Hopp til hovedinnhold

Nyheitsarkiv

Oversikta viser nyheitsmeldingar bakover i tid. Du kan abonnere på nyheiter frå Kongehuset.no:
Gå rett til registrering

Antall: 3788

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siste

Kim Frieles minnepris delt ut for første gang

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen delte ut Kim Frieles minnepris til Støttegruppa 25. juni og den ukrainske organisasjonen Insight i går kveld. Utdelingen fant sted under en festkonsert i Operaen i anledning Oslo Prides 50-årsjubileum.

20.06.2024
Les mer

Utnemning til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor Helge Holden, Trondheim til Ridder 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

19.06.2024
Les mer

Prinsesse Astrid av Belgia på Slottet

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Astrid av Belgia er i disse dager på besøk i Norge. Med seg har hun en delegasjon på flere hundre næringslivsaktører, blant annet innen energi, sirkulær økonomi og biovitenskap.

18.06.2024
Les mer

Et tradisjonsrikt seilas

Denne uken var Hans Majestet Kong Harald regattasjef og dommer under regattaen H.M. Kongens serieseilaser. I år deltok totalt 52 båter i fem klasser.

14.06.2024
Les mer

Gjennom Østerdalen med Litteraturtoget

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen reiste i dag videre med Litteraturtoget på Rørosbanen. Toget stoppet i Alvdal og på Røros, og med seg på turen hadde Kronprinsessen både etablerte og unge forfattere. 

12.06.2024
Les mer

Litteraturtoget på Rørosbanen

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen reiste i dag ut på tur med Litteraturtoget igjen. Den lille bokfestivalen på skinner går i år fra Elverum til Røros.

11.06.2024
Les mer

Kreftforskingspris til UiT-professor

Den Høgvørde Kronprinsen delte i dag ut Kong Olav Vs kreftforskningspris til professor Terje Johansen ved UiT Noregs arktiske universitet i Tromsø. Johansen mottar prisen for si verdsleiande forsking på korleis cellene våre kvittar seg med “søppel”.

10.06.2024
Les mer

Tok imot Somalias president

Hans Majestet Kong Harald tok imot Somalias president, Hans Eksellense herr Hassan Sheikh Mohamud, i audiens i dag. Det er første gang en president fra Somalia besøker Norge.

10.06.2024
Les mer

Forfremjing til Storkors

Hans Majestet Kongen har forfremja forfattar Jon Fosse, Oslo til Storkors av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

07.06.2024
Les mer

80-årsmarkering av D-dagen

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen markerte i dag D-dagen sammen med stats- og regjeringssjefer fra landene som deltok ved landgangen i Normandie for 80 år siden. 

06.06.2024
Les mer

Estlands parlamentspresident i audiens

Hans Majestet Kong Harald tok imot Estlands parlamentspresident, Hans Eksellense herr Lauri Hussar, i audiens på Slottet i formiddag. Den estiske parlamentspresidenten er på offisielt besøk til Norge. 

06.06.2024
Les mer

Kronprinsen inspiserte Garden

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon foretok i dag den årlige inspeksjonen av Hans Majestet Kongens Garde på Huseby leir i Oslo.

04.06.2024
Les mer

La ned grunnsteinen til det nye Vikingtidsmuseet

Vikingtidsmuseet på Bygdøy blir verdas største museumsanlegg om vikingtida – med unike gjenstandar og dei tre best bevarte vikingskipa i verda. I dag la Den Høgvørde Kronprinsessa ned grunnsteinen til museet.

04.06.2024
Les mer

1000 år med kristenretten

I år er det 1000 år siden Olav den hellige innførte kristenretten i Norge. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede under jubileumsfeiringen på Moster, der det hele skjedde i 1024.

02.06.2024
Les mer

Utnemning til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor Tore Marvin Undeland, Heimdal, til Ridder 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

31.05.2024
Les mer

Bislett Games 2024

Torsdag kveld var verdenseliten i friidrett samlet under Bislett Games i Oslo. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under Diamond League-stevnet. 

30.05.2024
Les mer

Fra Jæren til Haugalandet

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen kom sjøveien til Randaberg og Vindafjord. Etter tre besøk til kommuner inne i landet, ble fylkesturen til Agder og Rogaland rundet av i de to kystkommunene.

30.05.2024
Les mer

Vennskapskamp på Skaugum stadion

Etter en jevn og spennende kamp måtte Team Skaugum til slutt seg slått av Røa Unified Kids under årets vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum i går kveld. 

29.05.2024
Les mer

Konsulmottakelse på Slottet

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen holdt i ettermiddag mottakelse for honorære konsuler på Slottet. 

28.05.2024
Les mer

– Det kjæreste og viktigste vi gjør

I dag fortsatte Kongeparet fylkesturen og besøkte industrikommunen Lund sør i Rogaland. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen ble møtt av barn med flagg, lyden av lokalproduserte bjeller og en gammel kjenning med hestekrefter.

28.05.2024
Les mer

Åpnet Kulturdagene ved Blakstad sykehus

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit åpnet Kulturdagene ved Blakstad sykehus i Asker. Kulturarrangementet har blitt arrangert årlig i over 30 år. 

28.05.2024
Les mer

Levende bygder i Froland og Åseral

Hans Majestet Kongen og Hennar Majestet Dronninga er på fylkestur i Agder og Rogaland. Reisa starta i Froland – ein mangfaldig kommune aust i Agder, før turen heldt fram til Åseral – omkransa av skogen og heiane vest i fylket.

27.05.2024
Les mer

Utnemning til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnemnt professor emeritus Einar Alfred Niemi, Vadsø, til Riddar 1. klasse av Den Kongelege Norske St. Olavs Orden.

27.05.2024
Les mer

Fantastiske faner

I morgen, fredag, åpner utstillingen Fantastiske faner for publikum. Den offisielle åpningen fant sted i Dronning Sonja KunstStall ettermiddag, og Hennes Majestet Dronningen var til stede.

23.05.2024
Les mer

Delte ut Abelprisen til fransk matematikar

Den Høgvørde Kronprinsen overrekte i dag den prestisjetunge Abelprisen for 2024 til Michel Talagrand for banebrytande bidrag til sannsynsteori og funksjonalanalyse.

21.05.2024
Les mer

Gratulerer med dagen!

Kongefamilien kunne hilse barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen i strålende vårsol i dag. Rundt 120 skoler går i toget i år, og jubileumsskolen Hovseter førte an.

17.05.2024
Les mer

Utnevnelse til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt artist, komponist, pianist og forfatter Ingrid Bjørnov, Tomter til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

16.05.2024
Les mer

Byutvikling og natur i Oslo

Grønn omstilling, bærekraft og byutvikling er tema under statsbesøket fra Danmark, og i dag ble Deres Majesteter Kong Frederik og Dronning Mary bedre kjent med Oslo - både byen og naturen omkring.

15.05.2024
Les mer

Ønsket Danmarks kongepar velkommen

I dag kunne Kongeparet ønske Deres Majesteter Kong Frederik og Dronning Mary velkommen til Norge da de gikk i land på Honnørbrygga i Oslo. Besøket er det danske kongeparets første statsbesøk til Norge.  

14.05.2024
Les mer

Kongeskipet klart for årets seilingssesong

I ettermiddag gikk Hans Majestet Kongen, Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen om bord på Kongeskipet Norge. Dermed er årets sesong i gang for mannskap og befal.

13.05.2024
Les mer

Prins Sverre Magnus på besøk til Forsvaret

Prins Sverre Magnus besøkte i april Setermoen og Hærens Brigade Nord. Besøket var Forsvarets gave til Prinsen i forbindelse med hans 18-årsdag i desember i fjor. 

11.05.2024
Les mer

Markerte frigjerings- og veterandagen

8. mai vart frigjeringsdagen og den nasjonale veterandagen markert over heile landet. Den Høgvørde Kronprinsen deltok i markeringa på Akershus festning i Oslo.

08.05.2024
Les mer

Statsbesøk fra Moldova

Moldovas president, Hennes Eksellense fr. Maia Sandu innledet mandag sitt statsbesøk til Norge. Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen er vertskap for besøket, og presidenten ble ønsket velkommen med en høytidelig seremoni på Slottsplassen. 

06.05.2024
Les mer

Sesongåpning på Oscarshall

Hennes Majestet Dronningen var til stede da åpningen av årets publikumssesong på Oscarshall ble markert fredag kveld. Dette var også starten på en friluftsutstilling med ville dyr utformet av den italienske kunstneren Davide Rivalta.

03.05.2024
Les mer

Kystpilegrimsleia

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vandret langs deler av Kystpilegrimsleia.

03.05.2024
Les mer

Kongsberg feiret 400 år

Det var duket for folkefest i Kongsberg da Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen i dag var med på bursdagsfeiring.

02.05.2024
Les mer

Unge forskere

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under finaleseremonien i konkurransen Unge Forskere. Konkurransen har som mål å være en arena for engasjement og interesse for forskning blant ungdom. 

29.04.2024
Les mer

Åpnet utstilling om Atlanterhavet

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede under åpningen av utstillingen «Atlanterhavet – Myter, kunst, vitenskap» på Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden i Bærum.

29.04.2024
Les mer

UNDP Human Development Report

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede under den norske lanseringen av FNs utviklingsprograms Human Development Report. 

26.04.2024
Les mer

50 år med Framtiden i våre hender

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede under en rapportlansering i anledning organisasjonen Framtiden i våre henders jubileum.

25.04.2024
Les mer

Utnevnelse til St. Olavs Orden

Hans Majestet Kongen har utnevnt lege, programleder og artist Trond-Viggo Torgersen, Bergen, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

24.04.2024
Les mer

Dugnadsdykk i Tromsø

Den Høgvørde Kronprinsen møtte dugnadsdykkarar frå Tarevoktere og følgde deira arbeid med å fjerne kråkebollar og atterreise tareskog – eit av jordas viktigaste økosystem. Kronprinsen avslutta besøket i Tromsø med skulebesøk og ei polar havreise på Framsenteret.

24.04.2024
Les mer

Samarbeid i Seattle

- Gjennom århundrene har millioner av mennesker tatt med seg sine håp og drømmer til USA. Noen har kommet for å oppleve et eventyr, andre for å klare å overleve eller for å forbedre livet for seg selv og sin familie, sa Kronprinsen da han innledet besøket til Seattle.

18.04.2024
Les mer

Det kongelige hoffs årsrapport for 2023

Kongehusets aktiviteter gjennom året speiler Norge i dag. Kongefamiliens reiser til 47 kommuner, offisielle besøk til fem europeiske land, ulike arrangementer sammen med det norske forsvaret samt søkelys på landets beredskap, viser både hva som er viktig for Norge og hva Kongefamilien er engasjert i.

18.04.2024
Les mer

Tilbake på Berkeley

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen begynte andre dag av besøket til USAs vestkyst på sitt gamle universitet, UC Berkeley. Det ble også anledning til å besøke San Quentin rehabiliteringssenter, der et nytt program er inspirert av norsk kriminalomsorg.

17.04.2024
Les mer

B-VM i paraishockey i Skien

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit fulgte det norske landslaget i paraishockey til en komfortabel 18-0-seier over Storbritannia på hjemmebane tirsdag kveld.

17.04.2024
Les mer

Besøkte Skaun og Melhus

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Trøndelag og møtte ungdom tilknyttet Drives motor- og mekkeklubb. Drive Norge fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv inspirasjon til unge som trenger det mest.

16.04.2024
Les mer

Kronprinsen i San Francisco

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen startet sitt fire dager lange besøk til delstatene California og Washington i USA mandag. Kronprins Haakon reiser sammen med flere hundre norske næringslivsaktører.

16.04.2024
Les mer

Å veve er å leve!

Det var dagens motto da Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit inviterte over 260 veveentusiaster til arrangementet «Samlende tråder» i Dronning Sonja KunstStall.

15.04.2024
Les mer

Delte ut Nasjonalforeningen sine forskingsprisar

Professorane Kristina Haugaa og Ingvild Saltvedt fekk Nasjonalforeningen for folkehelsen sine forskingsprisar for 2024. Den Høgvørde Kronprinsesse Mette-Marit overrekte prisane på vegner av organisasjonen.

15.04.2024
Les mer