Hopp til hovedinnhold

Besøkte Kirkens SOS

Kirkens SOS opplever stor pågang av mennesker som kontakter dem på telefon, chat og SOS-meldinger. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen besøkte tirsdag kveld Kirkens SOS på Skøyen i Oslo.

31.01.2024

I 50 år har Kirkens SOS tilbudt samtaler til mennesker som kjenner at livet er vanskelig. Kirkens SOS ønsker å fremme livsmot og håp til den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise.

Møtte frivillige

Under besøket fikk Kronprinsesse Mette-Marit og Oslos ordfører Anne Lindboe en orientering om samtaletilbudet og være til stede da de frivillige chattevaktene Charlotte og Andreas mottok samtaler.

Chatten åpner senest klokken 18.30 hver dag. Telefonen 22 40 00 40 er åpen hver dag, hele døgnet, uansett om det er helg, ferie eller helligdag. De som tar kontakt er anonyme, og alle i Kirkens SOS har taushetsplikt.

Kronprinsesse Mette-Marit og Oslos ordfører Anne Lindboe besøker Kirkens SOS på Skøyen i Oslo hvor frivillige jobber med å besvare telefon og chat. Foto: Erik M Sundt, Kirkens SOS

Stor pågang

Det er alltid kø - og alltid behov for flere frivillige, kunne generalsekretær Lasse Heimdal fortelle.

I det siste har Kirkens SOS opplevd en økt alvorlighetsgrad i samtalene, noe som betyr at hver samtale tar lenger tid. Kirkens SOS ser en økende grad av bekymringer og selvmordstanker.

Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Telefon- og chattevaktene besvarer årlig rundt 160 000 henvendelser fra mennesker i alle aldre. Kirkens SOS har rundt 1000 frivillige i svartjenesten og 11 sentre med 19 vaktrom over hele landet.

Kronprinsesse Mette-Marit sitter sammen med Charlotte på hennes vakt på SOS Chat. Foto: Erik M Sundt, Kirkens SOS

Et medmenneske i natten

Kronprinsesse Mette-Marit ble i fjor høy beskytter for Kirkens SOS og har i anledning 50-årsjubileet sendt en hilsen til alle medarbeidere:

– Et lyttende medmenneske kan redde liv. Det har dere erfart gjennom millioner av samtaler disse 50 årene ...

– Dere møter mennesker med profesjonalitet, tålmodighet og varme – hele døgnet. I Kirkens SOS tar dere bredden av menneskelivet på alvor. Dere formidler håp – og det viktigste budskapet: Du er ikke alene.

Noen av de som kontakter Kirkens SOS ønsker at det skal tennes lys for dem etter samtalen. Foto: Erik M Sundt, Kirkens SOS

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook