Kongehusets medlemmer i anledning Kongeparets 25-årsjubileum. 

Gratulasjonsprotokollen er åpen. Alle kan nå skrive sin hilsen til Kongeparet her på Kongehuset.no. Hilsenene vil bli forelagt Deres Majesteter Kongen og Dronningen

Feireingen av Kongeparets 25-årsjubileum er igang. Deputasjoner fra Det offisielle Norge kom til Slottet for å gratulere Deres Majesteter Kongen og Dronningen i formiddag.

H.M. Kongen har forfremja hoffmarskalk Arne Omholt, Tistedal til Storkors av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald vil gjerne på vegne av Kongefamilien takke for alle hyggelige hilsener som er mottatt i anledning jul og nyttår 2015.

H.M. Kongen har utnevnt komponist, pedagog og pianist Terje Bjørklund, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

– Korleis skal vi klare å skaffe sunn mat på ein måte som kloden vår toler over tid? H.K.H. Kronprins Haakon talte på landbrukets årskongress i dag.

Vil du gratulere Kongeparet? Søndag 17. januar er det 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges Kongepar. Det legges ut gratulasjonsprotokoller fredag.

Søndag 17. januar er det 25 år siden Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja ble Norges Kongepar. Her er en oversikt over aktiviteter i jubileumshelgen.

Uten frivillige ville vi det ikke blitt noe ungdoms-OL! Det var et av budskapene H.K.H. Kronprinsen hadde da han møtte 1500 frivillige på Lillehammer i dag. Om en måned braker løs.

Hennes Majestet Dronningen er på Svalbard. Dronning Sonja ønsker å se rasområdet, snakke med de mange frivillige og møte berørte etter det store skredet før jul.

I dag var H.K.H. Kronprins Haakon til stades på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. "Remix – det nye arbeidslivet" er temaet i år.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner Borgny Farstad Svalastog, Lillehammer, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

31.12.2015 Nyttårstalen 2015

Hans Majestet Kong Haralds tale nyttårsaften 2015.

Hennes Majestet Dronning Sonja dro på førjulsbesøk til Sofienberghjemmet i Oslo i dag. Hun fikk møte beboere og ansatte i et julepyntet sykehjem.

Uttalelse fra Hans Majestet Kong Harald i anledning skredulykken på Svalbard.

18.12.2015 Kongepar i 25 år

Søndag 17. januar 2016 er det 25 år sidan Hans Majestet Kong Harald og Hennar Majestet Dronning Sonja vart Noregs kongepar. Sjølve dagen – og jubileumsåret – vil bli markert på fleire måtar.

15.12.2015 Møtte frivillige

Kronprinsparet besøkte Dikemark asylmottak i dag. De ønsket å møte noen av de mange frivillige som har stilt opp for å gi flyktningene en god velkomst.

15.12.2015 Kirkeparade

I dag deltok Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under Kirkeparaden - Gardens tradisjonsrike gudstjeneste i Oslo Domkirke.

14.12.2015 Julefotografering

I dag var det tid for julefotografering. I år ble bildene tatt på Skaugum, og både Kongeparet og Kronprinsfamilien var til stede.

I dag foresto Hennes Majestet Dronningen utdelingen av Edvard Munch Art Award. Den nyetablerte prisen tildeles den franske kunstneren Camille Henrot.

11.12.2015 Møtte flaumoffer

Ekstremvêret "Synne" ramma Sør-Noreg sist helg. I dag møtte H.K.H. Kronprins Haakon nokre av offera for herjingane til flaumen.

10.12.2015 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Argentinas nye president, herr Mauricio Macri.

Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede da Nobels fredspris 2015 ble tildelt den tunisiske Kvartetten for nasjonal dialog under en høytidelig seremoni i Oslo Rådhus i dag.

Hans Majestet Kong Harald besøkte Jødisk Museum i Oslo i dag. Her ble Kongen vist omkring i utstillingene og gitt en innføring i norsk-jødisk historie.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede ved den tradisjonelle julekonserten i St. Martin-in-the-Fields i London fredag kveld.

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da det ble feiret rekviemmesse for terrorofrene i Paris i St. Olav domkirke torsdag kveld.

I kveld tende Prinsesse Astrid, fru Ferner juletreet på Trafalgar Square i London. Treet er den tradisjonelle gåva frå Oslo til London som takk for bistanden under den andre verdskrigen.

I dag deltok Prinsesse Märtha Louise da Norges Rytterforund markerte sitt 100-årsjubileum med en egen jubileumskonferanse.

H.M. Kongen var til stede da Norges nye Nødnett i dag ble landsdekkende. - Et enormt løft for norsk beredskap og samfunnssikkerhet, sier direktør Tor Helge Lyngstøl i DNK.

I dag foretok Hans Majestet Kongen den offisielle åpningen av Sykehuset Østfold på Kalnes utenfor Sarsborg.

I forlenging av jubileumskonferansen for Dronning Sonjas skolepris inviterte H.M. Dronninga til mottaking på Slottet fredag ettermiddag.

Det er ti år siden Dronning Sonjas Skolepris ble etablert. Prisen tildeles skoler som utmerker seg innen inkludering og likeverd, og ble feiret med jubileumskonferanse i dag.

I går kveld holdt Kronprinsparet gjestebud på Skaugum. De omlag 60 gjestene representerte frivillige i Røde Kors og dem som deltar i de mange aktivitetene deres.

Prinsesse Märtha Louise besøkte i dag Helse- og omsorgsdepartementet i sentrum av Oslo og ble ønsket velkommen av statsråd Bent Høie.

I dag kunne Hennar Majestet Dronninga dele ut Dronning Sonjas skolepris 2015 til Gjøvik videregående skole.

22.11.2015 Cupfinalen 2015

Hans Majestet Kong Harald var til stede på Ullevaal stadion da Rosenborg vant mennenes cupfinale i dag. Laget fra Trondheim vant 2-0 over Sarpsborg 08 etter scoringer av Pål André Helland og Mike Jensen i første omgang.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon avsluttet sitt offisielle besøk til Brasil i ettermiddag. Også i dag sto vernet av Amazonas på agendaen.

Tredje dag i Brasil reiste H.K.H. Kronprinsen til Belém - hovedstad i delstaten Pará og innfallsport til Amazonas. Forflytningen innebar også et tematisk skifte, fra næringsliv til miljø.

H.K.H. Kronprinsessa opna i dag Stella Røde Kors Kvinnesenter i Tønsberg – det første Stella-senteret utanfor Oslo.

H.K.H. Kronprinsens besøk til Brasil fortsatte i Rio de Janeiro i dag. Rio er et økonomisk sentrum, og byen der de fleste norske selskap etablert i Brasil har sine hovedkvarter.

I ettermiddag hedret Deres Kongelige Høyheter Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra, Marius Borg Høiby og Prins Sverre Magnus ofrene for terrorangrepene i Paris.

I dag starta H.K.H. Kronprins Haakon eit fire dagars offisielt besøk til Brasil – den viktigaste handelspartnaren vår i Sør-Amerika.

14.11.2015 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President François Hollande, i anledning terrorangrepet i Paris fredag kveld.

14.11.2015 Kondolanse

H.M. Kongen har med sorg mottatt nyheten om de grufulle angrepene i Paris fredag kveld.

- Det er en livsnødvendighet, sa Hennes Majestet. Dronningen fortalte om sitt forhold til tur og natur under åpningen av Turistforeningens TUR-konferanse i dag.

"- Anna-Eva Bergmann er en av mine favoritter og et forbilde." Det sa Hennes Majestet Dronningen på åpningen av utstillingen "Anna-Eva Bergman. Grafisk univers" i går.

Hennar Majestet Dronninga besøkte MIRA-senteret i dag. Ressurssenteret blir drive av og for minoritetskvinner som ønskjer større deltaking i det norske samfunnet.

Er det vanskelig å være Kronprins? Hva synes du om demokratiet i Norge? Det var noen av spørsmålene elevene fra Ole Vig vgs i Stjørdal stilte H.K.H. Kronprinsen denne uken.

Skolebarn i Nord-Norge inviteres til å delta på en helt spesiell konkurranse: Å lage forslag til skulpturer til Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark.

05.11.2015 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå H.M. Kongen til Tanzanias nye president, H.E. hr. John Pombe Joseph Magufuli.

05.11.2015 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Nepals nye president, H.E. fr. Bidya Devi Bhandari.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra skal tenne ilden under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer, akkurat slik hennes far gjorde det i 1994.

H.K.H. Kronprinsessen takket de frivillige for deres omsorg, mot og handlekraft da Røde Kors' 150-årsjubileum ble markert i Oslo Rådhus i går.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i promoteringen av norske spesialiteter i ettermiddag. Norsk laks og fenalår sto på menyen på La Grande Epicerie.

H.K.H. Kronprinsessa var i ettermiddag til stades under den internasjonale EuroNGOs-konferansen om reproduktiv helse som blir arrangert over to dagar i Oslo.

"- Education is a fundamental human right; it is also essential to ensure inclusive, equitable and sustainable development". H.K.H. Kronprinsen talte for UNESCO i dag.

I formiddag besøkte H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit konferansen HIV15. Normalisering av hivpositive er målet for samlingen.

H.K.H. Kronprinsen la i formiddag ned krans ved minnesmerket over dei falne i minnelunden på Akershus Festning i Oslo.

Miløorganisasjonen Zero arrangerer sin konferanse for 10. gang i år. H.K.H. Kronprinsessen besøkte konferansen i formiddag, der hun blant annet overvar utdelingen av Næringslivets klimapris 2015.

I dag kunne H.K.H. Kronprinsen ønske velkommen til en fullpakket fagdag på Universitetet i Bergen for deltakerne på konferansen SIKT 2015.

Hans Majestet Kong Harald reiste med Kongevogn og "snutebuss" da han besøkte kommunene Drangedal og Gjerstad i dag.

26.10.2015 SIKT 2015 i gang

H.K.H. Kronprinsen inviterer til konferanse. Hvordan skal morgendagens ledere ta Norge gjennom de omstillingene som nå kommer? Ledelse er temaet for SIKT 2015.

I dag markeres Global Dignity Day i 65 land over hele verden. H.K.H. Kronprins Haakon deltok i markeringen på Nydalen videregående skole i Oslo.

I dag besøkte Kongeparet det nye ankomstsenteret for flyktninger som er etablert i Råde i Østfold. – Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe dem, sa Hans Majestet Kongen.

I ettermiddag holder Deres Majesteter Kongen og Dronningen gjestebud. Det er representanter for ulike tros- og livssynssamfunn som er invitert til Slottet.

I dag var Kronprinsparet til stede da Norsk Senter for flerkulturell verdiskaping (NSFV) inviterte til konferanse om flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping.

Prinsesse Märtha Louise var Norsk Rytterforbunds gjest under Oslo Horse Show i helgen. Prinsessen hedret pararytterne spesielt under lørdagens jubileumsshow.

I kveld markerer Sølvguttene sitt 75-årsjubileum med konsert i Oslo Konserthus. Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner, er til stede for å feire jubilanten.

16.10.2015 Innovasjonsfrokost

H.K.H. Kronprins Haakon arrangerte innovasjonsfrokost på Skaugum under Oslo Innovation Weeks siste dag.

For tredje år på rad har Kongeparet invitert eldre ildsjeler til "Afternoon Tea" på Det kongelige slott. Prinsesse Astrid, fru Ferner er også til stede for å ære ildsjelene.

I formiddag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Skiforeningens prosjekt Friluftglede på Skullerud i Oslo. Så langt i år har over 3000 barn deltatt i prosjektet.

13.10.2015 Jenter kan kode!

To hundre jenter fra 3.-5. klasse er samlet på Deichmanske bibliotek til GirlTechFest. H.K.H. Kronprins Haakon hilste på jentene som vier hele dagen til teknologi.

Årets kokk kåres på Mathallen i Oslo i dag. H.K.H. Kronprinsen besøkte kandidatene, som har vært i full sving siden klokken 10.00.

I formiddag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede ved åpningen av Oslo Innovation Week 2015. Der ble blant annet Regjeringens "Gründerplan" lagt fram i dag.

Ulike aspekter ved norsk innovasjon opptok Kronprinsparet i New York i går (lokal tid). Entreprenører, norsk musikk og historisk design preget dagen.

I kveld ble Kjell Nupen Memorial Grant delt ut for første gang. Hennes Majestet Dronning Sonja deltok ved overrekkelsen, som fant sted i London.

I år markerer Bergen Filharmoniske Orkester sitt 250-årsjubileum. Hans Majestet Kong Harald vil være til stede i Grieghallen når jubileet feires med festkonsert i kveld.

I går kveld, lokal tid, markerte Det norsk-amerikanske handelskammeret sitt 100-årsjubileum. Kronprinsparet deltok i feiringen av jubilanten i New York.

I dag sto undervisningsopplegget "Bærekraft" på timeplanen for aller første gang. H.K.H. Kronprinsen deltok i undervisningen på Gamlebyen skole.

"Jeg hilser Stortinget velkommen til ansvarsfullt arbeid og ønsker at det må bli til gagn for fedrelandet." Med desse tradisjonsrike orda innleidde Hans Majestet i dag Trontalen og den høgtidelege opninga av Noregs 160. storting.

25.09.2015 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Salman Bin Abdulaziz al Saud.

Den siste tiden har Slottets forhold til pressen vært mye diskutert i media. Her redegjør kommunikasjonssjef Marianne Hagen for Slottets standpunkt.

I dag flyttet stiftelsen Miljøfyrtårn inn i Miljøhuset i Oslo. Oslo er byen med flest miljøfyrtårn, og Skagum er ett av dem. H.K.H. Kronprinsessen var til stede ved åpningen.

H.M. Kongen har utnevnt skipssjef, kommandørkaptein Frank Bondø, Bærums Verk, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

24.09.2015 Agnar Mykle 100 år

"- Den frie kunsten må aldri begrenses av vår frykt for å se i oss selv", sa H.K.H. Kronprinsessen. Hun åpnet utstillingen "Den røde rubin. Erotiske overtredelser i norsk litteratur".

I dag kunne Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Beatrix av Nederland igjen delta ved åpningen utstillingen Munch : Van Gogh - denne gangen i Amsterdam.

I dag fikk H.K.H. Kronprinsessen overrakt en rød samtalebenk fra Røde Kors. Hun innviet den sammen med en av Røde Kors' flyktningguider, Naghmeh Gorgin.

H.M. Dronningen har fulgt Røde Kors' United World College i Sogn og Fjordane siden grunnleggelsen. I går tok hun del i feiringen av 20-årsjubileet.

- Å være med på å forvalte folks verdier er et stort ansvar og gir store muligheter. Hvordan dere velger å utøve eget lederskap har konsekvenser for andres liv.

Heller ikke idag var værgudene helt på fylkesturens side, men det var ikke til hinder for at Kronprinsparet fikk mange fine opplevelser i Nittedal.

I 2011 var Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus med å henge opp 40 flaggermushus på Skaugum. Nå var det igjen tid for å se hvordan det sto til.

Kronprinsparets besøk i Gjerdrum kommune startet i Gudmund Vamsæters snekkerverksted, der elevbedriften "Flis & Fjøl" lager nye ting - ofte av brukte materialer.

Hans Majestet Kongen har utnevnt tradisjonsformidler Jon Bojer Godal til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Professor dr. med. Johan Kvalvik Stanghelle og professor emeritus, dr. med. Jan Ludvig Svennevig er utnevnt til Ridder 1. klasse.

I ettermiddag kom DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen til Fetsund Lenser. Lensene og våtmarksområdet like ved var dagens siste stopp på fylkesturen.

Kronprinsparets andre dag på fylkestur i Akershus startet i Nannestad. Her fikk de møte barn og unge, og frivillige som gjør en stor innsats for integrering.

Oppegård var dagens andre stopp på Kronprinsparets fylkestur i Akershus. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen kom til Kolbotn i ettermiddag.

Årets fylkestur for Kronprinsparet går til Akershus, og i morges gikk DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen i land i Drøbak.

11.09.2015 Ultima 25 år

H.K.H. Kronprins Haakon var i går kveld til stede på Ultimafestivalens åpningskonsert i et fullsatt Oslo Konserthus. Nordens største festival for samtidsmusikk har i år temaet «Om naturen».

Hans Majestet Kongen har utnevnt musiker og musikkpedagog Kåre Opdal, Trondheim, til Ridder 1. klasse for hans pionerinnsats for kulturskolen.

H.M. Dronning Sonja fikk i kveld ærespris for sin innsats for kulturarven, kulturlandskapet og naturen gjennom mange år. Utdelingen fant sted i hagen på Vågås gamle prestegård Ullensvin i Gudbrandsdalen.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og forfatter Lars Joachim Grimstad holdt lesestund på «leselystslottet» Oscarshall på Bygdøy i dag. I salen satt rundt 40 engasjerte elever fra 5. klasse ved Ruseløkka skole i Oslo.

08.09.2015 Ut på speidertur

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Prinsesse Ingrid Alexandra var i går på tur i sitt eget nærmiljø sammen med lokale speidere. Det ble både lek og bålkos.

H.K.H. Kronprins Haakon uttalte seg i kveld om Kronprinsfamiliens opphold på yachten Mia-Elise i Middelhavet.

Den danske billedkunstneren Adam Saks er den første vinneren av Kjell Nupen Memorial Grant.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus dr. philos. Karen Blaauw Helle, Bergen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.K.H. Kronprinsessen var til stede under åpningen av Norsk psykologforenings årlige kongress i dag. "Nøkler til endring" er årets overordnede tema.

Forskning og innovasjon var det overgripende temaet under DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessens besøk til SINTEF, NTNU og Kavliinstituttet i dag.

H.M. Kongen har utnevnt teatersjef Tom Remlov og professor Leiv S. Bakketeig til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Søndag sto Hennes Majestet for gjenåpningen av Brenneribrygga på Atlungstad. Brygga er en del av det gamle brenneriet på Riksantikvarens liste over industrielle kulturminner.

H.M. Kongen har utnevnt hoffsjef Åge B. Grutle, Oslo til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

25.08.2015 UN Women i Oslo

I kveld vil Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen være til stede ved en mottakelse i anledning det årlige nasjonalkomitemøtet til FNs kvinneorganisasjon UN Women.

I formiddag var H.K.H. Kronprinsessen til stede ved åpningen av barnehagekonferansen The Early Years – Why Quality of day care matters.

22.08.2015 Klimapilegrim 2015

DD.KK.HH. Kronprinsesse Victoria av Sverige og Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Klimapilegrim 2015 lørdag. Vandringen er en mobilisering foran klimatoppmøtet i Paris i høst. 

21.08.2015 Og vinneren er ...

I kveld sto finalen i Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse, QSIMC. Hennes Majestet overrakte selv førsteprisen til vinneren, den norske sopranen Lise Davidsen.

- Jeg håper at kulturhuset vil være kimen til kunnskap og opplevelser som engasjerer og berører mange i generasjoner fremover. Det sa H.K.H. Kronprinsen i sin åpningstale i kveld.

21.08.2015 Mot finale

I kveld er det finale i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, QSIMC. Med Hennes Majestet i salen kjemper fem unge finalister om pris og heder i Operaen.

I kveld var H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit blant publikum når dokumentarfilmen Pøbler hadde festpremiere på Colosseum i Oslo.

Fredag 21. august 13.30 holder Hans Majestet Kongens Garde drilloppvisning på Slottsplassen. Kongeparet ser oppvisningen fra Slottsbalkongen, og alle er velkomne som tilskuere på plassen.

H.M. Kongen har utnevnt spesialrådgiver Dag Hareide, Lillehammer, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans ekstraordinære samfunnsengasjement.

H.M. Kongen har utnevnt fiolinist Terje Tønnesen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

– Dere har fått en helt unik skole, sa Hennes Majestet Dronningen da hun foretok den offisielle åpningen av Edvard Munch videregående skole i Oslo i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen foretok åpningen av Den norske filmfestivalen i Haugesund i kveld. Det er den 43. i rekken, og en festival med sterk norsk deltakelse.

07.08.2015 Gratulasjoner

Hans Majestet Kongen gratulerer Polens nyinnsatte president, H.E. herr Andrzej Duda.

H.K.H. Kronprins Haakon er «årets olsokprofil» og er til stede på festivalen Olsokdagene på Stiklestad sammen med familien. I sitt foredrag i kveld løftet han frem problemstillinger som preger Norge og verden i dag – og utforsket muligheter.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stede på en gudstjeneste i Oslo domkirke – på dagen fire år siden angrepet i Regjeringskvartalet og ungdommene på Utøya.

H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på åpningen av Oslokonferansen Utdanning for utvikling. Ledere fra hele verden samles for å gjøre et krafttak for de over 120 millioner barn og ungdommer som ikke går på skole.

06.07.2015 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Latvias nye president, H.E. Hr Raimonds Vējonis.

Hans Majestet Kongen var tirsdag til stede ved markeringen av 200-årsjubileet til landets høyeste domstol. Norges Høyesterett skal sørge for rettsenhet og bidra til avklaring der rettstilstanden kan være uklar.

Hennes Majestet Dronningen åpnet lørdag det nye Færder nasjonalparksenter på Verdens Ende på Tjøme. Flere tusen mennesker hadde møtt opp til åpningen av senteret som ligger på en høyde ytterst mot havhapet i Vestfold.

Hennes Majestet Dronningen åpnet Bø Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland i dag. Galleriet gir en samlet presentasjon av de mange skulpturene som er spredt utover fylket.

I dag åpnet publikumssesongen på Slottet. I fire vakre saler er det dekket festbord med det flotteste Slottet har å vise fram av glass, sølv og servise.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøkte Nesseby kommune ved Varangerfjorden i dag. I ettermiddag avsluttes fylkesturen med en mottakelse på Kongeskipet.

H.K.H. Kronprinsen åpnet både utstilling på Norsk Fjellmuseum i Lom og formidlingsstasjoner i Mímisbrunnr Klimapark i Jotunheimen i dag.

I morges gikk Deres Majesteter Kongen og Dronningen i land ved Hurtigrutekaia i Kjøllefjord. Det ble en varm velkomst i kjølig vær for Kongeparet.

I dag morges gikk Deres Majesteter Kongen og Dronningen i land i Kvalsund. Det var starten på årets fylkestur for Kongeparet, som går til seks av våre aller nordligste kommuner.

Team Skaugum møtte Brane Tigers til vennskapskamp på Skaugum i dag. Til slutt måtte Team Skaugum se seg slått, til tross for støtte fra selveste Real Madrid.

Hans Kongelige Høyhet Prins Carl Philip av Sverige ble lørdag viet til Sofia Hellquist i slottskirken på Kungliga Slottet i Stockholm. 

12.06.2015 Fra fjell og kyst

Deres Majesteter Dronning Margrethe og Dronning Sonja åpnet egen kunstutstilling på Baroniet Rosendal i Hardanger i dag. Det er første gang de to dronningene stiller ut sammen.

12.06.2015 Europa Nostra

Europa Nostra Awards er EUs kulturminnepris. I går kveld deltok H.K.H. Kronprinsen ved årets utdeling, der to priser gikk til norske prosjekter.

Oslo Governance Centre gjenåpnet i dag. H.K.H. Kronprinsen deltok på dagens seminar med samtaler om styresett, utvikling og fredsbygging.

H.K.H. Kronprins Haakon overrakte i dag Holbergs internasjonale minnepris 2015 til den britiske forfatteren, historikeren og myteforskeren Marina Warner. Prisutdelingen fant sted i Håkonshallen i Bergen.

Nobels Fredssenter feirer sitt 10-årsjubileum denne uken. I dag var det offisiell markering med Hans Majestet Kong Harald til stede.

H.M. Kongen har utnevnt assisterende hoffmarskalk Barbro Noss, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen har utnevnt musiker og komponist Sigmund Groven, Notodden, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen delte ut Kong Olav Vs kreftforskningspris til professor Rolf Bjerkvig i ettermiddag. Bjervig mottar prisen for sitt arbeid med hjernekreft.

I ettermiddag avduket Hans Majestet Kong Harald og Prinsesse Astrid, fru Ferner Olav Oruds minnesmerke over Kong Olav V på Rådhusplassen i Oslo.

07.06.2015 Hjemkomsten

I dag markeres Kongefamiliens hjemkomst etter 2. verdenskrig. 7. juni 1945 kunne Kong Haakon gå i land på Honnørbrygga i Oslo - på dagen fem år etter han måtte forlate Norge.

H.K.H. Kronprinsen fortsetter sin reise i historien, til Tromsø og bispegården der det siste statsrådet ble holdt før Kong Haakon og Kronprins Olav måtte forlate landet, 7. juni 1940.

06.06.2015 200 år med seiling

Hans Majestet Kongen har de siste dagene deltatt ved markeringen av 200-årsjubileet til  seilklubben "The Royal Yacht Squadron" i Cowes på Isle of Wight syd i England.

05.06.2015 På historisk grunn

I dag besøker H.K.H. Kronprinsen hytta Trangen i Balsfjord. Våren 1940 hadde Kong Haakon og Kronprins Olav tilhold her, og tømmerhytta var Norges statsrådssal.

H.K.H. Kronprinsen var tirsdag på skolebesøk i Volda og bedriftsbesøk til Ulstein Group i Ulsteinvik utenfor Ålesund.

02.06.2015 Nor-Shipping 2015

Hans Majestet Kongen delte ut tre utmerkelser under åpningen av Nor-Shipping 2015. Messen er et internasjonalt møtepunkt for sjøfartsnæringen og feirer sitt 50-årsjubileum i år.

Konferansen EAT Stockholm Food Forum går av stabelen i dag og i morgen. Kronprinsparet er til stede, og H.K.H. Kronprinsessen var blant talerne under dagens åpning.

H.M. Kongen har utnevnt overlege, professor dr. med. Torstein Egeland til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

29.05.2015 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Nigerias nye president, H.E. herr Muhammadu Buhari.

H.K.H. Kronprins Haakon deltok i stillasbygging med ungdommene da Kronprinsparets Fond og deres partner Skanska startet programmet "Introduksjon til bygg- og anleggsfag" denne uken.

I går og i dag markeres gjenerobringen av Narvik – de alliertes første seier under 2. verdenskrig. H.K.H. Kronprinsregenten var til stede ved 75-årsmarkeringen i dag.

– Frambu er et foregangssenter, sa Prinsesse Märtha Louise i sin tale til 60-årsjubilanten i dag. Kompetansesenteret i Ski kommune i Akershus bistår flere europeiske land i å bygge opp et tilbud for personer med sjeldne diagnoser.

Hans Majestet avsluttet sitt offisielle besøk til USA i Anchorage, Alaska, i onsdag. Her var det sterkt fokus på det arktiske og norsk-amerikansk samarbeid i nordområdene.

Etter Litteratursalong på torget i Lillehammer fortsatte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sin reise med Litteraturtoget mot den foreløpige endestasjonen, Hamar.

Festspillene i Bergen åpner i dag. Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede under åpningsseremonien - og kommer til Grieghallen i kveld, der åpningskonserten finner sted.

- De små valgene er viktige, fordi vi gjør så mange av dem, sa H.K.H. Kronprinsen under åpningen av Svanekonferansen i dag. I 25 år har Svanen gjort det enklere å velge.

Tirsdag fortsatte Hans Majestet Kongen sitt program i USA, denne gangen i Alaska, hvor han besøkte lokale klimaforskere i byen Homer.

I ettermiddag rullet Litteraturtoget inn til Lillehammer. Der startet Norsk Litteraturfestival i kveld, og det var H.K.H. Kronprinsessen som foretok åpningen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen reiser igjen med Litteraturtoget. Forfattere deltar underveis, og sammen utforsker de spørsmål om litteratur og identitet.

Da H.K.H. Kronprinsessen gjennomførte sin første reise med Litteraturtoget kom det inn en mengde boktips fra lesere over hele landet. Vi har samlet dem her.

24.05.2015 Æresdoktor ved PLU

Hans Majestet Kongen fortsatte sitt besøk i USA lørdag, med besøk til Pacific Lutheran University (PLU) i Tacoma. Kongen ble utnevnt til æresdoktor ved universitetet, som har sterke bånd til Norge.

Hans Majestet Kong Harald har innledet en ukes offisielt besøk til USA. Kongen besøker delstatene Washington og Alaska, og ankom Seattle onsdag kveld.

21.05.2015 Feiret forbilder

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten deltok da Top10 feiret sitt ti-årsjubileum i Oslo Rådhus i dag. - Vi trenger noen å se opp til, sa Kronprins Haakon under markeringen.

Norske studenter stiller med elektriske racingbiler i verdens største ingeniørkonkurranse, Formula Student. Det gjør H.K.H. Kronprinsregenten til fremtidsoptimist.

Hans Majestet Kongen overrakte i dag Abelprisen 2015 til John Forbes Nash jr. og Louis Nirenberg for deres bidrag innen differensiallikninger og geometrisk analyse.

19.05.2015 Tusen tegninger

Hans Majestet Kong Harald fikk overbrakt mer enn 1000 barnetegninger og hilsener i går - bundet inn i regi av Nasjonalmuseet.

Kongefamilien har inntatt sin tradisjonsrike plass på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget i Oslo, som nå nærmer seg Slottsplassen.

I dag starter publikumssesongen 2015 på lystslottet Oscarshall på Bygdøy utenfor Oslo. Årets hovedsesong varer fra 14. mai til 30. august, onsdag til søndag, 11.00 - 17.00. 

I kveld åpner Hennes Majestet Dronning Sonja utstillingen "Miscellaneous Notes on Nordic Birds". Den danske grafikeren Svend-Allan Sørensen er sesongens kunster på Galleri Dronning Joséphine.

09.05.2015 Van Gogh + Munch

H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsesse Beatrix av Nederland åpnet utstillingen Van Gogh + Munch i dag. Det er sterke fellestrekk mellom den nederlanske og den norske maleren.

Hans Majestet Kongen talte på Akershus festning i dag. - Slik vi aldri skal glemme 9. april, skal vi alltid minnes 8. mai. 

Prinsesse Astrid, fru Ferner, markerte frigjøringsdagen ved Krigsseilermonumentet på Bygdøynes i Oslo i dag.

I dag markeres 70-årsjubileet for frigjøringen og slutten på 2. verdenskrig i Norge over hele landet. H.K.H. Kronprinsen deltok på markeringen i Bergen.

H.K.H. Kronprinsessen åpnet Den nordiske paviljongen ved Veneziabiennalen i dag. Der presenterte hun multi-mediakunstneren Camille Norments prosjekt "Rapture".

04.05.2015 Døpte RS Elias

H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra døpte Redningsselskapets nye skøyte "Elias" i dag. Den unge gudmoren ble ledsaget av Hans Majestet Kongen.

04.05.2015 Med WWF i Lofoten

Denne uken avholder Verdens Naturfond WWF sin årskonferanse i Svolvær. H.K.H. Kronprinsessen talte under åpningen, der hun la vekt på grønne valg i hverdagen.

I slutten av mai legger Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen ut på en ny reise med Litteraturtoget. Forfattere blir med og deler både skrive- og leseerfaringer.

På Manglerud gård treffsenter øst i Oslo er alle over 60 år hjertelig velkomne til å møte nye og gamle venner. Kronprinsparet besøkte senteret i ettermiddag.

I føremiddag deltok Hennar Majestet Dronninga på Utanriksdepartementets møte for kulturmedarbeidarane ved norske ambassadar verda over. Norsk arkitektur var temaet.

28.04.2015 Hopp for hjertet

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet Nasjonalforeningens hoppetaukonkurranse i dag. Over halvparten av landets barneskoler deltar.

I 25 år har CICERO levert kunnskap om klimarelaterte saker, nasjonalt og internasjonalt. - Takk for at dere hjelper oss å forstå, sa H.K.H. Kronprins Haakon i sin tale til jubilanten.

27.04.2015 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap fra Hans Majestet Kong Harald overbringes Nepals president i anledning jordskjelvet som har rammet landet.

Fotografen Tom Sandberg gikk bort i 2014. I kveld åpnet H.K.H. Kronprinsessen minneutstillingen Diptyk, som gir en bred presentasjon av en av våre viktigste fotokunstneres livsverk.

Kronprinsparet er på forskingsskipet Lance, som ligg innefrose i Polhavet utanfor Svalbard. Isen i Arktis smeltar raskare enn nokon gang. Om bord prøver forskarar å finne ut kvifor og korleis.

Kongelig Norsk Seilforening har bygget nytt seilsportsenter på Bygdøy. Hans Majestet Kong Harald sto for åpningen av senteret i dag.

Kronprinsparet er på vei til forskningsskipet Lance som ligger innefrosset i Polhavet. I dag hadde de en miljødag i og rundt Longyearbyen.

I natt norsk tid åpnet Hennes Majestet Dronningen utstillingen Prize Prints ved Scandinavia House i New York. Utstillingen viser verk med tilknytning til the Queen Sonja Print Award.

I dag deltek Noregs Konge og Kronprinspar i feiringa av Hennar Majestet Dronning Margrethe II av Danmarks 75-årsdag.

Ønsker du å motta e-post om nytt som publiseres her på Kongehuset.no? Nå kan du abonnere på nyheter, pressemeldinger og taler.

H.M. Kongen har utnevnt Åse Kleveland til Kommandør og Harald Føsker til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

10.04.2015 Halden 350 år

Den 10. april 1665 ble Halden tildelt kjøpstadsprivilegier – bystatus – av Kong Frederik III. I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da et festpyntet Halden feiret sitt 350-årsjubileum.

I dag er det 75 år sidan 2. verdskrig kom til Noreg. Hans Majestet Kongen deltok i markeringa av åtaket 9. april 1940 og la krans ved Nasjonalmonumentet på Akershus festning.

I dag er det 25 år siden bilfergen "Scandinavian Star" brant. Hennes Majestet Dronningen la blomster ved minnesmerket over de mange som omkom i kveld.

Hans Majestet Kongen har utnevnt billedkunstner Olav Christopher Jenssen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St Olavs Orden.

27.03.2015 Årsberetning 2014

Årsberetningen for 2014 for Det kongelige hoff er i dag overlevert til Stortingets Presidentskap, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Riksrevisjonen.

26.03.2015 Kongemåleri avduka

H.M. Kong Harald var i ettermiddag til stades i Fanehallen på Akershus festning under avdukinga av tre kongeportrett kalla «Frigjøringskongene».

25.03.2015 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kong Harald til Tysklands president, H.E. herr Joachim Gauck.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit foretok i dag den offisielle åpningen av de nye lokalene til Kongsberg krisesenter. Det har vært et stort engasjement for å beholde et krisesenter i byen - for voksne og barn som ikke er trygge i sine egne hjem.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon tok turen til topps i Troms i dag. Kronprinsen ville sette søkelys på sikker ferdsel i fjellet nå som påskeferien står for døren.

23.03.2015 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Singapores president, H.E. herr Tony Tan Keng Yam.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Stella-huset i ettermiddag. Her arbeider Røde Kors og 160 frivillige for å styrke innvandrerkvinners deltakelse i samfunnet vårt.

I kveld deltok H.K.H. Kronprinsessen ved lanseringen av dokumentarserien 'Nye forbilder, sesong 2'. - Jeg mener at mennesker, og ungdom spesielt, er vår viktigste ressurs, sa Kronprinsessen.

Sammen med familiens hund Muffin, besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen demente på Solgården Sykehjem i Asker i dag. Besøksvenn med hund er et tilbud i regi av Røde Kors.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen ledsaget H.E. President Andris Bērziņš om bord MS Baronen i formiddag. Der ble de bordet av norske spesialstyrker.

I dag kunne Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ønskje Latvias president, H.E. herr Andris Bērziņš, velkommen til Noreg med ein høgtideleg seremoni på Slottsplassen.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit åpnet medisinerstudentenes konferanse om reproduktiv helse i dag. I åpningstalen sin pekte hun på behovet for ung deltakelse og påvirkning.

16.03.2015 Holmenkollen 2015

H.M. Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner fulgte rennene lørdag og fikk selskap av Hennes Majestet og Kronprinsfamlien søndag. De kunne glede seg over store prestasjoner og nydelig vær.

Hans Majestet Kongen har utnevnt Gry Mølleskog (f. 1962) til ny hoffsjef. Hun har ledet Det kongelige sekretariatet siden september 2012.

12.03.2015 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Hellas' nye president, H.E. herr Prokopis Pavlopoulos.

– Saman kan Danmark og Noreg bidra til eit meir berekraftig og fornybart Europa, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han og H.K.H. Kronprins Frederik av Danmark stod for den offisielle opninga av kraftsambandet Skagerrak 4 i dag.

12.03.2015 NIMA 100 år

H.K.H. Kronprinsessen var til stede ved åpningen av NIMAs jubileumskonferanse i Operaen i dag. Konferansen markerer 100-årsjubileet for Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk.

H.K.H. Kronprinsessen feiret Barnehagedagen i dag, sammen med barn fra Steinrøysa barnehage. De snakket sammen om morsomme ting man kan finne på ute.

Hans Majestet Kongen har utnevnt undervisningsleder Terje Aronsen og professor emeritus Terje Rein Hansen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hvordan er det å være ung i Norge? Det var temaet da Kronprinsparet snakket med unge på Pøbelseminar i Stavanger i dag.

Kronprinsfamilien var til stades under den avsluttande helga i Falun. Dei fekk vere med på ei heilt fantastisk norsk VM-helg.

Siste del av Kongeparets statsbesøk fant sted i Perth på Australias vestkyst. Marint samarbeid og petroleumsvirksomhet var dagens hovedtema.

H.K.H. Kronprinsen er til stede ved markeringen av 75-årsjubileet for Special Operations Executive og 70-årsjubileet for Special Forces Club i London i dag.

Hennes Majestet Dronningen presenterte kunst inspirert av norsk natur for et australsk publikum i dag, og H.M. Kongen besøkte marinens utdanningssenter. Men dagen startet i møte med representanter for Australias urbefolkning.

Hans Majestet Kongen åpnet Antarktis-seminaret ved Australian National Maritime Museum i dag. Andre dag av Kongeparets statsbesøk finner sted i Australias største by, Sydney.

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga innleidde Noregs første statsbesøk til Australia i dag. Besøket blir gjennomført i Canberra og Sydney, før det blir avslutta i Perth på fredag.

Hans Majestet Kongen har utnevnt geodet Bjørn Engen, president i Røde Kors Sven Mollekleiv og industrigründer Petter Sverre Planke til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

16.02.2015 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Kroatias president, H.E. fr Kolinda Grabar Kitarovic.

Prinsesse Astrid, fru Ferner  var til stede under helgens Worldcup renn i skiskyting. Rennene var også prøve-VM foran neste års verdens mesterskap som blir arrangert i Holmenkollen. 

12.02.2015 Storslått

Det ble både høyteknologi og storslagen natur for Hans Majestet Kongen i Dronning Maud Land i dag. Kongen gjester den norske forskningsstasjonen Troll i Antarktis.

12.02.2015 "One year to go"

H.K.H. Kronprins Haakon avduka nedteljingsuret til Ungdoms-OL onsdag kveld. Det er eitt år – 365 dagar – til det brakar laus på Lillehammer.

11.02.2015 Kongen i Antarktis

Hans Majestet Kongen er i Dronning Maud Land – Norges biland i Antarktis. Kongen besøker den norske forskningsstasjonen Troll, som feirer 10-årsjubileum i dag.

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Ann-Mari Brubakk, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

11.02.2015 Landet i Antarktis

I går kveld landet Hans Majestet Kongen ved den norske forskningsstasjonen Troll. Dronning Maud Land viste seg fra sin beste side da han ankom - som den første monark noen sinne.

H.K.H. Kronprinsen rundet av sitt feltbesøk til Øst-Timor i dag. Men først snakket Kronprins Haakon for 200 studenter som kom for å høre ham foredra om UNDP og tusenårsmålene. 

Hennar Majestet Dronninga kunne opne Kunsthall Svalbard i kveld. Det er Nordnorsk Kunstmuseum som har opna filial i Longyearbyen og dermed verdas nordlegaste kunsthall.

06.02.2015 Vann og salt

I dag fikk H.K.H. Kronprinsen se hvordan et vannprosjekt sørger for rent drikkevann til hundrevis av familier, og møte en gruppe kvinnelige bønder med god inntekt fra saltproduksjon.

I år utløper fristen for å nå FNs tusenårsmål. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil de neste dagene reise ut i felt og se på flere gode UNDP-støttede prosjekter i Øst-Timor.

I dag kunne Hans Majestet Kongen dele ut Hjerteprisen 2015 til professor Terje Rolf Pedersen for hans mangeårige bidrag til forebygging og behandling av hjerte- og karsykdom.

H.K.H. Kronprinsessen besøkte Batteriet i formiddag - et ressurssenter som hjelper mennesker å få kontroll over sitt eget liv - og dermed muligheten til å endre sine livsbetingelser.

03.02.2015 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap blir boren fram frå H.M. Kongen til Italias nye president, H.E. Hr Sergio Mattarella.

H.M. Kongen har utnevnt professor Arild Hervik, Molde, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Johan Martin Ferner ble bisatt fra Holmenkollen kapell i formiddag. Ferner sovnet inn på Rikshospitalet i Oslo den 24. januar 2015.

01.02.2015 NM på Røros

Hans Majestet Kongen er på Røros denne helgen. Kong Harald følger norgesmesterskapet på ski både lørdag og søndag.

Innovasjon Norge ønsker et drømmeløft for norsk innovasjon: Et løft for ideer og nytenkning fram mot en bærekraftig fremtid. H.K.H. Kronprins Haakon var til stede da Drømmeløftet ble debattert i dag.

NORAD utarbeider ein global kampanje for å fremje aidssaka i dei nye berekraftmåla til FN. H.K.H. Kronprinsessa deltok på stiftingsmøtet i går.

Johan Martin Ferner bisettes fra Holmenkollen kapell i Oslo, mandag 2. februar 2015 – klokken 13.00.

Hans Majestet Kongen svarte ja da to unge journalister ønsket å intervjue Kong Harald til Aftenpostens ungdomsutgave. De ville snakke med Kongen om hans engasjement for barn og unge.

27.01.2015 Må aldri bli glemt

I dag er det 70 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau. H.K.H. Kronprinsen og statsminister Erna Solberg representerte Norge ved markeringen i Polen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette Marit deltok på den norske markeringen av Den internasjonale Holocaustdagen på Akershuskaia i Oslo i dag.

Johan Martin Ferner sovnet stille inn på Rikshospitalet i Oslo i dag, den 24. januar 2015 klokken 05.25. 

I november i 2014 opna ei unik instrumentutstilling på Valdres Folkemuseum på Fagernes. I sentrum for utstillinga står landets eldste strengeinstrument – og ein 200 år gamal langeleik frå Det kongelege slottet.

23.01.2015 Kondolanse

Følgende kondulansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Hans Majestet Kong Salman bin Abdul-Aziz Al Saud.

Denne uken blir de årlige møtene til Verdens økonomiske forum arrangert i den sveitsiske alpebyen Davos. DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen er til stede for å følge opp sitt arbeid med unge ledere.

H.M. Kongen har utnevnt assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kongefamilien har motteke mange jule- og nyttårshelsingar som dei har satt stor pris på. Hans Majestet Kongen vil gjerne på vegne av familien takke for alle hyggelege brev og kort.

H.M. Kongen har utnevnt prest og forfatter Karsten Isachsen, Skurdalen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Universitetet i Oslo (UiO) i dag. Kronprinsparet ville lære mer om universitetets satsninger og bidrag i møtet med globale utfordringer.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor dr.med. Øivind Roar Ekeberg, Kolsås, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Det er tid for det tradisjonsrike skreifisket. I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon en smakebit om bord fiskeskøyta Senjaland.

14.01.2015 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap blir boren fram frå H.M. Kongen til Mosambiks nye president.

13.01.2015 Nå er det din tur!

"Dra på skitur, gåtur, aketur, telttur, topptur, bærtur, fisketur, langtur - eller bare kom dere ut en tur! Det kan bli opplevelser dere husker hele livet", sa H.K.H. Kronprins Haakon i dag. Han åpnet Friluftslivets år 2015.

Hans Majestet Kongen har foretatt følgende utnevnelser under Den Kongelige Norske Fortjenstorden i perioden februar - november 2014.

12.01.2015 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes Sri Lankas nyinnsatte president på vegne av Hans Majestet Kongen.

For fjerde år på rad samla Kronprinsparet ca. 70 unge leiarar til Vismennenes dag på Skaugum. Årets tema var visdom i dei gamle stoikarane sitt perspektiv – og kva dei har å lære oss i dag.

08.01.2015 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap blir overbrakt fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President François Hollande, i anledning terrorhandlingen i Paris, Frankrike.

I dag er Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til stede på NHOs årskonferanse i Operaen. Under overskriften #7millioner diskuteres utfordringer med økende befolkning og store byer.

31.12.2014 Nyttårstalen 2014

"Ingen av oss kan komme et annet menneske nær uten å holde noe av dets liv i våre hender."

Andre juledag for ti år siden rammet den enorme flodbølgen Sørøst-Asia og ufattelige 225 000 mennesker døde. Kronprinsparet deltok i markeringen ved minnesmerket på Bygdøy i dag.

25.12.2014 Julegudsteneste

Hans Majestet Kongen, Hennar Majestet Dronninga og Kronprinsfamilien var til stades ved den tradisjonelle juledagsgudstenesta i Holmenkollen kapell ved inngangen til Nordmarka i Oslo i dag.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Bredtvet kirke i Oslo i dag. Kvinner med bakgrunn fra ulike land og kulturer kommer sammen i denne katolske menigheten.

19.12.2014 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Romanias president, H.E. herr Klaus Werner Iohannis.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i kveld ved minnemarkeringen for terrorofrene i Peshawar, Pakistan.

H.M. Kongen har utnevnt Lars Christian Krog til Ridder 1. klasse og forfremmet Knut Brakstad til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

17.12.2014 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kong Harald til Pakistans president etter terrorangrepet mot ein skole i Peshawar.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltok som frivillige og bidro til matlaging og servering ved Blå Kors Kontaktsenter i Oslo sentrum i dag. Senteret er et lavterskeltilbud for personer med rusproblemer.

Både Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok på Gardens tradisjonsrike gudstjeneste i Oslo Domkirke i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte bedrifter i Grenland i dag. Turen startet hos tradisjonsrike ABB i Skien og avsluttet på industrihistorisk grunn på Klosterøya.

12.12.2014 Gravferd i Brussel

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner var fredag til stede ved gravferden til Belgias Dronning Fabiola. Seremonien fant sted i Saint Michael og St. Gudula-katedralen i Brussel.

I går kveld vart fredsprisvinnarane Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai hylla med den tradisjonelle fredspriskonserten i Oslo Spektrum.

I dag mottok Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai Nobels Fredspris. Kongeparet og Kronprinsparet var til stede i Oslo Rådhus, der fredsprisvinnerne også mottok varm og stående applaus.

H.K.H. Kronprinsessen, H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus feiret fredsprisvinnerne i dag, sammen med 7 000 barn på Rådhusplassen i Oslo.

Tirsdag kunne Hennes Majestet dele ut Dronning Sonjas Skolepris til Thor Heyerdahl Videregående Skole i Larvik. En enstemmig jury har utpekt skolen til vinneren av den 9. skoleprisen.

H.K.H. Kronprins Haakon oppfordret unge fra Europa og Asia til å bruke digital kommunikasjon til positiv samfunnsutvikling da han talte på Telenor Youth Summit i dag.

Tradisjonen tru syng og speler Dissimilis jula inn i Lommedalen kyrkje, og Prinsesse Astrid, fru Ferner var også i år gjest under dagens framsyning, «Den magiske nisseluen».

I dag avsluttet Deres Majesteter Kongen og Dronningen sitt statsbesøk til Myanmar. Etter fem dager ble reisen rundet av ved det gamle kongepalasset i Mandalay.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltok i dag på jubileumsmarkeringen av Norsk Folkehjelps 75-årsjubileum i Oslo.

H.K.H. Kronprinsen besøkte Schibsted Media Group og Aftenposten onsdag. I løpet av dagen fikk han vite mer om de store omstillingene mediene står overfor, men stilte også spørsmål om kvalitetsjournalistikkens kår.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen har reist videre til Bagan, et historisk tempelområde i Mandalay-regionen. Kulturminnevern sto sentralt på Kongeparets tredje dag i Myanmar.

02.12.2014 Vegen mot demokrati

Hans Majestet Kongen talte om demokratiutvikling på universitetet i Yangon i dag. Talen innleidde andre dag av Kongeparets statsbesøk til Myanmar.

1. desember 2014 markeres Verdens Aidsdag verden over. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit deltok på solidaritetsmarkering i Tøyen kirke.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte musikktjenesten WIMP i dag. Kronprinsen ville lære mer om dagens musikkmarked - og stilte med egen spilleliste.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen innledet sitt statsbesøk til Myanmar i dag. Markering av Norges støtte til den pågående reformprosessen, er reisens viktigste formål.

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte ut Prinsesse Astrids musikkpris i går kveld. Unge dirigenter kivet om prisen i år, og sveitsiske Elena Schwarz gikk seirende ut av gårsdagens finale.

27.11.2014 Møte med Bellona

Miljøstiftinga Bellona arbeider på mange område, og i dag fekk H.K.H. Kronprinsregenten ei innføring. Det handla om energi, klima, avfall, olje – og grønsaksdyrking i Sahara.

For tiende gang inviterer Kronprinsparet til gjestebud på Skaugum. Tradisjonen startet i forbindelse med TV-aksjonen Hjerterom i 2004, som gikk til Kirkens Bymisjon og Rådet for psykisk helse.

26.11.2014 Hedret med maleri

I dag er det 72 år siden DS Donau forlot Oslo med 532 norske jøder om bord. I ettermiddag overvar H.K.H. Kronprinsregenten avdukningen av maleriet av den sist overlevende, Samuel Steinmann.

- Verden er avhengig av unges energi, kreativitet og stamina for å skape den framtiden vi ønsker oss, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han åpnet konferanse om ungdomsmedvirkning i dag.

I 1711 ble et bredt anlagt verk om Norges historie utgitt på latin i København. I dag var Hans Majestet Kongen til stede ved markeringen av den norske nyutgivelsen.

Hennar Majestet Dronninga var til stades da norske meistrar i folkemusikk og -dans var samla til festframsyning i Operaen i kveld.

I år er det 100 år siden dikteren Alf Prøysen ble født. Hans Majestet Kongen til stede når Prøysenåret rundes av med en festforestilling i Det Norske Teatret i kveld.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede under den høytidelige seremonien for 399 nye statsborgere som fant sted i Oslo Rådhus i formiddag.