Hopp til hovedinnhold

Politiets nasjonale beredskapssenter

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøkte i dag Politiets nasjonale beredskapssenter. Målet med senteret er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser.

18.01.2024

Politiets nasjonale beredskapssenter er bygget på Taraldrud i Nordre Follo kommune, like utenfor Oslo. Senteret har vært i full drift siden desember 2020.

Under besøket fikk Kronprinsen se flere av senterets fasiliteter, og en gjennomgang av de ulike enhetenes oppdrag. Politiinspektør Ole Vidar Dahl og politioverbetjent Lars Petter Svendsen orienterte om politiets nasjonale beredskapsressurser og arbeidet på senteret sammen med konstitusjonert politimester i Oslo politidistrikt Geir Johan Solem. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl var også til stede under besøket. 

Kronprinsen og justisminister Emilie Enger Mehl i hangaren på Politiets nasjonale beredskapssenter. Sjef for Politiets helikoptertjeneste, Hilde Hognestad Straumann, viste frem et observasjonshelikopter og orienterte om bruken av politiets luftkapasiteter. Foto: Heiko Junge / NTB

Samlokalisering

Målet med politiets nasjonale beredskapssenter er å legge til rette for å forebygge, avverge og håndtere ekstraordinære hendelser og kriser, og å skape trygghet for befolkningen. Senteret skal gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene. Disse er Beredskapstroppen, Bombetjenesten, Krise- og gisselforhandlerne, Helikoptertjenesten og Seksjon for taktisk støtte.

Beredskapssenteret tilbyr treningsfasiliteter for beredskapsressursene, livvakttjenestene og for innsatspersonell fra politiets tolv politidistrikt. Noe samtrening og erfaringsutveksling med Forsvaret og internasjonale enheter gjennomføres også på senteret.

Enhetene er politiets spisskompetanse for å avverge og håndtere terrorhendelser, organisert og annen alvorlig kriminalitet. De skal gi bistand til alle særorganene og politidistriktene, inkludert Svalbard. I bistandsoppdrag er de underlagt politimesteren i det politidistrikt som mottar støtten. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook