Hopp til hovedinnhold

Kirkemusikkfestival

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under konsert med Gjermund Larsen Trio, med gjesteartist Tuva Syvertsen, i Ris kirke.

14.03.2024

Konserten var en del av programmet under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er en årlig begivenhet som feirer den rike arven og mangfoldet av kirkemusikktradisjoner. Festivalen samler musikere, korister, dirigenter og musikkelskere fra hele verden for å oppleve en rekke konserter, forestillinger, workshops og foredrag.

Kronprinsessen takket musikerne etter konserten i Ris kirke. Foto: Anders Lillebo
Med et bredt spekter av musikalske stiler og sjangere, fra middelalderens koraler til moderne komposisjoner, gir festivalen en unik mulighet til å utforske og oppleve den spirituelle og kunstneriske kraften i kirkemusikk.

Gjermund Larsen Trio fremførte et variert program som inkluderte tradisjonelle salmetoner fra Trøndelag, ny musikk av Andreas Utnem og en gjenspilling av det bestilte verket "Salmeklang", som ble komponert spesielt for Kirkemusikkfestivalen i 2015.

I tillegg ble det fremført utdrag fra Andreas Utnems siste soloalbum "Du kjenner meg", som ble utgitt i fjor høst. Albumet inneholder Utnems musikk satt til tekster av nobelprisvinner Jon Fosse med Tuva Syvertsen på vokal.

Kronprinsesse Mette-Marit er festivalens høye beskytter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook