Hopp til hovedinnhold

Jakten på sannheten

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var i dag ut på et besøk til Bergen, der han møtte elever fra videregående skole for å lære mer om elevenes forhold til kunstig intelligens, kildekritikk, internasjonalisering og inkludering.

05.03.2024

Besøket begynte på Bergen offentlige bibliotek med prosjektet "Jakten på sannheten". Sammen med elever fra Amalie Skram videregående skole løste Kronprinsregenten oppgaver som satte fokus på kildekritikk, algoritmer og KI.

«Jakten på sannheten» er et undervisningsopplegg som alle som besøker biblioteket kan få prøve seg på. Det er utviklet i samarbeid mellom biblioteket og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, som har som mål å bygge solid kompetanse i kildebevissthet og kritisk mediebruk blant barn og unge. Dette involverer utvikling av undervisningsressurser for både barneskolen og videregående skoler.

Kronprins Haakon løser oppgaver sammen med elever fra Amalie Skram VGS i Bergen. Foto: Silje Katrine Robinson / NTB

Utstillingen "Jakten på sannheten" tar for seg temaer som kunstig intelligens og algoritmer, og gir ungdommene verktøy for å avdekke aktører med ulike agendaer.

Kronprins Haakon dro så videre til Amalie Skram Videregående skole for å treffe elever og lærere ved skolen.  Som den største skolen i Vestland med over 1000 elever, har Amalie Skram Videregående skole et stort fokus på inkludering og internasjonalisering. Hvert år drar mer enn 200 elever fra Vg2 på utvekslingsturer til utlandet.

Under besøket spiste Kronprinsregenten lunsj med elevene, besøkte Vg2 IKT-klassen for å lære om deres arbeid med kunstig intelligens og kildekritikk, stakk innom skolens elevdrevne kaffebar og engasjerte seg i samtaler med elever fra utvekslingsskoler.

Besøket til Bergen offentlige bibliotek og Tenk var en oppfølging av Kong Harald og Kronprins Haakons besøk til Faktisk.no tidligere i år.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook