Hopp til hovedinnhold

Nyheitsarkiv

Oversikta viser nyheitsmeldingar bakover i tid. Du kan abonnere på nyheiter frå Kongehuset.no:
Gå rett til registrering

24.01.2023 Besøkte Statkraft

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Statkrafts hovedkontor på Lilleaker i Oslo. Der fikk han en introduksjon til virksomhetens aktiviteter i Norge og internasjonalt. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stede under begravelsen til Kong Konstantin II, Hellas' tidligere konge.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ble med forskere fra Universitetet i Oslo på et forskningstokt i Oslofjorden for å få en oppdatering på fiskelivet og hva forskerene gjør for å overvåke det.

Hans Majestet Kong Harald og Hennar Majestet Dronning Sonja vil takke alle som har sendt kort og brev i høve julehøgtida.

Shabana Rehman var en sterk og uredd stemme, og hun banet vei for så mange. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede da samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren ble begravet fra Oslo rådhus.

Det ble laget en kobling mellom «lokale ideer» og «globale muligheter» Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet Innovasjon Norges nye hovedkontor.

05.01.2023 Kondolanse

Hans Majestet Kong Harald har sendt følgende kondolanse til Hans Hellighet Pave Frans.

01.01.2023 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap er boren fram frå Hans Majestet Kongen til Brasils nye president, Hans Eksellense herr Luiz Inácio Lula da Silva.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen, Kronprinsessen og, Prinsesse Ingrid Alexandra var i dag til stede ved den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen, Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Barne- og ungdomsklinikken på Rikshospitalet julaften formiddag.

Kronprinsparet fikk være med på juleverksted da de besøkte Blå Kors barnas stasjon på Alna i Oslo tre dager før julaften.

22.12.2022 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap er boren fram frå Hans Majestet Kongen til Slovenias nye president, Hennar Eksellense fr. Nataša Pirc Musar.

Hans Majestet Kongen er nå utskrevet fra Rikshospitalet. Kongen er på bedringens vei, men vil ta det med ro i noen dager.

19.12.2022 Julebesøk til Ahus

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag barne- og ungdomsklinikken ved Akershus universitetssykehus. Der var hun blant annet med på juleverksted sammen med barn og unge som tilbringer førjulstiden på sykehuset. 

Kirkeparaden er førjulstradisjon for alle som tjenestegjør i Hans Majestet Kongens Garde. I dag var både Kongeparet og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til stede under Gardens kirkeparade i Oslo domkirke.

12.12.2022 Åpnet Follobanen

Hans Majestet Kongen erklærte i dag Follobanen for åpnet. Sammen med Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok han også den nå 11 minutter lange togturen mellom Oslo S og Ski stasjon. 

11.12.2022 I audiens

Hans Majestet Kongen tok i ettermiddag imot USAs tidlegare utanriksminister Hillary Rodham Clinton i audiens på Det kongelege slottet. Hennar Majestet Dronninga var òg til stades under audiensen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var lørdag kveld til stede under Dissimilis’ juleforestilling i Bærum kulturhus i Sandvika. 40 år har gått siden Kai Zahl grunnla Dissimilis.

I dag mottok menneskerettsforkjemperen Ales Bialiatski fra Belarus, den russiske organisasjonen Memorial og Senteret for sivile rettigheter i Ukraina Nobels fredspris for 2022. Kongeparet og Kronprinsparet var til stede under den høytidelige prisutdelingen i Oslo rådhus.

– Det er ikke skambelagt å være i en vanskelig situasjon, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit etter Kronprinsparets besøk hos Frelsesarmeens slumstasjon i Oslo.

Den Høgvørde Kronprinsen var i kveld til stades ved markeringa av den internasjonale Frivilligdagen på Sentralen i Oslo. Under markeringa vart det delt ut fleire prisar til personar som har vigd mykje av tida si til frivillig arbeid.

02.12.2022 Verdens aidsdag

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen tente lys til minne om alle de som er rammet av hiv og aids gjennom tidene under en solidaritetsmarkering i Trefoldighetskirken.

02.12.2022 Kondolanse

Hans Majestet Kong Harald har sendt følgende kondolanse til Kinas president, Hans Eksellense herr Xi Jinping.

– Jeg tror dette er en pris som kommer til å stå høyt blant forfatterne, for det er viktig å ha gode lesere, og gode lesere finnes på bibliotekene, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit etter å ha vært til stede under utdelingen av den helt nye prisen Bibliotekets litteraturpris.

– Tilliten til rettssystemet vårt er høy, og det skyldes blant annet alle dere som sitter her i dag, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon da han i formiddag åpnet den årlige samlingen til Oslo tingrett.

Hans Majestet Kongen tok imot President Aleksandar Vučić i audiens på Slottet. Den serbiske presidenten er på eit to dagar langt offisielt besøk til Noreg med program i Oslo og Trondheim.

Det er over 40 norske selskaper til stede i Kenya. I dag møtte Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria med norsk, svensk og kenyansk næringsliv som ser store muligheter i grønn teknologi og bærekraftige løsninger.

En siste stående applaus ble den store skuespilleren til del da Norge tok farvel med Toralv Maurstad i Oslo domkirke i dag. Hans Majestet Kongen var til stede ved bisettelsen.

24.11.2022 Kondolanse

Hans Majestet Kong Harald har sendt følgende kondolanse til Indonesias president, Hans Eksellense herr Joko Widodo.

Mangrovar har stor kapasitet til å lagre karbon, og bevaring av mangroveskog er eit viktig bidrag i klimakampen. Dei Høgvørde Kongelege Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria besøkte eit unikt mangroveprosjekt heilt sør i Kenya i dag.

Plastforurensing er et stort globalt problem. Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria av Sverige innledet i dag et tre dager langt besøk til Kenya med å besøke et avfallsanlegg utenfor Nairobi som jobber med å løse lokal plastforurensing.

Gamle håndverkstradisjoner, moderne norsk design og et arbeidsfellesskap med fokus på tilhørighet og skaperglede var blant ingrediensen i kjolen som Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit i dag overleverte til Nasjonalmuseets samling.

Hans Majestet Kongen tok i dag imot Angolas president, Hans Eksellense João Manuel Gonçalves Lourenço, og førstedame Ana Afonso Dias Lourenço i audiens på Slottet. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede.

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit holdt i kveld gjestebud på Skaugum for 62 frivillige fra hele Norge. De var samlet for å feire frivilligheten og hedre innsatsen til de mange frivillige i landet.

11.11.2022 Ver budd!

– Eg er sikker på at dersom verda bestod av fleire speidarar, hadde verda vore ein betre stad, sa Den Høgvørde Kronprinsessa da ho opna Speidartinget og delte ut pris.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i går til stede på konferansen “Blir alt bra?” om hvilke konsekvenser pandemien har hatt for barn og unge i Norden.

10.11.2022 Hyllet frivillige

Sammen med over 200 frivillige var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i går til stede under et arrangement i Holmenkollen for å takke for innsatsen før årets skisesong.

Kirkens Nødhjelp markerte 75 år med fredsarbeid med en festgudstjeneste i Oslo Domkirke i kveld. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under gudstjenesten. 

06.11.2022 Minte dei falne

Den Høgvørde Kronprinsen la i dag ned krans ved det nasjonale veteranmonumentet på Akershus festning. Seremonien inngår i markeringa av Forsvarets Minnedag som finn stad første søndag i november.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på Ullevaal stadion i dag og kunne gratulere Brann med cupgull etter 3–1-seier over Stabæk.

I dag ble tidligere biskop Rosemarie Köhn begravet fra Hamar domkirke. Hennes Majestet Dronningen var til stede da Norges første kvinnelige biskop ble stedt til hvile.

Ungdom fra hele landet var denne uken samlet til Framtidsmøte i Oslo, for å diskutere unges psykiske helse. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da ungdommen presenterte sine konklusjoner.

02.11.2022 Kondolanse

Hans Majestet Kong Harald har sendt følgende kondolanse til Republikken Koreas president, H.E. herr Yoon Suk-yeol.

Det Høgvørde Kronprinsen tok imot skodespelar Sara Wilhelmsen og biletkunstnar Liv Dysthe Sønderland i audiens i dag. Dei gav Kronprinsen ei orientering om kunstprosjektet "Du visker meg ikke ut".

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i formiddag årskonferansen til Oslo SDG Initiative på Universitetet i Oslo. I sin tale tok Kronprins Haakon tilhørerne tilbake til reisen han foretok over Grønlandsisen tidligere i år.

I kveld samles stortingsrepresentantene på Slottet til stortingsmiddag for 104. gang. I 2020 måtte middagen avlyses på grunn av pandemien, men fra 2021 var tradisjonen tilbake på plass.

Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte for første gong Nasjonal sikkerheitsmyndigheit (NSM) i Oslo sentrum i dag.

Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Hærens Brigade Nord på Setermoen i Indre Troms. Tirsdag 20. oktober besøkte Prinsessen også Sjøforsvaret med utgangspunkt i Sjøforsvarets hoved- og logistikkbase i Nord-Norge.

Hans Majestet Kong Harald delte ut språkløftprisen til historiker Aage Agnar Solbakk i dag. Utdelingen fant sted under åpningen av Gïelevåhkoe – samisk språkuke – i Snåsa.

For tiende gang har Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon arrangert SIKT-konferansen, som samler unge deltakere mellom 20 og 40 år fra hele landet.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH) i Trondheim som i år har 75-årsjubileum.

Hennar Majestet Dronning Sonja deltok under festgudstenesta som markerte 100-årsjubileet til Mindekyrkja i Minnesota søndag.

Lørdag sto Hennes Majestet Dronningen for åpningen av nye Norway House i Minneapolis, Minnesota. Komplekset blir et samlingssted for alle som er interessert i Norge og norsk kultur.

Hennes Majestet Dronning Sonja er på offisielt besøk i Minnesota. Fredag markerte hun åpningen av et nytt arkiv med materiale fra den norske immigrasjonen til USA.

– Vår eksistens er avhengig av et sunt arktisk miljø, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon. Han holdt innlegg under åpningen av Arctic Circle i Reykjavik i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen markerer i disse dager det gode naboskapet mellom Norge og Island. Han innledet besøket med en vandring til vulkanen Fagradalsfjall i følge med Hans Eksellense President Guðni Th. Jóhannesson. 

Hans Majestet Kong Harald var til stades da professor Maja Janmyr heldt føredrag om Nansen-passet og flyktningsituasjonen i Europa – da og no.

I dag holdt Kongeparet lunsj på Slottet til ære for Finlands president, Hans Eksellense herr Sauli Niinistö. Presidenten er på offisielt besøk til Norge.

Hans Majestet Kongen ble tatt imot av korps, jublende barn med flagg og ukrainske flyktninger da han i formiddag besøkte «Skattekista» på Lampeland i Flesberg.

Hans Majestet Kongen foretok i ettermiddag den høytidelige åpningen av det 167. storting ved å lese Trontalen. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under seremonien i Stortingssalen.

I morgen, 1. oktober, stenger Dronningparken for sesongen. Vi ønsker alle parkgjester velkommen tilbake 18. mai 2023. Slottsparken for øvrig er åpen for alle hver dag året rundt.

Hennar Majestet Dronninga var i kveld til stades under opninga av tre samtidsutstillingar på MUNCH i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus Ola Mikal Heide, Ås, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I ettermiddag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen Eidsvoll videregående skole. Skolen på Vilberg utenfor Eidsvoll sentrum ble etablert som landsgymnas i 1922, og i dag feiret den sitt 100-årsjubileum.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under markeringen av Eidsivatings 1000-årsjubileum i Eidsvoll kirke i dag. Der fikk han høre Olavsmonologen framført av Svein Tindberg.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under åpningen av Stella Røde Kors Kvinnesenter i Oslo i 2012. I dag var hun tilbake med bursdagskake i anledning senterets 10-årsjubileum.

27.09.2022 Mesh 10 år

Den Høgvørde Kronprins Haakon har følgt Mesh gjennom ei årrekkje. Måndag kveld var han til stades da selskapet markerte 10-årsjubileet sitt.

Hennes Majestet Dronning Sonja sto for overrekkelsen av Foreningen Nordens språkpris til Hennes Majestet Dronning Margrethe av Danmark i dag.

Oslo Innovation Week har som mål å bidra til at flere bedrifter kan etableres og blomstre. Kronprinsparet var til stede under åpningen av den 15. utgaven i Oslo rådhus i dag.

H.M. Kongen har utnevnt musiker Arild Andersen, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Britene og resten av verden tok i dag farvel med Dronning Elizabeth II. En 70 år lang epoke er dermed over.

18.09.2022 Markerte jubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var lørdag kveld til stede ved markeringen av Equinors 50 års jubileum i Stavanger konserthus.

– Du er ikke alene, jeg er på ditt lag, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i en hilsen til nettverkssamlingen for Skeivt kristent nettverk i Kristiansand. 

Deres Majesteter Kongen og Dronningen var denne helgen til stede ved markeringen av at Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark har sittet 50 år på den danske Tronen. Markeringene i København ble nedtonet etter bortgangen til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II.

09.09.2022 Kondolanse

Hans Majestet Kong Harald har sendt følgende kondolanse til Hans Majestet Kong Charles III.

Hennes Majestet Dronning Elizabeth II har gått bort. Gjennom et langt liv var det sterke bånd mellom den britiske monarken og hennes norske slektninger.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hennes Majestet Dronning Elizabeth II av Storbritannia er gått bort.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emerita og overlege Berit Schei, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen markerte i ettermiddag at årets sesong med Kongeskipet Norge er over ved å debarkere skipet. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede ved debarkeringen.

Hos Vesar og Den Magiske Fabrikken i Sem blir matavfall omdanna til ny mat og klimavennleg drivstoff. Her går ingenting til spille. I dag fekk Den Høgvørde Kronprinsen sjå sirkulær økonomi i praksis.

Prinsesse Märtha Louise foretok i dag den offisielle åpningen av Hundeskolen Veiviserens nye anlegg for opplæring av fører- og servicehunder. Hundeskolen på Ås eies av Norges Blindeforbund.

Hennes Majestet Dronningen var i ettermiddag til stede under markeringen av Slemdal skoles 100-årsjubileum i Oslo. Dronningen har selv vært elev ved barneskolen.

Hans Majestet Kongen delte i dag ut Kavliprisen til 18 vinnere innen astrofysikk, nanovitenskap og nevrovitenskap.

Klokken 11.00 den 24. september 1852 døde Prins Gustaf på Slottet i Oslo, bare 25 år gammel. Han var sønn av Kong Oscar I og Dronning Joséphine og en anerkjent komponist. Han kunne blitt Kong Gustaf I av Norge. Slik ble det ikke.


Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen overvar i ettermiddag drilloppvisninga til H.M. Kongens Garde på Slottsplassen.


Hans Majestet Kongen har utnevnt kunstner Nina Malterud, Bergen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

 Noen 50-årsmarkeringer er viktigere enn andre. I dag feirer vi en av samfunnets aller viktigste institusjoner – et universitet, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han talte under en festforestilling i anledning Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitets jubileum. 

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede da de siste snublesteinene til minne om jødiske ofre for Holocaust ble lagt på plass på Akershusstranda i dag.

– Vi avsluttar fylkesturen vår i det vakre knutepunktet på Sunnmøre som Hareid er, sa Hans Majestet Kong Harald i føremiddag – frå same talarstol som far hans, Kong Olav, brukte i 1986.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var i kveld til stede under en litteratursamtale på Lillestrøm bibliotek. Jan Grue, Ella Marie Hætta Isaksen og Abid Raja snakket om representasjonsrollen og forventninger.

På den andre dagen på fylkesturen vitja Kongeparet Vanylven og Sande i strålande vêr. Dei snakka begeistra om den unike naturen på Sunnmøre.

– I desse urolege tidene treng vi det sunnmørske pågangsmotet, handlekrafta og optimismen, sa Hans Majestet Kongen da han talte i Sykkylven i ettermiddag. Kongeparet er på fylkestur i Møre og Romsdal.

– Dei årvisse fylkesturane våre er noko av det kjæraste Kongen og eg gjer, sa Hennar Majestet Dronninga, som heldt den første talen på turen. I løpet av tre dagar vitjar Kongeparet fem kommunar i Møre og Romsdal.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede under Norfund-konferansen 2022 på Det Gamle Biblioteket i Oslo. Norfund markerer i år sitt 25-årsjubileum. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag den store energikonferansen ONS 2022 i Stavanger. Tema for årets konferanse er tillit. 

26.08.2022 Tatt imot i audiens

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen mottok i dag styreleder Henriette Marie Skjæveland og styremedlem André Schau i Norsk Fyrforening i audiens på Det kongelige slott.

Gjennom 30 år har Hvite Busser arrangert kunnskapsreiser til de tidligere konsentrasjonsleirene. I dag kunne de markere jubileet og at de har hatt med seg over 300 000 skoleelever fra hele Norge på tur. Hans Majestet Kongen var til stede under markeringen.

Hennes Majestet Dronningen sto for den offisielle åpningen av fiskerinæringens største og viktigste møteplass i dag. Der vanket det både nydampede blåskjell og sukkerterte av tang.

Hans Majestet Kongen har utnevnt kunstner Hans Ragnar Mathisen, Tromsø, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

«I kveld markerer vi den store betydningen filmen har for oss. Og vi feirer at Den norske filmfestivalen skaper identitet og stolthet hos alle oss som er glade i film», sa Kronprins Haakon i en videohilsen under åpningen av Den norske filmfestivalens 50-årsjubileum søndag kveld.

 Musikkprisen som bærer mitt navn har vært viktig for meg gjennom hele mitt voksne liv, sa Prinsesse Astrid, fru Ferner i en videohilsen i anledning utdelingen av Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris 2022 i Trondheim.

Lørdag seilte Kong Harald og resten av mannskapet på «Sira» inn til en 10. plass i årets VM for 8-metere i Genève.

04.07.2022 Kongen kondolerer

Kondolanse fra Hans Majestet Kong Harald til Hennes Majestet Dronning Margrethe av Danmark i anledning skytetragedien i København.

30.06.2022 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap er boren fram frå Hans Majestet Kongen til Filippinanes nye president, H.E. herr Ferdinand Romualdez Marcos Jr.

Etter skytetragedien i Oslo sentrum natt til lørdag ble det holdt sørgegudstjeneste i Oslo domkirke i dag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under gudstjenesten.

Kronprinsparet og Prins Sverre Magnus var blant dem som bidro til havet av fargerike blomster og regnbueflagg utenfor London Pub i Oslo i dag.

Uttalelse fra Hans Majestet Kong Harald i anledning skytetragedien i Oslo sentrum.

Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under åpningen av utstillingen “Åpne dører” i Dronning Sonja KunstStall i går kveld. Utstillingen består av 100 verk av 50 kunstnere fra Dronning Sonjas egen kunstsamling.

I nærvær av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Hans Fyrstelige Høyhet Fyrst Albert II av Monaco i ettermiddag utstillingen «Sailing the Sea of Science» ved polarskuta «Gjøa» på Frammuseet i Oslo. Utstillingen markerer at det er 100 år siden fyrst Albert I gikk bort.

Hennes Majestet Dronningen var i dag til stede under seminaret «Grafikkens stilling» på Nasjonalmuseet i anledning utdelingen av Queen Sonja Print Award 2022.

Hans Majestet Kongen har utnevnt Hans Kongelige Høyhet Prins Daniel av Sverige til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen har utnevnt direktør og professor Guri Hjeltnes, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Mandag kveld kunne Hennes Majestet Dronningen overrekke Queen Sonja Print Award 2022 til den fransk-marokkanske kunstneren Yto Barrada. William Kentridge mottok hedersprisen for sitt livslange kunstnerskap.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag en utstilling om Fridtjof Nansens humanitære arv på Nobels Fredssenter i Oslo. Fredsprisvinner Nansen var en pioner i arbeidet med å hjelpe flyktninger og sultrammede.

Lørdag la 77 AUFere ned hver sin rose ved de 77 søylene som er reist ved Utøyakaia, og på den måten åpnet det nasjonale minnesmerket etter 22. juli-terroren. Kronprins Haakon var til stede under åpningen.

Rundt 200 gjester er samlet på Slottet i kveld for å feire Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. Prinsessen brukte sin tale til å snakke om det fine med å vokse opp i Norge og at alle har en plass i dette samfunnet.

Familie og kongelige fra hele Europa er samlet på Slottet for å feire Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag. I forkant av middagen ble det tatt nye bilder.

I anledning myndighetsdagen er det tatt nye bilder av Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra bærer et diadem som har gått i arv fra Prinsesse Ingeborg av Sverige, under gallamiddagen i anledning Prinsessens 18-årsdag. Prinsesse Ingeborg er Hans Majestet Kongens mormor og dermed Prinsesse Ingrid Alexandras tippoldemor.

I kveld inviterte regjeringen til festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Bjørvika. – Tusen takk for denne fantastiske feiringen, sa Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra som delte opplevelsen med unge fra hele landet.

15.06.2022 Inspiserte garden

«God dag, Kronprins» hilste 700 gardister i paradeuniform med da H.K.H. Kronprinsen stod klar til inspeksjon på Huseby leir i Oslo i dag.

Etter en jevn og spennende kamp måtte Skaugum United til slutt seg slått av Vivil IL under årets vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum i går kveld. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen holdt i går ettermiddag mottakelse for norske honorære konsuler på Det kongelige slott.

Georgias parlamentspresident Shalva Papuashvili er på offisielt besøk i Norge. Hans Majestet Kongen tok i formiddag imot parlamentspresidenten til audiens på Det kongelige slott.

Det norske herrelandslaget i fotball slo i kveld svenskene 3–2 foran Hans Majestet Kongen og et fullsatt Ullevaal.

Kronprins Haakon tilbrakte deler av lørdagen sammen med veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner på vegne av Norge og familiene deres på sommerfesten til Veteran møter Veteran.

– I dag får vi alle et nytt hus, og kunsten får et nytt hjem. Et bygg hvor drømmer kunne oppstå i samme øyeblikk som Kronprinsessen og jeg la ned grunnstenen for seks år siden, sa Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet det nye Nasjonalmuseet i dag.

I helgen åpner dørene til det nye Nasjonalmuseet. Hennes Majestet Dronningen og Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var i kveld til stede under en offisiell middag for å markere åpningshelgen. 
 

Hans Majestet Kongen har utnevnt sangskriver og artist Lillebjørn Falk Nilsen, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede da Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mary av Danmark åpnet en dansk-norsk næringslivskonferanse om fremtidens grønne løsninger for bærekraftig byutvikling. 

Harvard-professor Sheila Sen Jasanoff hadde i ettermiddag gleden av å få overrakt årets Holbergpris av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen i Bergen. 

Det er med stor glede vi ønsker publikum tilbake til Åpent Slott i sommer. Samtidig åpner utstillingen "Åpne dører" i Dronning Sonja KunstStall med verk fra Hennes Majestet Dronningens egen kunstsamling.

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga var i går kveld til stades da alle ordførarane i landet var samla til stor festmiddag i Oslo rådhus. Det er tradisjon at ordføraren i Oslo inviterer alle kollegaene sine til opplevingar i hovudstaden ein gong i løpet av valperioden.

07.06.2022 Forlovelse

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kunngjorde i dag sin forlovelse. Kongeparet og Kronprinsfamilien sender sine gratulasjoner.

I dag vendte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon hjem etter å ha krysset Grønlandsisen med ski og kite. Kronprinsen har deltatt i UiT Norges Arktiske Universitets formidlingsekspedisjon.

Det ble et sterkt møte da Kongeparet for første gang besøkte Utøya etter terroren 22. juli 2011. Kongen og Dronningen ble vist rundt på øya av AUF-leder Astrid Hoem, Lisbeth Røyneland, leder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsen og Jørgen Watne Frydnes, daglig leder på Utøya.

I går var Kronprinsesse Mette-Marit til stede under lanseringen av rapporten og podkasten «Psykisk oppvekst». Prosjektet, som er ledet av Rådet for psykisk helse, tar for seg psykisk helse for barn og unge i oppvekstløpet fra 0 til 25 år.

I dag gikk startskuddet for lesekampanjen Sommerles, og det var Kronprinsesse Mette-Marit som stod for åpningen. Sommerles er en lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. 

Den Høgvørde Kronprinsen og ekspedisjonslaget frå UiT Noregs arktiske universitet, som i desse dagar kryssar Grønlandsisen, nådde i helga eit av dei store delmåla for ekspedisjonen – forskingsstasjonen EastGRIP.

Hennes Majestet Dronning Sonja besøkte i dag åpningen av Festspillutstillingen i Bergen Kunsthall. Billedkunstner og filmregissør Lene Berg er årets festspillutstiller.

Årets utgave av Festspillene i Bergen er de 70. i rekken. Hennes Majestet Dronningen var til stede under åpningsseremonien i dag. 

24.05.2022 Abelprisen 20 år

Hans Majestet Kongen overrakte den prestisjetunge Abelprisen til den amerikanske matematikeren Dennis Parnell Sullivan i dag. Han mottok prisen for sitt matematiske arbeid innen topologi.

Hennar Majestet Dronninga var i går til stades ved markeringa av 30-årsjubileet til Norsk Bremuseum ved foten av Jostedalsbreen i Fjærland.

23.05.2022 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap er boren fram frå Hans Majestet Kongen til UAEs nye president, H.E. Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon la i går ut på en formidlingsekspedisjon over Grønlandsisen. Ekspedisjonen har som mål å bidra til å spre kunnskap om polarhistorie og den viktige naturvitenskapelige forskningen som foregår i Arktis.

H.M. Kongen har utnevnt kansler Eva Hildrum, Drøbak, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.M. Kongen har utnevnt tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Endelig kunne hele Norge feire 17. mai på tradisjonelt vis igjen. Det gjaldt også Kongefamilien, som kunne hilse hele 130 Oslo-skoler fra Slottsbalkongen.

Den 18. mai åpner Dronningparken igjen. Vi er spesielt glade over å kunne vise fram den restaurerte formalhagen utenfor Slottets søndre fløy.

– Høgdepunkta stod i kø – og det er vanskeleg å løfte fram nokre få. Vi var vitne til ekstreme prestasjonar og stor lagånd. Spesielt gjer lagånda meg både glad og rørt, sa Hans Majestet Kongen da han talte til dei norske utøvarane frå OL og Paralympics i Beijing under ein middag på Slottet i kveld.

Pandemien og krigen i Ukraina har endra verda. I dag var Den Høgvørde Kronprins Haakon til stades på årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon der «Ein ny morgondag» var hovudtema.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var med på åpningen av «Sammen på tur» i Drammen i dag. Arrangementet er et samarbeid mellom flere folkehelse- og friluftslivorganisasjoner for å få med flere folk ut på tur rundt omkring i landet.

10.05.2022 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Sør-Koreas president, H.E. herr Yoon Suk-yeol.

10.05.2022 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå H.M. Kongen til Ungarns president, H.E. fr. Katalin Novák.

Hans Majestet Kongen gikk i ettermiddag om bord i Kongeskipet Norge. Dermed er årets sesong offisielt i gang for mannskap og offiserer.

Håvard E. Danielsen ble i dag hedret med Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2022. Hans Majestet Kong Harald overrakte prisen under en høytidelig seremoni i aulaen ved Universitetet i Oslo.

Hans Majestet Kongen gratulerte i ettermiddag tre soldatar som vart dekorerte med Forsvarets innsatsmedalje. Den Høgvørde Kronprinsen deltok òg på markeringa av Noregs frigjeringsdag og nasjonale veterandag på Akershus festning.

07.05.2022 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå H.M. Kongen til Frankrikes president, H.E. herr Emmanuel Macron.

Hennes Majestet Dronningen er utnevnt til Æreshåndverker av Oslo Håndverks- og Industriforening. Dronningen er den første som mottar denne æresbevisningen og overrekkelsen av diplomet fant sted under en audiens på Det kongelige slott i ettermiddag.

Da slottet sto ferdig i 1849 var Den hvite salong Dronningens audiensværelse. Rommet i hvitt og gull var Slottets mest kostbare – sett i forhold til størrelsen. I 2021 ble det vakre værelset restaurert.

I vår har ikoniske veteranbiler fra Kongehusets garasje blitt vist i utstillingen "Kongens biler". Lørdag 14. mai får de selskap av fluktbilen fra 1940 og enda 15 biler som er i privat eie.

I dag reiste Den Høgvørde Kronprins Haakon, Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel til Gøteborg, Skandinavias største hamn. Der var grøn mobilitet eit sentralt tema på den siste dagen under besøket.

Næringsliv, havets helse, ungdom, entreprenørskap og digital kultur. Temaene var mange under Kronprinsparets andre dag i Sverige, men betydningen av norsk-svensk samarbeid gikk som en rød tråd gjennom programmet.

I dag innledet Kronprinsparet en offisiell reise til Sverige. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel er vertskap for besøket, som bidrar til å styrke det gode forholdet mellom landene.

Yara Birkeland er verdens første elektriske og selvkjørende containerskip. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen, to gudmødre på 12 år og 500 ungdommer feiret dåpen av det unike skipet ved havna i Brevik fredag.

H.M. Kongen har utnevnt professor emeritus Knut Engedal, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Det er første gang to kvinner får Hjerteforskningsprisen og Demensforskningsprisen. Hans Majestet Kong Harald delte torsdag ut Nasjonalforeningen for folkehelsens forskningspriser til professor Eva Gerdts og professor Bettina Husebø.

Hennes Majestet Dronningen var i ettermiddag til stede ved den offisielle åpningen av Anno bevaringssenter i Elverum. Under Dronningens påsyn ble en brudekrone fra Innset i Nord-Østerdal overført fra konservering til museets magasin.

Den Høgvørde Kronprinsessa sende ei digital helsing til Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival i dag. Barnefilmfestivalen fyller 25 år i år og er eit av dei største kulturarrangementa i Noreg for barn og unge.

Arbeidet for Kongefamilien og Hoffet ble også i 2021, som for resten av samfunnet, preget av koronapandemien, men aktivitetsnivået har likevel vært høyt.

24.04.2022 Ny biskop i Borg

Hans Majestet Kongen var til stede i Fredrikstad domkirke i formiddag da Kari Mangrud Alvsvåg ble vigslet til den åttende biskopen i Borg bispedømme.

Hans Majestet Kongen var til stede ved en solidaritets- og støttekonsert for Ukraina i Oslo Konserthus fredag kveld. Balletten "Giselle" ble fremført av dansere fra Kyiv Grand Ballet.

Klimaendringene er svært synlige på Svalbard, og det forskes mye på dette. I dag besøkte Kronprinsparet satellittstasjonen SvalSat som samler viktige data fra hele verden, og Kronprinsen besøkte den siste norske kullgruven.

Ein sledetur med hundespann gjennom storslått natur var noko av det Kronprinsparet fekk oppleve på Svalbard i dag. Men først på programmet stod barn og unge i Longyearbyen. 

Hennes Majestet Dronningen åpnet torsdag den nordisk-samiske kunstutstillingen i den nordiske paviljongen ved den store markeringen av moderne kunst i Italia – Veneziabiennalen.

Hans Majestet Kongen har utnevnt visedikter og musiker Ole Christian Paus, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hvert år besøker Kronprinsparet folk og lokalsamfunn rundt om i landet. I dag ankom Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen Longyearbyen for et tre dager langt besøk på Svalbard.

Hans Majestet Kongen har utnemnt dagleg leiar Tove Smaadahl, Trøgstad, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Robothunden Freke var med i velkomstkomiteen da Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte den nye utstillingen om data- og telehistorie på Teknisk Museum i Oslo. De besøkende blir guidet gjennom utstillingen av kunstig intelligens.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var i ettermiddag til stede ved markeringen av «Rosa sko-dagen» ved Linderud flerbrukshall i Oslo. Idrettselever ved Bjerke videregående skole står bak det populære prosjektet. 

I spektakulære omgivelser har Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon heiet frem mange av Norges beste alpinister som de seneste dagene har konkurrert i spennende øvelser under NM i alpint i Narvik. 

Det er tradisjon å invitere mottakarar av Kongens fortenestmedalje til Slottet, men i to år gjorde pandemien det umogleg å gjennomføre arrangementet. I dag kunne Kongeparet igjen invitere til medaljemottaking.

Under sitt besøk til Narvik fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i dag oppleve den norske spillefilmen «Kampen om Narvik» sammen med tidsvitner som fremdeles kan huske de dramatiske hendelsene.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Kirkenes, for å møte lokalbefolkningen og høre hvordan det oppleves å leve tett på grensen mot Russland etter landets invasjon av nabolandet Ukraina.

Hennes Majestet Dronning Sonja møtte flyktninger fra Ukraina hos hjelpeorganisasjonen Caritas i dag. – Det gjorde sterkt inntrykk.

Den Høgvørde Kronprinsessa vart torsdag orientert om hjelpa Raudekrossen gjev til menneske i Noreg og internasjonalt. Raudekrossen i Noreg har så langt sendt 35 tonn livsviktig naudhjelp til Ukraina.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var i går til stede ved en seremoni på Huseby i Oslo der 15 nye bydelsmødre fikk overrakt sine diplomer. Bydelsmødre Norge består i dag av over 180 frivillige kvinner med bakgrunn fra 47 land.

Kommuner rundt omkring i landet forbereder seg nå på å bosette flyktninger fra Ukraina. I går fikk Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen høre om hvordan Asker jobber med å ta imot ukrainere som kommer til kommunen.

Bibliotekmøtet samler bibliotekarer og bibliotekledere fra hele landet for samtaler om lesing, kunnskap og litteratur. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stede under konferansen, som arrangeres av Norsk Bibliotekforening. 

Hans Majestet Kongen har utnemnt tidlegare generalsekretær Trond Andreassen, Oslo, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I disse dager gjennomfører Norge den store forsvarsøvelsen Cold Response 2022 der over 30 000 soldater fra 27 land deltar. Kronprins Haakon besøkte mandag og tirsdag norske og utenlandske styrker.

Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit tok i dag imot Norsk Bibliotekforening, Nynorsk kultursentrum, Førdefestivalen og Risør kammermusikkfest i digital audiens.

Hans Majestet Kong Harald var i helgen til stede under verdenscupen i skiskyting i solfylte Holmenkollen. Der delte han også ut Holmenkollmedaljen til fire norske utøvere som gjennom mange år har gitt oss store idrettsøyeblikk. 

– Over heile landet stiller folk opp av fri vilje, og det treng vi no. Eg er veldig imponert over den innsatsen som blir gjord rundt omkring, sa Hans Majestet Kong Harald da han og Den Høgvørde Kronprins Haakon i ettermiddag fekk ei orientering om det viktige arbeidet som no blir gjort over heile Noreg for å ta imot flyktningar frå krigen i Ukraina.

Prinsesse Astrid, fru Ferner ledet i går årsmøtet i Kronprinsesse Märthas Minnefond på Det kongelige slott.

På Mortensrud i Oslo møtte Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen i dag unge, eldre og frivillige som engasjerer seg i lokalmiljøet.

Den 16. mars er kvenfolkets dag. Kvenfolket er ett av de opprinnelige folkeslagene på nordkalotten og anerkjent som en av fem nasjonale minoriteter i Norge. Onnee Kväänikansan päiväle!

15.03.2022 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå H.M. Kongen til Armenias president, H.E. herr Vahagn Khachaturyan.

Hans Majestet Kong Abdullah II av Jordan er på et to dager langt offisielt besøk til Norge. Deres Majesteter Kongen og Dronningen tok i ettermiddag imot Jordans konge i audiens på Slottet.

11.03.2022 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Chiles president, H.E. herr Gabriel Boric Font.

Denne uken arrangeres det litteraturfestival for elevene ved Gamlebyen skole i Oslo. På skolens bibliotek møtte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen leseglade fjerdeklassinger.

– Vi har også rett til å bli høyrde, fortalde dei åtte barna i Barnas Klimapanel til Kronprinsparet under dagens lunsjmøte på Skaugum.

Den tradisjonsrike Holmenkollen Skifestival feirer i år sitt 130-årsjubileum, og med strålende sol og blå himmel ble det en flott idrettsfest. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under kvinnenes tremil, og vinneren Therese Johaug ble hyllet for sin fantastiske idrettskarriere.

 Norge har fordømt invasjonen og støtter Ukraina på flere måter. Ett av områdene Norge bidrar er ved å øke støtten til dyktige humanitære organisasjoner som dere, som hjelper mennesker i nød, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten da han i dag møtte Redd Barna, Røde Kors og Flyktninghjelpen - tre av organisasjonene som jobber i Ukraina og i nabolandene.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsregenten og Kronprinsessen var i kveld til stede ved fredsgudstjenesten for Ukraina i Trefoldighetskirken i Oslo. Kirkesamfunn og organisasjoner over hele verden går sammen i bønn for Ukraina etter den russiske invasjonen av landet.

Hans Majestet Kongen har utnemnt arkeolog Per Kyrre Reymert, Tromsø, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I forbindelse med Skeivt kulturår viser Henie Onstad Kunstsenter frem utstillingen «Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids». I dag fikk Kronprinsesse Mette-Marit en omvisning i utstillingen.

«Margrete den første» er filmen om Dronningen som forente Norden. Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede på festpremieren på den nye filmen på Colosseum kino i Oslo i kveld.

Prinsesse Astrid, fru Ferner fyller 90 år i dag.

Hans Majestet Kong Harald tok imot tre nye ambassadørar i Høgtideleg audiens på Slottet i dag.

– Velkommen til «Kongens biler». Dette er en utstilling vi har gledet oss veldig til å vise fram, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon under omvisning i Dronning Sonja KunstStall i dag.

Livsmestring og stressmestring var tema da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon møtte ungdom på Dale Oen-senteret i Øygarden og fritidsprogrammet Flyt i Bergen onsdag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten besøkte i dag Forsvaret og Nasjonalt logistikk operasjonssenter (NLOGS) på Sessvollmoen leir nord for Oslo. Det gjøres nå omfattende forberedelser foran den store vinterøvelsen Cold Response i neste måned.

Hans Eksellense President Alar Karis er på offisielt besøk i Noreg. Den Høgvørde Kronprinsregenten tok i ettermiddag imot presidenten til audiens på Slottet.

På Skar i Maridalen holder det til en gjeng frivillige fra DNT som imponerer stort. Det som begynte med å skulle hugge litt ved til én av DNTs markahytter er i dag et prosjekt som legger ned mange tusen frivilligtimer hvert eneste år.

02.02.2022 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Italias president, Hans Eksellense herr Sergio Mattarella.

Bjørn Ransve er en våre mest anerkjente nålevende kunstnere. Hennes Majestet Dronningen åpnet i ettermiddag Ransve-utstillingen «State of the Art» på Haugar kunstmuseum i Tønsberg.

Den Høgvørde Kronprinsen var i ettermiddag til stades ved den nasjonale minneseremonien under den internasjonale holocaustdagen på Akershuskaia i Oslo.

Hennes Majestet Dronning Sonja var i går kveld til stede på åpningskonserten til Glogerfestspillene i Kongsberg kirke – med Notre Dame-organist Olivier Latry på orgelbalkongen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon har sendt følgende kondolansebudskap til Hans Majestet Kong Tupou VI av Tonga etter vulkanutbruddet og den påfølgende tsunamien som har rammet øystaten hardt.

Hans Majestet Kongen har utnevnt Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra mottok i dag gratulasjonsdeputasjoner fra det offisielle Norge i Lille festsal på Slottet i anledning myndighetsdagen.

I høve myndigdagen fekk Den Høgvørde Prinsesse Ingrid Alexandra invitasjon til å følgje dagens statsrådsmøte og observere korleis statsråd under leiing av Hans Majestet Kongen går føre seg.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Stortinget, Regjeringen og Høyesterett. Besøkene fant sted i forbindelse med Prinsessens myndighetsdag i morgen.

Fredag 21. januar fyller Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra 18 år. Prinsessen har fått sitt eget kontor på Slottet, og disse bildene er tatt på hennes kontor.

I år vil Kongefamilien følge vinter-OL og heie på de norske utøverne foran TV-skjermen. Kongefamilien vil i likhet med store deler av Norge følge lekene med stor iver.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit mottok i dag representanter for fire av sine beskytterskap i digital audiens.

Frå inn- og utland har Kongefamilien motteke mange jule- og nyttårshelsingar, som dei sette stor pris på.

13.01.2022 Heia fram VM-gull

For første gong var dei beste parautøvarane i verda innan alpint, langrenn, skiskyting og snowboard samla til verdsmeisterskap. Kronprins Haakon og Prinsesse Märtha Louise var til stades på den første dagen i meisterskapet.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er beskytter for 16 organisasjoner. I dag tok hun imot representanter for fem av dem i digital audiens.

Kronprinsparet var i ettermiddag til stede på en minnegudstjeneste for erkebiskop Desmond Mpilo Tutu i Oslo domkirke.

26.12.2021 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen på vegne av Kongefamilien i anledning erkebiskop Desmond Mpilo Tutus bortgang.

Kronprinsfamilien innleidde årets julefeiring i ettermiddag ved å gå til den tradisjonelle gudstenesta i Asker kyrkje. Sokneprest Karoline Astrup tok imot Dei kongelege på kyrkjetrappa.

Hans Majestet Kong Harald sender denne hilsenen til alle ved inngangen til julehøytiden.

22.12.2021 Julefotografering

Denne uken fant den tradisjonsrike julefotograferingen av Kongefamilien sted. I år ble julebildene av Kongeparet og Kronprinsfamilien tatt på Bygdø Kongsgård. 

Deres Majesteter Kongen og Dronningen var i dag til stede da tidligere statsminister og fylkesmann Kåre Willoch ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo.

Hans Majestet Kongen har forfremmet hoffsjef Gry Mølleskog til Kommandør med stjerne og utnevnt leder for det kongelige sekretariat Olav Heian-Engdal til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Tilsette på vaksinesenter over heile landet gjer ein stor innsats for å vaksinere befolkninga. Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag vaksinesenteret i Bydel Grünerløkka i Oslo.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte i dag Luftforsvarets base i Bodø. Under besøket fikk Prinsessen oppleve store deler av Nord-Norge fra baksetet på et av Luftforsvarets F-16 jagerfly.

I dag mottok de to journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov Nobels fredspris for sin kamp for ytringsfrihet i Filippinene og Russland. Kongeparet og H.K.H. Kronprinsen var til stede i Oslo rådhus under seremonien.

På USA-besøkets siste dag la Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ned krans på den ukjente soldats grav, på æresgravlunden i Arlington.

Etter to dagar i New York er Den Høgvørde Kronprinsen no på plass i Washington, D.C. for å innleie dag tre av Noregs offisielle besøk til USA.

Den andre dagen av Kronprinsens besøk til USA og New York startet med et besøk til Equinor, der han foretok den offisielle innvielsen av Equinor sitt nye havvindkontor i Industry City i Brooklyn.

06.12.2021 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen på vegne av Kongefamilien i anledning tidligere statsminister Kåre Willochs bortgang.

06.12.2021 Kronprinsen i FN

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon innledet i dag det offisielle besøket til USA. Hovedmålet med besøket er å bidra til å styrke internasjonalt samarbeid, samt det gode forholdet mellom USA og Norge. 

06.12.2021 Kim Friele bisett

Hennar Majestet Dronninga og Den Høgvørde Kronprinsessa var i dag til stades da pioneren og forfattaren Karen-Christine (Kim) Friele vart bisett frå Oslo domkyrkje.

I dag har Frivillighetens dag blitt markert over hele landet, og med det - startskuddet for Frivillighetens år 2022. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er årets høye beskytter, og deltok med en videohilsen under feiringen.

Denne uken var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon på plass i Oslo Rådhus da Mulighetsstudien for Oslo Science City ble presentert. Studien ser på mulighetene de neste 25 årene for Norges første innovasjonsdistrikt.

Hennes Majestet Dronningen delte i dag ut Dronning Sonjas skolepris til Sandnessjøen videregående skole i Nordland.

Den Høgvørde Kronprinsessa var i ettermiddag til stades ved korøvinga til Det Norske Jentekor. Kronprinsessa, som er den høge beskyttaren av koret, ønskte å bli betre kjend med koret og verksemda deira.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i går på Kronprinsparets Fonds første framtidsmøte, der 20 ungdommer fra ulike kanter av landet formidlet synspunkter til beslutningstakere.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i ettermiddag Akershus festning og en utstilling som markerer at det i år er 30 år siden Kong Harald ble Norges konge.

Hennes Majestet Dronningen var til stede ved skihistorisk kveld på Skimuseet i Oslo torsdag kveld. Forfatter Thor Gotaas holdt foredrag om brødrene Marius og Stein Eriksen, og deres betydning for norsk ski og alpinsport.

Kronprinsparet heldt gjestebod på Skaugum i kveld med temaet «Livet etter 22. juli». Dei 40 inviterte gjestene vart på ulike måtar utsette for terrorangrepa for ti år sidan.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede ved markeringen av 100-årsjubileet til Det mosaiske trossamfunns synagoge i Oslo. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av Zerokonferansen i Oslo i dag. Klimaledere fra politikk, myndigheter, næringsliv og organisasjoner møtes for å diskutere klimaløsninger.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i morges Olympiatoppens Prestasjonskonferanse i Oslo. På scenen stod en gullvinner i Paralympics og norske næringslivsledere.

Konfirmasjonsgåva frå Forsvaret til Den Høgvørde Prinsesse Ingrid Alexandra var eit besøk til Jegertroppen på Rena. Laurdag var Prinsessa på besøk hos soldatane hos Forsvarets spesialkommando.

Hennes Majestet Dronningen stod for den offisielle åpningen av kulturhuset Kjøpmannsgata Ung Kunst i formiddag.

Kronprins Haakon deltok i går kveld på 100-årsfeiringen av Norges Varemesse på Lillestrøm. – Dere skaper begeistring og minneverdige øyeblikk.

– Norske Boligbyggelags Landsforbund er en viktig samfunnsaktør som jeg med stor glede ønsker gratulerer med de første 75 årene, sa H.K.H. Kronprinsregenten i sin hilsningstale til jubilanten.

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor, dr. agric Odd Vangen, Ås, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i kveld til stede i Oslo rådhus i anledning Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) sitt 75-årsjubileum.

Deres Majesteter Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland er på statsbesøk i Norge. I dag reiste de til Trondheim for å høre om grønn energi og om de mange mulighetene havet gir.

Ytringsfriheten står sterkt i Norge og Nederland, og bekjempelse av hatprat er høyt på agendaen i begge land. Unge samfunnsstemmer møttes til seminar og debatt på Deichman Bjørvika i formiddag.

I ettermiddag besøkte to kongepar Frammuseet i Oslo. På dekk på polarskuta «Fram» møtte dei åtte engasjerte studentar og unge frå Noreg og Nederland.

Deres Majesteter Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima av Nederland ble ønsket velkommen på statsbesøk til Norge på Slottsplassen i dag.

Hvert år markeres Forsvarets minnedag, og i formiddag la Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten ned krans ved nasjonalt veteranmonument på Akershus Festning.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok imot Tysklands president, Hans Eksellense herr Frank-Walter Steinmeier og hans kone Elke Büdenbender på Slottet i dag.

Den Høgvørde Kronprinsen besøkte i dag robotselskapet AutoStore, inst i Vatsfjorden nord i Rogaland. I Haugesund lét han seg imponere av 100 jenter som lærte om koding og speldesign på Girl Tech Fest.

– Dere skaper stolthet og fellesskap, og dere er store forbilder, sa Hans Majestet Kongen da han i kveld talte til norske idrettsutøvere, trenere og ledere som deltok i OL og Paralympics i Tokyo.

Hans Majestet Kong Harald var til stede på Ullevaal stadion i dag under kvinnenes cupfinale i fotball. Finalen ble spilt mellom Vålerenga og Sandviken.

I dag var Hans Majestet Kong Harald til stede i Oslo Rådhus under en markering av at det er 50 år siden de første arbeidsinnvandrerne kom fra Pakistan til Norge.

Landslaget for mat og helse i skolen (LMHS) feirar 100-årsjubileum. – Det er viktig at barn og unge lærer kor mykje i livet som heng saman, sa Den Høgvørde Kronprinsessa i gratulasjonshelsinga si.

I høst har hagearkeologene vært i sving i anlegget omkring lystslottet Oscarshall. Det kan bety en mer blomsterrik og romantisk park.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Universitetet i Bergens 75-årsjubileum i dag. Det er nøyaktig 75 år siden Kong Haakon VII la ned universitetets grunnstein.

25.10.2021 SIKT i gang i Bodø

For niande år på rad inviterer Den Høgvørde Kronprins Haakon unge leiarar og talent til konferansen SIKT. Delar av programmet blir strøymde direkte frå Nord universitet i Bodø.

- Jeg tror jeg kan si - på vegne av alle - at dette har vi gledet oss til! Endelig kan vi samles, og snart skal vi gå inn de store dørene til en ny attraksjon – ikke bare i vår hovedstad, men i Norge, og i verden, sa Hans Majestet Kongen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag studentfestivalen UKA og fulgte i farfars fotspor da han la ned grunnsteinen til Studentersamfundets nybygg i Trondheim.

Trondheim har forskningsmiljøer i verdensklasse. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i morges vert for et frokostmøte om teknologi og samarbeid i Trondheim.

– Eg helsar Sametinget velkommen til ansvarsfull gjerning og ønskjer at ho må bli til gagn for det samiske folket og for fedrelandet vårt, sa Hans Majestet Kongen i opningstalen i dag.

Hans Majestet Kongen var til stede da det viktige og symboltunge dokumentet Lappekodisillen kom «hjem» til Samisk arkiv i Kautokeino, 270 år etter undertegnelsen av grensetraktaten mellom Norge og Sverige.

Bjarne Bogen og Bjørn Tore Gjertsen ble i dag tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris for 2020 og 2021. Hans Majestet Kongen stod for den høytidelige overrekkelsen.

Kronprinsparet deltok i formiddag på en sørgegudstjeneste i Kongsberg kirke til minne om de drepte og til trøst for de berørte etter angrepet i Kongsberg.

Hans Majestet Kongen utnemnde i statsråd i dag ny regjering og Jonas Gahr Støre til Noregs nye statsminister.

I et brev til ordføreren i Kongsberg uttrykker Kongen på vegne Kongefamilien følgende budskap:

I år feirer Kronprinsparet 20 års bryllupsdag og dermed også 20-årsjubileum for Kronprinsparets Fond. I dag ble dette markert med besøk til en av Fondets samarbeidspartnere, UngInvest i Modum. 

12.10.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Estlands president, H.E. herr Alar Karis.

12.10.2021 Heiet frem Norge

Kronprinsparet var på plass på Ullevål og fikk se det norske herrelandslaget i fotball ta tre viktige poeng i VM-kvalifiseringen.

Hans Majestet Kongen stod i dag for opninga av det 166. stortinget ved å lese trontalen. Hennar Majestet Dronninga og Den Høgvørde Kronprinsen var òg til stades under den høgtidelege seremonien.

Hans Majestet Kongen har utnevnt daglig leder Erik Hillestad, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen fulgte Norges beste brytere i aksjon under verdensmesterskapet i bryting denne uken. 800 utøvere fra over 100 land deltok.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Landslaget for lokalhistories 100-årsjubileum i ettermiddag. Lokalhistorie engasjerer over hele landet, og mer enn 70 000 mennesker er tilknyttet norske historielag.

Fredrikstad har Gamlebyen, sjø og kyst, en spennende ungdomsbedrift og elektriske byferger. Alt dette fikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen oppleve under besøket til Fredrikstad i dag.

Dronning Sonjas skolepris 2021 går til Sandnessjøen videregående skole i Nordland. Dette kom fram under en audiens med juryen på Slottet torsdag. Under audiensen roste Hennes Majestet Dronningen lærernes innsats under pandemien.

Kronprinsparet besøkte Våler og Moss på andre dag av fylkesturen til Viken og møtte mennesker som var glade i hjemstedet sitt.

– Vi har vært gjennom en veldig spesiell tid, så det er ekstra gøy at vi kan samles sånn som dette nå og være så mange mennesker sammen, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da Kronprinsparet innledet årets fylkestur i dag.

Gründermiljøet i Noreg har hatt ei positiv utvikling dei siste åra. Den Høgvørde Kronprinsen møtte i dag 15 av dei som har vore med på denne reisa.

Hans Majestet Kongen har utnevnt førsteamanuensis Odd Mathis Hætta, Alta, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kronprinsparet tok imot 20 ungdommer fra fondets nåværende og tidligere samarbeidsprosjekter til jubileumslunsj på Skaugum i dag.

I dag fyller Prinsesse Märtha Louise 50 år, og i anledning Prinsessens fødselsdag ble årets tildeling av midler fra Prinsesse Märtha Louises Fond offentliggjort.

Den Høgvørde Kronprinsen var i dag til stades under Hovudredningssentralens 50-årsjubileum i Bodø. – Takk for at de gjennom 51 år har vore vår felles nasjonale tryggleik.

Hans Majestet Kongen har utnevnt visekunstner Halvdan Johannes Falck Sivertsen, Bodø, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag er det nøyaktig 100 år siden Kong Haakon VII foretok den offisielle åpningen av Dovrebanen på Hjerkinn stasjon. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok på markeringen.

Hans Majestet Kongen har utnevnt tidligere klimaforhandler Harald Dovland, Strømmen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte forskningsfartøyet Dr. Fridtjof Nansen og åpnet havkonferansen The Ocean i Bergen i formiddag.

14.09.2021 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Portugals president, Hans Eksellense herr Marcelo Rebelo de Sousa.

Hennes Majestet Dronningen var i kveld til stede ved utdelingen av Anders Jahres kulturpris i Universitetets Aula i Oslo. På grunn av pandemien ble ikke prisen delt ut i fjor, så derfor mottok fjorårets prisvinnere sine priser sammen med årets pristagere.

Denne uken har Kronprins Haakon besøkt Finnmark landforsvar. I løpet av tre dager har Kronprinsen møtt vernepliktige og annet personell ved blant annet Porsangermoen og Garnisonen i Sør-Varanger.

Mange unge gutar fell ut av skule-, arbeids- og samfunnsliv. Den Høgvørde Kronprinsen opna i dag konferansen Guttas Campus om denne samfunnsutfordringa.

Hans Majestet Kongen var i kveld til stede ved årsmøtet til Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo hvor fire priser ble delt ut.

Hans Majestet Kongen holdt i ettermiddag lunsj for nye utenlandske ambassadører som skal tjenestegjøre i Norge.

Barne- og ungdomsidretten gjør en viktig innsats for å inkludere. – Det er plass til alle. Det er det fine, sa Hans Majestet Kongen under besøket hos Vålerenga Fotball i ettermiddag.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus Steinar Sælid og høyesterettsdommer dr. jur Magnus Arvid Matningsdal til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Det nye bygget husar Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet – viktige institusjonar for dyrehelse, fiskehelse og samfunnstryggleik i Noreg. Hennar Majestet Dronninga var til stades på opninga i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk digitalisere et dokument fra 1233 da han i formiddag besøkte Riksarkivet og Arkivverket på Kringsjå i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt dr. Jannicke Mellin-Olsen, Haslum, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

29.08.2021 Gratulasjon

Hans Majestet Kongen gratulerte i dag Salum Ageze Kashafali med Paralympics-gull. Prinsesse Märtha Louise representerer ofte Kongefamilien under Paralympics og sendte også sine gratulasjoner.

29.08.2021 Gratulasjon

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Märtha Louise sendte i dag følgende hilsen til Birgit Skarstein.

Hans Majestet Kongen avduka i føremiddag Nasjonalt veteranmonument og tende den «evige flamme» på Akershus festning i Oslo.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen mottok i dag Plan Norge og UNICEF Norge til audiens på Slottet.

Hans Majestet Kongen har forfremmet H.M. Kongens privatsekretær Knut Brakstad, Asker, til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen debarkerte i ettermiddag Kongeskipet Norge. Debarkeringen markerer at sesongen for Kongeskipet er over for i år.

Hennes Majestet Dronningen delte ut blomster og diplom til solistene etter kveldens konsert i Operaen i Bjørvika. Konserten var i regi av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

I mange generasjonar har midlar frå Opplysningsvesenets fond bidrege til utdanning og opplysning i Noreg. H.M. Dronning Sonja var til stades på jubileumsfesten til ein av dei største grunneigarane i landet på Vestre Aker prestegard.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen takket krigsveteraner og tidsvitner for innsatsen de la ned for Norge under andre verdenskrig. – På vegne av Kongefamilien og hele det norske folk vil jeg si takk.

– Det er veldig hyggelig å være tilbake igjen på Stovner. Jeg har truffet mange engasjerte ungdommer som på forskjellig vis bidrar inn i samfunnet, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen etter besøket til bydelen nordøst i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, Snarøya, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen har utnevnt jordmor og landrepresentant i WHO Elizabeth Hoff, Oslo, til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Mange barn og unge er tilbake på skolen etter sommarferien. Elevar og tilsette ved 150-årsjubilanten Ruseløkka skole i Oslo sentrum vart møtte av eit splitter nytt skoleanlegg.

07.08.2021 Gratulasjoner

Hans Majestet Kongen har sendt hilsen til alle de norske gullmedaljevinnerne i OL, og i dag ble følgende hilsener sendt til Jakob Ingebrigtsen, Anders Mol og Christian Sørum.

Hans Majestet Kong Harald talte under minnearrangementet i Spektrum torsdag kveld. - Det er mitt håp at vi kan hjelpe hverandre med å leve lærdommen fra 22. juli hver dag, i alt vi er og gjør, sa Kongen.

22.07.2021 Tilbake på Utøya

I ettermiddag kom mange overlevende tilbake til Utøya sammen med etterlatte og andre berørte. Det ble en verdig markering av massedrapet som fant sted her 22. juli 2011.

For ti år siden - 22. juli 2011 - ble Norge rammet av de verste terrorangrepene siden andre verdenskrig. Dagen minnes med flere arrangementer i dag, og det første fant sted utenfor Regjeringskvartalet klokken 09.00.

17.07.2021 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kong Harald til Tysklands forbundspresident, H.E. herr Frank-Walter Steinmeier.

17.07.2021 Kondolanse

Følgende kondolanse er oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Philippe
av Belgia.

07.07.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Israels president, H.E. herr Isaac Herzog.

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte lørdag ettermiddag ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2021.

Hans Majestet Kongen har utnemnt Ingrid Wigernæs, Oslo til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Lørdag 3. juli åpner sommersesongen 2021 på Oscarshall. Lystslottet vil være åpent for omvisninger onsdag-søndag fram til 29. august - i tillegg er parkvandringer en del av tilbudet i sommer.

- Dere har vært med å endre Norge til det bedre gjennom deres imponerende arbeid – som betyr så mye for så mange mennesker, sa Prinsesse Märtha Louise under Forbundet for muskelsykes (FFM) 40-års jubileum.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok denne uken på Den nasjonale veterankonferansen i en samtale med veteran Thor Andreas Kårsten.

18.06.2021 Gardister hedret

Hans Majestet Kongen ga i formiddag audiens på Det kongelige slott i anledning årets tildeling av Gardens ur og Brigader Leif Schanches æresbevisning.

Småbåtar følgde Kongeskipet Norge inn mot kai i Florø – der Kongeparet steig i land og vitja Florø kulturhus for samtaler om korleis folk har hatt det under pandemien.

Deira Majestetar Kongen og Dronninga besøkte verftsindustri som har vore råka av koronautbrot, og samtalte med ein ung tilbakeflyttar til ei av dei små, idylliske stadane i Hyllestad – på andre dag av Kongeparets reise i Vestland.

Denne uken besøker Kongeparet og Kongeskipet tre kommuner på Vestlandet. Turens første stopp var bygda Flåm, innerst i Aurlandsfjorden.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen fikk i formiddag se og prøve seg på livredning under Redningsselskapets åpning av båtsommeren på Honnørbrygga i Oslo.

Etter ønske fra Kongeparet holdt statsforvalterne i dag en orientering om hvordan pandemien har rammet de forskjellige delene av Norge, og ikke minst hvordan den er blitt håndtert i de enkelte fylkene.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ledet i ettermiddag en samtale om marin forsøpling med de første ni vinnerne av FNs Ocean Innovation Challenge. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte torsdag «Håpets katedral» på Isegran i Fredriksstad. Arbeidet med den helt spesielle katedralen har pågått i mer enn tre år, og nå er prosjektet klar for å bli realisert.  

Kråkestien med sine 949 trappetrinn ved starten av Dronningstien sør fekk i dag si offisielle opning. – Endelig, sa Hennar Majestet Dronning Sonja.

Prinsesse Astrid, fru Ferner trakk frem Norges Handikapforbunds utrettelig innsats for å bedre de funksjonshemmedes situasjon i sin hilsen til forbundets 90-årsmarkering i dag.

Hans Nielsen Hauge var lekpredikant, industrigründer og samfunnsbygger. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpne besøkssenteret ved hans fødested utenfor Fredrikstad.

Sammen med Norsk friluftsliv og Oslo Kajakklubb dro Kronprinsparet denne uken på padletur med fire ungdommer i Oslofjorden. Det siste året har friluftsliv vært et viktig pusterom for mange unge.

Fredag markerte sjømatnæringa at det er 50 (pluss 1) år sidan ein begynte med oppdrett av fisk i Noreg. Festkvelden vart arrangert på Hitra, og Den Høgvørde Kronprinsen stod for opninga.

Kronprinsessen åpnet denne uken Lillehammer Rights. NORLA har i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer åpnet dette nye senteret som har som formål å presentere norske forfattere for internasjonale forlag. 

I år er det ti år siden terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya. Kongefamilien ønsker å følge opp en del av dem de møtte for ti år siden, samt andre som på ulike måter ble direkte berørt av terroren.

Klokken 11.30 kom Kongefamilien ut på Slottsbalkongen og klokken 12.00 runget "Ja, vi elsker" over Slottsplassen. Det var ett av flere høydepunkt i dag før programmet ble avsluttet på Kongeskipet.

16.05.2021 Historien om A-1

17. mai skal den nyoppussede Buicken A-1 ut på tur igjen. Den ikoniske bilen har fått et teknisk og estetisk løft siden kjøreturen gjennom Oslos gater på nasjonaldagen i fjor.

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga var vertskap for Oslo kommunes festkonsert i høve 17. mai i år. Konserten vart spelt inn på lystslottet Oscarshall utanfor Oslo sentrum denne veka.

Forrige 17. mai fikk Kongeparet overrakt over 4 000 tegninger fra barn i Oslo. Nå nærmer vi oss en ny nasjonaldag, og et utvalg av tegningene stilles ut i Slottsparken.

I formiddag åpnet den store maritime konferansen i Rostock. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon sendte en hilsen til deltakerne fra øya Steilene i indre Oslofjord.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har signert en avtale om to nye år som goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP.

8. mai feirer vi friheten, og vi hedrer norske veteraner. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen la ned krans for å minnes de som har mistet livet sitt i tjeneste for Norge.

I dag lanserte Hennes Majestet Dronningen den nye utstillingen "Kunstaudiens. Nasjonalmuseet i Dronning Sonja KunstStall". Åpningen var digital i påvente av at dørene kan slås opp "for ordentlig".

Årets sommarsesong er offisielt i gang for mannskap og offiserar på Kongeskipet «Norge» når Hans Majestet Kongen embarkerer skipet. Dette skjedde i ettermiddag.

05.05.2021 Takket jordmødrene

I anledning den internasjonale jordmordagen sendte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen en hilsen til alle landets jordmødre. – Jordmødre har en av verdens viktigste jobber.

Aurora Verksted i Bærum er et arbeidsfellesskap av kunstnere med og uten funksjonsnedsettelser. I dag kom Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen på besøk.

Med hjelp av ny teknologi reiste en norsk delegasjon ledet av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på offisielt besøk til California tirsdag. Besøket fortsatte i dag, da en samtale med Nancy Pelosi toppet agendaen.

Kven som helst kan få eit rusproblem. Den Høgvørde Kronprins Haakon understreka dette sterkt da han opna Ruskonferansen 2021 digitalt i dag.

26.04.2021 Skandinavisk møte

Fra hvert sitt hjemmekontor, på Amalienborg i Danmark, Haga slott i Sverige og Skaugum i Norge, møttes i dag de tre skandinaviske kronprinsesse- og kronprinsparene.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen sendte sine gratulasjoner til årets finalister. – Mange av de store utfordringene i vår tid krever nye perspektiver, nye spørsmål, ny energi for at vi sammen kan løse dem.

– Jeg håper og tror at erfaringene fra det siste året vil øke bevisstheten om å ta vare på naturen og kloden vår, sa Hans Majestet Kongen i sin digitale hilsen til Norges Naturvernforbunds landsmøte i ettermiddag.

Det Norske Solistkor fikk Spellemannprisen i kategorien samtid. Overrekkelsen fant sted på Skaugum og ble vist under kveldens Spellemann 2020-sending.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen pekte på betydningen av riktig og viktig informasjon i samfunnet vårt - og på lokale mediers sentrale rolle - i sin tale til norske journalister på årets SKUP-konferanse.

Det kongelige hoff presenterer i dag sin årsrapport for 2020.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort.

08.04.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Kosovos nye president, Hennes Eksellense dr. Vjosa Osmani-Sadriu.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor dr. med. Lars Erik Folkvord Hanssen, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag får 95 organisasjoner, lag og foreninger over hele landet støtte til sosiale og humanitære tiltak fra Kronprinsesse Märthas Minnefond. Det skjer på dagen 120 år etter at Kronprinsesse Märtha ble født.

Hans Majestet Kong Harald sender denne hilsenen til alle nå ved inngangen til påsken. 

Kronprinsparet åpnet Røde Kors' påskeberedskap i dag. - Det arbeidet som de frivillige gjør – både nå i påsken og året rundt – er utrolig viktig, sa Kronprinsregenten.  

23.03.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Tanzanias nye president, Hennes Eksellense fr. Samia Suluhu Hassan.

Erling Sven Lorentzen ble i dag begravet på Asker kirkegård etter en seremoni i Asker kirke. Lorentzen sovnet inn på Ullevaal sykehus i Oslo den 9. mars 2021.

21. mars er Verdensdagen for Downs syndrom, og Prinsesse Märtha Louise sender sine gratulasjoner. – Vi feirer at alle er like unike.

19.03.2021 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Tanzanias visepresident, Hennes Eksellense fr. Samia Suluhu Hassan.

Hennes Majestet Dronningen foretok i dag den digitale åpningen av en utstilling med skagensmaler Anna Ancher. – I dag flommer lyset fra Skagen inn over Lillehammer Kunstmuseum.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten delte ut Heyerdahlprisen 2021 til HeidelbergCement og Felleskjøpet Agri under Norges Rederiforbunds årskonferanse i ettermiddag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte en digital hilsen til Pilegrimskonferansen i dag – og en varm takk til alle som arbeider med å ivareta de gamle pilegrimsledene.

Siden 5. mars har en gjeng hardhauser gått på ski fra Hardanger. Målet har vært Oslo og Slottet, og den lange turen har de kalt Dronning Sonjas honnørmarsj.

Erling Sven Lorentzen gikk bort i dag, tirsdag 9. mars 2021 klokken 01.30, etter kort tids sykdom.

09.03.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.K.H. Kronprinsregenten til Portugals president, H.E. herr Marcelo Rebelo de Sousa.

– Vi hadde kommer så langt. Vi har ikke råd til å miste alle disse fremskrittene, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han satte fokus på pandemiens innvirkning på likestillingsarbeidet verden over.

Nærmere 120 000 unge under 30 år står utenfor arbeid og skole. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til kommunesektoren om hvordan ungdom kan føle tilhørighet til det samfunnet de er en del av.

I dag markerer Norske Kvinners Sanitetsforening sin 125-årsdag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit sendte en digital hilsen til Sanitetskvinnene.

Omtrent fem prosent har dysleksi, og like mange har dyskalkuli og spesifikke språkvansker. Fire unge med lærevansker fortalte i dag Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten om sine utfordringer.

H.M. Kongen har utnevnt professor emeritus Trond Hans Farner Kverno, Bodø, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Astrid, fru Ferner fyller 89 år i dag. Prinsessen er i full aktivitet og hadde flere offisielle oppdrag i 2020.

– Jeg er beæret over å jobbe i et prosjekt som fremmer viktigheten av fars deltakelse i barn og unges liv, sier Thomas Haile i den nystartede organisasjonen Bydelsfedre Norge. I dag møtte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tre bydelsfedre digitalt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten sendte i dag en digital hilsen til Norges Bondelag og takket for at organisasjonen i 125 år har arbeidet med å ivareta det norske landbruket og for å sikre arbeidsforhold for norske bønder. 

80 prosent av verdens varehandel går på kjøl. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Hakon møtte i dag fire norske sjøfolk om bord på skip rundt om i verden. – Takk for innsatsen for å holde samfunnet og fartøyene i gang.

I dag var Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen på digitalt besøk til LHL-sykehuset Gardermoen. Der fikk de blant annet møte tre pasienter som i lang tid har slitt med senskader etter covid-19.

- Jeg vil takke alle dere som hver dag står opp for et bedre samfunn. Et samfunn som er trygt og inkluderende for alle.

20.01.2021 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til USAs president, H.E. herr Joseph R. Biden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen takket i dag de ansatte i kollektivtransporten som har holdt trikker, busser, ferger og baner i gang under pandemien.

Fra Rådhuskaia i Oslo, med reketråleren «Vikingen» og Oslofjorden i bakgrunnen, åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon den digitale konferansen Sjømatdagene.

17.01.2021 Takk fra Kongeparet

I dag, 17. januar 2021, er det 30 år siden Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja ble Norges kongepar. Her er deres hilsen til det norske folk.

Programvaren DHIS2 er blitt brukt til å overvåke malaria, tuberkolosa, HIV og ebola. Da covid-19-pandemien kom ble programvaren raskt tatt i bruk av WHO. I dag møtte Kronprinsparet søsknene Kristin og Jørn Braa som står bak.

Hans Majestet Kongen delte ut norsk idretts pris til Årets ildsjel: Finn-Magne Simonsen fra Bjerkvik. Overrekkelsen fant sted under en audiens på Slottet og vist under kveldens Idrettsgalla på NRK.

Trygge og stabile samfunn får vi av samarbeid, tillit og jobb til folk, var budskapet på NHOs årskonferanse. H.K.H. Kronprinsen fulgte konferansen som i år var digital.

I dag deltok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på et digitalt møte med teamet som skal lede den norske innsatsen i FNs sikkerhetsråd de neste to årene.

DD.MM. Kongen og Dronningen og H.K.H. Kronprinsen besøkte i dag Gjerdrum etter det katastrofale kvikkleireskredet som startet onsdag morgen. 

Hilsen fra Hans Majestet Kong Harald i anledning skredulykken i Gjerdrum. 

Hennes Majestet Dronningen og Oslos ordfører Marianne Borgen var i dag på besøk hos Oslo Krisesenter. – Vi er her. Selv om samfunnet stenger ned, er vi alltid åpne, sier daglig leder.

I dag ble de tradisjonsrike julebildene av Kongeparet og Kronprinsfamilien offentliggjort. Fotograferingen fant sted i Slottskapellet denne gangen.

- Velkommen til oss her i Slottskapellet. I år har vi lyst til å dele en adventsstund med dere. Jeg håper dere får en fin opplevelse sammen med oss. 

18.12.2020 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Moldovas nye president, Hennes Eksellense fr. Maia Sandu.

Onsdag snakket Kronprinsparet med studenter i ulike deler av landet. I dag gikk den digitale turen til Gudbrandsdalen der de møtte ekteparet Hovengen, to aktive pensjonister i Sel kommune.

Institutt for samfunnsforskning feirer 70 år. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen snakket med tre av instituttets forskere om de aktuelle temaene ytringsfrihet, migrasjon og politisk deltakelse.

De har flyttet langt fra familiene sine for å studere. I dag møtte tre studenter til digitale samtaler med Kronprinsparet om en annerledes studietid og hvordan julen blir.

Kronprinsparet besøkte deler av gatemiljøet i Oslo i dag. Mange fra rus- og gatemiljøet sliter ekstra tungt nå som mye er koronastengt, men =Kaffe holder åpent og Juleboka 2020 selger godt. 

04.12.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron.

Fire priser ble delt ut i dag. – Takk for at dere gjør oss, som samfunn, til det beste av oss selv, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i sin videohilsen til frivilligheten.

Hammerfest har mange erfaringer fra smitteutbruddene i høst og vinter. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte i dag representanter fra kommune og fylke via video.

Flyktninghjelpen bistår i noen av de mest krevende områdene i verden. I dag ble Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen med på en virtuell feltreise til Afghanistan, Irak, Libanon og Jemen. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok i formiddag imot Hennes Eksellense president Kersti Kaljulaid i audiens på Slottet.

Over 20 norske musikkselskaper med internasjonale ambisjoner møttes i dag til digital idédugnad. – Den norske musikkbransjen har imponert meg, sa H.K.H. Kronprins Haakon i en videohilsen.

Kommunene står fremst i håndteringen av pandemien. – Takk til dere, men også laget som står rundt dere, sa H.K.H. Kronprins Haakon i videomøte med ordførerne i Bodø, Sokndal og Våler.

Hennes Majestet Dronningen møtte i dag representanter for seks kulturinstitusjoner som hun er beskytter for. – I denne tiden er det forsterket erkjennelse av kunstens og kulturens betydning.

Hennes Majestet Dronningen møtte i dag åtte studenter innen litografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. De viste frem kunsten sin i Dronning Sonja KunstStall, i samme lokale som nå huser den store utstillingen «Slottet + Munch».

30.10.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Frankrikes president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron.

Årets SIKT-konferanse var viet tanker om tiden vi er inne i, og tiden vi har foran oss. H.K.H. Kronprins Haakon ledet konferansen fra Skaugum, og 450 inviterte SIKT-deltakere fulgte direktesendingen som ble sendt derfra.

29.10.2020 Takket Helse-Norge

H.K.H. Kronprinsregenten og H.M. Dronningen tok imot ledere for helsemyndighetene på Slottet i dag. – I en tid preget av tvil og usikkerhet, er vi takknemlige for den handlekraften dere viste, sa Kronprins Haakon.

Søndag delte Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ut historiens første kongepokaler i surfing.

Lørdag er det FN-dagen, og i år er det en spesiell feiring ettersom man også markerer 75 år siden FN ble grunnlagt. I den anledning deltok Kronprins Haakon fredag på en digital sending, som over 1500 skoleklasser fra hele landet var med på.

Maihaugens nye utstilling «Impulser» viser mer enn 1000 kulturskatter fra Norge med klare spor av påvirkning fra hele verden. – Impulsene beriker vår kultur, sa Hennes Majestet Dronningen i sin åpningstale.

22.10.2020 "Blokk til blokk"

Med et knippe markante hiphopere på scenen fikk Kronprins Haakon, sammen med elever fra Nydalen VGS, oppleve Riksteaterets forestilling «Blokk til blokk» før den legger ut på norgesturne.

I år er det 75 år siden frigjøringen av Norge. H.K.H. Kronprinsregenten besøkte i dag den tidligere fangeleiren Falstad i Trøndelag – nå museum, minnested og senter for menneskerettigheter.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet i dag Stadsbygd omsorgssenter på Fosen i Trøndelag. Kronprins Haakon dro så videre til Vanvikan, hvor han besøkte to gründerbedrifter.

15.10.2020 Møtte filmbransjen

Kronprinsregenten fikk i dag møte filmbransjen under Filmtreff på Filmens Hus i Oslo. Her fikk Kronprins Haakon også en forhåndstitt på den nye, norske filmen «Den største forbrytelsen».

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede da Den norske kirke markerte ny preses i Bispemøtet, nytt kirkemøte og nytt kirkeråd med en festgudstjeneste i Nidarosdomen i formiddag. 

Den irsk-canadiske kunstneren Ciara Phillips er årets mottaker av verdens ledende grafikkpris. Hennes Majestet Dronningen overrakte utmerkelsen på Det kongelige slott i dag.

– Det er noe så sårbart og vakkert med beskrivelsene dine av ensomhet, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen da hun mandag kveld ledet en samtale med forfatter Geir Gulliksen.

06.10.2020 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten til Emiren av Kuwait, Hans Høyhet Sjeik Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten foretok i dag den høytidelige åpningen av det 165. storting. Hennes Majestet Dronningen var også til stede under den historisk annerledes åpningen.

Dronningparken er normalt stengt for publikum mellom 1. oktober og 18. mai. I år er det besluttet å holde den åpen videre utover høsten.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor Brit Salbu, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennes Majestet Dronningen deltok ved markeringen av at barndomshjemmet nå er ferdig gjenreist på Maihaugen. De senere årene har Tuengen allé 1b blitt restaurert for å speile de ulike fasene i livet til Dronningen mens hun bodde i huset.

Årets sesong for Kongeskipet er over. Det ble markert i ettermiddag ved at Hans Majestet debarkerte skipet. Kong Harald benyttet anledningen til å takke skipets mannskap for en fin og opplevelsesrik sesong.

Olje og energi sysselsetter over 40 000 i Rogaland, og pandemien har berørt næringen på mange måter. Kronprinsparet besøkte Stavanger for å lytte til erfaringene de har gjort seg og hvordan de ser på framtiden. 

Frivilligheita står sterkt i Noreg, men er inne i ei krevjande tid som følgje av koronaepandemien. Kronprinsparet besøkte Florø i dag for å høyre kva slags erfaringar organisasjonane her har gjort seg.

På grunn av sterk kastevind henstiller vi alle som bruker Slottsparken om å unngå gjennomfart fram til vinden har løyet. Dronningparken vil bli stengt ut dagen.

Norges utdanninginstitusjoner er i stor grad påvirket av koronapandemien. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte i dag Allanengen barneskole i Kristiansund.

Torsdag kom en gruppe barn til Hans Majestet Kong Harald. De kom fra Blå Kors Barnas Stasjon for å snakke med Kongen om ting som opptar dem og hvordan de har hatt det i koronatiden.

I Flekkefjord møtte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen med mennesker som jobber innen media og kommunikasjon. – Media har gitt veldig god informasjon og spilt en viktig rolle i denne perioden.

09.09.2020 Dronninga på Dovre

Ved Hjerleid handverksskole blir tradisjonshandverket halde høgt i hevd. I dag besøkte Hennar Majestet Dronninga smedar, treskjerarar og laftarar på Dovre.

Jordbruk er viktig i Vestfold og Telemark, og koronapandemien har hatt store konsekvenser. – Jeg er imponert over hvordan bransjen turte å satse da alt var usikkert, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i dag.

I august opplevde Indre Østfold stor smitteøkning. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Askim og fikk en orientering om utfordringer, tiltak og hva kommunen har vært gjennom.

08.09.2020 Rygge kirke 900 år

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Rygge kirke i Moss for å markere kirkens 900-årsjubileum.

07.09.2020 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Indias president, Hans Eksellense Shri Ram Nath Kovind.

I anledning Prins Sverre Magnus' konfirmasjon stilte konfirmanten og Kongefamilien opp til fotografering på Skaugum.

05.09.2020 Prinsen konfirmert

I dag ble Prins Sverre Magnus konfirmert. Seremonien fant sted i Asker kirke, i menigheten hvor Prinsen har fulgt konfirmasjonsundervisningen.

«Building back cleaner, greener and better» var overskriften da Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet årets Norfund-konferanse.

28.08.2020 Framme ved grensen

I dag kom Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og reisefølget på Flyktningeruta fram til grensen mot Sverige. Vandringen ble avsluttet på Grenselosmuseet i Eidskog.

27.08.2020 Heidra grenselosane

Den Høgvørde Kronprinsen fortset ferda langs Flyktningruta. Tusenvis vart hjelpte over grensa til Sverige av grenselosane og hjelparane deira. Kronprinsen la blomster ved minnesteinen deira i dag.

I anledning 75-årsjubileet for frigjøringen går Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen den historiske fluktruten fra Oslo til svenskegrensen. Følget vil bruke tre dager på turen.

Den 29. august sender the Metropolitan Opera i New York direkte fra Oscarshall: Den norske sopranen Lise Davidsen holder konsert i lystslottet på Bygdøy.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor Kristian Johan Fossheim, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 

Hans Majestet Kongen har utnevnt skuespiller Henny Moan, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Endeleg kan Oslo-Filharmonien spele for publikummarar igjen. Hennar Majestet Dronning Sonja var til stades under sesongopninga i Oslo Konserthus i går kveld.

Kongefamilien har hatt en strålende og opplevelsesrik uke i Lofoten med Kongeskipet. - Vi startet i Å ytterst på Moskenesøya og endte i Raftsundet i Trollfjorden med sol hele veien, forteller Hennes Majestet Dronningen.

I anledning Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakons bursdag 20. juli, inviterte Kronprinsfamilien til sommerfotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Libanons president, Hans Eksellense herr Michel Aoun.

05.08.2020 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Polens president, H.E. herr Andrzej Duda.

30.07.2020 Gratulasjon

Gratulasjon fra Hans Majestet Kongen til Islands president, Hans Eksellense Guðni Th. Jóhannesson.

H.M. Kongen har utnevnt forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hanssen, Son til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for embedsfortjeneste.

Lørdag klokken 12.00 åpner utstillingen Slottet+Munch i Dronning Sonja KunstStall. De kongelige samlinger viser grafikk av Edvard Munch sammen med de litografiske steinene brukt i trykkingen.

I morgon, laurdag 27. juni, startar sommarsesongen på Oscarshall – lystslottet på Bygdøy utanfor Oslo sentrum. Det er mogleg å følgje omvisingar – eller å hyggje seg i den fine parken omkring.

Hans Majestet Kong Harald mottok i dag Irans nye ambassadør, Alireza Yousefi, og Sri Lankas ambassadør, Godfrey Cooray, i høytidelig audiens på Slottet.

- Biblioteket kan både forme og forandre liv. Biblioteket kan styrke samfunn. Biblioteket kan gjøre verden til et bedre sted. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpne Deichman Bjørvika.

Det er grunn til bekymring, men mangler ikke på begeistring, var budskapet i årets innovasjonstale. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok på arrangementet fra studio i Oslo.

Tysdag var det endeleg klart for opninga av Universitetet i Oslo og Naturhistorisk museum sitt utstillingshus om klima og klimaendringar. Den Høgvørde Kronprins Haakon stod for den offisielle opninga.

"Verdens viktigste rom" var en gave til FN fra Norge i 1952. Hennes Majestet Dronningen introduserte den digitale utstillingen om utformingen av Sikkerhetsrådets sal fredag kveld. 

Oslo-Filharmonien og Den Norske Opera & Ballett har nådd ut til et nytt publikum digitalt og utendørs. Denne uken tok Hennes Majestet Dronningen imot organisasjonene i audiens.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i dag på en digital mottakelse for FN-ambassadører i anledning avslutningen av kampanjen for Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd 2021-2022.

I dag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen imot representanter for 4H Norge i digital audiens. Organisasjonen kunne fortelle om medlemsvekst, digitale klubbkvelder og minnerike uteopplevelser i koronaperioden.

09.06.2020 Ærevisingar

Hans Majestet Kongen gav i føremiddag audiens på Det kongelege slottet i høve årets tildeling av Gardens ur og Brigader Leif Schanches ærevising.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor emeritus Otto A. Smiseth, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag er det 75 år siden Kong Haakon kom hjem etter 2. verdenskrig. Store menneskemengder ønsket Kongen og Kronprinsfamilien velkommen da de gikk i land.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen dro på miljøovervåkingstokt utenfor Arendal i anledning verdens miljødag. Om bord på G.M. Dannevig ble det teinetrekking i hummerreservatet – og informasjon om spøkelsesfiske, situasjonen i Oslofjorden og Havets tiår.

03.06.2020 Møtte ungdom

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte onsdag fire ungdommer til videomøte for å snakke om hvordan covid-19 har preget deres hverdag. Alle ungdommene er knyttet til forskjellige prosjekter som støttes gjennom Kronprinsparets fond.

Dei religiøse samfunna i Noreg har slutta opp om helseråda frå styresmaktene og vore viktige bidragsytarar i koronatida. Den Høgvørde Kronprinsen fekk høyre om erfaringane deira i dag.

I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon høre om hvordan koronapandemien gir muligheter for bedriftene Less, Epiguard og Rocketfarm. – Det er imponerende og inspirerende, det dere har fått til, sa Kronprins Haakon.

Hennes Majestet Dronning Sonja og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon hilste ved åpningen av Festspillene i Bergen i kveld. - Selv om vi sitter langt fra hverandre kan kunstopplevelsen likevel føre oss sammen, sa Kronprinsen i en videohilsen.

Den 17. mai ble over 4 000 tegninger overrakt på Slottet. I stedet for å vinke til Kongen og Dronningen fra barnetoget, hadde Oslo-elever tegnet sine hilsener til Kongefamilien. 

I dag opnar Dronningparken for sesongen. Han vil vere open i tidsrommet 07.00–20.00 kvar dag fram til 1. oktober.

Kongefamilien markerte Nasjonaldagen både i Asker og Oslo, og de sto på Slottsbalkongen da alle sang "Ja, vi elsker" klokken 13.00.

I over 100 år har Kongefamilien tatt i mot barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen. Dette ble innstiftet som tradisjon av Kong Haakon i 1906. I dag er 17. mai og barnetoget nesten synonyme begreper, men slik har det ikke alltid vært.

Kronprinsparet møtte i dag skolebarn på Hovden som gleder seg til nasjonaldagsfeiring med bunad og is i slalåmbakken og sammen med familien. Seks russ fortalte om kreative løsninger i en annerledes russetid.

Årets 17. mai blir annerledes for oss alle. Så hvordan kan det likevel bli en ordentlig fin dag? Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte 17. mai-komiteene i Bergen, Alta og Lillehammer.

I dag er det 75 år sidan Kronprins Olav kunne vende heim etter 2. verdskrig. Eit hav av menneske ønskte han velkommen da han gjekk i land på Honnørbrygga i Oslo.

I dag markeres Den internasjonale Sykepleierdagen. - Vi har i denne tiden blitt kraftfullt minnet om hvor viktige dere sykepleiere er for oss alle, sa Hennes Majestet Dronningen i sin hilsen til landets sykepleiere.

– 75 år er gått siden en av de gladeste dagene i vårt lands historie: Endelig kunne vi feire frigjøringen etter fem mørke krigsår, sa Hans Majestet Kongen i sin tale på Akershus festning i dag.

Prinsesse Astrid var i full gang med leksene hjemme på Pook’s Hill utenfor Washington da hun som den første i Kongefamilien i USA fikk høre at tyskerne hadde kapitulert.

Den globale vaksinealliansen CEPI håper en koronavaksine kan være klar i løpet av året. Kronprinsparet møtte i dag to av dem som leder arbeidet med å utvikle vaksine, medisiner og tester via video.

Onsdag heldt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit eit videomøte med det svenske Kronprinsesseparet. I utgangspunktet skulle Kronprinsparet i desse dagar vore på offisielt besøk til Sverige, men dette er utsett grunna koronaviruset.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er beskytter for 15 norske organisasjoner. Mandag og tirsdag tok han imot representanter for fire av dem i digital audiens.

- Jeg tror vi trenger ideene deres, entusiasmen og gjennomføringsevnen deres mer enn noen gang, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i videohilsen til NM i Ungdomsbedrift. Mesterskapet går digitalt hele uken.

Sosial isolasjon er en av koronaens mange konsekvenser. For mange som slet i forkant har isolasjonen gjort en vanskelig situasjon verre. Kronprinsparet fikk høre fra førstelinjen i arbeidet med psykisk helse mandag.

MiRA-senteret opplever stor pågang fra kvinner som trenger informasjon om korona på flere språk. Hennes Majestet Dronningen møtte i dag leder Fakhra Salimi til videosamtale.

Fleire hundre tusen nordmenn er permitterte eller har mista jobben som følgje av koronakrisa. NAV og tre permitterte møtte i dag Kronprinsparet til videomøte for å fortelje om korleis dei opplever situasjonen.

For noen få uker siden gjorde de seg klare til å barke sammen i vårens lønnsoppgjør. I stedet ble det et intenst samarbeid. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte lederne i LO og NHO på video.

På kort tid ble all undervisning i norsk skole digital. – Imponert over hvordan lærere har håndtert en krevende og akutt omstilling, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i videomøtet med tre lærere i dag.

Koronapandemien får alvorlige konsekvenser i mange land, ikke minst i utviklingslandene. I et videomøte med representanter fra FNs utviklingsprogram fikk Kronprinsen høre mer om FNs koronarespons, med særlig vekt på sårbare land.

Den Høgvørde Kronprinsen opna skjærtorsdag den globale, digitale dugnaden The Global Hack. – Vi treng ideane dykkar, sa han i helsinga si til entreprenørane.

Med lite folk i fjellet organiserer Røde Kors beredskapen annerledes enn de pleier. Kronprinsparet fikk i dag en orientering av tre frivillige som er klare til innsats i påsken.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen er på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. Her er en hilsen til alle fra Kongeparet i anledning påsken.

Koronakrisen har ført til store endringer i måten Kirkens Bymisjon jobber på for å nå sårbare grupper. – Dere har all grunn til å være stolte av arbeidet dere gjør, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i en hilsen til ansatte og frivillige i organisasjonen i dag.

Ansatte i matbutikker roses av kunder under koronakrisen. I dag var det Hans Kongelige Høyhet Kronprinsens tur til å takke da han møtte tre butikkmedarbeidere til videomøte.

– De har ein samfunnskritisk funksjon. Takk for den viktige jobben de og alle reinhaldarar gjer i Noreg, sa Den Høgvørde Kronprinsen da han vart orientert om arbeidskvardagen til tre reinhaldarar under koronapandemien.

I dag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen høre om arbeidet som gjøres for å ivareta sårbare barn og unge, samt en orientering fra soldater i Heimevernet som er kalt inn til tjeneste som følge av koronapandemien.

26.03.2020 Nordisk samhold

Islands president sendte en varm hilsen til Hans Majestet Kongen og hele det norske folk da Kongeparet var i karantene. Kongen understreker viktigheten av nordiske bånd i sitt svar til Presidenten.

– Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i et videomøte med ansatte ved Haukeland universitetssykehus i Bergen i dag. Tidligere på dagen fikk han en orientering av Folkehelseinstituttet.

- På vegne av oss andre i det norske samfunnet, vil jeg gjerne si takk for den innsatsen dere alle gjør, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i dag. Han møtte Helsedirektoratet via videokonferanse.

13.03.2020 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kongen til Hellas' nye president, Hennes Eksellense fr. Aikaterini Sakellaropoulou.

Med utgangspunkt i myndighetenes råd og tiltak, vil Kongehuset avlyse eller utsette alle offisielle arrangement. I første omgang gjelder dette frem til påske.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpnet i dag Statpedkonferansen i Oslo. Tema for årets konferanse er «Jeg vil også være med! Barnets stemme og medvirkning - for bedre læring og livsmestring i barnehage og skole.»

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag mentorprogrammet Catalysts i Oslo. Catalysts kobler flerkulturell ungdom mellom 15 og 30 år med mentorer som kan hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Borealis vinterfestival og Finnmarksløpet i Alta torsdag. Finnmarksløpet er verdens nordligste trekkhundløp og har blitt arrangert hvert år siden 1981.

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor emeritus Svein Martinus Nordbotten og professor emerita Berit Bae til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I dag åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten "Spaceship Aurora" ved Andøya Space Center. Her skal barn og unge få lære om verdensrommet og norsk romvirksomhet.

Omgitt av sandklipper, midtveis mellom Rødehavet og Dødehavet, ligger oldtidsbyen Petra. Kongeparet avsluttet statsbesøket til Jordan ved et av verdens syv "nye" underverk.

Integrasjon av flyktninger og samarbeid på tvers av religioner var viktige tema for Deres Majesteter Kongen og Dronningen i dag. Kong Harald berømmet Jordans arbeid for dialog i talen sin.

H.M. Kongen har utnevnt professor Erik Thaulow, Jar, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag vart Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ønskt velkomne til Jordan av Hans Majestet Kong Abdullah II og Hennar Majestet Dronning Rania. Det er første gong Kongeparet er på statsbesøk i Midtausten.

01.03.2020 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kongen til Uruguays nye president, Hans Eksellense herr Luis Alberto Lacalle Pou.

28.02.2020 VM på skøyter

Denne helgen arrangeres VM på skøyter i Vikingskipet på Hamar. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under den offisielle åpningen fredag kveld. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet Nasjonalbibliotekets nye, faste utstilling "Opplyst" i kveld. Utstillingen viser noen av de viktigste kulturuttrykkene i Norge fra 1100-tallet og fram til i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen møtte unge og frivillige på aktivitetshuset Fellesverket i Sandvika i dag. Fellesverket er en åpen møteplass for lokal ungdom i alderen 15-25 år. 

Sterk kuling og snøfokk møtte Den Høgvørde Kronprinsregenten da han kom til Jan Mayen tysdag. Da var det nesten 44 år sidan daverande Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja besøkte øya i Ishavet.

23.02.2020 Ski Tour 2020

Prinsesse Astrid, fru Ferner og Hans Majestet Kong Carl Gustaf av Sverige har fulgt de avsluttende øvelsene i Ski Tour 2020 denne helgen. De kunne gratulere Therese Johaug med seier i Granåsen.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner Kjell Pahr-Iversen, Stavanger, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner og musiker Marit Kristine Bockelie, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen hadde et tett program i Mosambik i dag. Muligheter for næringslivet, kvinners rolle i fredsprosessen, og tilgang på elektrisitet var viktige elementer.

Hans Majestet Kong Harald opna denne veka den digitale versjonen av Norsk Idretts Æresgalleri.

Hennes Majestet Dronningen delte i kveld ut Edvard Munch Art Award til jordanske Lawrence Abu Hamdan under en seremoni i Oslo Rådhus.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon innledet et to dagers besøk til Mosambik da han landet i Maputo i går kveld. På agendaen står hav og miljø, næringsliv, energi og inkludering.

Denne veka har Den Høgvørde Kronprinsen tatt imot representantar for ti av organisasjonane han er beskyttar for i audiens. Dei gav han ei orientering om arbeidet sitt og planane framover.

Hans Majestet Kongen har utnevnt forfatter Edvard Arnt Hoem, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Ulrik Wisløff mottok Nasjonalforeningen for folkehelsens Hjerteforskningspris i dag. Årets vinnere av Demensforskningsprisen er Anders Fjell og Kristine Walhovd.

02.02.2020 Ski-NM i Drammen

Denne helgen har NM på ski gått av stabelen på Konnerud i Drammen. Hans Majestet Kong Harald fulgte de norske skiløperne fra tribunen søndag.

27. januar var det 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og statsminister Erna Solberg representerte Norge under markeringen i Polen i går kveld.

H.M. Kongen har utnevnt preses i Bispemøtet, biskop Helga Haugland Byfuglien, Oppegård til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

23.01.2020 Mintest Holocaust

Den Høgvørde Kronprinsregenten la i ettermiddag ned krans på vegner av Noreg ved Holocaust-minnesenteret Yad Vashem i Jerusalem. Måndag er det 75 år sidan frigjeringa av Auschwitz.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tok del i åpningen av Bergens 950-årsjubileum i dag. Der var det lagt opp til stor markering på Bryggen, og tusenvis tok del i folkefesten.

Over 850 barn fra skoler i Oslo sentrum flyttet i dag hele 6000 bøker fra det gamle Hovedbiblioteket på Hammersborg til nye Deichman Bjørvika. I Bjørvika ble barna tatt imot av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen. 

Norge har svært gode forutsetninger for å utvikle fangst og lagring av karbon. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten besøkte sementprodusenten Norcem for å lære mer om denne teknologien. 

I ettermiddag besøkte Den Høgvørde Kronprinsregenten hovudkontoret til Flyktninghjelpa i Oslo. Den humanitære organisasjonen hjelper menneske på flukt over heile verda.

13.01.2020 Kondolanse til Oman

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Sultanen av Oman, Hans Majestet Sultan Haitham Bin Tariq Al Said.

Kongefamilien har mottatt mange hilsener som har varmet spesielt gjennom denne julehøytiden.

Hans Majestet Kongen har utnemnt Sjef Hoffets stab Tone Rinden Rygh, Sandvika, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

03.01.2020 Ari Behn bisatt

I ettermiddag ble Ari Mikael Behn bisatt fra Oslo domkirke. Oslos biskop Kari Veiteberg forrettet under gudstjenesten i en kirke fylt av familie og venner.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Prinsesse Märtha Louise var i dag til stede ved den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo.

Kronprinsfamilien innledet julen ved å overvære familiegudstjenesten i Uvdal kirke på julaften.

Torsdag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit barneavdelingen på Drammen sykehus. 

18.12.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kongen til Algeries nye president, Hans Eksellense herr Abdelmadjid Tebboune.

I dag var det tid for den tradisjonelle julefotograferinga på Slottet, og Kongeparet og Kronprinsfamilien kom saman i Den røde salong.

Krigsveteranen og forfatteren Ragnar Ulstein ble stedt til hvile fra Spjelkavik Kirke i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede ved gravferden i Ålesund.

12.12.2019 Besøkte fengsel

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt i Oslo. Fengselet er et av fire fengsler i Norge med kun kvinnelige innsatte. 

I dag mottok Etiopias statsminister Abiy Ahmed Ali Nobels Fredspris i Oslo rådhus. Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede under den høytidelige seremonien.

Kyrkjeparaden er ein årleg førjulstradisjon for Hans Majestet Kongens Garde. Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen var til stades i Oslo Domkyrkje. 

09.12.2019 Gratulasjon

Gratulasjon fra Hans Majestet Kongen til Argentinas nye president, Hans Eksellense herr Alberto Fernández.

Hans Majestet Kong Harald og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på Ullevaal stadion i dag under herrenes cupfinale i fotball. Finalen ble spilt mellom Viking og FK Haugesund.

08.12.2019 Dissimilis' jul

Lørdag kveld så Prinsesse Astrid, fru Ferner Dissimilis' juleforestilling i Bærum kulturhus. Prinsessen er beskytter for Dissimilis og stiller alltid opp på deres juleshow.

For en uke siden debuterte Lise Davidsen på the Metropolitan Opera. I 2015 vant hun Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og torsdag var Hennes Majestet til stede i New York.

I dag blir Frivilligheitas dag markert over heile landet. Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte frivillige organisasjonar og eldsjeler i Vegårshei, Austre Moland og Arendal.

For 14. gang delte Hennes Majestet Dronningen ut Dronning Sonjas skolepris i dag. Årets vinner er Stigeråsen skole som ligger i Gulset bydel i Skien kommune.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under årskonferansen til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn på Litteraturhuset i Oslo. Nasjonalisme og religion var tema for årets konferanse.  

Kronprinsparet holdt gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 inviterte gjestene er Røde Kors-delegater som står klare til å reise på kort tid i en katastrofesituasjon. 

26.11.2019 Hedret ildsjelene

I dag ønsket Kongeparet 64 eldre ildsjeler velkommen til Afternoon Tea på Slottet. Sammen med Prinsesse Astrid, fru Ferner hedret de innsatsen som gjøres av aktive eldre over hele landet.

Det er 20 år sidan konvensjonen som forbyr produksjon, forbruk, lagring og eksport av antipersonellminer tredde i kraft. I dag talte Kronprinsen ved opninga av den fjerde tilsynskonferansen.

Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under kvinnenes cupfinale i Telenor Arena. Det var duket for derby da Lillestrøm møtte Vålerenga til dyst om norgesmestertittelen.

H.M. Kongen har utnevnt professor og dirigent Grete Pedersen, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Den 26. november kommer eldre ildsjeler til Slottet, invitert på "Afternoon Tea". Her kan du lære mer om denne britiske tradisjonen som Dronning Maud hadde med seg til Slottet i 1905.

18.11.2019 Barnerettsfrukost

Den Høgvørde Kronprins Haakon og Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stades under eit frukostseminar om vald mot barn i regi av NRK Super og Redd Barna i Oslo.

I 50 år har det vært et vellykket næringssamarbeid mellom Norge og Qatar. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen representerte norske myndigheter under markeringen.

07.11.2019 Vitenskap og kultur

Forskning, sport, birøkting og musikk. Norge og Slovenia deler mange interesser, og i dag fikk Kongeparet og President Borut Pahor innblikk i flere av dem.

Kongeparet ønsket Slovenias president, Hans Eksellense herr Borut Pahor, velkommen i dag. Det er første gang en slovensk president er på statsbesøk til Norge, og Kongeparet er vertskap for besøket. 

Det var svært dramatisk i sommer da det gikk jordras i Jølster. I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon grenda Slåtten, og to av gårdene som ble rammet av skredet.

I formiddag la Den Høgvørde Kronprinsregenten ned krans i minnelunden på Akershus Festning under markeringa av Forsvarets minnedag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under åpningen av Startup Campus, en møteplass for gründere som ønsker å lære mer om entreprenørskap og forretningsutvikling. 

De to siste dagene har nærmere 200 unge ledere og talent vært samlet på Lillehammer for å bli kjent, lære av hverandre og diskutere «verdiskaping». Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterte, for syvende år på rad, til SIKT-konferanse.

For syvende år på rad inviterer Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon unge ledere og talent til konferansen SIKT. Deler av dagens program strømmes direkte fra Høgskolen i Innlandet.

- I dag minnes vi alle dem som bidro til frigjøringen av Øst-Finnmark, sa Hans Majestet Kongen i dag. Det er 75 år siden lokalbefolkningen i nord kunne ønske sine sovjetiske frigjørere velkommen.

25.10.2019 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kongen til Tunis’ nye president, Hans Eksellense herr Kaïs Saïed.

24.10.2019 Samisk språkuke

Hans Majestet Kongen delte ut Språkløftets språkpris i regi av Sametinget i dag. Utdelingen inngår i markeringen av Samisk språkuke, som markeres med arrangementer over store deler av landet. 

24.10.2019 Our Ocean i Oslo

Hva kan verdenssamfunnet gjøre for å sikre renere hav og en bærekraftig utnyttelse av ressursene? Kronprinsen fulgte den store havkonferansen Our Ocean som avsluttet i Oslo i ettermiddag. 

22.10.2019 Tronskifte i Japan

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen representerte Norge ved seremonien som markerte tronskiftet mellom Hans Majestet Keiser Akihito og Hans Majestet Keiser Naruhito i dag.

Den Høgvørde Kronprinsen møtte japanske og norske næringslivsleiarar under ei mottaking i Tokyo i dag. Kronprinsen er i Japan i høve tronskifteseremonien i morgon.

Med 2000 i salen, 7500 utstillere på plass og et forventet oppmøte på 300 000 besøkende kunne endelig Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpne den store bokmessen i Frankfurt.

H.M. Kongen har utnevnt generalmajor Kristin Lund, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Litteraturtoget kjørte ut fra perrongen i Köln for sin andre og siste etappe i Tyskland, lastet med 19 norske forfattere og et kronprinspar. Målet er Frankfurt, og verdens største bokmesse.

For første gang har Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessens litteraturtog tatt turen til utlandet. Med kurs for bokmessen i Frankfurt rullet toget i dag ut fra perrongen i Berlin.  

Søndag kveld snakka Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit til nærare 1000 tilskodarar og 500 000 radiolyttarar om norsk litteratur og sitt eige forhold til det å lese.

I disse dager er Kronprinsparet på rundreise i Tyskland for å fremme norsk litteratur. Lørdag gikk turen til den tyske hovedstaden Berlin, for å besøke bokhandelen Pankebuch, som har lagt sin elsk på norsk og nordisk litteratur.

Fredag kveld åpnet utstillingen «Edvard Munch gesehen von Karl Ove Knausgård» i Düsseldorf i Tyskland. Kronprinsparet var til stede, og H.K.H. Kronprins Haakon sto for den offisielle åpningen av utstillingen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner åpnet den nye utstillingen i KunstStallen i kveld. Den forteller historien om Kong Haakon og Dronning Maud gjennom fotografier, kunst og gjenstander fra De kongelige samlinger. Og foxtrot.

Den Høgvørde Kronprinsregenten besøkte Åsebråten barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk i Fredrikstad på verdsdagen for psykisk helse. Klinikken fyller 50 år i 2019.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var i morges til stede ved åpningen av Nordic-African Business Summit 2019 i Oslo. Nordic-African Business Summit er Nordens ledende næringslivskonferanse som utelukkende fokuserer på afrikanske markeder.

07.10.2019 Åpnet Flyt Drammen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten åpnet i ettermiddag Flyt Drammen. Flyt er et livsmestringsprogram for ungdom i overgangen til videregående skole.

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Aktivitetshuset på Tøyen der hun møtte frivillige som mobiliserer til TV-aksjonen. Dronningen er høy beskytter for årets TV-aksjon som går til CAREs arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. 

I dag leste Hans Majestet Kongen Trontalen og åpnet med dette det 164. Storting. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var også til stede under den høytidelige seremonien.

Eit jubilerande kulturanlegg, grunnstein til studentbustader for Universitetet i Søraust-Noreg og tradisjonsrik bunadsproduksjon. Kongeparet fekk oppleve mykje da dei besøkte Bø i Telemark i dag.

- Klassisk musikk handler om tradisjon, men også om innovasjon. Det handler om å fornye for å bevare, sa Hennes Majestet Dronningen, og konstanterte at årets 100-åring ser framover.

Kronprinsparet var til stede da minnesmerket "Jernrosene" ble avduket ved Oslo domkirke i formiddag. Etter 22. juli 2011 la tusenvis av mennesker ned roser nettopp her.

27.09.2019 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes president Hans Eksellense herr Emmanuel Macron i anledning tidligere president Jacques Chiracs bortgang.

Ungdoms engasjement og bidrag i kampen mot klimaendringene sto sentralt for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på hans siste dag ved FNs høynivåuke i New York.

FNs høynivåuke fortsetter. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er goodwillambassadør for FNs utviklingsfond, UNDP, og tirsdag var han til stede på toppmøtet om de globale bærekraftsmålene.

Denne uken er verdens nasjoner samlet for en uke med dialog på høyeste nivå. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har et tett program, i likhet med statsminister Erna Solberg og Norges øvrige representanter.

19.09.2019 Avslutta i Sel

Sel kommune var siste stopp på Kronprinsparets fylkestur i år. Her var det duka for hyggelege møte med små og store – og firbeinte – på Glittersjå i Heidal. 

Kronprinsparet fekk innblikk i både gründerskap og gamle tradisjonar da dei besøkte Vågå i føremiddag. Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa er på fylkestur i Oppland.

Hennes Majestet Dronningen åpnet Kistefos-Museets nye kunsthall «The Twist» i går. Bygget er både et museum, en skulptur og en bro i seg selv. 

18.09.2019 Aktiv i Lom

I Lom kommune inviterte ordføraren Kronprinsparet til å sjå på – og delta i – ulike aktivitetar saman med elevane på skulen. Her er det aktiv læring som gjeld.

Forholdet til Ottavassdraget stod sentralt da Kronprinsparet besøkte Skjåk i føremiddag. Elva byr på næringsliv og rekreasjon – men kan òg vere farleg.

I sommer kom de siste skulpturene i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark på plass, og skulpturparken rommer nå tolv skulpturer. I dag var alle skoleelevene som har bidratt invitert til offisiell markering av ferdigstillelsen. 

Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa tok på arbeidstøy og stilte til dugnad i Lesja. Lesjingane er verdsmeistrar i frivillig innsats.

Kronprinsparets fylkestur i Oppland er i gang. Den Høgvyrde Kronprinsen og Kronprinsessa besøkjer seks opplandskommunar på tre dagar, og det heile starta i praktfulle omgjevnader på Dovre i dag.

Hans Majestet Kong Harald mottok i går Det frivilige Skyttervesens fortjenstmedalje. Kongen er organisasjonens høye beskytter. 

"Tradisjoner under press" er tema for den 29. utgaven av Ultimafestivalen. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede under åpningskonserten i Oslo konserthus torsdag kveld. 

H.M. Kongen har utnevnt professor dr. psychol. Nora Sveaass, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte onsdag Ørland flystasjon, der han fikk en innføring i Forsvarets nye F-35 kampfly.

H.M. Kongen har utnevnt professor Tore Kristian Kvien, Oslo, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hennar Majestet Dronning Sonja opna nye Tungestølen turisthytte i Luster, åtte år etter at uvêr knuste hytta til pinneved.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen fikk lage is da han besøkte "Sandwich Brothers" i Oslo i dag. Her får unge gutter med flyktningbakgrunn en introduksjon til norsk arbeidsliv gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

04.09.2019 Dykket etter plast

Sammen med WWF Verdens naturfond dykket Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon etter plast ved Sjøstranda i Asker i dag. I løpet av 38 minutter fant de to store poser med plastavfall.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er - sammen med forfatter Geir Gulliksen - redaktør for antologien "Hjemlandet og andre fortellinger". 

I ettermiddag vart det sett punktum for årets sesong med Kongeskipet "Norge". Under oppstillinga på akterdekket takka Kong Harald mannskapa om bord for ein opplevingsrik sesong.

01.09.2019 Prinsessens bunad

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en bunad i konfirmasjonsgave fra Kongeparet. Lørdag brukte hun den for første gang.

31.08.2019 Vær deg selv!

- Om det er ett råd jeg har å gi deg både som konge, fadder og bestefar i dag – så er det dette: Vær deg selv, sa Hans Majestet Kongen i sin konfirmasjonstale til Prinsesse Ingrid Alexandra.

I dag ble Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmert i Slottskapellet, slik hennes far, bestefar og oldefar har blitt det før henne. 

I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra ble det tatt offisielle bilder i Hvite salong på Det kongelige slott.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i morgen, 31. august. Alle som ønsker det kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen.

H.M. Kongen har utnemnt professor dr. med. Reidun Førde, Oslo til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Lørdag 31. august blir Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmert i Slottskapellet. Norges prinsesse er i ferd med å bli voksen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte den frivillige organisasjonen Salam Norge i dag. Organisasjonen fremmer et inkluderende og trygt miljø for seksuelle minoriteter med muslimsk bakgrunn i Norge. 

I anledning Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no 30. august.

23.08.2019 Vinnaren er kåra

Den russiske barytonen Sergey Kaydalov gjekk sigrande ut av finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019 fredag kveld. Hennar Majestet Dronninga overrekte sjølv prisen til vinnaren.

I dag reiste Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon til Kværner på Stord for å delta i feiringen av verftets 100-årsjubileum. 

23.08.2019 Finale i Operaen

Det er tid for den store finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Hennes Majestet Dronningen er selv til stede når de seks finalistene møtes til dyst på Operaens scene i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte al-Noor Islamic Center i dag. - Alle i det norske samfunnet skal føle trygghet, sa Kronprinsen. - I nærmiljøet, men selvfølgelig også i utøvelsen av religionen sin.

Hans Majestet Kong Harald er til stades under "H.M. Kongens serieseilaser" som blir arrangert i Oslofjorden mellom 20. og 22. august. Kong Haakon VII tok initiativ til regattaen alt i 1919.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte onsdag hovedkontoret til Avinor. Kronprins Haakon fikk en orientering om luftfarten i Norge, og et innblikk i hvordan man ser for seg fremtidens flytrafikk.

22.08.2019 Aida på Oscarsborg

Hennes Majestet Dronning Sonja fikk se Giuseppe Verdis storslagne opera "Aida" i helt spesielle omgivelser på Oscarsborg festning onsdag kveld. 

Tirsdag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede under åpningen av aquakulturmessen Aqua Nor 2019. Den offisielle åpningen av messen ble gjennomført av fiskeriminister Harald T. Nesvik. 

Det er finaleveke i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Tysdag kveld var Hennar Majestet Dronninga til stades under vokal meisterklasse på Oscarshall.

Hennes Majestet Dronningen ønsket velkommen til finissage på Slottet mandag ettermiddag. Mottakelsen markerte avslutningen på sommerens utstilling, Dronningmøter, som er inne i sin siste uke.

Hans Majestet Kongen utnevnte 26. april 2019 den irske historikeren og museumsdirektøren Eamonn McEneaney til Ridder 1. klasse av Den norske fortjenstordenen.

I kveld spiller Oslo Filharmoniske Orkester opp. Hennes Majestet Dronningen vil være til stede når Oslo-filharmonien markerer sitt 100-årsjubileum på Slottsplassen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stades da den nyaste redningsskøyta til Redningsselskapet vart døypt ved Norsk Maritimt Museum onsdag ettermiddag. Skøyta fekk namnet "Prinsesse Ragnhild".

H.M. Kongen har utnevnt seniorrådgiver Hans Christen Rønnevik, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

07.08.2019 Bruk av tittel

Prinsesse Märtha Louise har i samråd med sin familie besluttet at hun fra nå ikke vil bruke prinsessetittelen i sin næringsvirksomhet.

I dag, 20. juli, fyller Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon 46 år. I anledning dagen stilte Kronprinsfamilien til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand. 

Hver dag blir de utforsket, klatret og sittet på. Nå er de siste tre skulpturene er på plass i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. 

Hennar Majestet Dronninga opna Lofoten internasjonale kammermusikkfest måndag. Å arrangere festival er ein eksamen ein må bestå kvar gong, sa Dronninga, som tippa toppkarakter også i år.

08.07.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes i dag fra Hans Majestet Kongen til Latvias nye president, Hans Eksellense herr Egils Levits.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Mosjøen og åpningen av Helgelandstrappa i går. Trappa er bygd av sherpaer fra Nepal og går til toppen av Øyfjellet , 818 meter over havet. 

Hennes Majestet Dronningen var til stede under «Meisterkonkurransen» ved årets Landskappleik som ble arrangert i Vågå. «Meisterkonserten» var avslutningskonserten på Landskappleiken, der mange av klassevinnerne i årets kappleik opprådde.

30.06.2019 Delte ut premier

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte lørdag ettermiddag ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2019. Den tradisjonsrike regattaen på Hankø utenfor Fredrikstad ble arrangert for første gang i 1882.

Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte det norske kvinnelandslaget i fotball før den spennande kvartfinalekampen mot England i går.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i formiddag til stede ved åpningen av generalforsamlingen til Den europeiske kringkastingsunionen (EBU). I år er NRK vertskap for generalforsamlingen der toppsjefene i Europas allmennkringkastere er samlet.

22. juni åpner årets publikumssesong på Det kongelige slott. I år markerer vi at det er 150 år siden Dronning Maud ble født, med utstillingen "Dronningmøter", hvor fortellingene om Kongehusets førstedamer i fortid, nåtid og fremtid krysses. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Pride Park i Oslo i dag. Parken er en del av festivalen Oslo Pride, en markering av homofil kjærlighet, mangfold og åpenhet. 

Tredje og siste dag av fylkesturen til Hordaland besøkte Kongeparet Askøy. Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga vart ønskte velkommen av eit stort felles skolekorps da dei gjekk i land i Herdla småbåthamn. 

Andre dag av Kongeparets fylkestur til Hordaland utspelte seg i Granvin og Ulvik i Hardanger. Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga gjekk i land på Granvin gjestebryggje i dag tidleg.

I dag starta Hans Majestete Kongen og Hennar Majestet Dronninga på årets fylkestur. Fem kommunar i Hordaland skal få besøk, og i dag tidleg gjekk Kongeparet i land i Jondal.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Norge-Amerika Foreningen (NORAM) sitt 100-årsjubileum i dag. Foreningen har hjulpet tusenvis av studenter med å finansiere utdanningen sin.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte vitenskapsfestivalen The Big Challenge i Trondheim i dag. Her delte han ut Gunnerusprisen i bærekraft til økologiprofessor Sandra M. Diaz.

I 2004 ble Vega gitt verdensarvstatus av UNESCO. Torsdag var Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på plass for å åpne nye Vegaøyan Verdensarvsenter - Norges første autoriserte senter i slitt slag.

13.06.2019 Avsluttet i Bergen

Hans Majestet Kongen ledsaget Republikken Koreas presidentpar på besøk til KNM Maud på Haakonsvern festning i Bergen i dag. Statsbesøket ble avsluttet i Edvard Griegs hjem Troldhaugen.

I dag kunne Hans Majestet Kongen ønske Hans Eksellense President Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook velkommen til det aller første koreanske statsbesøket til Norge.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten overrakte prisen til Årets internasjonale suksess under Music Norways utdeling i Prindsen hage i Oslo i dag. Prisen gikk til musikkproduksjons- og låtskriverduoen Stargate.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten foretok den årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde i dag. Under inspeksjonen delte Kronprins Haakon også ut hedersbevisningene Gardens Ur og Brigader Leif Schanches æresbevisning.

07.06.2019 Fredsforedrag

Torsdag ettermiddag fikk Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten høre årets fredsforedrag ved Institutt for fredsforskning (PRIO). Foredragsholderen var Steven Pinker, professor i psykologi ved Harvard University i USA.

05.06.2019 Holbergprisen 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten overrakte Holbergprisen til kulturforskeren Paul Gilroy i dag. Gilroy mottar prisen for sin banebrytende forskning og betydning for en rekke fagfelt.

04.06.2019 Nor-Shipping 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte messen Nor-Shipping 2019 på Lillestrøm i dag. Kronprinsen fikk se mange nye teknologiske løsninger som skal bidra til å redusere klimautslippene til sjøs.

I dag fant den årlige vennskapskampen på Skaugum sted. Med tidligere landslagsspillere og en popstjerne på laget, møtte Team Skaugum et opplagt Asker United til kamp om heder og ære.

Norges nyeste forskningsskip har vært på tokt i Antarktis i flere måneder. Nå ligger "Kronprins Haakon" ved kai i Oslo, og i dag gikk Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen om bord. 

Tirsdag kveld fikk 365 kandidater overrakt sine fagbrev og svennebrev i Oslo rådhus. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under den høytidelige seremonien.

Hva skal til for å skape flere vekstbedrifter i Norge? H.K.H Kronprinsen var i salen under Innovasjonstalen 2019 i dag. 

Hans Majestet Kongen har utnemnt folkesongar Sondre Bratland, Edland til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Gjennom 40 år har Vivil Idrettslag arrangert idrettsleker for utviklingshemmede. I dag ble Vivil-lekenes jubileumsutgave avsluttet på Nadderud stadion med sin beskytter Prinsesse Märtha Louise til stede.

Fredag kveld overrakte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen Den norske prisen til Yara under Green Tech Festival. Festivalen har tatt mål av seg til å bli verdens største innen grønne løsninger og bærekraftig framtid.

24.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Sør-Afrikas president, Hans Eksellense herr Cyril Ramaphosa.

Mari Slaattelid er årets festspelutstillar. Hennar Majestet Dronninga var til stades da utstillinga "Kystverket" opna i Bergen Kunsthall i dag.

For 67. gang skal musikk, kunst og opplevelser av alle slag fylle byen. Hennes Majestet Dronningen var til stede under åpningen av Festspillene på Edvard Griegs plass i dag.

22.05.2019 Framtidens byer

Hvordan ser framtidens byer ut? Hvordan er det å leve der? Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte "Urban Future" - Europas største konferanse om bærekraftige byer.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet både Klemenskirkeutstillingen og innovasjonshuset DIGS i Krambugata 2 i Trondheim i dag. Her samles byens eldste og framtidige historie under samme tak.

21.05.2019 Abelprisen 2019

I år kunne Hans Majestet Kongen for første gong overrekkje den prestisjetunge Abelprisen til ein kvinneleg matematikar. Karen Keskulla Uhlenbeck tok imot prisen i Universitetets Aula i dag.

20.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Ukrainas nye president, Hans Eksellense herr Volodymyr Zelensky.

Omlag 60 000 barn og unge passerte over Slottsplassen med flagg og faner i dag. Kongefamilien hilste barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen.

"Næringslivets fredspris" – the Business for Peace Award – vart delt ut i Oslo rådhus onsdag kveld. Den Høgvørde Kronprinsen var til stades under  seremonien.

Hans Majestet Kongen markerte at «Finnmark» er flyttet til Norsk Folkemuseum i dag. Et bolighus med utedo og fjøs fra gjenoppbygningstiden er gjenreist på friluftsmuseet, som markerer 125 år i år.

Hans Majest Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved markeringen av 75-årsjubileet til Norsk Anchorite Klubb torsdag kveld.

I formiddag gikk Kronprinsparet om bord på T-banen på Nationaltheatret stasjon retning øst. Tøyen var dagens første stopp for Kronprinsessens Bokbane, før Furuset og Stovner.

Hans Majestet Kong Harald markerte Frigjeringsdagen og Forsvarets Veterandag i dag. Han la ned krans til minne om dei som har falle i teneste for Noreg. 

Kronprinsessens litteraturtog tar T-banen i år, og i dag startet Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen den litterære reisen fra Kolsås til Stovner. Bekkestua bibliotek var første stopp.

Hvordan fungerer stedsans, tidssans og hukommelse? Hvilken del av hjernen styrer disse funksjonene? Hans Majestet Kongen møtte forskerne May-Britt og Edvard Moser i dag.

Hans Majestet Kongen har utnevnt bergingeniør Olav Markussen og professor Per Olaf Fjeld til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

07.05.2019 Eit hav i endring

Ocean Week blir arrangert i Trondheim og Ålesund denne veka. I dag besøkte Hans Majestet Kongen konferansen ved Noregs teknisk-naturvitskaplege universitet (NTNU) i Trondheim.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede da Storhertug Jean ble stedt til hvile i dag. Storhertugen var Luxembourgs statsoverhode i 36 år.

02.05.2019 Gratulasjoner

Følgende gratulasjoner ble overbrakt fra Hans Majestet Kong Harald til Japans nye keiser i anledning kroningen 1. mai 2019.

02.05.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Rama X av Thailand.

Hans Majestet Kongen ønskjer å besøkje alle kommunane i Noreg. I dag gjekk turen til Skiptvet og Marker i Østfold, der barn og unges oppvekstvilkår, natur og miljø stod sentralt på programmet.

– Å skrive ei bok er det motsette av å skrive på insta. Insta er 100 meter – roman er maraton! Skrivelysten ungdom fekk råd og tips av erfarne forfattarar da Kronprinsessa inviterte til skrivekurs.

Denne helgen er Litteraturhuset i Oslo fylt med bøker og forfattere fra Tyskland, Østerrike og Sveits. Det er tysk-norsk litteraturfestival, og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede under åpningen i kveld.

Terrorangrepene mot tre kirker og flere hotell på Sri Lanka 1. påskedag rystet en hel verden. I kveld var Hans Majestet Kongen til stede ved en rekviemmesse for ofrene i Bredtvet kirke i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt kunstner Turi Gramstad Oliver, Sandnes til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Kristiania Børs opna dørene for første gong 15. april 1819. Hans Majestet Kong Harald var til stades da Børsen markerte 200-årsjubileet sitt torsdag kveld.

11.04.2019 Avsluttet på Samoa

- Et besøk som dette gir oss bedre muligheter til å stå sammen og gjøre en forskjell. Slik oppsummerte Kronprinsen sitt offisielle besøk til Stillehavet der konsekvenser av klimaendringene har stått i fokus. 

Hennes Majestet Dronningen åpnet den store utstillingen "Munch. Love and Angst" på British Museum tirsdag kveld. Det er den største utstillingen av Munchs grafikk i Storbritannia på 45 år.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har ankommet Samoa - det siste av de tre landene omfattet av besøket til Stillehavet. Å synliggjøre betydningen klimaendringene har for de små stillehavsstatene, har høy prioritet for Samoa.

Det ble en svært variert dag for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på Fiji i dag, med både kransnedleggelse, hav, sport og teater. Størst inntrykk gjorde kanskje likevel den flomutsatte landsbyen Daku.

Hans Majestet delte i dag ut Kong Olav Vs Kreftforskingspris til Anne Simonsen og Norwegian Breast Cancer Group (NBCG).

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er på offisielt besøk i Stillehavet, og i dag ble han ønsket velkommen til Fiji med en tradisjonell seremoni i hovedstaden, Suva. 

– Både det at havet stiger, men også stormene som kommer og ødelegger lokalsamfunnene, påvirker folks liv i stor grad. Det gjør inntrykk, sa Kronprins Haakon til NTB i dag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har innledet et offisielt besøk til de tre øynasjonene Tonga, Fiji og Samoa sør i Stillehavet. I dag ankom han Tongas hovedstad, Nukuʻalofa.

Alle fylker og 53 kommuner fikk besøk av Kongefamilien i 2018. 
Det kongelige hoff presenterer i dag sin årsrapport for 2018. Vi håper rapporten bidrar til økt kunnskap om og forståelse for Kongehusets og Hoffets virksomhet.

03.04.2019 Miljøtalen 2019

WWF Verdens naturfond arrangerte for første gang Miljøtalen i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen snakket om sitt forhold til naturen under arrangementet.

03.04.2019 Byggjedagar i Oslo

Korleis skal framtidas Noreg byggjast? Den Høgvørde Kronprinsen var til stades da «Byggedagene» opna i dag tidleg.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under Finansnæringens dag 2019. Mer enn 500 med tilknytning til norsk finansliv var samlet i Oslo.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Chile i Puerto Williams søndag. Den lille byen ikke langt fra Kapp Horn regnes som verdens sørligste.

30.03.2019 I Punta Arenas

Etter en dag på reise har Kongeparet kommet til Punta Arenas, helt sør i Chile. Havnebyen ligger ved bredden av Magellanstredet, og er blant annet utgangspunkt for ekspedisjoner til Antarktis.

30.03.2019 Gjekk Riddarrennet

Prinsesse Märtha Louise var følgje for ti år gamle Helena Grinaker Paulsen frå Skogbygda i Akershus under årets Riddarrenn på Beitostølen.

Kongeparets statsbesøk til Chile fortsatte i dag med både næringsliv og kultur på agendaen. Tilbakeføring av materiale Thor Heyerdahl brakte med seg fra Påskeøya, var en viktig del av programmet.

Elleve gründere fra hele verden er i Oslo for å delta på akseleratorprogrammet til Katapult Ocean. I dag presenterte de sine løsninger innen havteknologi for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten.

Kongeparet innledet sitt statsbesøk til Chile i dag. Besøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile, og vil bidra til å utvikle samarbeidet ytterligere. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var i går kveld til stede under Foreningen Nordens jubileumsgalla på Nationaltheatret i Oslo.

H.M. Kongen har utnemnt professor Leiv Magne Hove og professor emeritus Nils Georg Brekke til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under åpningen av Miljøledelse 2019 i Oslo kongressenter i dag – en konferanse for alle som er opptatt av bærekraft og grønn vekst i norske virksomheter.

22.03.2019 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kongen til Mosambiks president, Hans Eksellense herr Filipe Jacinto Nyusi.

I dag startet en av Europas viktigste konferanser for elektrisk mobilitet i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede ved åpningen av Nordic EV Summit 2019: Planet electric.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag Den Norske Turistforeningens (DNT) nye hytte Haakonsbu i Kvæfjord. Dagen startet med topptur til Snøtinden og fokus på sikker ferdsel i vinterfjellet.

18.03.2019 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til New Zealands generalguvernør.

"Domstolens betydning for menneskers liv kan ikke overvurderes." Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte for Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg i dag. 

Hans Majestet Kongen var til stede da Anne Lise Ådnøy ble vigslet til ny biskop i Stavanger domkirke. Hun er den første kvinnelige biskopen i Stavanger bispedømme.

14.03.2019 Feiret 100 år

Torsdag kveld markerte Venneforeningen for Kunstindustrimuseet i Oslo sitt 100-årsjubileum. Hennes Majestet Dronning Sonja var blant gjestene.

11.03.2019 Ny mastergrad

Den Høgvørde Kronprins Haakon var til stades da ein ny mastergrad for leiarar i trus- og livssynssamfunn vart etablert i dag.

Kongefamilien var til stede under det tradisjonelle hopprennet i Holmenkollen i dag. På tribunen hadde de besøk av Hennes Majestet Dronning Margrethe av Danmark - og en norsk vinner.

Hennes Majestet Dronning Sonja markerte kvinnedagen på Melahuset i Oslo i dag. Over frokost med minoritetskvinner bidro Dronningen til å belyse ulike likestillingsutfordringer.

Hans Majestet Kongen utnevnte 24. januar 2019 Emilia Lodigiani og Erik Paul Breivik til henholdsvis Kommandør og Ridder 1. klasse av Fortjenstordenen. 

Kongeparet avslutta opphaldet sitt i Seefeld under VM på ski med å følgje herrestafetten i dag. Etter 17 av 22 øvingar leier Noreg medaljestatistikken med heile 19 medaljar totalt.

Barn og unge sto i sentrum for Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregentens besøk til Porsgrunn i dag. Han ble da også møtt av barnehagebarn med sang og flagg utenfor Frikslivssenteret på Kjølnes.

Etter et fantastisk VM i alpint i Åre, kunne vi glede oss stort over de norske utøverne våre. Nå gjør Kongeparet seg klart for VM i Seefeld, Østerrike.

I dag ble OL-ilden tent på nytt på Lillehammer. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble tatt imot av jublende barn og OL-maskotene Kristin og Håkon da de ankom Søndre park i formiddag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er i Colombia på oppdrag for FNs utviklingsprogram, UNDP. Torsdag besøkte han et prosjekt som kombinerer integrering av tidligere geriljasoldater, utvikling og miljøvern.

Onsdag reiste Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til La Mojana-regionen, sør-øst i Colombia. Området er svært sårbart for klimaendringer, men et lokalt pilotprosjekt har gitt svært gode resultater.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er i Colombia på oppdrag for FNs utviklingsprogram, UNDP. - Ingenting er viktigere for utvikling enn fred, sa Kronprinsen etter møte med Colombias president.

Hans Majestet Kong Harald besøkte Kongsberg Gruppen i dag. Der fekk han eit innblikk i dei ulike teknologiområda ved bedrifta og framtidas løysingar.

10.02.2019 Norsk jubel i Åre

Kronprinsfamilien var til stede under VM i alpint i Åre i helgen. De mange nordmennene som hadde tatt turen til Sverige fikk mye å juble for.

- Sápmi slutter aldri å fascinere! Hennes Majestet Dronningen ønsket velkommen før Sametingets president Aili Keskitalo åpnet den store samiske kunstutstillingen i KunstStallen torsdag kveld. 

Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under den store markeringen av Samefolkets dag i Oslo rådhus i formiddag.

Hans Majestet Kongen delte ut Nasjonalforeningen for folkehelsens forskningspriser til Torbjørn Omland og Knut Engedal i dag. Utdelingen fant sted ved en seremoni i Det Norske Teatret i Oslo. 

Hans Majestet Kong Harald har følgt NM på ski i helga. Som så mange gonger tidlegare har Kongen heia fram etablerte og kommande skitalent og teke imot vinnarane på kongetribunen.

I 1919 ble Norsk Skibsmæglerforbund stiftet for å samle norske skipsmeglerfirmaer til ivaretagelse av felles interesser. Fredag kveld var Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen til stede ved 100-årsmarkeringen. 

01.02.2019 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet den 16. Yang di-Pertuan av Malaysia.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet et nytt læringstilbud for ungdom på Gol i dag. UngInvest AIB har etablert en ny avdeling for inntil 15 ungdommer. Målet er at flere skal fullføre videregående opplæring.

25.01.2019 Havets dag i Davos

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt offisielle besøk til årsmøtet i Verdens økonomiske forum torsdag.

Kongefamilien har motteke mange jule- og nyttårshelsingar frå fjern og nær. Det har dei satt stor pris på. 

NHOs årskonferanse 2019 har temaet «Vi og verden» og retter søkelys på hvordan globale trender påvirker det norske samfunnet – og hvor viktig felles spilleregler er i en urolig verden.

Prinsesse Märtha Louise var lørdag kveld med på den årlige Idrettsgallaen. Der delte Prinsessen ut prisen Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver til Birgit Røkkum Skarstein.

I dag gikk startskuddet for Oslo som europeisk miljøhovedstad. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var begge til stede under åpningsseremonien i Oslo rådhus.

Kongeparet og Kronprinsfamilien var til stede ved den tradisjonelle gudstjenesten i Holmenkollen kapell 1. juledag.

24.12.2018 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen til Presidenten i Indonesia, Hans Eksellense herr Joko Widodo.

Hennes Majestet Dronningen har gjort det til tradisjon med et førjulsbesøk, og i år gikk turen til Barnesenteret på Oslo universitetssykehus, Ullevål.

Når noen begår et lovbrudd og kommer i fengsel rammer det også familien på utsiden av murene. I dag fikk foreningen For Fangers Pårørende besøk av Kronprinsparet.

Tredje søndag i advent besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen "VårtNabolag" på Dikemark asylmottak i Asker: En møteplass mellom de som kommer nye til landet og naboene deres.

I dag stilte Kongeparet og Kronprinsfamilien til den tradisjonelle julefotograferingen på Slottet. Den fant sted foran juletreet i Den røde salong.

H.M. Kongen har utnevnt utenriksråd Wegger Chr. Strømmen, Oslo til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Lakselv i Porsanger kommune. Kvensk språk i barnehagen, ungdom med initiativ og gründere sto på Kronprinsens program.

I februar åpner ny utstilling i Dronning Sonja KunstStall. Historier presenterer tre generasjoner samiske kunstnere fra Norge, Sverige og Finland.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte i dag 28 unge i alderen 18 til 25 år. De har nettopp kommet i land etter fire uker til sjøs på det første Windjammer-toktet om bord på Christian Radich.

Både Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen deltok i føremiddag under Kyrkjeparaden – Garden si tradisjonsrike gudsteneste i Oslo domkyrkje.

Den høytidelige fredsprisutdelingen fant i dag sted i Oslo rådhus. Kongeparet og Kronprinsparet var til stede da Denis Mukwege og Nadia Murad mottok utmerkelsen.

Lørdag kveld inviterte Dissimilis til sin tradisjonsrike juleforestilling i Bærum kulturhus. Prinsesse Astrid, fru Ferner var tradisjonen tro til stede under arrangementet.

I kveld var Kronprinsparet til stede under markeringen av Frivillighetens dag på DOGA i Oslo. Frivilligheten feires hvert år på FNs internasjonale dag for frivillig arbeid, 5. desember. 

I år er det 100 år sidan Hans Børli vart fødd. Kronprinsparet var til stades då 100-årsjubileet vart avslutta med ei storstilt feiring av den folkekjære lyrikaren på Det Norske Teatret i Oslo.

For 13. gang delte Hennes Majestet Dronningen ut Dronning Sonjas skolepris i dag. Årets vinner er Apalløkka skole som ligger i bydelen Grorud i Oslo.

Hans Majestet Kongen var til stede under mennenes cupfinale i fotball i dag og delte ut Hans Majestet Kongens Pokal til spillerne i Rosenborg. Laget fra Trondheim ble norgesmester for tolvte gang.

01.12.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes i dag H.E. President Guðni Th. Jóhannesson fra Hans Majestet Kong Harald i anledning Islands 100-årsjubileum.

Den 2. desember er første søndag i advent, og det første av julearrangementene i Dronning Sonja KunstStall går av stabelen. Da synger Sølvguttene i KunstStallen - med Hennes Majestet til stede. 

I desember kommer både Sølvguttene, Nidarosdomens Guttekors solistgruppe med Arve Tellefsen og Det Norske Jentekor til Dronning Sonja KunstStall. 

Kronprinsparet holder Gjestebud på Skaugum i kveld. De 60 gjestene har tilknytning til årets TV-aksjon og Kirkens Bymisjon.

Abloom filmfestival arrangeres for sjuende gang – om, for og med barn og unge med nedsatt funksjonsevne. Prinsesse Märtha Louise deltok på fagkonferansen under årets festival.

17.11.2018 Besøk til Polaria

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra avla akvariet Polaria et besøk etter dagens skipsdåp. Senteret formidler forskningsbasert kunnskap om Arktis.

"Jeg døper deg "Kronprins Haakon". Måtte hell og lykke følge deg, ditt mannskap og alle om bord på dine oppdrag i nord og sør." Norges nye forskningsskip ble døpt i sin hjemmehavn Tromsø i dag.

H.M. Kongen har utnevnt komponist Ketil Hvoslef, Bergen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen var i ettermiddag til stede sammen med Hennes Majestet Dronning Elizabeth II ved markeringen av foreningen Anglo-Norse Society sitt 100-årsjubileum i London.

Stiftelser spiller en viktig rolle i de nordiske landene, og deres nettverk møtes årlig for å utveksle erfaringer. I år finner samlingen sted i Oslo, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten talte til forsamlingen.

Hans Kongelige Høyhet Prins Charles fyller 70 år i dag. Kongeparet og Kronprinsparet deltar i feiringen på Buckingham Palace i London i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans ved den flaggsvøpte båren i Sjømennenes Minnehall i Stavern i dag. Seremonien markerte at det er 100 år siden 1. verdenskrig sluttet.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen inspiserte det nye elflyet til Avinor og fikk lære mer om MV Yara Birkeland, verdens første utslippsfrie og selvkjørende containerskip.

Torsdag kveld kunne Hennes Majestet Dronningen overrekke Queen Sonja Print Award 2018 til Emma Nishimura. David Hockney mottok hedersprisen for fremragende bidrag til grafikken gjennom sitt livslange kunstnerskap.

Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte militærøvelsen Trident Juncture 2018 i dag. Det er første gang far og sønn er sammen på NATO-øvelse.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans i minnelunden på Akershus Festning da Forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

31.10.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Vietnams nye president, H.E. herr Nguyen Phu Trong.

Den Høgvørde Kronprinsessa delte ut Nordisk råds litteraturpris 2018 til den islandske forfattaren Auður Ava Ólafsdóttir i Operaen i Bjørvika i kveld.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Joachim Rønneberg ble stedt til hvile fra Borgund kirke i Ålesund i dag. 

I kveld vil Hennes Majestet Dronningen være til stede når Cecilie Malm Brundtland forteller om Tone Vigeland, Norges store smykkekunstner, i Dronning Sonja KunstStall. 

Fire foredrag om Kong Carl Johan fyller Slottskapellet i november. Men først ut er Cecilie Malm Brundtland med foredrag om Norges smykkedronning, Tone Vigeland, i Dronning Sonja KunstStall. 

Den Høgvørde Kronprinsen besøkte i dag politiet på Manglerud og Bjørnholt vidaregåande skole i bydel Søndre Nordstrand i Oslo for å bli orientert om korleis dei der arbeider med førebygging.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program.

Hans Majestet Kongen utnevnte 20. august professor emerita Joan Templeton til Kommandør av Fortjenstordenen for sitt virke for norsk kultur i utlandet, i tillegg til flere utnevnelser for embedsfortjeneste.

H.K.H. Kronprins Haakon ønsket over 200 unge ledere og talent velkommen til Universitetet i Stavanger og konferansen SIKT 2018 i dag.

Den Høgvørde Kronprins Haakon møtte 45 unge leiarar og talent frå Stavanger-regionen under eit frukostmøte hos Næringsforeningen i Stavanger-regionen i dag.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet statsbesøket til Kina i vakre Suzhou i dag, etter ti begivenhetsrike dager i Dunhuang, Beijing og Shanghai.    

18.10.2018 Bærekraftige hav

Havet dominerte Kongeparets program i Shanghai i dag. Kina og Norge er ledende maritime nasjoner, og en bærekraftig utvikling er av stor interesse for begge land.

I dag forlot Deres Majesteter Kongen og Dronningen Beijing og reiste til Shanghai på Kinas østkyst. Byen er verdens største havneby, og et økonomisk kraftsenter.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøker Kina etter invitasjon fra Hans Eksellense President Xi Jinping. I dag ble de ønsket velkommen med en høytidelig seremoni utenfor Folkets store hall på Den himmelske freds plass.

16.10.2018 Konferanse om Havet

Den Høgvørde Kronprinsregenten var til stades ved opninga av den internasjonale konferansen "Havet" som blir arrangert i Oslo i dag. Noreg har ambisjonar om å vere leiande i korleis havressursane kan utnyttast på ein god måte.

H.K.H. Kronprinsen åpnet konferansen Energetics på Fornebu i dag. Han trakk fram tre grunner til at arbeidet for flerkulturelt entreprenørskap er viktig for samfunnet vårt.

Etter innledende dager i Dunhuang, fortsetter Kongeparets statsbesøk til Kina nå i hovedstaden Beijing. Velferdsutvikling og samarbeid innen vinteridrett var dagens tema.

For at et sted skal føres opp på listen over verdens kulturarv må det oppfylle ett av seks kriterier. Mogao-grottene oppfyller alle seks. I dag fikk Kongeparet anledning til å besøke dette spesielle stedet.

Kongeparet innledet sitt statsbesøk til Folkerepublikken Kina i dag. Besøket finner sted i Dunhuang, Beijing og Shanghai, etter invitasjon fra Hans Eksellense President Xi Jinping.

Den Høgvørde Kronprinsregenten var måndag kveld til stades på konferansen Infinitum Think-In på Mesh i Oslo – under kveldsprogrammet som handla om miljøambisiøse prosjekt der næringslivet tek grep.

09.10.2018 Tatt imot i audiens

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten tok imot presidenten i Liechtensteins nasjonalforsamling, herr Albert Frick, i audiens i formiddag.  

Hans Majestet Kongen åpnet i dag det 163. Storting. Årets Trontale er den 29. Trontalen Kong Harald har lest ved den høytidelige åpning av en ny sesjon på Stortinget.

H.M. Kongen har utnevnt Høyesterettsjustitiarius Toril Marie Øie, Oslo til Kommandør med stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Utfordringene vi står overfor er skapt av mennesker, og de kan løses av mennesker, sa Kronprinsen i dag. Husk alt vi har oppnådd. Ha tro på hva du selv kan gjøre, og hva vi kan klare sammen. 

H.M. Kongen har utnevnt professor dr. med. Tore Midtvedt, Gjettum til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

En fotballturnering for kvinner er med og setter søkelys på FNs bærekraftsmål i New York. Lagene spiller for hvert sitt mål - og det er ikke bare fotballmål som teller med i resultatet.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner og forfatter Synnøve Persen, Indre Billefjord til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Havet er viktig for å oppnå nesten alle FNs berekraftsmål. Føresetnaden er ein god balanse mellom vern og berekraftig bruk av ressursane havet rommar, understreka Den Høgvørde Kronprinsen i dag.

25.09.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Vietnams fungerende president, Hans Eksellense herr Dang Thi Ngoc Thinh.

25.09.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Tanzanias president, Hans Eksellense dr. John Pombe Joseph Magufuli, i anledning fergeulykken som krevde så mange menneskers liv.

I New York har FNs 73. generalforsamling åpnet, og Norge deltar på viktige områder under den innledende høynivåuken. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har et tett program disse dagene.

I 1918 ankom de første norske elevene den videregående skolen Lycée Pierre Corneille i hjertet av Rouen. I dag deltok Hennes Majestet Dronningen i markeringen.

Tre norske kunstnarar er vigde ei eiga utstilling på Frankrikes nasjonalmuseum for keramikk i Sèvres. I dag var Hennar Majestet Dronning Sonja til stades på opninga av utstillinga, som har fått namnet «Forces de la Nature» – Naturens krefter.

Hans Majestet Kongen var til stede i Tønsberg domkirke i formiddag der Jan Otto Myrseth ble vigslet til Tunsberg bispedømmes syvende biskop.

Hans Majestet Kongen debarkerte Kongeskipet i dag. Debarkeringen setter punktum for en lang og variert sesong der skipet har besøkt en rekke steder langs Norges langstrakte kyst.

I kveld var Hennes Majestet Dronningen til stede da «Tone Vigeland. Smykker og skulptur» åpnet Dronning Sonja KunstStall. En utstilling som viser verk av Norges mest kjente smykkekunstner.

I dag er det 50 år siden Stortinget vedtok opprettelsen av et eget universitet i Tromsø. Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen på Norges arktiske universitet.

300 redningsarbeidarar deltek i desse dagar i ei stor øving som Norsk Luftambulanse arrangerer på Fornebu. H.K.H. Kronprins Haakon gjekk i dag inn i rolla som lærling i eit luftambulansecrew.

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Sivilforsvaret i Drammen i dag. Der takket han for den ekstraordinære innsatsen fra Sivilforsvaret og nødetatene under sommerens tørke og skogbranner.

I 1968 ble Norges idrettshøgskole (NIH) offisielt åpnet. H.K.H. Kronprins Haakon var i dag til stede på et jubileumsseminar i skolens lokaler på Kringsjå i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt professor og overlege Lars Berger Engesæter og professor og overlege Leif Ivar Havelin til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Yuwon Kim fra Sør-Korea vant Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris i Olavshallen torsdag kveld. Prinsesse Astrid, fru Ferner hadde gleden av å overrekke prisen til den unge dirigenten.

Den Høgvørde Kronprinsessa representerte Noreg da tidlegare generalsekretær i FN Kofi Annan vart gravlagd i dag. Annan vart ført til grava ved ei statsgravferd i Ghanas hovudstad Accra.

Mortensrud Festival har som mål å skape fellesskap og samhold i lokalmiljøet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit hadde gleden av å åpne arrangementet i dag.

Hans Majestet Kongen var til stede i Universitetets Aula i Oslo i kveld, der Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus mottok Anders Jahres Kulturpris 2018.

06.09.2018 Avsluttet i Stavern

Kronprinsparets siste dag i Vestfold var lagt til Larvik kommune, med besøk både til innlandet og kysten: Kjærra Fossepark i Lardal og Fredriksvern i Stavern. 

Kommunene Horten og Færder som sto på programmet andre dag av Kronprinsparets fylkestur i Vestfold. Besøket startet i Edvard Munchs hjem i Åsgårdstrand.

Hans Majestet Kongen delte ut Kavliprisen 2018 i Oslo konserthus i ettermiddag. Kavliprisen heidrar banebrytande arbeid innan astrofysikk, nanovitskap og nevrovitskap. 

Kronprinsparet innledet sin fylkestur til Vestfold i dag. De har base om bord på Kongeskipet, og i dag morges gikk Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen i land i Svelvik.

H.M. Kongen har utnevnt organist og komponist Nils Henrik Asheim, Stavanger til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen utnevnte 20. august 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for embedsfortjeneste.

03.09.2018 Inviterte på te

Hennes Majestet Dronningen inviterte minoritetskvinner til teselskap på Slottet i dag. De femten gjestene representerer gode prosjekter for integrering. 

Alle er velkomne når Forsvarets stabsmusikkorps inviterer til konsert på Oscarshall 3. september. Konserten er ei gåve til Kongeparets gullbryllaup, og Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga vil vere til stades. 

H.M. Kongen har utnevnt artist Øystein Sunde, Skarnes til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

29.08.2018 Jubileumsfoto

I anledning Deres Majesteter Kongen og Dronningens gullbryllup stilte både Kongeparet og familien opp til fotografering på Slottet i dag.

I dag er det femti år siden Deres Majesteter Kongen og Dronningen giftet seg. Gullbryllupet ble markert med gudstjeneste i Oslo Domkirke der bryllupet sto 29. august 1968.

- Hver gang disse to kommer med ny bok, er det en litterær begivenhet, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen. Hun innledet til forfattersamtale i KunstStallen i kveld.

Minna var mange da Hennar Majestet Dronninga i dag opna sin eigen barndomsheim på Maihaugen. Hans Majestet Kongen, Kronprinsparet og Prinsesse Märtha Louise var òg til stades.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte under åpningsseremonien og besøkte flere av utstillerne da den internasjonale konferansen Offshore Northern Seas (ONS) åpnet i Stavanger i dag.

I dag åpnet Kronprinsparet Måløyraidsenteret. Senteret forteller historien om da de allierte angrep tyske styrker på Måløy og om Kompani Linge. En viktig del av norsk krigshistorie lever nå videre.

Kronprinsparet deltok i en teseremoni og ble invitert inn i den nye, storslagne Quan Âm-hallen da de besøkte det vietnamesiske buddhistsamfunnet på Jessheim i Akershus i dag.

22.08.2018 Tilbake i jobb

I 50 år har OrbitArena hjulpet mennesker tilbake i arbeid. I dag besøkte DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit arbeidsinkluderingsbedriften på Jessheim i Akershus.

Olaug Nilssens kritikarroste roman Tung tids tale blir teater i haust. I kveld er Den Høgvørde Kronprinsessa i salen når statsminister Erna Solberg møter forfattaren til samtale.

21.08.2018 Nor-Fishing 2018

H.K.H. Kronprinsen åpnet Nor-Fishing i Trondheim i formiddag. De neste dagene samles norsk og internasjonal fiskerinæring i Norge.

21.08.2018 Varm respons

Etter at Deres Majesteter Kongen og Dronningens invitasjon om å delta i feiringen av Kongeparets gullbryllup ble publisert i går ettermiddag, har mer enn 3 500 tatt kontakt.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen feirer gullbryllup 29. august 2018. Dagen vil bli markert med en festgudstjeneste i Oslo domkirke klokken 15.00. 

10.08.2018 Kondolanse

Kondolansebodskap frå Hans Majestet Kongen Presidenten i Indonesia, Hans Eksellense herr Joko Widodo, i anledning jordskjelva som har rammet Lombok.

Kongefamilien besøkte i formiddag Universitetssenteret på Svalbard og Svalbard museum i Longyearbyen.

26.07.2018 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Hellas' president, H.E. herr Prokopis Pavlopoulos, i anledning skogbrannene som har rammet landet så hardt.

Hans Majestet Kongen utnevnte 28. mai 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

Bjørgvin bispedøme feira 950 år i dag, og Hennar Majestet Dronning Sonja opna Kystpilegrimsleia på den vakre, grøne øya Selja i Nordfjord – Norges eldste pilegrimsstad.

Hans Majestet Kongen og mannskapet på "Sira" seilte inn til tredjeplass i sin klasse og femteplass totalt i VM for 8-metre lørdag. Østerrikske "Conquistador" tok seieren sammenlagt. 

06.07.2018 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Tyrkias president, H.E. herr Recep Tayyip Erdoğan.

Etter at Oslo kommune innførte de viktige vanningsrestriksjonene, ble vanningsanlegget i Slottsparken slått av. Nå har Hoffet fått dispensasjon til begrenset vanning slik at det historiske anlegget ikke skal ta skade.

03.07.2018 VM i seiling i gang

Hans Majestet Kong Harald og hans mannskap på "Sira" seiler VM for 8-metere Bodensjøen (Lake Constance) ved Langenargen i Tyskland. De kjemper med andre klassiske båter om trofeet "Sira Cup".

03.07.2018 Delte ut premier

Prinsesse Astrid, fru Ferner delte ut premier til vinnerne av Grundig Hankø Race Week 2018 i helgen. Den tradisjonsrike regattaen ble etablert i 1882.

25.06.2018 Åpent slott 2018

Kong Carl Johan fikk aldri flytte inn på Slottet han satte i gang byggingen av. Men i sommer er han hovedperson i årets utstilling - 200 år etter at han ble konge av Norge og Sverige.

I forlenginga av Dronningstien i Lofthus er det no laga ei hengebru over Opo-elva. Det knyter to turruter saman.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og utenriksminister Ine Eriksen Søreide er ved FNs hovedkvarter i New York. Norge lanserer i dag sitt kandidatur til en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021–22.

De historiske opplevelsene sto kø da Hennes Majestet Dronningen var på vandring gjennom Skudeneshavn og ved det gamle kongesetet på Avaldsnes.

I dag åpnet utstillingen "Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i De kongelige samlinger". Kongefamiliens bunader og kulturhistoriske skatter vises fram i Dronning Sonja KunstStall.

Innsatsen var minst like god som i den pågåande Verdsmeisterskapen. Team Skaugum møtte Nordstrand Allsport under den årlege vennskapskampen på «Skaugum arena» i kveld.

Forskningsinstituttet NORSAR på Kjeller markerer 50-årsjubileum i år. I dag kom Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen på besøk og skapte et lite jordskjelv på instituttet.

H.M. Dronning Sonja var til stede under åpningen av sommerens utstilling på Henie Onstad Kunstsenter i dag. Utstillingen viser nye sider ved Jakob Weidemann.

Kongeskipet, rorbuer og den karakteristiske Reinebrinken dannet en spektakulær ramme rundt Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonjas siste dag på fylkestur i Nordland.

DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa besøkte fleire industribedrifter i Hordaland i dag. Det vart eit besøk med stor spennvidd.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Kortfilmfestivalen i Grimstad onsdag kveld. Tidligere på dagen ble det anledning til et besøk ved Stine Sofies Stiftelse.

I dag gikk Sofienberglekene av stabelen på Sofienberghjemmet i Oslo. Både Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen og de eldre på senteret fikk prøve seg på ulike aktiviteter

I morgentimene i dag seilte Kongeskipet inn til Røst - øyriket ytterst i Lofoten. På Røstlandet ble Kongeparet møtt av flere hundre av kommunens vel 500 innbyggere.

8 000 elever og en Kronprinsesse hadde meldt sin ankomst da Kulturfest Tøyen åpnet portene i dag tidlig. Festivalen tilbyr skoleelevene et pusterom i en travel eksamenstid.

I dag starta Kongeparet på ein tre dagar lang fylkestur i Nordland. Det heile vart innleidd i Straumen i Sørfold kommune, der sjaluppen frå Kongeskipet Norge la til kai i dag tidleg.

H.K.H. Kronprins Haakon utfordret forsamlingen til å sette konkrete mål det neste året og finne andre mennesker som deler den samme lidenskapen for å løse et problem.

08.06.2018 SIKT jubilerer

I fem år har H.K.H. Kronprinsen samlet unge ledere og talent i alderen 20-40 år på forskjellige steder i landet for å snakke om framtidens Norge. I kveld var de invitert til Slottet.

Hans Majestet Kongen overrakte Gardens Ur til gardist Runar Waardal Hagesæter under den årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde i Husebyleiren i Oslo. 

Hjemme på Stovner i Oslo står 700 i kø for å låne boka til Zeshan Shakar på det lokale biblioteket. I dag inviterte Litteraturtoget til bokbad med Shakar og Oslos ordfører i Stavanger.

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Märtha Louise var torsdag til stades da regjeringa inviterte til mottaking med medaljevinnarane frå Pyeongchang.

I kveld er Litteraturtoget i Stavanger. Men dagens reise startet i Egersund, der Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen hadde invitert den prisbelønte forfatteren Monica Isakstuen til bokbad.

07.06.2018 Fire nye skulpturer

I dag kunne Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen avduke hele fire nye skulpturer i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede på FutureBuilts konferanse "FutureBuilt2018 – vi som driver endring" i Asker kulturhus.

Relasjoner er temaet når Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen for femte gang legger ut på en litterær reise med Litteraturtoget. I dag forlot toget stasjonen i Kristiansand.

Den Høgvørde Kronprins Haakon overrekte i dag Holbergprisen for 2018 til den amerikanske juristen Cass R. Sunstein. Han får prisen for dei vitskaplege arbeida sine som har hatt stor innverknad på politikkutforming i USA.

06.06.2018 Avsluttet i Bergen

Slovakias President, H.E. herr Andrej Kiska, avsluttet sitt statsbesøk til Norge i dag. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ledsaget ham under siste del av besøket, som fant sted i Bergen.

Bjørnstjerne Bjørnson satte sitt preg på andre dag av Hans Eksellense President Andrej Kiskas statsbesøk til Norge. Dikterhøvdingens minne står sterkt i Slovakia.

Slovakias president, Hans Eksellense herr Andrej Kiska, innledet tre dagers statsbesøk til Norge i dag. Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønsket Presidenten velkommen på Slottsplassen.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede under Kvindelige Studenters Sangforenings konsert lørdag kveld. Konserten lanserte korets nye album «Som den gylne sol frembryter”.

Profilering av grøne løysingar står sentralt i arbeidet med å auke norsk eksport. Den Høgvørde Kronprinsen var i salen under årets innovasjonstale.

Digitaliseringen tar fart i bygg- og anleggsbransjen. I dag var Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon til stede på bransjetreff på Lillo Gård i Oslo.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av 40-årsjubileet til Oslo Krisesenter og Kompetansesenter for Vold i Nære Relasjoner i formiddag. 

Hans Majestet Kongen utnevnte 24. april 2018 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

H.M. Kongen har utnevnt direktør Ottar Grepstad, Volda til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Laurdag kveld tok Dei Høgvørde Kongelege Kronprinsen og Kronprinsessa del i feiringa av Den Høgvørde Kronprins Frederiks 50-årsdag.

Torbjørn Rødland er årets festspillkunstner i Bergen. Torsdag var Hennes Majestet Dronningen til stede da utstillingen åpnet i Bergen Kunsthall. 

I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Cinemateket i Oslo hvor ungdomsskoleelever var samlet til seminar om FNs barnekonvensjon og menneskerettigheter.

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag 7. trinn på Linderud skole i Oslo og fikk presentert skoleprosjektet «Forskjeller».

23.05.2018 Festspel i Bergen

Så er dei i gang: Festspela i Bergen blir arrangerte for 66. gong. Hennar Majestet Dronninga var til stades ved opninga på Torgallmenningen i dag.

I dag signerte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon avtale med FNs utviklingsprogram, UNDP, om fortsatt innsats som goodwill-ambassadør.

Hans Majestet Kongen overrakte i dag Abelprisen for 2018 til professor Robert P. Langlands – mannen bak programmet som forbinder representasjonsteori og tallteori.

Prinsesse Märtha Louise var med på 100-årsfeiringen til Norges Døveforbund i Oslo Rådhus i dag. Førerkort for døve, teksting på TV og gratis tilgang på profesjonelle tegnspråktolker er noen av seirene siden stiftelsen i 1918.

Kronprinsfamilien starta dagen i Asker, der dei tok imot barnetoget utanfor Skaugum frå klokka 08.00. Da klokka vart 10.30, nærma barnetoget i Oslo seg Slottsplassen, og Kongefamilien gjekk ut på Slottsbalkongen for å ta imot dei.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøkte Vikingskipshuset på Bygdøy i Oslo i ettermiddag. Der fikk de en orientering om planene for det nye Vikingtidsmuseet.

I formiddag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen teknologikonferansen Katapult Future Fest på SALT i Oslo.

Kronprinsparet besøkte i dag Bydel Sagene i Oslo og fikk oppleve en mangfoldig bydel med et eget fokus på grønt nærmiljø, på omsorg og inkludering av alle.

Over 90 000 frivillige deltok i Strandryddeuken i forrige uke. I dag tok Kronprinsparet turen ut til øya Stangholmen for å rydde sammen med 4. klasse fra Risør barneskole.

Hennar Majestet Dronninga stod i føremiddag for den offisielle opninga av det nye Politihuset i Tønsberg. Samtidig vart det markert at alle dei nye operasjonssentralane til politiet no er tekne i bruk.

Hans Majestet Kongen var til stede ved markeringen av Frigjøringen og Den nasjonale veterandagen på Akershus festning i Oslo i ettermiddag.

08.05.2018 – En trygg havn

Gjennom årene har Konvoibyen i Risør vært et hjem for krigsseilerne og deres familier. Kronprinsparet deltok på 50-årsmarkeringen i dag.

H.M. Kongen har utnevnt professor Ole Mathias Sejersted, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. 

04.05.2018 Allsang med Kongen

Hans Majestet Kongen stemte i allsangen sammen med 100 000 barn da Skolenes sangdag ble markert over hele landet i dag.

– Telemark har en stolt industrihistorie, sa Den Høgvørde Kronprinsen på Rjukan torg i dag. Der var det fullt av feststemte barn og vaksne som ville ta del i markeringa av verdsarven.

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Kari Jorun Blakkisrud Hag, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I år fyller Norges Musikkorps Forbund 100 år. Med H.K.H. Kronprinsen i salen ble det i går feiret med brask, bram og storslagen konsert.

Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var til stades under ei festframsyning i Det Norske Teatret i Oslo i kveld. Framsyninga var ein del av feiringa av 150-årsjubileet til forlaget.

Guri Ofstad Varpe (46) er ansatt som kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, og tiltrer stillingen 1. juni 2018. Hun har 20 års bakgrunn fra kommunikasjonsfaget, organisasjonsliv, privat næringsliv, politisk virksomhet og mediebransjen.

26.04.2018 Avslutta i Tallinn

Kronprinsparet avslutta reisa si til dei baltiske landa i Estland i dag. Det vart ein dag som famna både digitalisering, moderne byutvikling og historisk arv i UNESCO-lista Tallinn.

Kronprinsparet reiste videre til Estland i dag - det tredje i rekken av baltiske land de besøker disse dagene. Men dagen startet i Litauen, med forsvarsfrokost og næringslivsseminar i Vilnius.

Kronprinsparets reise til de baltiske landene fortsetter, og i dag kom Deres Kongelige Høyheter til Litauens hovedstad Vilnius. I likhet med Latvia og Estland feirer Litauen 100 års selvstendighet i år.

Det er hundre år siden de baltiske landene erklærte sin selvstendighet. Kronprinsparet besøker Latvia, Litauen og Estland i anledning jubileet, og besøket startet i Latvias hovedstad Riga i dag.

H.M. Kongen har utnemnt professor emeritus Arnstein Finset, Oslo til Ridder 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald åpnet det nye friidrettsanlegget da han besøkte Bjerkreim kommune i ettermiddag. Og tolvåringen Hege Tengesdal fikk oppfylt nyttårsønsket sitt.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Freste Pukkverk i Tønsberg og Lundhs steinbrudd i Tveidalen i Larvik. Der utvinner de nasjonalbergarten larvikitt.

Norske flagg møtte Hans Majestet Kongen da han kom til Gjesdal ungdomsskole i Ålgård i formiddag. Da Kongen steg ut av bilen, stemte barn fra Solås skole i med allsang. 

Hans Majestet Kongen overrakte Kong Olav Vs Kreftforskningspris for 2018 til professor Vessela Kristensen i dag. Hun mottok prisen for sitt arbeid med diagnostisering og behandling av brystkreft.

I dag kunne Hennar Majestet Dronninga annonsere samarbeidet mellom hennar eiga kunststifting QSPA og Hurtigruta. QSPA skal kuratere utsmykkinga av det nye skipet MS Roald Amundsen.

12.04.2018 Operaen 10 år

Hans Majestet Kongen var til stede på jubileumsforestillingen i operahuset i Bjørvika i kveld. – Et monumentalt landemerke, sa Kong Harald ved åpningen for ti år siden.

Hans Majestet Kongen var til stede ved åpningen av Norges Rederiforbunds årskonferanse i formiddag. "Tenk Hav» er årets tema, og konferansen finner sted i Skur 13 på Filipstad i Oslo. 

Kongefamilien utførte 658 offisielle oppdrag i inn- og utland i 2017. 63 kommuner, samtlige fylker, Svalbard og tolv land ble besøkt.

H.M. Kongen har utnevnt pianist og professor emerita Liv Glaser til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

26.03.2018 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Kinas president, H.E. herr Xi Jinping.

I dag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utstyrssentralen BUA på Skarnes i Hedmark. Her kan barn, unge og familier låne et stort utvalg av sportsutstyr. Helt gratis.

Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner fulgte skiskytterne i Holmenkollen i helgen – som endte med stafettseier til det norske herrelaget.

16.03.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Chiles nye president, H.E. herr Sebastián Piñera.

I dag var det musikkbransjens tur i Austin, Texas. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i promoteringen av norsk musikk under den store festivalen South by Southwest.

Teknologi- og musikkfestivalen South by Southwest har over ein halv million besøkjande årleg. I år står òg Den Høgvørde Kronprins Haakon og norske gründerar på gjestelista.

I ettermiddag åpnet utstillingen Kjell Erik Killi-Olsen: skulpturer i Dronning Sonja KunstStall med både Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til stede.

Håkon Olsrud gikk inn til bronse på 20 km stående langrenn i dag. Prinsesse Märtha Louise avsluttet sitt besøk i Pyeongchang med en feiring for bronsevinneren.

Kongefamilien fikk oppleve norsk seier både på kvinnenes tremil og i hoppbakken på Holmenkollsøndagen.

Prinsesse Märtha Louise var til stede da den norske troppen entret den olympiske stadion i Pyeongchang med flaggbærer Birgit Skarstein i spissen.

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte i kveld 8. mars-arrangementet på Nedre Fossum gard på Stovner i Oslo. 100 kvinner møttest til appellar, mat, musikk – og ikkje minst kvinnedagsquiz.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen avsluttet sitt statsbesøk til Argentina i dag. Det gjorde de på en estancia der de fikk oppleve argentinsk kultur i form av historie, dans, musikk og mat.

Over hele verden bidrar ekskludering av kvinner til at vi går glipp av enorme ressurser. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Innovasjon Norges 8. mars-seminar i New York. 

– Alle tre kandidater er imponerende rollemodeller, sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen før hun delte ut årets Female Entrepreneur til Grete Sønsteby i N2 Applied. 

Kongeparet besøkte Parque de la Memoria ved bredden av Rio de la Plata i dag. Minneparken hedrer de mange tusen ofrene for militærdiktaturet i Argentina mellom 1976 og 1983.

Den Høgvørde Kronprins Haakon besøkte i dag pilotanlegget til Hydro og fiskefôrprodusenten BioMar på Karmøy. Begge anlegga veks, mykje takka vere ny og energieffektiv teknologi.

I dag feirer avdeling Regnbuen på Kurland skole i Sarpsborg 20 år. Prinsesse Märtha Louise var med på feiringen.

Hans Majestet Kongen la ned krans på Nasjonalmonumentet i Buenos Aires i formiddag. Kransnedleggelsen markerte starten på Kongeparets tre dager lange statsbesøk til Argentina.

Kongeparet ankom Buenos Aires sjøveien søndag ettermiddag lokal tid. Utenriksminister Jorge Faurie ønsket Deres Majesteter Kongen og Dronningen velkommen til Argentina da de gikk i land.

Musikkfestivalen by:Larm er i gang. I dag var Den Høgvørde Kronprinsen til stades for å dele ut diplom til dagleg leiar Mina Evenrud og 19 andre unge bransjefolk.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Arkitekt- og designhøgskolen (AHO) i Oslo i dag. Bærekraftig design er et viktig tema blant studentene.

I natt var det 75 år siden sabotasjen mot tungtvannsanlegget på Vemork. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon gikk den siste delen av sabotørenes strabasiøse rute under markeringen i dag.

De jobber med ungdom, kropp, sex og følelser. I dag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen klinikken Sex og samfunn i Oslo.

Hans Majestet Kongen har utnevnt professor May-Britt Moser og professor Edvard Ingjald Moser til Storkors av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

16.02.2018 Gratulasjoner

Følgende gratulasjon overbringes fra Hans Majestet Kongen til Sør-Afrikas nye president, Hans Eksellense herr Cyril Ramaphosa.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen avsluttet sitt besøk i OL-byen Pyeongchang i dag. Det ble en norsk jubeldag i Sør-Korea med tre gull, to sølv og en bronse.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag det som skal bli Håpets katedral utenfor Fredrikstad. Plastrester fra havet får en helt spesiell plass i katedralen.

Kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Prins Henrik av Danmark er gått bort.

H.K.H. Kronprinsen fikk mye å glede seg over i OL-byen i dag. Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til gull og Maiken Caspersen Falla gikk inn til sølv på OL-sprint i langrenn klassisk stil.

– Det å halde kysten rein ved å handplukke søppel – det funkar, det er handfast og overkommeleg, sa Den Høgvørde Kronprins Haakon da han opna Hold Norge Rent-konferansen på Voksenåsen i Oslo i dag.

Hans Majestet Kongen delte ut de to årlige forskningsprisene, Hjerteforskningsprisen og Demensforskningsprisen, til Kaare Harald Bønaa og Geir Selbæk i dag.

06.02.2018 Gratulasjoner

Gratulasjoner er overbrakt fra Hans Majestet Kongen til Hans Eksellense herr Sauli Niinistö i anledning hans gjeninnsettelse som Finlands president.

Hertugparets andre dag i Norge rommet både alvorlige tema, sport og friluftsliv. De besøkte SKAM-skolen Hartvig Nissen, hoppbakken i Holmenkollen og grillet pinnebrød ved Øvresetertjern .

Deres Kongelige Høyheter Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er på offisielt besøk i Norge. Kongeparet ønsket dem varmt velkommen til Slottet i formiddag.

I dag opna det nye bygget for psykisk helsevern på Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo. Nybygget skal bidra til eit breiare og meir fleksibelt tilbod.

Norsk musikk gjør det stort ute og hjemme. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon møtte i dag med representanter for musikklivet i Bergen.

– Når vi representerer Norge i utlandet, står sjømat øverst på menyen, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sitt innlegg på konferansen YoungFish i Bergen i dag.

I dag markerer Den Norske Turistforening sitt 150-årsjubileum. Hennes Majestet Dronning Sonja er en av dem som hedrer landets største friluftsorganisasjon fra scenen i Oslo Spektrum i kveld.

Hans Majestet Kongen var fredag til stades ved gravferda for Odvar Nordli frå Tangen kyrkje i Stange. Den tidlegare statsministeren døydde 9. januar, 90 år gammal.

Vang skole og ressurssenter i Rygge er en helsefremmende skole med miljøbevisste elever og stor vekt på læring gjennom aktivitet. I dag fikk de besøk av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker bedrifter for å lære om hvordan de arbeider - ikke minst med tanke på det grønne skiftet. I dag sto Borregaards anlegg i Sarpsborg for tur.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Rådet for psykisk helse i dag. Hun ønsket å lære mer om alvorlige psykiske lidelser.

Kongeparet og Kronprinsparet vil gjerne takke alle som har sendt helsingar i høve jul og nyttår.


 

I dag bar det ut i felt for Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon da han fulgte deler av opptaket til Forsvarets lederutdanning på Sessvollmoen.

14.01.2018 Kongen på ski-NM

NM på ski har gått av stabelen på Gåsbu i Hedmark. Hans Majestet Kong Harald har fulgt løperne fra tribunen i helgen, og i dag kunne han konstatere dobbel stafettseier til Varden Meråker.

En av landets viktigste konferanser pågår i Oslo i dag: Det er duket for NHOs årskonferanse. "Verdien av arbeid" er det overordnede temaet denne gangen.

Prinsesse Märtha Louise er beskytter for åtte organisasjoner, og i dag tok hun imot representanter for dem alle på Det kongelige slott.

På Langgrunn utanfor Horten ligg den nye skolen og opplevingssenteret til Redningsselskapet – RS Noatun. Hans Majestet Kong Harald stod for den offisielle opninga i dag.

Den årlige idrettsgallaen gikk av stabelen i Hamar OL-amfi lørdag kveld. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen delte ut prisen til årets ildsjel.

Hans Majestet Kongen utnevnte 2. oktober 2017 følgende til Den Kongelige Norske Fortjenstorden for innsats for fremme av forbindelsene mellom Norge og Tyskland.

"Det går ein stor vilje gjennom verden". Slik innledet Hans Majestet Kong Harald sin nyttårstale nå i kveld.

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja, og Prinsesse Märtha Louise deltok ved den tradisjonelle 1. juledagshøymessen i Holmenkollen kapell i Oslo i dag.

Kronprinsfamilien var til stades ved familiegudstenesta i Asker kyrkje i ettermiddag. Dei vart ønskte velkommen av sokneprest Tor Øystein Vaaland da dei kom til kyrkja. 

Kronprinsparet spiste julelunsj med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på restaurant Egon på Storo i dag. Restauranten holdt åpent for å gi vanskeligstilte en hyggelig juleopplevelse.

I formiddag var Hennes Majestet Dronning Sonja på førjulsbesøk til Hovseterhjemmet i Oslo. Der hygget de seg sammen i en travel førjulstid.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på Oslo kommunes årlige julemiddag i kveld, for gjester tilknyttet Frelsesarmeen, Kirkens Bymisjon, Blå Kors, Fattighuset og ulike omsorgs- og rehabiliteringssentre.

19.12.2017 Julefotografering

I dag var det julefotografering på Det kongelige slott. Der var Kongeparet og Kronprinsfamilien samlet ved juletreet i Den røde salong.

Hans Majestet Kongen var til stades da Kari Veiteberg vart vigsla til biskop i Oslo i føremiddag. Vigslinga av Kari Veiteberg er historisk.

15.12.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Slovenias president, Hans Eksellense herr Borut Pahor.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen meldte seg til kjøkkentjeneste i dag. De deltok i en workshop mot matsvinn sammen med ungdom fra Kompassmat.

Lussekatter og korsang sto på programmet i dag. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var invitert til julebesøk og Luciafeiring på Lørenskog Sykehjem. 

Kongeparet og Kronprinsparet inviterte til førjulssamling i Dronning Sonja KunstStall i går ettermiddag, for gjester tilknyttet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blåkors og =Oslo.

Hans Majestet Kongen og Den Høgvørde Kronprinsen deltok i føremiddag under Kyrkjeparaden – Gardens tradisjonsrike gudsteneste i Oslo domkyrkje.

Norske og internasjonale artister tok del i den musikalske hyllesten til årets fredsprisvinner i kveld. Kronprinsparet var også til stede med Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus.

I dag besøkte Kronprinsparet både =Oslo og en av byens nye kaffebarer, =Kaffe. Kronprinsparet spiste frokost med selgerne i Skippergata. Kaffen tok de på kaffebaren i Akersgata.

I dag fant den høytidelige fredsprisutdelingen sted i Oslo Rådhus. Kongeparet og Kronprinsparet var blant dem som så Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen motta utmerkelsen.

Lørdag kveld inviterte Dissimilis til sin tradisjonsrike juleforestilling - og Prinsesse Astrid, fru Ferner var også denne gangen hjertelig til stede under arrangementet.

Kronprinsparet vart med ut på ruta til renovasjonssjåfør Svein i dag. Han er tilsett i den vesle bedrifta Medarbeiderne i Oslo som berre rekrutterer medarbeidarar med rusbakgrunn.

01.12.2017 Jul i KunstStallen

I morgen, lørdag 2. desember, er julestemningen garantert i Dronning Sonja KunstStall. Stallen er pyntet til jul, og to av Kong Haakon og Dronning Mauds sleder har tatt plass i utstillingen.

Tradisjonen med kongelige fond og stiftelser til allmennyttige formål har siden Kong Haakon og Dronning Mauds tid vært en viktig del av De kongeliges offisielle virke.

Lakseforskerne i Letsea fra Nordland ble kåret til Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrift på DNs gasellekonferanse i går. Prisen ble overrakt av Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

– Å bli mor til et barn med en funksjonsnedsettelse åpnet øynene mine, og jeg engasjerte meg umiddelbart, fortalte Faridah Shakoor Nabaggala foran Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og en sal fullsatt av helsearbeidere og andre fagfolk fra Oslo og omegn.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag Norges største skoleskip ved kai i Oslo. Om bord får 120 elever maritim utdannelse på et tidligere hurtigruteskip.

Hennar Majestet Dronninga delte ut Dronning Sonjas skolepris til Firda vidaregåande skule. Det er 12. gong prisen blir delt ut til ein skule som arbeider for likeverd og inkludering.

Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit var til stades på ein internasjonal konferanse om kvinneleg leiarskap og dei globale berekraftmåla i dag.

26. november 1942 forlot D/S Donau havna i Oslo med 529 jøder fra Norge om bord. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var til stede på 75-årsmarkeringen i Universitetets aula søndag kveld.

23.11.2017 Gjestebud i Tromsø

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon holdt gjestebud i samarbeid med Kirkens Bymisjon i Tromsø torsdag kveld. Gjestene var brukere av Bymisjonen, samt ansatte og støttespillere. 

– Temaet opptar mange og meg personlig, sa Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet MiRA-Senterets nasjonalkonferanse i dag.

Hans Majestet Kongen utnevnte 2. oktober følgende fem til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres innsats for norske interesser.

Den Høgvørde Kronprinsessa var til stades ved ei markering av Knut Hamsuns store forteljing om bonden Isak Sellanraa. Boka vart utgjeven i 1917 og gav Hamsun nobelprisen i litteratur i 1920.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet Helsingforskomiteens jubileumsutstilling i Oslo i dag. Det er komiteens 40-årsjubileum som markeres på denne måten.

20.11.2017 Kongen er utskrevet

Hans Majestet Kongen er i fin form og er i formiddag skrevet ut fra Rikshospitalet i Oslo.

Hans Majestet Kongen ble fredag innlagt på Rikshospitalet i Oslo på grunn av en infeksjon. Tilstanden er tilfredsstillende, og Kongen er i bedring.

For 100 år siden ble det første lokallaget for hørselshemmede opprettet i Norge. Prinsesse Märtha Louise var med på feiringen i Oslo Rådhus fredag kveld.

10.11.2017 F-35 på norsk jord

Den 3. november landa dei tre første kampflya av typen F-35 på norsk jord. I dag var Hans Majestet Kongen til stades da det vart halde offisiell mottaksseremoni på Ørland flystasjon.

Kronprinsparet avsluttet besøket til Etiopia nord i landet, i flyktningeleiren Hitsats. Etiopia både avgir og mottar flyktninger, og er en svært viktig aktør i spørsmål migrasjon.

Kronprinsparets andre dag i Etiopia hadde vekt på samarbeidet innenfor helse og klima. Etiopia har tatt en lederrolle i det internasjonale klimaarbeidet, og støttes av Norge i innsatsen.

I dag startet Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen sitt offisielle besøk til Etiopia. Et hektisk program venter Kronprinsparet de nærmeste dagene.

I dag ankom Kronprinsparet Etiopia. Hans Eksellense President Mulatu Teshome er vertskap for besøket, som går over tre dager. Det offisielle programmet starter i morgen, tirsdag.

Hans Majestet Kong Harald møtte i dag ei rekkje av dei som vart ramma av dei to store flaumane på Sørlandet i oktober. Store område vart sette under vatn da kraftige regnvêr ramma landsdelen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten la ned krans på Akershus Festning i Oslo da forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

Fredag kveld var Hennar Majestet Dronning Margrethe II av Danmark og Hennar Majestet Dronning Sonja til stades under ein operagalla i DR Koncerthuset i København.

03.11.2017 "Texture" i Århus

Torsdag åpnet utstillingen "Texture" i Galerie MøllerWitt i Århus. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, som begge var til stede ved åpningen.

Hans Majestet Kongen og Kronprinsparet er til stede i Nidarosdomen i kveld. Der blir 500-årsdagen for Reformasjonen markert med en økumenisk gudstjeneste. 

31.10.2017 Dronningenes rolle

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet utstillingen «Dronningens Ja» i Erkebispegården i Trondheim i dag. Utstillingen belyser dronningenes rolle i norsk middelalder. 

Hans Majestet Kongen har utnevnt Hans Bjørn Bakketeig til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden. I august ble også seksten ambassadører tildelt denne utmerkelsen. 

H.K.H. Kronprinsen var til stades ved gravferda til Thailands Kong Bhumibol i dag. Den thailandske kongen gjekk bort 13. oktober i fjor.

Klokken 20.00 i kveld går den årlige Stortingsmiddagen av stabelen. Menyen avsløres ikke før gjestene går til bords - men én ting er sikkert: Det blir kål fra Slottsparken som tilbehør.

25.10.2017 SIKT 2017

Årets SIKT - den femte i rekken - ble avsluttet i går kveld. Denne gangen var det Kristiansand som var vertskapsby for konferansen, som samler unge ledere og talent fra hele landet.

Hans Majestet Kong Harald besøkte kommunene Rælingen og Enebakk i Akershus i dag. Kong Harald ble møtt med fanfare fra Rælingen skolekorps da han ankom Løvenstad skole.

Fagdirektør Ulf Holmene og forfatter Tor Bomann Larsen holder foredrag i Dronning Sonja KunstStall 31. oktober og 14. november 2017. 

I 200 år har Sjøkrigsskolen utdanna offiserar til det norske sjøforsvaret. Laurdag kveld blir det feira jubileum i Grieghallen i Bergen, og H.K.H. Kronprinsen er til stades.

I dag kunne Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen avduke to nye skulpturer av og for barn i Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark. 

Med kapasitet på 20 000 pakker i timen. På størrelse med ti fotballbaner. I dag kunne Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpne Posten og Brings nye logistikkbygg på Alnabru. 

I dag blir Global Dignity Day markert på skolar over heile verda. Den Høgvørde Kronprins Haakon deltok som rettleiar for 17 VG1-elevar på Bleiker vidaregåande skole i Asker.

18.10.2017 Bygg Reis Deg!

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av byggenæringens store samling «Bygg Reis Deg» på Norges Varemesse i Lillestrøm i dag.

18.10.2017 Veien tilbake

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit åpnet landets første tilbakeføringssenter i Oslo i dag. Her får tidligere straffedømte hjelp til å finne tilbake til samfunnet.

I dag var eldre ildsjeler samlet på Slottet. De var invitert av Deres Majesteter Kongen og Dronningen for å hedre den store frivillige innsatsen som gjøres - ikke minst av aktive eldre.

Årets TV-aksjon skal gje skolegang og håp til barn i krig og konflikt. H.K.H. Kronprins Haakon besøkte i dag klasse 6B ved Bossekop skole i Alta for å sjå kor mykje dei har lært om UNICEFs arbeid.

I dag åpnet Hennes Majestet Dronningen den nye utstillingen "Den kongelige stall. Hestehold og ekvipasjer 1905-1940". Fra i morgen, 13. oktober, klokken 11.00 er den åpen for publikum!

- Jeg ber Gud velsigne Sametingets arbeid og erklærer herved det 8. Sametinget for åpnet. Hans Majestet Kongen foretok den høytidelige åpningen av Sametinget i Karasjok i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var i til stede på Nasjonalbibliotekets seminar om Toril Mois litteraturteori i dag. Litteratur kan forandre liv, hevder professor Moi.

H.M. Kongen har utnevnt korpedagog Per Oddvar Hildre, Ålesund til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Øvre Eiker har et korps av frivillige og ildsjeler som bidrar sterkt i lokalsamfunnet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen tok del i markeringen av deres 10-årsjubileum i dag.

I føremiddag stod Hans Majestet Kongen for opninga av det 162. stortinget. Den høgtidelege seremonien følgjer tradisjonen slik han er nedfelt i Grunnlova § 74.

EM i surfing - Eurosurf 2017 - går av stabelen i disse dager. Kronprinsfamilien er på plass på Jæren og Borestranda for å følge konkurransene.

07.10.2017 Surfing i Hoddevik

I dag starter europamesterskapet i surfing på Borestranda på Jæren. I den anledning offentliggjøres bilder av Kronprinsfamilien som surfer i Hoddevik utenfor Stad.

H.M. Kongen har utnevnt musiker, oversetter og dramatiker Ragnar Olsen, Tromsø, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

04.10.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes til Angolas nye president, H.E. herr João Manuel Gonçalves Lourenço, på vegne av Hans Majestet Kongen.

Hennar Majestet Dronninga opna i dag ei utstilling som heidrar verksemda ved Tommerup Keramiske Værksted gjennom 30 år. Eitt av verka som blir stilte ut på CLAY, er av Dronninga sjølv.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok i eplehøstingen sammen med prosjektet Lif Laga på Stovner i Oslo i dag. Frukt som ellers ville gått til spille blir eplesaft til inntekt for Redd Barna.

H.K.H. Kronprins Haakon stod på scenen sammen med Hedda Sofie Dahl (15) og Jostein Hyttebakk (17) og fortalte om Kronprinsparets Fond og skolesuksessen UngInvest AIB i dag.

- Et sosialt år med mye faglig innhold. Slik oppsummerte Kronprinsparet inntrykkene fra dagens besøk til Rønningen Folkehøgskole.

Heldigvis var det bare en øvelse da alarmen gikk hos Kystverket. H.K.H. Kronprinsen fulgte den største olje- og kjemikalievernøvelsen i norsk historie på nært hold i dag.

Tusenvis av menneske frå heile verda strøymer i desse dagar til Oslo Innovation Week. H.K.H. Kronprins Haakon var blant dei som var til stades ved opninga i dag.

Hans Majestet Kongen har tildelt fem tidligere ambassadører storkors av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for deres diplomatiske virke.

Kronprinsfamilien fikk se Peter Sagan vinne siste distanse i sykkel-VM i Bergen på målstreken i dag - brøkdelen av et sekund foran Alexander Kristoff i spennende innspurt.

Hennes Majestet Dronningen var i dag til stede ved markeringen av tre kirkejubileer ved Ulefoss. Holla kirkeruin og Romnes kirke er begge 800 år, mens Holla kirke feirer 150-årsjubileum.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen avsluttet sin fylkestur i Nord-Trøndelag i dag. Det gjorde de i Frosta kommune, som har satset stort på grønnsaker og urter.

H.M. Dronning Sonja vitja den internasjonale skulen UWC Røde Kors Nordisk i Fjaler for tiande gong i går.

Hans Majestet Kongen og ti år gamle Arthur Pettersson-Kieffer foretok den offisielle åpningen av verdens første operative bølgekraftverk i dag. Det ligger utenfor Runde i Herøy.

Havbruk, innovasjon og folkehelse var tema da Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen kom til Flatanger kommune i ettermiddag. 

21.09.2017 I Olav Duuns rike

"Så godt kan eit menneske vera at det blir vakkert av det". Kronprinsparet besøkte barndomsheimen til vår store forfatter Olav Duun i Fosnes kommune i dag.

Kronprinsparet avsluttet første dag av fylkesturen i Nord-Trøndelag med stor konsert i trønderrockens hovedstad, Namsos. Men først var det åpning av flott, nytt kulturhus i Grong.

I dag startet Kronprinsparet sin tre dager lange fylkestur i Nord-Trøndelag. Kongeskipet er base under reisen, og i morges la sjaluppen til ved Øyrkollen på Høylandet.

Stortingets gave til Kongeparets 80-årsdager var et maleri av Kong Olav Vs edsavleggelse i 1958. I dag ble maleriet avduket i Stortingets vandrehall, med både Kongepar og Kronprinspar til stede.

Prinsesse Astrid, fru Ferner avduket i formiddag en byste av Kong Haakon VII utenfor Sjømannskirken i London. Avdukingen markerte åpningen av nye St. Olavs Square.

Hundre års innsats for norsk kulturliv må markerast, og i dag tok Den Høgvørde Kronprinsen del i feiringa av Norsk Komponistforening.

Over 100 barn og voksne dyrker grønnsaker, urter og korn på en byseter ved Operaen i Oslo. I dag kom H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit på besøk til Losæter og bybonde Andreas Capjon.

Kommende helg avsluttes kultursommeren på Oscarshall med "Den lille prinsen" i kammermusikkutgave. Oslo Filharmoniske Orkesters fire forestillinger er allerede utsolgt. 

Se grafikkutstillingen i Dronning Sonja KunstStall i følge med kurator eller la mestertrykker Ole Larsen forklare deg ulike grafiske teknikker.

H.M. Kongen har utnevnt Erling Lae til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kongen var til stades da Herborg Oline Finnset vart vigsla til biskop i Nidaros i føremiddag. Herborg Oline Finnset er den første kvinnelege biskopen i Nidaros.

I 2016 dyrket vi erter og bønner i Slottsparken. I år har 48 sorter kål overtatt det 30 meter lange bedet. Grønnsakene blir høstet etterhvert som de modnes, og overlatt til Slottets kjøkken.

Det ble avfyrt kongesalutt og 21 skudd fra Gamlebyens kanoner i Fredrikstad da Hans Majestet Kongen ankom torget og jubileumsfeiring i formiddag.

Ute i den jordanske ørkenen ligger et anlegg på størrelse med fire fotballbaner. Sahara Forest Project produserer 10 000 liter ferskvann hver dag og forventer en grønnsaksavling på 130 000 kilo.

Kjell Nupen Memorial Grant deles ut 5. september hvert annet år. I kveld kunne Hennes Majestet Dronningen annonsere årets tildeling under et arrangement i Dronning Sonja KunstStall. 

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var i dag til stades på ein heildagskonferanse om skam og seksualitet på Riksscenen i Oslo i høve Verdas seksuelle helsedag.

Lørdag 9. september framfører Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš dikt og drama av den store dikteren Nils Aslak Valkeapää på lystslottet Oscarshall.

Kronprinsparet var blant gratulantene da Norsk Telegrambyrå (NTB) feiret jubileum i ettermiddag. Landets største leverandør av innhold til norske medier fyller 150 år.

Hennes Majestet Dronningen er den første kvinnelige vinneren av Trysil-Knutprisen. Prisen gis til personer "som viser veg og som inspirerer andre til å tørre, ville og kunne".

Kronprinsparet besøkte teknologibedrifta eSmart Systems i Halden i dag. Dei ønskte å lære meir om arbeidet bedrifta gjer innan digital intelligens og såkalla smarte samfunn.

Kronprinsparet besøkte Glemmen videregående skole i Fredrikstad i formiddag. Østfold-skolen bygger opp under elevenes styrker i kampen mot frafall.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet Homeless World Cup - Verdensmesterskapet i gatefotball for bostedsløse - med avspark på Rådhusplassen i dag. Norge - Chile var første kamp.

Et stort arbeid med å registrere eldre samiske bygninger er sluttført. I dag var H.K.H. Kronprinsregenten til stede da avslutningen av prosjektet ble markert på Gállogieddi i Evenes.

Torsdag er det barneforestilling med kjente skikkelser fra Hakkebakkeskogen og Reisen til julestjernen. Anne Marit Jacobsen, Lise Fjeldstad og Håvard Gimse inntar scenen fredag.

Hans Majestet Kongen besøkte NATOs hovudkvarter i Norfolk (USA) torsdag, og i dag var Kongen gjest ved hovudbasen for spesialoperasjonar i det amerikanske forsvaret i Tampa.

25.08.2017 Døves kulturdager

Denne helgen arrangeres Døves kulturdager for 50. gang, og fyller Bergen med et mangfoldig kulturelt og faglig program. Prinsesse Märtha Louise besøkte festivalen i dag.

I dag la Hennes Majestet Dronningen ut på skogstur i Drammen sammen med en stor gruppe turglade kvinner med innvandrerbakgrunn 

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Inger Helene Vandvik, Slependen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Dronning Sonja KunstStall ble innviet som konsertarena i kveld. Konserten var Oslo Kammermusikkfestivals gave i anledning Hennes Majestet Dronning Sonjas 80-årsdag.

Hans Majestet Kongen og mannskapet på «Sira» enda til slutt på 5. plass i sin klasse, og 6. plass samanlagt, under VM i segling for 8-meterar på Hankø i Østfold.

Seungju Bahg fra Sør-Korea vant fredagens finale i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i Operaen.

18.08.2017 Kongen kondolerer

Kondolanse fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kongen av Spania i anledning angrepene i Barcelona. 

Det er finaleuke i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Torsdag kveld holdt vinneren fra 2015, sopran Lise Davidsen, konsert for 70 inviterte gjester på Oscarshall slott på Bygdøy i Oslo.

H.M. Kongen har utnevnt professor emerita Anne-Lise Børresen-Dale til Kommandør og professor emerita Kari Eidsvåg Wærness og Bente Erichsen til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.K.H. Kronprinsen var til stades ved den offisielle opninga av akvakulturmessa Aqua Nor 2017 tysdag. Sjølve opninga vart gjord av fiskeriminister Per Sandberg.

– I dag begynner årets gladeste uke i Oslo by, sa Hennes Majestet Dronningen i sin hilsningstale i Operaen lørdag kveld.

Akrobatikk og dans på høyt plan møtte Hans Majestet Kongen da han i ettermiddag var til stede ved åpningen av det internasjonale turnstevnet King Harald's World Gym for Life Challenge på Brunstad i Vestfold.

25.07.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Indias nye president, H.E. herr Ram Nath Kovind.

Hennar Majestet Dronninga besøkte laurdag Henningsvær og utstillinga PAINTING OR NOT på KaviarFactory – eitt av mange arrangement i jubileumsåret til Skulpturlandskap Nordland.

– Riddu Riđđu har spilt en viktig rolle i fortellingen om samisk stolthet, sa Hennes Majestet Dronningen under åpningen av den internasjonale urfolksfestivalen i Kåfjord i Nord-Troms.

Hans Majestet Kongen har foretatt følgende utnevnelser under Den Kongelige Norske Fortjenstorden våren 2017.

I dag kunne Hennes Majestet Dronningen erklære Dronning Sonja KunstStall for åpnet - åtte måneder etter at Hans Majestet overrasket henne med Slottets stall som bursdagspresang.

I føremiddag avduka barnebarna ein statue av Hennar Majestet Dronninga i Slottsparken. Det er Dronning Sonjas store kjærleik til tur og natur som har fått fast form.

Hennes Majestet Dronning Sonja er 80 år i dag! Alle som ønsker det kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen. Det er også mulig å skrive i protokoll på Slottet mellom 13.00 og 15.00.

I anledning Hennes Majestet Dronning Sonjas 80-årsdag blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no.

Denne helgen kunne Kronprinsparet oppleve Nasjonalballetten UNG og breakerne fra Kingwings Crew tolke Romeo og Julie på Oscarshall - en vakker og kraftfull kombinasjon.

Den 29. og 30. juni er det Den Nationale Scene i Bergen som overtar scenen på Oscarshall. De setter opp Jon Fosses vandreforestilling "Vinter".

Hans Majestet Kongen la ned krans på Botn krigskyrkjegard i Saltdal i dag. Seremonien mintest dei mange jugoslaviske krigsfangane som mista livet under tvangsarbeid i Nord-Noreg under den andre verdskrigen.

21.06.2017 Herskapets tjenere

I går ettermiddag ble årets sommerutstilling på Slottet vist fram for pressen. Denne gangen bys det på smakebiter fra Det kongelige husholdets ukjente historie. Utstillingen åpner 24. juni.

Forskere, musikere, forfattere og venner av vitenskapen fra hele verden er samlet i Trondheim for Starmusfestivalen. Stephen Hawking var første foredragsholder.

Denne uken danser Kings Wings og Nasjonalballetten UNG scener fra Romeo og Julie på kulturslottet. Opplevelsen starter med båttur fra Operaen til bryggen på Oscarshall.

Følgende budskap blir oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Portugals president i anledning skogbrannene som har herjet landet de siste dagene.

Hans Majestet Kongen var til stades på lanseringa av Interfaith Rainforest Initiative i dag. Religiøse leiarar frå ulike trussamfunn og representantar for urbefolkninga i ei rekkje land deltok.

Hennes Majestet Dronningen tok del i åpningen av Momentumbiennalen i Moss i dag. Den nordiske kunstbiennalen arrangeres for niende gang i disse dager.

Kronprinsparet besøkte Skara Brae på sin andre dag på Orknøyene - en forhistorisk bosetning som av mange regnes som det viktigste førhistoriske funnstedet i Europa.

Kronprinsparet ankom Orknøyene på offisielt besøk i dag. Det er sterke historiske bånd mellom Norge og den skotske øygruppen, som feirer sin helgen St. Magnus i disse dager.

Verdenseliten i friidrett møttes på Diamond League-stevnet på Bislett i Oslo. Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen ga hjemmepublikumet mye å juble for.

Den Høgvørde Kronprinsen var på plass da Orrestranda på Jæren kunne heise det anerkjende miljømerket Blått flagg for sommaren 2017.

I 63 år har Prinsesse Astrid, fru Ferner vært Sanitetskvinnenes beskytter. Nå er hun tildelt foreningens høyeste utmerkelse, Æresmerket.

I ettermiddag kunne Arne Scheie ønske velkommen til "årets viktigste fotballkamp": Team Skaugum møtte LSK Unified på Skaugum Arena.

Kongeparet avsluttet sin jubileumsreise i Hedmark og Oppland med besøk til Nord-Odal og Kongsvinger. Det ble både bedriftsbesøk, kvinnemuseum og kulturprogram på reisens siste dag.

I dag kunne Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønske velkommen til hagefest på Maihaugen. Tre hundre hedmarkinger og tre hundre opplendinger sto på gjestelisten.

12.06.2017 I Peer Gynts rike

I dag sto Nord-Fron for tur på Kongeparets jubileumsreise i Hedmark og Oppland. Deres Majesteter Kongen og Dronningen fikk et musikalsk møte med Peer Gynt ved Rondablikk.

Norsk kompetanse på tunellbygging etterspørres verden over. I dag åpnet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen konferansen som samler verdens ekspertise i Bergen

Kommende helg er det tanntrollene som inntar Oscarshall. Riksteatret viser Thorbjørn Egners Karius og Baktus på Kavalérscenen 16. og 17. juni.

I 2016 foretok Kongeparet en jubileumsreise med Kongeskipet langs kysten fra Tromsø til Kristiansand. I dag overtok Skibladner. Kongeparet er på Jubileumsreise i Hedmark og Oppland.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen har vært på skinnene med Litteraturtoget de siste dagene. Temaet har vært "Hjem". I dag kom hun og toget hjem til Kristiansand.

«God dag, Herre Konge,» svarte gardister i paradeuniform i kor da Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen stod klare til inspeksjon på Huseby leir i dag.

Den kjente salmedikteren Svein Ellingsen møtte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til samtale om salmer og litteratur i Dypvåg kirke i går kveld. Det ble et bevegende møte med dikteren.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen startet andre dag av årets litteraturtog på vandring blant tusenvis av bøker i bokbyen i Tvedestrand.

08.06.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Serbias nye president, H.E. herr Aleksandar Vučić.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen overrakte i dag Holbergprisen til den britiske filosofen Onora O’Neill. Hun får prisen for sitt innflytelsesrike arbeid innen moralsk og politisk filosofi.

For fjerde gang fyller Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Litteraturtoget med forfattere og gode bøker. Denne gangen går reisen hjem.

06.06.2017 Riksarkivet 200 år

I dag er det norske riksarkivet 200 år. Hans Majestet Kongen vil være til stede når jubilanten feires på Akershus festning i kveld.

Hans Majestet Kongen delte i dag ut Kong Olavs kreftforskningspris til professor Per Ottar Seglen for hans fremragende forskningsinnsats gjennom en årrekke.

Lions Club og Ung Norge arrangerer en båttur fra Oslo til Bergen for å sette søkelyset på barn og ungdom med barnevernsbakgrunn. Hans Majestet Kongen ble med de unge på første etappe.

Den 10. og 11. juni får Oscarshall besøk fra Bergen Filharmoniske Orkester. Musikere fra Harmonien holder kammerkonsert med bergensk klangbunn. Det er deres gave til Kongeparets 80-årsdager.

H.M. Kongen har utnevnt selvstendig næringsdrivende Brian Bjordal, Haugesund, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

01.06.2017 Global Dignity veks

I dag er Global Dignity-leiarar frå over 20 land samla på Skaugum. Det har skjedd mykje i året som har gått.

Finland ble en selvstendig stat 6. desember 1917. I dag er de nordiske statsoverhodene samlet i Helsingfors for å feire 100-årsjubileet for Finlands selvstendighet. 

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsregenten og Kronprinsesse Mette-Marit var til stede ved markeringen av Storebrands 250-årsjubileum på Lysaker i ettermiddag.  

Når en ungdom uten videregående skole og venner får hjelp til å skaffe seg utdanning og nettverk, spares samfunnet for 3 millioner kroner. Det viser en ny analyse utført for Kronprinsparets Fond.

Norge er en stor sjøfartsnasjon. I dag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede på åpningen av den internasjonale shippingmessen Nor-Shipping på Lillestrøm.

30.05.2017 Linstows stalldør

Da handverkarane slo seg gjennom veggen 23. mai, var det ikkje første gong ein kunne gå frå hallen i Slottet og ut i Parkvegen. Da stallen stod ferdig i 1849, var det ei dør akkurat her.

Kronprinsparet åpnet i ettermiddag Barnas Stasjon på Sagene i Oslo. I hjemmekoselige lokaler tilbyr Blå Kors en møteplass for sårbare barnefamilier som trenger noe støtte og hjelp.

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da årets Festspillutstilling åpnet i Bergen Kunsthall. Den anerkjente billedkunstneren Jan Groth er årets Festspillutstiller 

I dag åpnet de 65. Festspillene i Bergen med "Identitet" som sitt overgripende tema. Deres Majesteter Kongen og Dronningen var begge til stede under åpningen på Torgallmenningen.

23.05.2017 Hull i stallveggen

En milepæl i arbeidet med Dronning Sonja KunstStall ble nådd i dag: Bygningsarbeiderne slo seg gjennom veggen mot Parkveien, der inngangen skal være. H.M. Kongen fulgte med fra utsiden.

I kveld opnar Hennar Majestet Dronningas utstilling "Underveis" på KODE 1 i Bergen. Utstillinga omfattar grafikk og keramiske arbeid, i tillegg til verk frå den private samlinga til Dronninga.

Kronprinsparet åpnet utstillingen "Kongens velde" på Slottsfjellsmuseet i dag. Utstillingen markerer at det er 800 år siden Kong Håkon IV Håkonsson ble Norges konge.

Hans Majestet Kongen overrakte Abelprisen til den franske matematikeren Yves Meyer (77) i dag. Han får prisen for sin nøkkelrolle i utviklingen av den matematiske teorien om wavelets.

23.05.2017 Kondolanse

Følgende kondolanse er oversendt fra Hans Majestet Kong Harald til Hennes Majestet Dronning Elizabeth II etter terrorangrepet i Manchester.

H.K.H. Kronprins Haakon åpnet flerkulturell friluftsfest på Sognsvann i dag. Interessen er stor, og antall påmeldte er doblet fra i fjor.

Hennar Majestet Dronninga opna i dag Loen Skylift i Nordfjord. Gondolbanen skal løfte turistar frå fjorden til toppen av det 1011 meter høge fjellet Hoven på fem minutt.

I morgen, fredag 19. mai, starter sommeren på kulturslottet Oscarshall. I løpet av helgen går syv ulike forestillinger av stabelen, alle i regi av Det Norske Teatret.

Kongefamilien inntok sin tradisjonsrike plass på Slottsbalkongen for å helse barnetoget 10.30. Da hadde Kronprinsfamilien alt møtt barnetoget i Asker, som passerte Skaugum 08.15.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte fullriggeren Christian Radich i ettermiddag. Kronprins Haakon er beskytter for seilskipet, som fyller 80 år i morgen.

I morgen deles næringslivets fredspris – Oslo Business for Peace Award – ut i Oslo Rådhus. I kveld møtte Kronprinsparet årets vinnere og tidligere vinnere til middag på Skaugum.

14.05.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjon overbringes fra Hans Majestet Kongen til Frankrikes nye president, Hans Eksellense herr Emmanuel Macron. 

I formiddag besøkte Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen teknologikonferansen Katapult Future Fest i Oslo. Kreative mennesker hadde blitt utfordret på å gi digital identitet til mennesker på flukt.

H.K.H. Kronprins Haakon var på eit BI-seminar om grøn innovasjon i går. Seks bedrifter fekk vist fram korleis dei kan alt frå å redusere matsvinn til å erstatte regnskogtømmer med produkta sine.

I dag ble sommerens kulturprogram på Oscarshall presentert: Nær 40 forestillinger med musikk, dans og skuespill. Dette er kultur-Norges gave til Kongeparets 80-årsdag.

11.05.2017 Bisettelse

Prinsesse Märtha Louise representerte Kongefamilien ved bisettelsen til friherre Niclas Silfverschiöld i Erska kirke i den svenske kommunen Alingsås i ettermiddag.

I kveld ble feiringen av Deres Majesteter Kongen og Dronningens 80-årsdager rundet av med fyrverkeri etter festmiddag i Operaen.

09.05.2017 Feiring på Slottet

I kveld er kongelige fra hele Europa, familie, venner og det offisielle Norge samlet på Slottet for å feire Kongeparets 80-årsjubileum. 

I føremiddag kunne Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga ta imot representantar for det offisielle Noreg. Dei kom for å gratulere Kongeparet med 80-årsdagane.

Hans Majestet Kongen overrakte marinejeger Ken Andersen Krigskorset med sverd på Akershus Festning i dag. Frigjøringsdagen og Den nasjonale veterandagen markeres hvert år den 8. mai.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede ved åpningen av utstillingen «Mot skogen – Knausgård om Munch» på Munch-museet i Oslo fredag ettermiddag.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen delte ut EM-billett og førstepris til ungdomsbedriften Birdsavers UB i dag. I sommer skal de unge skaperne fra Trondheim representere Norge med en løsning som skal hindre at fugler dør i vindmøller.

H.K.H. Kronprins Haakon var i går til stades på årsmøtet i Akademiet på Grand Hotel i Oslo. Tre forskingsprisar og ein lærarpris vart delte ut.

Vil du være med å synge bursdagssangen for Kongeparet? Deres Majesteter Kongen og Dronningen fyller begge 80 år i år, og 9. mai er alle invitert til Slottsplassen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vil i årene fremover ha en særlig oppgave i å fremme norsk litteratur internasjonalt.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen åpnet i dag Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival. Sammen med en kinosal full av barn fikk hun se åpningsfilmen, Richard Storken.

Hans Majestet Kong Harald var til stede ved markeringen av 50-årsjubileet til Røde Kors' leirskole og feriesenter Haraldvigen i skjærgården utenfor Kristiansand i ettermiddag.

Vennesla skulekorps spelte opp da Hans Majestet Kong Harald kom på sitt første offisielle besøk til sørlandskommunen i ettermiddag.

Det kongelige hoff presenterer i dag sin nye årsrapport. Vi håper at den nye rapporten vil bidra til økt kunnskap om og forståelse av Kongehusets og Hoffets virksomhet.

Hans Majestet Kongen foretok den offisielle åpningen av det nye klubblokalet for ungdom i Nodeland i Songdalen kommune i dag. Bygdas ungdom får nærmere 240 kvadratmeter å boltre seg på.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var i dag til stede da Barneombudet samlet toppledere innen helsesektoren til «høynivåmøte mot vold mot barn» på Grefsenkollen restaurant i Oslo.

– Nå ligger det ikke i stillingsbeskrivelsen å oppfordre til sivil ulydighet – men jeg vil be dere om å stå på videre og ikke gi dere, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i sin hilsen på 50-årsjubileet til Natur og Ungdom i kveld.

H.K.H. Kronprinsen var ein av dei første  på scenen da historias første SHIFT gjekk av stabelen i Oslo i dag.

Denne uken gjennomførte H.K.H. Kronprinsen et besøk med FNs utviklingsprogram UNDP til Liberia. Der fikk han møte både ofre og helter etter ebolautbruddet i det hardt prøvede landet.

07.04.2017 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap er oversendt Tillfällig Riksföreståndare, Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria, i anledning angrepet i Stockholm i ettermiddag.

Landets ordførere og rådmenn stemte i bursdagssangen for Deres Majesteter Kongen og Dronningen da Kongeparet i går kveld var til stede ved en stor festmiddag i Oslo rådhus.

H.M. Kongen har utnevnt dr. philos Magne Malmanger, Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

03.04.2017 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Colombias president, Hans Eksellense herr Juan Manuel Santos Calderón.

Norske Skog ønskjer å vere ein viktig motor i det grøne skiftet. I dag opna Hans Majestet Kongen det nye anlegget for biogass og nanocellulose til Saugbruksforeningen i Halden.

To ras har gått i Longyearbyen på litt over et år. Hennes Majestet Dronningen møtte i dag med noen av dem som ble direkte berørt av skredulykkene på Svalbard i 2015 og 2017.

30.03.2017 Artica Svalbard

Artica Svalbard ble åpnet av Hennes Majestet Dronningen og kulturminister Linda Hofstad Helleland i Longyearbyen i dag. Stiftelsen skal legge til rette for kunst- og kulturvirksomhet på Svalbard.

Hvordan kan sjøfartsnæringen bidra til FNs bærekraftsmål? Dette var temaet for Rederiforbundets årskonferanse, der Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen tok i mot en rapport om mulighetene.

Bjerke er en bydel med store kontraster. Her er store eneboliger, drabantby og nærhet til Oslomarka. I dag fikk Kronprinsparet en smakebit av både kultur og natur.

H.K.H. Kronprins Haakon var til stades under opninga av noregsmeisterskapet i livredning i dag. 197 livreddarar frå heile Noreg er samla for å konkurrere i Mossehallen i helga.

Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival feirer 30-årsjubileum. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte jubilanten og delte ut årets Amanduspris for beste manus.

23.03.2017 Avsluttet i Bergen

Statsbesøket fra Island ble avsluttet i Bergen dag. Presidentparet ble ledsaget av Hans Majestet Kong Harald under et program der våre felles interesse for ressursene i havet sto sentralt.

Å bidra til å løse globale utfordringer - det er samfunnsoppdraget til Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Kronprinsparet besøkte NMBU på Ås i dag.

Dei islandske sagaene er ein viktig del av både islandsk og norsk kulturarv. I dag overrekte Islands utanriksminister ei stor gåve til glede for norske folkebibliotek.

I dag kunne Hans Majestet Kongen ta i mot Hans Eksellense President Guðni Th. Jóhannesson og fru Eliza Reid på Slottsplassen. Islands presidentpar starter et tre dagers statsbesøk til Norge.

H.M. Kongen har utnevnt Stener Kvinnsland, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Märtha Louise representerte Kongefamilien ved bisettelsen av Fyrst Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg fra Evangelische Stadtkirche i Bad Berleburg, Tyskland i dag.

20.03.2017 Gratulasjoner

Gratulasjoner overbringes fra Hans Majestet Kongen til Tysklands nye president, H.E. herr Frank-Walter Steinmeier.

Hans Majestet Kongen var til stades da Ivar Braut vart vigsla til biskop i Stavanger søndag føremiddag. Han er den tiande biskopen i Stavanger bispedømme sidan det vart oppretta i 1925.

19.03.2017 Kongen i Vikersund

Den norske hoppturneringen Raw Air avsluttes i Vikersund i helgen. Hans Majestet Kong Harald fulgte lørdagens lagkonkurranse i skiflyging som endte med norsk seier og ikke mindre enn to verdensrekorder.

Hans Majestet Kongen var til stede i Holmenkollen i dag for å følge sprint i skyting for kvinner og menn. Det ble finsk og norsk seier i verdenscuprennene.

En ny app skal hjelpe syriske barn med å lære å lese. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok på lanseringen sammen med både statsministeren og utenriksministeren.

Torsdag tok Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i mot representanter for syv av organisasjonene han er beskytter for i audiens. De ga ham en orientering om sitt arbeid og planene framover.

For fem år sidan opna H.K.H. Kronprinsessa Stella kvinnesenter i Oslo. I dag var ho tilbake, tydeleg imponert over alt dei har fått til.

H.M. Kongen har utnevnt professor Stein A. Evensen, Oslo, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Prinsesse Märtha Louise var til stede ved markeringen av Den nasjonale revmatikerdagen på the Thief i Oslo i ettermiddag. Temaet var helse og samliv når en er kronisk syk.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen talte i dag til over 300 fagfolk som deltar på konferansen «Folk først!». Felles for deltakerne er at de arbeider med å hjelpe andre mennesker.

Kongefamilien jublet fra tribunen da Marit Bjørgen vant tremila i Holmenkollen med over to minutter. I Kong Haralds ungdomsstafett imponerte Buskeruds førstelag med en seiersmargin på over halvannet minutt.

Hans Majestet Kong Harald vart feira med pølsefest i kveld. Kongefamilien og over 100 unge langrennsløparar frå heile landet deltok.

I dag deltok Hennes Majestet Dronningen ved åpningen av nye galleri Olivier Debré ved senteret for samtidskunst i Tours, Frankrike. Åpningsutstillingene har sterk tilknytning til Norge.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har i to dager deltatt på Øvelse Joint Viking. Dette er en nasjonal øvelse hvor hovedmålene er å øve på krisehåndtering og forsvar av Norge.

Brukte klær sparer miljøet og skaffer utdanning til ungdom i andre land. Sånn er det hvertfall med Normisjons nye bruktbutikk, som ble åpnet av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen i dag.

08.03.2017 Vold mot kvinner

Globalt utsettes 1 av 3 kvinner for vold i løpet av sitt liv. Kronprinsparet besøkte krisesenter og prosjektet Søster til Søster på Kvinnedagen.

Kronprinsparet var til stades på konferansen Technoport i Trondheim i dag. Der fekk Nuria Espallargas prisen "Female Entrepreneur" på sjølvaste Kvinnedagen.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit møtte i dag med norske, kvinnelige gründere som leverer solcellelamper, høyabsorberende fødelaken og andre løsninger til FN-arbeid i kriserammede områder.

Retretten er et behandlingstilbud for dem som har sliter med avhengighet - egen eller andres. Mange har fått hjelp av Retretten til å komme videre i livet.

H.M. Kongen har utnevnt administrerende direktør Ole Johan Sandvand, Vikersund, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

02.03.2017 by:larm jubilerer

I år runder musikkfestivalen by:Larm 20 år. Kronprinsparet deltok på flere arrangementer og arrangerte lunsj for musikkbransjen hjemme på Skaugum i dag.

H.K.H. Kronprins Haakon tok imot sju av beskyttarskapa sine i audiens i dag. For første gong var Flyktninghjelpa eitt av dei.

H.M. Kongen har utnevnt skuespiller Anne Marit Jacobsen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

23.02.2017 Gratulanter i kø

På nett og på papir, som bilder, tegninger og videosnutter strømmet gratulasjonene inn til Slottet tirsdag. Et vell av gratulasjoner og lykkeønskninger til Hans Majestet Kong Harald.

H.M. Kongen har utnemnt hardingfelespelar Knut Hamre, Granvin til Kommandør av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald er 80 år i dag! Alle som ønsker kan skrive sin hilsen inn i gratulasjonsprotokollen. Det er også mulig å skrive i protokoll på Slottet mellom 14.00 og 16.00.

I anledning Hans Majestet Kong Haralds 80-årsdag blir det lagt ut gratulasjonsprotokoll på Det kongelige slott og på Kongehuset.no.

16.02.2017 Besøkte LO og TINE

Landsorganisasjonen (LO) er en gigant i norsk arbeidsliv. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ønsket et dypere innblikk i en så viktig organisasjon, og tok turen til Youngstorget i dag.

16.02.2017 Oslo Life Science

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede ved åpningen av konferansen Oslo Life Science i Universitetets Aula i Oslo i formiddag.

Hvordan er det å bo på et asylmottak? I dag fikk Kronprinsparet møte beboere på Torshov transittmottak i Oslo.

Hvordan foregår behandlingen av en asylsak og hvem er det som får opphold i Norge? Det var noen av temaene under mandagens studiebesøk for Kronprinsparet.

I dag fyller Prinsesse Astrid, fru Ferner, 85 år. Vi har lagt ut en elektronisk gratulasjonsprotokoll til bruk for alle som ønsker å gratulerer Prinsessen. 

Hjerteprisvinner Lars Gullestad har bidratt til den markante nedgangen i dødeligheten hos pasienter med hjertesvikt. Demensprisvinner Tormod Fladby mener det er lyse utsikter for behandling som bremser demens.

07.02.2017 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå Hans Majestet Kong Harald til Haitis nye president, H.E. herr Jovenel Moïse.

06.02.2017 Tråante 2017

Hans Majestet Kongen var til stede da jubileumsåret "Tråante 2017" åpnet i dag. Det er 100 år siden det første samiske landsmøtet fant sted i Trondheim, 6. februar 1917. Lihkku beivviin!

Varden Meråker og Lyn gikk inn til gull på NM-stafettene for kvinner og menn på søndag. Hans Majestet Kongen fulgte med fra tribunen og gratulerte vinnerne etter målgang.

H.M. Kongen har utnevnt rettspsykiater Randi Rosenqvist fra Oslo til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Åpent Slott setter opp fire nye foredrag for våren 2017. Kongelige taffel, livet på Slottet gjennom tidene og lystslottet Oscarshall er tema for vårens foredragsserie.

H.K.H. Kronprins Haakon opna den norske paviljongen på BETT 2017 i dag. Norske selskap innan læringsteknologi er i London for å vise seg fram.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte Monsterbedriften i dag. Bedriften ansetter mennesker som av ulike årsaker sliter med å komme inn i det tradisjonelle arbeidslivet.

25.01.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Østerrikes nye president, H.E. herr Alexander Van der Bellen.

20.01.2017 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til USAs president, H.E. herr Donald J. Trump.

I dag var H.K.H. Kronprinsen på skolebenken for å lære meir om norsk læringsteknologi. Elevane på Teglverket skole bruker teknologien kvar dag og hadde mykje å lære bort.

Denne uken møttes politikere, næringslivsledere, organisasjoner og journalister fra hele verden for å diskutere globale tema og jakte gode ideer i de sveitsiske alper.

12.01.2017 Marius 20 år

Åpent brev fra Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit i anledning Marius' 20-årsdag.

I dag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon Kubatoren i Haugesund. Målet er nye ideer og nye arbeidsplasser.

I 2017 og 2018 er EM i surfing lagt til Noreg. H.K.H. Kronprinsen har takka ja til å sitje i hovudkomiteen. Første møte gjekk av stabelen i dag.

H.M. Kongen har utnevnt musiker og komponist Iver Kleive, Blommenholm, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden

Kongefamilien ønsker å takke for alle hyggelige hilsener de har mottatt i anledning julefeiringen 2016.

Redaktør Stein Gauslaa ble av H.M. Kongen utnevnt til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden få uker før Gauslaa gikk bort.

Snø, sludd og surt vær la en naturlig ramme for Kronprinsparets møte med redningshunder og hundeførere på Ås i dag. Ekvipasjene fra Norske Redningshunder har vært ute en vinterdag før.

I dag var Kronprinsparet til stades på årskonferansen til Næringslivets Hovedorganisasjon der det grøne skiftet var hovudtema.

Hennes Majestet Dronningen var til stede da Fakultetet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen åpnet onsdag. 

H.M. Kongen har utnevnt sceneinstruktør Arnulf Haga, Verdal, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

31.12.2016 Nyttårstalen 2016

Hans Majestet Kong Haralds tale nyttårsaften 2016.

25.12.2016 Julegudstjeneste

Tradisjonen tru var Kongefamilien til stades ved førstejuledagsgudstenesta i Holmenkollen i dag. Hennar Majestet Dronninga måtte melde avbod på grunn av ei forkjøling.

22.12.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Tysklands forbundspresident Joachim Gauck.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Marcus Thranes hus på Torshov i Oslo i dag. Institusjonen er  en er et botilbud for rusmisbrukere og drives av Oslo kommune.

I ettermiddag var Kongeparet og Kronprinsfamilien samlet ved lysthuset i Dronningparken til årets julefotografering. 

H.M. Kongen har tildelt Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen Storkorskjedet av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for fortjenstfullt virke av Norge.

H.M. Kongen har utnemnt sjef for H.M. Kongens adjutantstab, brigader Nils Petter Granholt, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

16.12.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kong Harald til Malaysias nye konge, Hans Majestet Kong Seri Paduka Baginda Sultan Muhammad V.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit fikk besøk fra fem organisasjoner i dag. Det var fem av Kronprinsessens beskytterskap som kom i audiens.

Elevene ved Haug skole og ressurssenter i Bærum gjør seg klare til jul. I dag fikk DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen ta del i forberedelsene.

Kirkeparaden er førjulstradisjon for Hans Majestet Kongens Garde. Både Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede i Oslo domkirke i dag. 

H.K.H. Kronprinsessa opna UNICEFs teikneutstilling «Dersom eg måtte flykte» i dag. Her har skoleelevar levd seg inn i flyktningars liv.

På Tøyen i Oslo inviterer Kirkens Bymisjon til frokost for fattige og hjemløse. De fleste tilreisende fra Europa. I dag tidlig sto Kronprinsparet for serveringen.

Artister fra inn- og utland var samlet til konsert søndag kveld for å hedre fredsprisvinneren, H.E. President Juan Manuel Santos. Kronprinsparet var også i salen under festkonserten.

I dag var både Kongeparet og Kronprinsparet til stede under den høytidelige seremonien i Oslo Rådhus der H.E. President Juan Manuel Santos mottok Nobels fredspris for 2016.

06.12.2016 UNDP feirer 50 år

FNs utviklingsprogram UNDP har ledet verdenssamfunnets kamp mot fattigdom i 50 år. I natt norsk tid sto H.K.H. Kronprinsen på talerstolen under jubileumsgallaen i New York.

Fiolinisten Mayumi Kanagawa (22) gjekk av med sigeren i Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris torsdag kveld. Prinsesse Astrid, fru Ferner delte sjølv ut prisen til vinnaren.

H.K.H. Kronprinsen berømmet næringslivet for å kombinere business og bærekraft da han åpnet veldedighetsseminaret «Responsibility Works» i dag. 

30.11.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kongen av Thailand.

30.11.2016 Bibliotek i medvind

Bibliotekene er blant våre viktigste samlingsplasser. I dag besøkte H.K.H. Kronprinsessen to bibliotek i hovedstaden for å lære mer om hvordan de holder seg aktuelle.

30.11.2016 Samlet på Slush

Finland har lykkes med å skape Europas viktigste møteplass for oppstartsbedrifter. H.K.H. Kronprinsen og et femtitalls norske oppstartsfirma er til stede på Slush 2016.

Hennar Majestet Dronninga delte ut Dronning Sonjas skolepris til Ila skole i Trondheim i dag. Barneskolen fekk prisen for den heilskaplege verditenkinga si med likeverd og inkludering i alle ledd.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit fikk i dag besøk av representanter for flere av sine beskytterskap.

Både nullutslippsfly og grønne kollektivtilbud stod på programmet da Kronprinsparet gjestet den ellevte utgaven av Zerokonferansen i Oslo i dag.

I kveld fikk H.K.H. Kronprinsessen dele ut Brages hederspris til 81 år gamle Elisabeth Aasen for hennes innsats for å finne "kvinnene litteraturhistorien glemte". 

Rosenborg og LSK Kvinner gjentok fjorårets bragd og vant hver sin kongepokal i fotball. H.M. Kongen var til stede på helgens cupfinaler.

Gründerånda er sterk i Rogaland. I dag fekk H.K.H. Kronprins Haakon møte delar av innovasjonsmiljøet i Stavanger-området.

H.K.H. Kronprinsregenten var på Nobels fredssenter i dag da Lubna Mehdi fikk prisen som Årets forbilde. 

Årets jubileumsforedrag har trukket fulle hus til Slottskapellet. 6. desember blir det en ny mulighet til å se foredraget om da byen rundt Slottet vokset fram.

I forbindelse med Kongeparets 25-årsjubileum har vi samlet tekster skrevet av 62 kvinner og menn fra hele landet. 

Canada og Norge har mange felles interesser og likheter ut fra vår plassering langt mot nord. Kronprinsparet avsluttet sitt offisielle besøk St.John's på Newfoundland torsdag.

Canada er et lovende marked for norske virksomheter. Det er også et land med svært stort kulturelt mangfold. Kronprinsparet deltok på flere spennende seminarer onsdag.

Kronprinsparet har forlate Ottawa til fordel for Toronto. Der stod kulturformidling og innovasjon i fokus på andre dag på Canada-besøket.

Kronprinsparet innledet sitt besøk til Canada i Ottawa mandag. I løpet av fire dager reiser de til både Toronto og St. John's i tillegg til hovedstaden. Innovasjon og klima står høyt på agendaen. 

Hans Majestet Kongen la ned krans på Akershus Festning i Oslo da forsvarets minnedag ble markert i formiddag.

Verdens helseutfordringer og ungdomsengasjement var tema da H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og lege Tore Godal møttes til en samtale på NTNU i Trondheim i dag.

03.11.2016 Gratulasjonar

Følgjande gratulasjonsbodskap blir boren fram frå H.M. Kongen til Libanons president, H.E. Mr. Michel Aoun.

Kriminalomsorgen og livet etter soning dannet bakteppet da Kronprinsparet ønsket velkommen til årets gjestebud på Skaugum.

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte i dag bydel Gamle Oslo. En mangfoldig bydel som gjør mye for at barn og unge skal trives.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede i Fanehallen på Akershus festning i formiddag. Der ble 75-årsjubileet til Forsvarets Sanitet markert.

I anledning Hennes Majestet Dronningens 80-årsdag, 4. juli 2017, vil en helt ny del av Slottet bli tilgjengelig for publikum. Da åpner Dronning Sonja Kunststall i de gamle stallbygningene.

I dag gjesta H.K.H. Kronprinsen Inneklimadagen 2016 i Oslo. Der vart Kronprins Haakons forskingspris for astma og allergi delt ut for første gong.

Støttesenter mot incest markerte i dag 30 års drift med et festmøte i Oslo rådhus. Her fikk H.M. Dronningen møte brukere av senteret.

I kveld er alle Stortingets medlemmer invitert til Slottet på middag - en fast tradisjon siden 1906. Noe av tilbehøret på tallerkenen er dyrket bare meter unna den festpyntede spisesalen.

Menneskelig drivkraft ligger bak all fremgang, mener H.K.H. Kronprinsen. Ålesundsregionen opplever utfordrende tider, men viser også stor drivkraft. Det er her SIKT2016 finner sted.

Vi trenger alle ressursene som bor i hver enkelt av oss. Barn og unge, aktiv alderdom og integrering var tema under Hans Majestet Kongens besøk i Sør-Trøndelag i dag.

Over 28 000 menneske har besøkt DNTs turisthytter i Slottsparken i sommar. I dag fekk H.M. Dronninga overrekt hyttebøkene, fulle av helsingar frå små og store parkgjester.

Drivkraft er temaet når H.K.H. Kronprinsen inviterer til SIKT-konferanse for fjerde gang. I dag inntok 200 unge ledere og talent Ålesund. 

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er beskyttere for årets TV-aksjon, og i kveld gjester de NRKs innsamlingsstudio. I dag går 100 000 bøssebærere årets viktigste søndagstur. 

Torsdag kveld åpnet Hennes Majestet Dronningen Kunsthall Trondheim - en ny arena for samtidskunst på internasjonalt nivå. 

Kronprinsparet møtte fremadstormende gründere da de besøkte den ellevte utgaven av Oslo Innovation Week i dag.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stades ved markeringa av 100-årsjubileet til Filadelfiakyrkja i Oslo laurdag ettermiddag.

Kronprinsparet var til stede da regjeringen gjorde stas på de norske OL- og paralympicsutøverne etter årets sommerleker i Rio de Janeiro.

14.10.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Thailands Dronning Sirikit.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit la i ettermiddag ned grunnstenen for det nye Munchmuseet i Bjørvika i Oslo. Det nye museet skal etter planen stå ferdig i desember 2019.

H.M. Kongen har utnevnt pianist og professor Tor Espen Aspaas til Ridder 1. klasse og professor dr. med. Hans Einar Krokan til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

I kveld deltok H.K.H. Kronprins Haakon på opninga av eit nytt initiativ som vil auke satsinga på gründerar i helseindustrien.

Forskningssamarbeid og maritim næring har vært viktige tema under statsbesøket fra Singapore. Besøket ble avsluttet med besøk til Universitetet i Tromsø (UiT) i dag.

Verdensdagen for psykisk helse ble markert med appeller, konsert og turløp utenfor Asker kulturhus i dag. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var til stede.

- FNs bærekraftsmål blir ikke nådd uten innsats, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen da han talte til nordiske næringslivsaktører på Fornebu i dag.

I dag var 650 elever fra Tøyen og Hval skole samlet for å lære mer om årets TV-aksjon. Sammen med dem var H.K.H. Kronprinsessen og Oslos ordfører, Marianne Borgen.

I formiddag kunne Deres Majesteter Kongen og Dronningen ønske Singapores president og førstedame velkommen på et tre dagers statsbesøk til Norge. 

07.10.2016 Kongen i Nordsjøen

Hans Majestet Kongen besøkte Troll A-plattformen i Nordsjøen i dag. Besøket er et ledd i markeringen av 50-årsjubileet for norsk utvinning av olje og gass.

07.10.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap er sendt fra Hans Majestet Kongen til Hennes Eksellense fru Kersti Kaljulaid, Estlands nye president.

Hennes Majestet Dronningen åpnet det nye besøkssenteret på Alnes Fyr utenfor Ålesund i dag. Nå blir det både kunst og annen kultur på det populære utfartsstedet.

07.10.2016 Wilhelm Mohr bisett

I dag vart Wilhelm Mohr bisett frå Uranienborg kyrkje i Oslo. H.K.H. Kronprinsen og Prinsesse Astrid, fru Ferner var blant dei mange som ville vise krigsveteranen den siste ære.

I den senere tid, og spesielt nå i forbindelse med at Statsbudsjettet for 2017 ble lagt fram, er det blitt fremsatt påstander om at Det kongelige hoffs økonomiforvaltning er i strid med Stortingets forutsetninger. 

I dag ble det 161. storting høytidelig åpnet av Hans Majestet Kongen. Seremonien finner alltid sted slik det står beskrevet i Grunnloven av 1814.

Tømmeret i Hegge stavkirke er datert til 1216. I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da kirken i Valdres markerte sitt 800-årsjubileum.

30.09.2016 Et verdig liv

Denne uken feirer Camphill Landsbystiftelse i Norge sitt 50-årsjubileum med festivalen "En verdig liv". Prinsesse Astrid, fru Ferner, vil være til stede ved festmiddagen lørdag kveld.

Onsdag var Kronprinsparet på skolebesøk i Telemark for å følgje korleis prosjektet Ung Invest arbeider mot fråfall i vidaregåande skole.

28.09.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Israels president i anledning tidligere president og fredsprisvinner Shimon Peres' bortgang.

- Det er mange måter å redde verden på. Forandringer kommer fordi et enkelt menneske har en idé, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under inspirasjonskvelden «Engasjer deg» i Asker kulturhus i kveld.

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober, og arbeidet med å rekruttere de viktige bøssebærerne er i full gang. H.K.H. Kronprinsessen besøkte kommunekomiteen i Tromsø

Hennes Majestet Dronning Sonja og Magne Furuholmen har samarbeidet om kunstprosjektet "TEXTURE" til inntekt for Queen Sonja Print Award. I kveld åpner utstillingen TEXTURE” i London.

H.K.H. Kronprins Haakon delte ut Rettstryggleiksprisen 2016 under ein konferanse på Grand Hotel i Oslo i dag. Lovdata er årets vinnar.

H.K.H. Kronprinsessen besøkte arrangementet "Økologisk mat i friluftslivets tjeneste" på Sørenga i Oslo i kveld. Det er en del av Økouka, som finner sted i 12 fylker.

Fem år etter at det ble hengt opp flaggermuskasser rundt Kronprinsparets bolig på Skaugum, er flere kasser i bruk enn noen gang før.

I går kveld åpnet "Texture" i Trondheim. Utstillingen viser grafiske verk av Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen, og Dronning Sonja var til stede ved åpningen. 

Hans Majestet Kongen debarkerte Kongeskipet "Norge" i går ettermiddag. Dette markerte avslutningen på en hektisk sesong for skipet. Hennes Majestet Dronningen var sammen med Kongen under seremonien om bord.

Korleis unngå utanforskap i sosiale medium? Det var temaet for dagens VIBROdebatt. På plass var DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa.

Det ble en nær magisk kveld. Mellom 10 000 og 12 000 mennesker hadde tatt i mot Kongeparets åpne invitasjon til førpremière på "Kongens Nei" i Slottsparken.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har vært til stede på Ny-Ålesund Symposiet på Svalbard denne uken. I år var temaet havøkonomi og bærekraftig utnyttelse av ressursene i havet.

H.M. Kongen har utnevnt generalløytnant Kjell Grandhagen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer deg til gratis førpremiere på «Kongens Nei». Filmen vises i Slottsparken onsdag 21. september klokken 20.00.

Dei neste dagane er det duka for Barnebokfestival i Oslo med over 60 programpostar for barn i alle aldrar. H.K.H. Kronprinsen opna festivalen i dag, saman med Pia og Araz frå Lakkegata skole.

Alle skal bli sett og ingen skal føle seg utenfor. Det er målet når Trivselsleder nå lanserer en ny modell for ungdomsskolen. H.K.H. Kronprinsen og 400 ungdommer tok aktiv del i lanseringen.

Hennes Majestet Dronningen besøkte Høstutstillingen 2016 på Kunstnernes hus i Oslo i dag. Der møtte hun blant annet vinneren av årets Høstutstillingspris.

Siden 1866 har fem millioner besøkt tradisjonsrike Dyrsku'n. Fredag var det Kronprinsparets tur. Vel fremme ble H.K.H. Kronprinsen satt til å melke kyr.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag «After belonging», hovedkonferansen under Oslo arkitekturtriennale 2016.

Kongeparet avslutta statsbesøket sitt lenger nord i Finland – i Uleåborg, der blant anna kommunikasjonsgiganten Nokia har fabrikk. Teknologi og helse prega dagen.

Hva har klimaendringene å si for vinteridretten? I dag åpnet H.K.H. Kronprins Haakon Skimuseets nye utstilling «Vær og føre – føre var».

H.K.H. Kronprinsregenten åpnet den 25. Bjørnsonfestivalen i Molde i dag. I åpningstalen kalte Kronprins Haakon Bjørnson for en verdensborger, og trakk frem hans brede samfunnsengasjement.

Teknologi, forsvar og helse er de tre sentrale temaene under Kongeparets statsbesøk til Finland. Samarbeid og muligheter på disse viktige områdene sto på agendaen i dag.

Kongeparet innledet sitt tredje statsbesøk til Finland i dag, ledsaget av flere statsråder og en stor delegasjon med representanter for norsk næringsliv.

I dag vart det gjort heider på vinnarane av Kavliprisen 2016 i Oslo konserthus. H.K.H. Kronprins Haakon overrekte prisane.

I dag holdt Deres Majesteter Kongen og Dronningen hagefest i Slottsparken. 1500 gjester fra hele landet var invitert. 

I morgen 1. september er det ventet 1500 gjester til Slottet. Deres Majesteter Kongen og Dronningen inviterer på hageselskap, og det er mye som skal på plass!

31.08.2016 Kragerø 350 år

I år markerer Kragerø by sitt 350-årsjubileum og i dag tok Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit del i feiringen.

En vanskelig tid i olje- og gassnæringen dannet bakteppet da Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet oljemessen ONS i Stavanger i dag.

29.08.2016 Nummer 2 i Sira Cup

Hans Majestet Kongen og resten av mannskapet på «Sira» segla inn til ein samla 2. plass blant dei klassiske båtane som deltok i VM for 8-meterar i Toronto.

27.08.2016 TEXTURE

Denne helgen åpnet grafikkutstillingen Texture i Bergen. Utstillingen er et samarbeid mellom Hennes Majestet Dronningen og Magne Furuholmen.

Kronprinsfamilien møtte opp da havmijøfestivalen «Passion for Ocean» ble arrangert på Vippetangen i Oslo lørdag.

Queen Sonja Print Award 2016 ble i dag tildelt den amerikanske grafikeren Tauba Auerbach. Hennes Majestet Dronningen sto selv for overrekkelsen i Grieghallen i ettermiddag.

Det blir tre nye foredrag i Slottskapellet i høst. De tar for seg H.M. Gardens historie, framveksten av byen rundt Slottet og skatter fra De kongelige samlinger.

Kronprinsparet inviterte til arbeidslunsj og brainstorming onsdag for å diskutere korleis norsk musikknæring skal møte morgondagens utfordringar.

24.08.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Italias president, H.E. herr Sergio Mattarella, i anledning jordskjelvet i Umbria.

Onsdag 24. august blir det engslått og hesjing i Slottsparken. Det er Slottsgartneriet som har invitert gartnere som jobber med historiske hageanlegg på fagseminar.

H.M. Kongen og resten av mannskapet på båten "Sira" hadde sine første seilaser under VM i Canada mandag.

H.M. Kongen har utnevnt samfunnsmedisiner Ole Mathis Hetta og domkantor Kåre Nordstoga til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Det har vore nokre spennande dagar for H.K.H. Kronprins Haakon under sommar-OL i Brasil. Meisterskapen vart avslutta natt til måndag.

20.08.2016 Feiret studenthjem

Prinsesse Astrid, fru Ferner deltok ved markeringen av 100-årsdagen til Studiehjemmet i Oslo. Markeringen fant sted i studenthjemmets hage i ettermiddag.

H.M. Kongen har utnevnt saksprosaforfatter Vera Komissar, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Denne uken reiser H.M. Kongen til Canada for å delta i VM i seiling i Toronto, som starter i midten av august. Kongeskipet Norge blir brukt som base.

05.08.2016 Går fra hverandre

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har bestemt seg for å gå fra hverandre. De vil ha delt omsorg for sine tre barn.

Jubileumsskulptur og utandørsgudsteneste var noko av det som stod på programmet da H.M. Kongen deltok under Sarpsborgs 1000 års-feiring i dag.

27.07.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Islands president H.E. herr Guðni Th. Jóhannesson.

27.07.2016 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra H.M. Kongen til Perus president H.E. herr Pedro Pablo Kuczynski.

I dag var Kronprinsen og Kronprinsessen til stede på flere minneseremonier i anledning angrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.

15.07.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President François Hollande, i anledning angrepet i Nice i går kveld.

Hennar Majestet Dronninga innvigde Dronningvarden på 530 meters høgd i dag under ein tur på Stortinden i Nordland.

Hennes Majestet Dronningen var til stede under markeringen av Reisa nasjonalparks 30-årsjubileum i dag.

H.M. Dronningen åpnet i dag den restaurerte fyrvokterveien på Sørøya i Finnmark. Med nytt rekkverk, trappestiger og en flott turhytte på Tharaldsheidet, kan enda flere nå få oppleve den dramatiske naturen og den storslagne utsikten langs Fyrvokterveien.

07.07.2016 H.M. Kongens biler

Den 13. juli og 10. august stiller sjåførene ved Det kongelige hoff opp åtte biler i Dronningparken, bak Slottet - noen klassiske, noen nye.

05.07.2016 Tid for å søke

Planlegger din forening et fint prosjekt med aktiviteter for funksjonshemmede barn? Da er tiden inne for å søke om tilskudd fra Prinsesse Märtha Louises Fond.

30.06.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Filippinenes nye president, H.E. herr Rodrigo Roa Duterte.

Hans Majestet Kong Harald og Hennar Majestet Dronning Sonja avslutta jubileumsreisa si i dag. Det skjedde i heimbyen til Kronprinsessa, Kristiansand.

29.06.2016 Kondolanse

Kondolanse fra Hans Majestet Kongen til Hans Eksellense President Recep Tayyip Erdoğan i anledning angrepet på flyplassen i Istanbul.

I dag nådde Kongeskipet oljehovedstaden. Kronprinsparet var også med da Deres Majesteter Kongen og Dronningens 25-årsjubileum ble feriet i Stavanger.

25.06.2016 Jubilerte i Bergen

Klokken 11.00 i formiddag la Kongesjaluppen til ved Shetlandsbryggen i Bergen. Et av Bergens tradisjonsrike buekorps trommet Kongefamilien i land.

- Trondheim er et spesielt sted for oss, sa Hans Majestet Kongen da jubileumsreisen nådde byen der signingen av kongegjerningen fant sted for 25 år siden.

23.06.2016 Tre generasjonar

I høve 25-årsjubileet til Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga er det offentleggjort eit nytt bilete av Kongen, Kronprinsen og Prinsesse Ingrid Alexandra.

23.06.2016 Signingsjubileum

I dag er det 25 år siden Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble signet av biskop Finn Wagle i Nidarosdomen. Jubileet markeres med en festgudstjeneste i domkirken klokken 12.00.

Kronprinsparets Fond er medarrangør for et kurs der unge flyktninger lærer om hvordan de kan få et godt liv i Norge. I går møtte H.K.H. Kronprinsen kursdeltakerne.

For tredje gang inviterte Kronprinsfamilien til fotballkamp hjemme på Skaugum. Vålerenga United var årets gjester.

20.06.2016 Ope Slott i gang

Laurdag starta publikumssesongen på Det kongelege slottet. Årets utstilling viser sentrale hendingar rundt tronskiftet for 25 år sidan og viktige element i Kongeparets gjerning.

I dag fant sommerens første høytlesning ved Leselysthuset sted. Kronprinsparet var blant dem som fikk høre om Brødrene Løvehjerte i Dronningparken.

19.06.2016 Feiring i Bodø

Jubileumsreisen fortsatte i dag og det var en annen jubilant som tok i mot: Bodø markerer sitt 200-årsjubileum i år, og Deres Majesteter Kongen og Dronningens besøk passet godt inn i feiringen.

I dag gikk startskuddet for Deres Majesteter Kongen og Dronningens ti dager lange jubileumsreise langs Norges kyst. Et feststemt Tromsø var første stopp.

Noen merkedager i De kongeliges liv er også merkedager for nasjonen. Foran større jubileer sparer vi penger i flere år, sånn som i år hvor vi feirer at det er 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges kongepar.

H.K.H. Kronprinsen var til stades da Riksrevisjonen feira 200 års-jubileum med eit festarrangement i Operaen i Oslo.

Vi er av den klare oppfatning at Det kongelige hoff forvalter midlene til Kongehuset på en ryddig, rasjonell og hensiktsmessig måte, og etter de forutsetningene Stortinget har satt.

Salmeskatten er noe av det mest verdifulle i den norske kulturarven, sa H.K.H. Kronprinsessen da hun åpnet kulturfestivalen i dag. - Noen av de fineste salmene har Petter Dass gitt oss.

I kveld kunne Hennes Majestet Dronningen åpne Japanomania i Norden 1875–1918. De to utstillingene viser den store innflytelsen japansk kunst hadde på nordisk kunst og design.

16.06.2016 Heming 100 år

Idrettslaget Heming gav seg sjølv eit nytt klubbhus i 100-årsgåve. H.K.H. Kronprinsen deltok under opninga i dag.

I dag deltok H.K.H. Kronprins Haakon på Debios 30-årsmarkering på Bygdø Kongsgård i Oslo. Der plantet han et tre i eplehagen som en del av feiringen.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet onsdag den internasjonale konferansen Startup Extreme i Bergen. Senere på dagen besøkte han Underwater Technoogy Conference.

14. juni 1816 ble Norges Banks opprettelse godkjent av Kong Carl II. På dagen 200 år etter overvar Hans Majestet Kong Harald sentralbankens jubileum i Trondheim.

H.K.H. Kronprinsessen var ordstyrer under EAT Stockholm Food Forum i dag. Panelet diskuterte rapporten om verdens arbeid mot feilernæring, som ble lansert under konferansen.

I høve 25-årsjubileet til Kongeparet er det ekstra mykje å sjå og gjere i Slottsparken i sommar. Opninga av Jubileumsparken vart markert i dag.

13.06.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President Barack Obama, i anledning skytingen i Orlando natt til søndag.

I dag var H.M. Kong Harald på besøk til Huseby leir for sin årlige inspeksjon av Hans Majestet Kongens Garde. H.K.H. Kronprinsen var også til stede.

Det norske kongehusets virksomhet finansieres av det offentlige, gjennom statsbudsjettet. Dette skjer gjennom bevilgninger til apanasje og til Det kongelige hoff. 

Hennes Majestet Dronningen åpnet den nye skulpturparken på Fornebu i formiddag. Den er laget av Magne Furuholmen, og er Skandinavias største keramiske skulpturpark.

H.K.H. Kronprinsen delte ut premiar til vinnarane av Nordic Independent Living Challenge i Oslo rådhus i dag. Konkurransen vil fremje innovasjon som gjer andre sin kvardag litt enklare.

I dag delte H.K.H. Kronprinsen ut Holbergprisen 2016 til litteraturviter og Shakespeare-ekspert Stephen Greenblatt. Seremonien fant sted på Universitetet i Bergen.

07.06.2016 Innviet ny utescene

I dag fant den endelige overrekkelsen av Stortingets gave til Kongeparets 25-årsjubileum sted. Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede på Oscarshall.

07.06.2016 Ingen skal drukne

H.M. Kongen var til stede da Redningsselskapets 125-årsjubileum ble markert med åpningen av utstillingen "Ingen skal drukne" ved Norsk Maritimt Museum i dag.

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var i Grimstad for å markere byens 200-års jubileum i dag. Store deler av besøket var viet fremtidens og mulighetenes Grimstad.

I dag delte Hans Majestet Kong Harald ut Kong Olav Vs Kreftforskingspris til professor Kjetil Taskén. Taskén får prisen for arbeidet sitt med immunterapi.

H.K.H. Kronprinsessen innledet til samtale mellom forfatterne Geir Gulliksen og Lars Saabye Christensen på Ringerike bibliotek i dag. I kveld ble Litteraturtoget 2016 avsluttet i Oslo.

En entusiastisk Stortingspresident viste fram den nye utescenen på Oscarshall for pressen i dag. Dette er Stortingets gave til Kongeparets 25-årsjubileum. Overrekkelsen finner sted 7. juni.

I dag tok H.K.H. Kronprinsen del i markeringen av Norsk Bremuseums 25-årsjubileum. Det var Hennes Majestet Dronningen som åpnet museet, 31. mai 1991.

Her samler vi boktips fra Litteraturtoget 2016. Dette er deltakerne og publikums egne anbefalinger, delt i sosiale medier underveis ved hjelp av #minbok.  

I dag gjorde H.K.H. Kronprinsessas Litteraturtog dei to første stoppa sine. Det var duka for forfattar- og skodespelartreff på Voss og Gol.

I kveld gikk åpningsarrangementet av stabelen på Litteraturhuset i Bergen. H.K.H. Kronprinsessen legger ut på litterær reise for tredje året. Denne gangen står Bergensbanen for tur.

Hvordan styrke norsk næringsliv for fremtiden? H.K.H. Kronprinsen var i salen under Innovasjonstalen 2016 i dag.

27.05.2016 Prins Oscar døpt

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen var fadder da Prins Oscar – Hertug av Skåne – ble døpt i Slottskyrkan på Stockholms slott i formiddag. 

Neste uke legger H.K.H. Kronprinsessen ut på sin tredje litterære togreise sammen med en rekke forfattere. Også skuespillere blir med på ferden.

H.K.H. Kronprinsessa las frå salme 71 i høve 200-årsdagen til Det Norske Bibelselskap i dag. Heile Bibelen blir lesen frå perm til perm i løpet av dei fire dagane Bibelfestivalen varer.

25.05.2016 Avsluttet i Narvik

Statsbesøket fra Polen ble avsluttet på Håkvik gravlund i kveld. H.M. Kongen og det polske presidentparet æret de polske soldatene som falt i Norge under andre verdenskrig.

I dag var Hennes Majestet Dronningen til stede da Festspillene i Bergen ble åpnet på Torgallmenningen. Festivalen vil vare 15 dager til ende.

Kronprinsen deltok i årets Frisklivsmarsj på Bygdøy. For tredje år på rad har Oslos frisklivssentraler arrangert Frisklivsmarsjen i hovedstaden. 

Forsvarssamarbeid stod sentralt på programmet for H.M. Kongen og H.E. President Andrzej Duda i dag. Men andre dag på statsbesøket starta med eit næringslivsseminar.

Sir Andrew J. Wiles fra Universitetet i Oxford mottar Abelprisen for sitt bevis av Fermats siste teorem i dag. Prisen blir overrakt av H.K.H. Kronprinsen i Universitetets aula.

I dag innledet H.E. President Andrzej Duda og fru Agata Kornhauser-Duda sitt statsbesøk til Norge. DD.MM. Kongen og Dronningen er vertskap for besøket, og ønsket velkommen på Slottsplassen.

I dag ble Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark åpnet. Hennes Kongelige Høyhet Prinsessen sto selv for avdukingen, og tusen små og store gjester var på plass i Slottsparken

- Jeg har dyp respekt for den vanskelige jobben dere gjør, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han møtte dommere og eksperter på asylrett i dag. Han åpnet konferansen "Beskyttelse i krise".

Kongefamilien inntok sin tradisjonsrike plass på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget i Oslo 10.30. Kronprinsfamilien var allerede på plass ved Skaugum 08.15 for å møte barnetoget i Asker.

I dag ble the Maverick Collective lansert. H.K.H. Kronprinsessen er en av grunnleggerne bak initiativet, som arbeider for fattige jenter og kvinners helse og muligheter verden over. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen håper Norsk Tindesenter i Åndalsnes vil få nordmenn opp i høyden. I dag åpnet han senteret i Rauma kommune.

AAK i Åndalsnes jobber med å sikre mennesker som jobber i høyden. I dag besøkte H.K.H. Kronprins Haakon en bedrift grunnlagt på fjellklatring.

I kveld opna Hennar Majestet Dronninga utstillinga "Smakebiter" på Oscarshall. Det er smakebitar frå Dronningas eiga samling av kunstglas som blir viste fram.

H.K.H. Kronprinsen møtte fagmiljløene som jobber med bosetting og integrering da han åpnet Maihaugenkonferansen 2016 på Lillehammer i dag.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok under Norad Policy Forum i ettermiddag. Tema for møtet var å nå de fattigste - den «siste milliarden» mennesker som lever i ekstrem fattigdom.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok under markeringen av Verdens aktivitetsdag på Egertorget i Oslo i dag.

Hans Majestet Kongen delte i ettermiddag ut Krigskorset med sverd til fenrik Espen Haugeland. Overrekkelsen fant sted under markeringen Frigjøringsdagen og Forsvarets veterandag.

04.05.2016 Håp for havet?

DD.HH.KK. Kronprinsen og Kronprinsessa besøkte Norsk Maritimt Museum på Bygdøy i dag. Der fekk dei gode tips frå barn som er opptekne av å redde havet vårt frå mikroplast.

Laagendalsposten har sett nærmere på innholdet i saken Dagbladet publiserte sist helg. De har også intervjuet jusprofessor Eivind Smith, som Dagbladet refererte i sin sak. 

H.K.H. Kronprins Haakon fortsetter som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP. Avtalen ble signert i dag, da Kronprinsen mottok UNDPs leder Helen Clark i audiens. 

H.K.H. Kronprins Haakon holdt åpningstale under Business For Peace-konferansen i Oslo i dag.  I kveld deles utmerkelsen Business for Peace Award ut til tre eksepsjonelle rollemodeller. 

Grunnsteinen til det nye Nasjonalmuseet ble lagt i dag. Hennes Majestet Dronningen og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltok sammen under seremonien.

For tredje år på rad legg H.K.H. Kronprinsessa ut på ei litterær togreise med gode forfattarar og bøker om bord. Utanforskap er årets tema.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn representerer Kongehuset under feiringen av Hans Majestet Kong Carl XVI Gustafs 70-årsdag i Stockholm i dag.

29.04.2016 Kondolanse

Følgende kondolanse er sendt til Statoil fra Hans Majestet Kong Harald.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon modererte samtalen da Global Dignity og Nobels fredssenter inviterte til seminar torsdag kveld.

I kveld sto H.M. Dronning Sonja for den offisielle åpningen av Glasslåven Kunstsenter. - Her kommer det til å syde av aktivitet fra galleri og verksteder, var Dronningens spådom.

- Vi trenger dere, slo H.K.H. Kronprins Haakon fast da Kronprinsparet deltok under MAK Leadership Forum i går kveld. Temaa var internasjonalisering, digitalisering og mangfald.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok i foredragsserien SmartPrat ved Fyrstikkalleen skole på Helsfyr i dag.

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er begge beskyttere for årets TV-aksjon, som går til Røde Kors. Mandag møtte de pressen i Dronningparken.

H.K.H. Kronprins Haakon talte under Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt landsmøte i Lillestrøm. I år feirer studentbevegelsen 80 år.

22.04.2016 Årsberetning 2015

Det var Kongelig besøk i 69 kommuner og alle landets fylker og Svalbard i 2015. Det viser Det kongelige hoffs årsberetning som ble avgitt i formiddag.

Kronprinsparet var på eit tredelt besøk til Ålesund i dag, med symposium, fisketrålar og bedriftsbesøk. Temaet var biomarin industri – ei ung næring med internasjonale ambisjonar.

Hennes Majestet Dronningen plukket søppel med Sandefjord søppelplukkerlag i dag. Hun fikk hjelp av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen.

18.04.2016 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kongen til Ecuadors president, Hans Eksellense herr Rafael Correa Delgado.

18.04.2016 Kondolanse

Kondolansebudskap fra Hans Majestet Kong Harald til Japans keiser i anledning de alvorlige jordskjelvene som rammet sist uke.

Onsdag opna H.K.H. Kronprins Haakon læringsfestivalen «Inspiring Learning Life» i Hole.

H.M. Kongen har utnevnt fødselslege Gro Nylander, Høvik til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

H.K.H. Kronprinsessen besøkte UNAIDS-støttede prosjekter i Tanzania i dag. Her fikk hun se hvordan mødre med HIV nå får sunne barn, takket være tilgang på viktige medisiner.

07.04.2016 Avsluttet i Milano

Siste dag av Kongeparets statsbesøk fant sted i Milano – Italias finanshovedstad. Italia er en av verdens største økonomier og en viktig handelspartner for Norge.

07.04.2016 Kongeparet i Roma

Kongeparet fortsatte sitt statsbesøk i Italia i dag. Dagen startet ved Italias nasjonalmonument, der Hans Majestet Kongen la ned krans ved Den ukjente soldats grav.

H.M. Kongen har utnemnt forfattar og professor emeritus Eldrid Lunden til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja innledet et tre dagers statsbesøk til Italia i dag. Kongeparet leder en delegasjon med representanter for norske myndigheter og næringsliv.

De siste fire månedene har Dagbladet rettet en rekke henvendelser til Slottet. Vi har gitt arbeidet med å bistå journalistene høy prioritet.

I kveld var Kronprinsparet til stede under VIBROs debatt om ungdom, utdanning og entreprenørskap. 

31.03.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Myanmars' nye president, H.E. herr Htin Kyaw.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var i salen da Risør kammermusikkfest lanserte årets festivalprogram med ein konsert på Sentralen i Oslo i kveld.

H.M. Kong Harald og H.K.H. Kronprins Haakon inspiserte i dag forsvarets nye etterretningsskip Marjata.

29.03.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Pakistans president, Hans Eksellense herr Mamnoon Hussain, i anledning terrorangrepene i Lahore.

22.03.2016 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Hans Majestet Kong Filip av Belgia i anledning angrepene i Brussel.

14.03.2016 Ung i dag

H.K.H. Kronprinsen deltok i Nobels Fredssenters skoleprogram i formiddag. Han holdt foredrag for fire skoleklasser før samtaler om hvordan det er å være ung i Norge i dag.

Det vart ei fantastisk avslutning på eit flott VM i skiskyting i dag. Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner har følgt meisterskapet tett.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen har denne uken gjennomført og bestått Forsvarets fallskjermkurs, og er nå godkjent som militær taktisk fallskjermhopper.

I kveld var Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen til stede under fremførelsen av Mendelssohns Elijah i Oslo domkirke. Konserten er en del av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Det norske folk spiller hovedrollen når Kongeparets 25-årsfeiring markeres med en jubileumsbok.

09.03.2016 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Portugals nye president, H.E. herr Marcelo Rebelo de Sousa.

H.K.H. Kronprinsessa var til stades ved lanseringa av Norsk Ordbok i dag. Tolvte og siste bind i verket om norsk folkemål og det nynorske skriftspråket er ferdigstilt.

– Vi kan sende ein takknemleg tanke til alle som har bana veg, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit da Kvinnedagen vart markert på Litteraturhuset i Oslo.

08.03.2016 Kongen på øvelse

Han Majestet Kongen har i to dager deltatt på den store militære vinterøvelsen "Cold Response 2016" som avholdes i Trøndelag mellom 19. februar og 22. mars.

Et positivt skolemiljø, inkludering og fysisk aktivitet var hovedtemaer da H.K.H. Kronprinsen  og 300 andre deltakere møttes under Trivselsseminaret 2016.

02.03.2016 I trygge hender

700 helsepersonell fra hele landet er samlet på Gardermoen for å bli bedre på pasientsikkerhet. H.M. Kongen deltok under åpningen av kongressen i morges.

Kronprinsparet besøkte bydelen Alna i Oslo i dag. Sammen med barn fra Furustien barnehage innviet de nye Furuset bibliotek og aktivitetshus.

Det var en viktig milepæl i arbeidet med den nye hovedbasen for kampfly på Ørland i dag: H.K.H. Kronprinsen la ned grunnsteinen for det nye skvadronbygget.

I dag var Hans Majestet Kongen til stades i Høgsterett da justitiarius Tore Schei hadde sin siste arbeidsdag.

Ungdoms-OL nærmer seg slutten, men innsatsen fra de frivillige er langt fra over. Under mesterskapets siste helg sluttet også H.K.H.Kronprinsen seg til arbeidsstyrken.

Hennes Kongelige Høyhet  Kronprinsessen var til stede ved finalen i BI International Case Competition torsdag. Studenter fra elleve nasjoner konkurrerte om å bli de beste caseløserne.

Global Dignity inviterte invitert ungdom over hele landet til å visualisere hva verdighet betyr for dem i deres hverdag. I dag åpnet H.K.H. Kronprinsen visningen av vinnerbidragene i Oslo.

Unge flyktninger fra Afghanistan, Syria, Albania og Eritrea fikk prøve seg på ski i dag.  Kronprinsfamilien deltok på skiskolen sammen med et elitelag av instruktører.

I kveld ble historiens andre vinterolympiske ungdomsleker åpnet på Lillehammer. Ilden ble tent av Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra.

Hennar Majestet Dronninga opna nye Norges Olympiske Museum på Maihaugen i kveld. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit var òg til stades i Lillehammer – dagen før Ungdoms-OL startar.

I dag offentliggjør Hoffet for første gang en oversikt over gaver Kongehuset har mottatt. Listen dekker perioden 1. juni - 31. desember 2015.

10.02.2016 Jenter og teknologi

- "Det er viktig å få flere jenter inn i teknologifagene. Det trenger Norge i framtiden". H.K.H. Kronprinsessen med under åpningen av konferansen "Jenter og teknologi" i dag.

I dag har Hans Majestet Kong Harald deltatt på første dag av konferansen "Villaksen i nord - med et internasjonalt perspektiv" i Alta.

Serien med jubileumsforedrag i Slottskapellet starter opp i dag, og i ettermiddag ble også billettene til vårens to siste foredrag lagt ut.

09.02.2016 Sikker nettbruk

"– Sosiale medium er fantastiske – men ikkje for alle. Og ikkje alltid." I dag opna H.K.H. Kronprinsen Medietilsynets konferanse Safer Internet Day 2016.

H.M. Kongen har utnevnt professor i psykologi Hanne Haavind til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Mange ble kjent med "Petter Uteligger" på TV 2 i vinter. I dag var H.K.H. Kronprinsessen til stede da Petter Nyquist ble tildelt Brosteinprisen 2016. 

Kronprinsparet var til stede da Munchmuseet åpnet sin utstilling Mapplethorpe + Munch i kveld. Aldri tidligere er de to kunstnerne presentert sammen på denne måten.

Maleren Nikolai Astrup presenteres nå for et britisk publikum. Hennes Majestet Dronningen åpnet utstillingen Nikolai Astrup: Painting Norway i London i kveld.

I dag samla Kronprinsparet for femte år på rad over 70 unge leiarar på Skaugum til refleksjon om rolla som leiar.

Jakob Weidemann var min veiviser inn i den magiske verden av moderne kunst, fortalte Hennes Majestet Dronningen da hun åpnet Lillehammer Kunstmuseum nye lokaler og utstillinger i dag. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Gründerskolen ved Universitetet i Oslo i dag, der årets studenter fikk sitt første møte med studieopplegget. 

Yrkesmesse, ski og pizza: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Stranda kommune i Møre og Romsdal i dag.

27.01.2016 Mintest Holocaust

I dag vart Den internasjonale Holocaustdagen markert i Noreg for 15. gong. H.K.H. Kronprins Haakon var til stades på Akershuskaia i Oslo.

Konferansen Teknologi og fremtidens arbeidsmarked er i gang på Folketeateret i Oslo. H.K.H. Kronprins Haakon var til stede under den første sesjonen i morges.

I kveld åpner utstillingen "Det fantastiske treet" på Norsk Skogmuseum. H.K.H. Kronprins Haakon er til stede under åpningen i Elverum, som streames direkte klokken 18.00.

H.K.H. Kronprinsen var i dag til stede under den europeiske lanseringen av rapporten fra sannhetskommisjonen for Øst-Timor. Der delte han inntrykk fra sin egen feltreise i landet.

Hans Majestet Kongen var til stede da  Ann-Helen Fjeldstad Jusnes ble vigslet til biskop i Sør-Hålogaland søndag formiddag. Hun er Nord-Norges første kvinnelige biskop.

H.M. Kongen har utnemnt bildekunstnar Håkon Arnljotsønn Gullvåg til Kommandør og brigader Arne Pran til Riddar av første klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

I anledning av at Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 12 år den 21. januar, frigis tre nye offisielle bilder av Prinsessen.

I anledning Kongeparets 25-årsjubileum arrangerer Åpent Slott en serie foredrag i Slottskapellet. Først ut er professor emeritus Thomas Thiis-Evensen.

Kronprinsparet gjester Davos denne uken, der de deltar på årsmøtet i Verdens økonomiske forum. "Mastering the Fourth Industrial Revolution" er årets hovedtema.

Flere tusen mennesker deltok i feiringen av Kongeparets 25-årsjubileum i dag. Hovedpersonene selv tok også del i aktivitetene på Slottsplassen. 

17.01.2016 Jubileumsmedalje

Kong Harald Vs jubileumsmedalje 1991–2016 er innstifta av Hans Majestet Kongen i høve 25-årsjubileet hans som konge i Noreg den 17. januar 2016.

16.01.2016 Tronskiftet 1991

Om kvelden 17. januar 1991 døde Kong Olav V. I samme stund ble Kronprins Harald Norges nye konge: Kong Harald V. Utover kvelden ble Slottsplassen fylt av blomster og lys.

I dag er det frigitt nye offisielle bilder av Kongehusets medlemmer i anledning Kongeparets 25-årsjubileum. 

Gratulasjonsprotokollen er åpen. Alle kan nå skrive sin hilsen til Kongeparet her på Kongehuset.no. Hilsenene vil bli forelagt Deres Majesteter Kongen og Dronningen

Feireingen av Kongeparets 25-årsjubileum er igang. Deputasjoner fra Det offisielle Norge kom til Slottet for å gratulere Deres Majesteter Kongen og Dronningen i formiddag.

H.M. Kongen har forfremja hoffmarskalk Arne Omholt, Tistedal til Storkors av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

Hans Majestet Kong Harald vil gjerne på vegne av Kongefamilien takke for alle hyggelige hilsener som er mottatt i anledning jul og nyttår 2015.

H.M. Kongen har utnevnt komponist, pedagog og pianist Terje Bjørklund, Trondheim, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

– Korleis skal vi klare å skaffe sunn mat på ein måte som kloden vår toler over tid? H.K.H. Kronprins Haakon talte på landbrukets årskongress i dag.

Vil du gratulere Kongeparet? Søndag 17. januar er det 25 år siden Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja ble Norges Kongepar. Det legges ut gratulasjonsprotokoller fredag.

Søndag 17. januar er det 25 år siden Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja ble Norges Kongepar. Her er en oversikt over aktiviteter i jubileumshelgen.

Uten frivillige ville vi det ikke blitt noe ungdoms-OL! Det var et av budskapene H.K.H. Kronprinsen hadde da han møtte 1500 frivillige på Lillehammer i dag. Om en måned braker løs.

Hennes Majestet Dronningen er på Svalbard. Dronning Sonja ønsker å se rasområdet, snakke med de mange frivillige og møte berørte etter det store skredet før jul.

I dag var H.K.H. Kronprins Haakon til stades på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. "Remix – det nye arbeidslivet" er temaet i år.

H.M. Kongen har utnevnt billedkunstner Borgny Farstad Svalastog, Lillehammer, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

31.12.2015 Nyttårstalen 2015

Hans Majestet Kong Haralds tale nyttårsaften 2015.

Hennes Majestet Dronning Sonja dro på førjulsbesøk til Sofienberghjemmet i Oslo i dag. Hun fikk møte beboere og ansatte i et julepyntet sykehjem.

Uttalelse fra Hans Majestet Kong Harald i anledning skredulykken på Svalbard.

18.12.2015 Kongepar i 25 år

Søndag 17. januar 2016 er det 25 år sidan Hans Majestet Kong Harald og Hennar Majestet Dronning Sonja vart Noregs kongepar. Sjølve dagen – og jubileumsåret – vil bli markert på fleire måtar.

15.12.2015 Møtte frivillige

Kronprinsparet besøkte Dikemark asylmottak i dag. De ønsket å møte noen av de mange frivillige som har stilt opp for å gi flyktningene en god velkomst.

15.12.2015 Kirkeparade

I dag deltok Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen under Kirkeparaden - Gardens tradisjonsrike gudstjeneste i Oslo Domkirke.

14.12.2015 Julefotografering

I dag var det tid for julefotografering. I år ble bildene tatt på Skaugum, og både Kongeparet og Kronprinsfamilien var til stede.

I dag foresto Hennes Majestet Dronningen utdelingen av Edvard Munch Art Award. Den nyetablerte prisen tildeles den franske kunstneren Camille Henrot.

11.12.2015 Møtte flaumoffer

Ekstremvêret "Synne" ramma Sør-Noreg sist helg. I dag møtte H.K.H. Kronprins Haakon nokre av offera for herjingane til flaumen.

10.12.2015 Gratulasjoner

Følgende gratulasjonsbudskap overbringes fra Hans Majestet Kong Harald til Argentinas nye president, herr Mauricio Macri.

Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede da Nobels fredspris 2015 ble tildelt den tunisiske Kvartetten for nasjonal dialog under en høytidelig seremoni i Oslo Rådhus i dag.

Hans Majestet Kong Harald besøkte Jødisk Museum i Oslo i dag. Her ble Kongen vist omkring i utstillingene og gitt en innføring i norsk-jødisk historie.

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede ved den tradisjonelle julekonserten i St. Martin-in-the-Fields i London fredag kveld.

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da det ble feiret rekviemmesse for terrorofrene i Paris i St. Olav domkirke torsdag kveld.

I kveld tende Prinsesse Astrid, fru Ferner juletreet på Trafalgar Square i London. Treet er den tradisjonelle gåva frå Oslo til London som takk for bistanden under den andre verdskrigen.

I dag deltok Prinsesse Märtha Louise da Norges Rytterforund markerte sitt 100-årsjubileum med en egen jubileumskonferanse.

H.M. Kongen var til stede da Norges nye Nødnett i dag ble landsdekkende. - Et enormt løft for norsk beredskap og samfunnssikkerhet, sier direktør Tor Helge Lyngstøl i DNK.

I dag foretok Hans Majestet Kongen den offisielle åpningen av Sykehuset Østfold på Kalnes utenfor Sarsborg.

I forlenging av jubileumskonferansen for Dronning Sonjas skolepris inviterte H.M. Dronninga til mottaking på Slottet fredag ettermiddag.

Det er ti år siden Dronning Sonjas Skolepris ble etablert. Prisen tildeles skoler som utmerker seg innen inkludering og likeverd, og ble feiret med jubileumskonferanse i dag.

I går kveld holdt Kronprinsparet gjestebud på Skaugum. De omlag 60 gjestene representerte frivillige i Røde Kors og dem som deltar i de mange aktivitetene deres.

Prinsesse Märtha Louise besøkte i dag Helse- og omsorgsdepartementet i sentrum av Oslo og ble ønsket velkommen av statsråd Bent Høie.

I dag kunne Hennar Majestet Dronninga dele ut Dronning Sonjas skolepris 2015 til Gjøvik videregående skole.

22.11.2015 Cupfinalen 2015

Hans Majestet Kong Harald var til stede på Ullevaal stadion da Rosenborg vant mennenes cupfinale i dag. Laget fra Trondheim vant 2-0 over Sarpsborg 08 etter scoringer av Pål André Helland og Mike Jensen i første omgang.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon avsluttet sitt offisielle besøk til Brasil i ettermiddag. Også i dag sto vernet av Amazonas på agendaen.

Tredje dag i Brasil reiste H.K.H. Kronprinsen til Belém - hovedstad i delstaten Pará og innfallsport til Amazonas. Forflytningen innebar også et tematisk skifte, fra næringsliv til miljø.

H.K.H. Kronprinsessa opna i dag Stella Røde Kors Kvinnesenter i Tønsberg – det første Stella-senteret utanfor Oslo.

H.K.H. Kronprinsens besøk til Brasil fortsatte i Rio de Janeiro i dag. Rio er et økonomisk sentrum, og byen der de fleste norske selskap etablert i Brasil har sine hovedkvarter.

I ettermiddag hedret Deres Kongelige Høyheter Kronprinsessen og Prinsesse Ingrid Alexandra, Marius Borg Høiby og Prins Sverre Magnus ofrene for terrorangrepene i Paris.

I dag starta H.K.H. Kronprins Haakon eit fire dagars offisielt besøk til Brasil – den viktigaste handelspartnaren vår i Sør-Amerika.

14.11.2015 Kondolanse

Følgende kondolansebudskap overbringes i dag fra Hans Majestet Kong Harald til H.E. President François Hollande, i anledning terrorangrepet i Paris fredag kveld.

14.11.2015 Kondolanse

H.M. Kongen har med sorg mottatt nyheten om de grufulle angrepene i Paris fredag kveld.

- Det er en livsnødvendighet, sa Hennes Majestet. Dronningen fortalte om sitt forhold til tur og natur under åpningen av Turistforeningens TUR-konferanse i dag.

"- Anna-Eva Bergmann er en av mine favoritter og et forbilde." Det sa Hennes Majestet Dronningen på åpningen av utstillingen "Anna-Eva Bergman. Grafisk univers" i går.

Hennar Majestet Dronninga besøkte MIRA-senteret i dag. Ressurssenteret blir drive av og for minoritetskvinner som ønskjer større deltaking i det norske samfunnet.

Er det vanskelig å være Kronprins? Hva synes du om demokratiet i Norge? Det var noen av spørsmålene elevene fra Ole Vig vgs i Stjørdal stilte H.K.H. Kronprinsen denne uken.

Skolebarn i Nord-Norge inviteres til å delta på en helt spesiell konkurranse: Å lage forslag til skulpturer til Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark.

05.11.2015 Gratulasjonar

Gratulasjonar frå H.M. Kongen til Tanzanias nye president, H.E. hr. John Pombe Joseph Magufuli.

05.11.2015 Gratulasjoner

Gratulasjoner fra H.M. Kongen til Nepals nye president, H.E. fr. Bidya Devi Bhandari.

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra skal tenne ilden under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer, akkurat slik hennes far gjorde det i 1994.

H.K.H. Kronprinsessen takket de frivillige for deres omsorg, mot og handlekraft da Røde Kors' 150-årsjubileum ble markert i Oslo Rådhus i går.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen deltok i promoteringen av norske spesialiteter i ettermiddag. Norsk laks og fenalår sto på menyen på La Grande Epicerie.

H.K.H. Kronprinsessa var i ettermiddag til stades under den internasjonale EuroNGOs-konferansen om reproduktiv helse som blir arrangert over to dagar i Oslo.

"- Education is a fundamental human right; it is also essential to ensure inclusive, equitable and sustainable development". H.K.H. Kronprinsen talte for UNESCO i dag.

I formiddag besøkte H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit konferansen HIV15. Normalisering av hivpositive er målet for samlingen.

H.K.H. Kronprinsen la i formiddag ned krans ved minnesmerket over dei falne i minnelunden på Akershus Festning i Oslo.

Miløorganisasjonen Zero arrangerer sin konferanse for 10. gang i år. H.K.H. Kronprinsessen besøkte konferansen i formiddag, der hun blant annet overvar utdelingen av Næringslivets klimapris 2015.

I dag kunne H.K.H. Kronprinsen ønske velkommen til en fullpakket fagdag på Universitetet i Bergen for deltakerne på konferansen SIKT 2015.

Hans Majestet Kong Harald reiste med Kongevogn og "snutebuss" da han besøkte kommunene Drangedal og Gjerstad i dag.

26.10.2015 SIKT 2015 i gang

H.K.H. Kronprinsen inviterer til konferanse. Hvordan skal morgendagens ledere ta Norge gjennom de omstillingene som nå kommer? Ledelse er temaet for SIKT 2015.

I dag markeres Global Dignity Day i 65 land over hele verden. H.K.H. Kronprins Haakon deltok i markeringen på Nydalen videregående skole i Oslo.

I dag besøkte Kongeparet det nye ankomstsenteret for flyktninger som er etablert i Råde i Østfold. – Vi må gjøre det vi kan for å hjelpe dem, sa Hans Majestet Kongen.

I ettermiddag holder Deres Majesteter Kongen og Dronningen gjestebud. Det er representanter for ulike tros- og livssynssamfunn som er invitert til Slottet.

I dag var Kronprinsparet til stede da Norsk Senter for flerkulturell verdiskaping (NSFV) inviterte til konferanse om flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping.

Prinsesse Märtha Louise var Norsk Rytterforbunds gjest under Oslo Horse Show i helgen. Prinsessen hedret pararytterne spesielt under lørdagens jubileumsshow.

I kveld markerer Sølvguttene sitt 75-årsjubileum med konsert i Oslo Konserthus. Hans Majestet Kongen og Prinsesse Astrid, fru Ferner, er til stede for å feire jubilanten.

16.10.2015 Innovasjonsfrokost

H.K.H. Kronprins Haakon arrangerte innovasjonsfrokost på Skaugum under Oslo Innovation Weeks siste dag.

For tredje år på rad har Kongeparet invitert eldre ildsjeler til "Afternoon Tea" på Det kongelige slott. Prinsesse Astrid, fru Ferner er også til stede for å ære ildsjelene.

I formiddag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Skiforeningens prosjekt Friluftglede på Skullerud i Oslo. Så langt i år har over 3000 barn deltatt i prosjektet.

13.10.2015 Jenter kan kode!

To hundre jenter fra 3.-5. klasse er samlet på Deichmanske bibliotek til GirlTechFest. H.K.H. Kronprins Haakon hilste på jentene som vier hele dagen til teknologi.

Årets kokk kåres på Matha