Hopp til hovedinnhold

Nyheitsarkiv

Oversikta viser nyheitsmeldingar bakover i tid. Du kan abonnere på nyheiter frå Kongehuset.no:
Gå rett til registrering

Antall: 3732

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siste

Kongelige fotografer i Dronning Sonja KunstStall

Kongefamilien er Norges mest fotograferte familie. I går åpnet Hennes Majestet Dronningen en ny utstilling i Dronning Sonja KunstStall som viser øyeblikksbilder fra 1890 til 1990 med De kongelige selv som fotografer.

16.02.2024
Les mer

Statsbesøk fra Tanzania

Den forente republikken Tanzanias president, Hennes Eksellense Samia Suluhu Hassan, innledet tirsdag sitt statsbesøk til Norge. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er vertskap for besøket og ønsket velkommen på Det kongelige slott.

13.02.2024
Les mer

Havvind i Bergen

Forskning og næringsvirksomhet knyttet til havvind var tema da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Bergen i dag.

07.02.2024
Les mer

Åpnet Bodø som europeisk kulturhovedstad

Dere inviterer oss alle inn for å skape rike og vakre fellesskap – i en tid da det å møtes er viktigere enn noen gang, sa Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet Bodø som europeisk kulturhovedstad i 2024.

04.02.2024
Les mer

Utnemning til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnemnt jurist Usman Ivar Shakar, Oslo, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

02.02.2024
Les mer

Opning av Landslovjubileet 2024

I år feirar vi 750-årsjubileet for Magnus Lagabøtes landslov. Den Høgvørde Kronprins Haakon og Hennar Majestet Dronning Sonja inviterte til mottaking på Slottet i høve opninga.

31.01.2024
Les mer

Besøkte Kirkens SOS

Kirkens SOS opplever stor pågang av mennesker som kontakter dem på telefon, chat og SOS-meldinger. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte tirsdag kveld Kirkens SOS på Skøyen i Oslo.

31.01.2024
Les mer

Storslått åpning av Orkesteråret 2024

I år fyller De Unges Orkesterforbund 50 år. Lørdag gikk startskuddet for jubileumsåret, kalt Orkesteråret, med åpningskonsert i Oslo Konserthus. Hennes Majestet Dronningen tok del i feiringen.

29.01.2024
Les mer

Utstillingsåpning på Astrup Fearnley

Hennes Majestet Dronningen var til stede ved åpningen av utstillingen “Leonard Rickhard: Mellom konstruksjon og sammenbrudd” på Astrup Fearnley Museet i Oslo torsdag kveld. 

26.01.2024
Les mer

Kronprinsessen på bokmessen i Kairo

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit åpnet torsdag ettermiddag det norske gjestelandsprogrammet og den norske paviljongen på den internasjonale bokmessen i Kairo.

25.01.2024
Les mer

Møtte humanitære aktører på oppdrag i Gaza

De sivile lidelsene i Gaza er enorme, og særlig barn rammes ekstremt hardt. I dag møtte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen ansatte i FN og internasjonale frivillige organisasjoner som nylig har vært på humanitære oppdrag i Gaza eller arbeider i Kairo med dette.

25.01.2024
Les mer

Møtte faktasjekkere hos Faktisk.no

Påvirkning, desinformasjon og et stadig mer fragmentert informasjonslandskap var tema da Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte medieorganisasjonen Faktisk.no i Pressens hus i Oslo i dag. 

23.01.2024
Les mer

Politiets nasjonale beredskapssenter

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Politiets nasjonale beredskapssenter. Målet med senteret er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser.

18.01.2024
Les mer

Besøkte pensjonsselskapet KLP

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag pensjonsselskapet KLP på deres hovedkontor i Oslo.

17.01.2024
Les mer

Gratulasjoner til Danmarks nye kongepar

Hans Majestet Kong Harald sender sine varmeste lykkeønskninger til Hans Majestet Kong Frederik X og Hennes Majestet Dronning Mary i anledning tronskiftet i Danmark.

14.01.2024
Les mer

Åpnet Vahl skoles nye bibliotek

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag Vahl skole i Oslo og var til stede under nyåpningen av skolens bibliotek. 

09.01.2024
Les mer

Delte ut pris til årets sosiale entreprenør

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon delte ut pris til sosiale entreprenører og jobbspesialister i JobLoop. Utdelingen fant sted under NHOs årskonferanse. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var også til stede.

09.01.2024
Les mer

Julegudstjenester

Deres Majesteter Kongen og Dronningen var til stede ved den tradisjonelle gudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo første juledag. Kronprinsfamilien var til stede i Uvdal kirke julaften.

25.12.2023
Les mer

Julebesøk til Aktivitetshuset Nordstrand

Hennar Majestet Dronning Sonja besøkte i dag Aktivitetshuset ved Bydel Nordstrand. Der møtte ho blant anna kunstgruppa og fekk sjå ei kunstutstilling, som representerer ein av aktivitetane som huset har å by på.

20.12.2023
Les mer

Førjulsgudstjeneste for frivillige

Frivillige fra ideelle organisasjoner var invitert til førjulsgudstjeneste i Slottskapellet i ettermiddag. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus var til stede. 

20.12.2023
Les mer

Juleverksted på Skaugum

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit inviterte barn og voksne tilknyttet Kirkens Bymisjons barneverntiltak til juleverksted på Skaugum.

14.12.2023
Les mer

Ukrainas president i audiens hos Kongen

Ukrainas president, Hans Eksellense Volodomyr Zelenskyj, er på offisielt besøk i Noreg. I ettermiddag heldt Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga lunsj på Slottet til ære for presidenten.

13.12.2023
Les mer

VM-kvartfinale i Trondheim

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon fulgte kveldens håndballdrama i Trondheim Spektrum fra tribuneplass. De norske håndballjentene er klare for semifinale i VM etter 30-23-seier mot Nederland.

12.12.2023
Les mer

Høytidelig kirkeparade

Den tradisjonsrike Hans Majestet Kongens Gardes Kirkeparade ble avholdt i Oslo domkirke i nærvær av Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

12.12.2023
Les mer

Delte ut kongepokalen

Hans Majestet Kong Harald til stede på Ullevaal stadion under herrenes cupfinale i fotball. Finalen ble spilt mellom Bodø/Glimt og Molde.

12.12.2023
Les mer

Nobels fredsprisutdeling for 2023

I dag mottok de 17 år gamle tvillingene Kiana og Ali Rahmani Nobels fredspris på vegne av moren Narges Mohammadi. Kongeparet og Kronprinsparet var til stede under den høytidelige seremonien i Oslo rådhus.

10.12.2023
Les mer

Prinsesse Astrid åpnet N.K.S Helsehus

Prinsesse Astrid, fru Ferner klippet snoren da det nye helsehuset i Lørenskog ble åpnet.

07.12.2023
Les mer

Kronprinsparet besøkte ungdom og frivillige hos Drammen Røde Kors

Ungdomshuset Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13 til 25 år. I dag kom Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen på besøk til Fellesverket i Drammen.

06.12.2023
Les mer

Hjertelig gjensyn ved en brukket stav

Det ble et hjertelig gjensyn mellom Hans Majestet Kongen og skilegenden Oddvar Brå, da Hans Majestet markerte åpningen av den nye utstillingen på Skimuseet i Holmenkollen i Oslo.

04.12.2023
Les mer

Markering av Prinsens myndighetsdag

I dag inviterte Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen til lunsj på Det kongelige slott for å markere Prins Sverre Magnus’ 18-årsdag. Prinsen fyller 18 år søndag 3. desember.

01.12.2023
Les mer

Utnevnelse til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har besluttet å utnevne Prins Sverre Magnus til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

01.12.2023
Les mer

Familiebilde

I høve markeringa av Prins Sverre Magnus sin myndigheitsdag vart det tatt offisielle bilde av familien.

01.12.2023
Les mer

Juleforestilling med Dissimilis

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede under Dissimilis’ juleforestilling i Den norske opera og ballett i Oslo. Det er tradisjon at Prinsessen, som Dissimilis beskytter, er til stede under juleforestillingen.

30.11.2023
Les mer

Skoleprisen til Storhamar videregående skole

Storhamar videregående skole tildeles i år Dronning Sonjas skolepris for deres arbeid med inkludering og likeverd. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen overrakte i dag prisen til skolen på Hamar. 

30.11.2023
Les mer

Gjestebud på Skaugum

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit inviterte til gjestebud på Skaugum.

30.11.2023
Les mer

Vietnams visepresident i audiens

Vietnams visepresident, Hennes Eksellense Võ Thị Ánh Xuân, er på offisielt besøk i Norge. I formiddag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen imot visepresidenten i audiens på Det kongelige slott.

23.11.2023
Les mer

Heidra for den norske innsatsen under Special Olympics

Den Høgvørde Kronprins Haakon og Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var til stades då regjeringa gjorde stas på den norske troppen frå Special Olympics World Games i Berlin i sommar.

23.11.2023
Les mer

Bispevigsling i Bodø

Svein Valle ble søndag vigslet til ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Hans Majestet Kongen var til stede under vigslingsgudstjenesten i en fullsatt Bodø domkirke.

20.11.2023
Les mer

Kongen besøkte Evenes flystasjon

Hans Majestet Kong Harald besøkte i går Nye Evenes flystasjon for å få en nærmere innføring i hvordan Forsvaret løser sitt viktige oppdrag i nord.

19.11.2023
Les mer

Lyttet til de unges budskap om vennskap og russetid

Kronprinsparets Fond samlet denne uken femti ungdommer fra hele landet på årets Framtidsmøte i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da ungdommene presenterte sine ønsker for vennskap, sosiale relasjoner og en god russetid for alle.

16.11.2023
Les mer

Fortsetter som UNDP-ambassadør

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har signert en avtale om to nye år som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP.

15.11.2023
Les mer

Utnemning til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnemnt målar Bjørn Ransve (Nesøya) til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

15.11.2023
Les mer

Minnemarkering for Berlinmurens fall

På årsdagen for Berlinmurens fall deltok Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit i en minnemarkering i Berlin. 

09.11.2023
Les mer

Grønn energiomstilling i Hamburg

Energiomstilling og grønn industriutvikling var i fokus da Hans Kongelige Høyhet fortsatte det offisielle besøket til Tyskland i Hamburg i dag. 

08.11.2023
Les mer

Offisielt besøk til Tyskland

Forsvarsindustri og fremme av norsk litteratur var tema i München hvor Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen innledet et fire dager langt offisielt besøk til Tyskland. Besøket skal bidra til å forsterke de nære og gode relasjonene, og det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Tyskland.  

07.11.2023
Les mer

Medaljemottaking på Slottet

Det er tradisjon å invitere mottakarar av Kongens fortenestmedalje til Slottet, og i dag heldt Kongeparet mottaking for 31 medaljemottakarar og følgjet deira.

07.11.2023
Les mer

Minnet de som har falt i tjeneste

Forsvarets minnedag markeres den første søndagen i november. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans i anledning dagen ved Nasjonalt veteranmonument på Akershus festning i Oslo.

06.11.2023
Les mer

Orientering om norsk beredskap

Mandag fikk Hans Majestet Kongen en orientering om Totalberedskapskommisjonens arbeid. Kommisjonens leder, tidligere forsvarssjef Harald Sunde, redegjorde for kommisjonens funn og anbefalinger.

03.11.2023
Les mer

Hedret falne norske krigsseilere

Hans Majestet Kongen var torsdag kveld til stede ved en markering for å minnes en tragedie fra andre verdenskrig som har knyttet Australia og Norge sammen i mer enn åtte tiår.

03.11.2023
Les mer

Kronprinsen åpnet Andøy Spaceport

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon foretok den offisielle åpningen av Andøya Spaceport. Romhavnen skaper nye muligheter for Norge som romnasjon i dag og inn i fremtiden.

02.11.2023
Les mer