Hopp til hovedinnhold

Møtte ukrainske soldater

Heimevernet gir ukrainske soldater fagutdanning i ledelse, sanitet og skarpskyting i Norge. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten møtte i dag soldatene under opptrening.

04.03.2024

Oppdraget, som har fått navnet "Operasjon Gungne", startet opp våren 2023 og treningen av ukrainske spesialistar foregår i Trøndelagsområdet. 

Under besøket møtte Kronprinsregenten mange av de ukrainske soldatene som nå får opptrening i Norge. Han fikk høre om soldatenes erfaringer fra frontlinjen og hvordan de opplever å få utdanning i Norge. Kurset går over fire uker før soldatene vender tilbake til Ukraina. 

Kronprinsregenten observerte opptreningen av ukrainske soldater i Trøndelag. Foto: Kristian Kapelrud / Forsvaret

Kronprinsregenten fikk også møte flere av instrukturørene i Heimevernet, som har ansvaret for å lede og organisere treningen. Heimevernet har lang erfaring med mottak og støtte av utenlandske styrker. Både fast ansatte og kontraktpersonell fra Heimevernet bidrar i oppdraget, og andre deler av Forsvaret bidrar ved behov. 

Norge bidrar også til opptrening av ukrainske soldater gjennom "Operasjon Interflex" i Storbritannia. Soldatene fortalte om sine erfaringer fra frontlinjen og hvordan de opplever å få utdanning i Norge. Foto: Kristian Kapelrud / Forsvaret

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook