Hopp til hovedinnhold

B-VM i paraishockey i Skien

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit fulgte det norske landslaget i paraishockey til en komfortabel 18-0-seier over Storbritannia på hjemmebane tirsdag kveld.

17.04.2024

Med seieren på hockeyisen i Skien Fritidspark er Norge nå et skritt nærmere A-VM i 2025, der man kjemper om kvalifisering til Paralympics i 2026.

Kronprinsesse Mette-Marit og fungerende statsforvalter Fred-Ivar Syrstad er på plass i fritidsparken i Skien for å se Norge spille mot Storbritannia. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Kampens første mål kom allerede etter 27 sekunder da Alexander Lyngroth startet målfesten for Norge. Etter den første av tre omganger ledet Norge hele 9-0 over Storbritannia.

Utdeling av bestemannspriser etter kampslutt. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Etter kampen delte Kronprinsesse Mette-Marit ut bestemannspriser til begge lag.

– Det var så gøy. Det var helt fantastisk å se på dere. Dere er rågode, sa Kronprinsessen til gutta i garderoben etter kampen.

Pucken er i mål. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

B-VM i paraishockey er en turnering hvor seks nasjoner deltar, og alle møter alle før vinneren kåres. De to beste lagene rykker opp til A-VM i 2025.

Mandag vant Norge 25-0 over Frankrike og har full pott og likt antall poeng som Tyskland og Sverige etter to kamper. Lørdag kveld møter Norge den antatt hardeste motstanderen Tyskland.

Kronprinsesse Mette-Marit i samtale med britiske landslagsspillere etter kampen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook