Hopp til hovedinnhold

Besøkte pensjonsselskapet KLP

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte i dag pensjonsselskapet KLP på deres hovedkontor i Oslo.

17.01.2024

KLP - Kommune og Helse-Norges eget pensjonsselskap - startet som et spleiselag av små kommuner over hele landet. I dag er de Norges største pensjonsselskap, og over 900.000 har pensjonen sin hos KLP. Selskapet er eid av kommuner, helseforetak og bedrifter med offentlig tjenestepensjon i selskapet. Siden kundene også er eierne, går verdiene tilbake til kundene i fellesskap. KLPs viktigste oppgave er å jobbe for at medlemmenes pensjonsmidler få den beste avkastningen.  

Kronprinsen og ordfører i Oslo Anne Lindboe ble ønsket velkomment til KLP av konsernsjef Sverre Thornes og administrende direktør Håvard Gulbrandsen. Under besøket ga de, og andre representanter for ulike deler av organisasjonen, en innføring i blant annet KLPs historie og samfunnsoppdrag, og en innføring i hvordan selskapet driftes i dag. 

Kronprinsen sammen med administrerende direktør Håvard Gulbrandsen under en omvisning hos KLPs kapitalforvaltning. Foto: Roar Grønstad / KLP

Etter orienteringer om ulike deler av selskapets virksomhet, fikk Kronprisen en omvisning hos KLPs kapitalforvatning på hovedkontoret i Bjørvika. Der fikk han anledning til å snakke med ansatte som jobber med blant annet forvaltning, rapporteringer og analyse. 

Kronprinsen fikk også høre om hvordan KLP og eierne jobber sammen for å løse utfordringene lokalsamfunnene står i. Det ble blant annet holdt presentasjon om betydningen og konsekvensene ekstremvær har for kommunene og KLP - med utgangspunkt i ekstremværet "Hans" som rammet Norge i fjor. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook