Hopp til hovedinnhold

Storslått åpning av Orkesteråret 2024

I år fyller De Unges Orkesterforbund 50 år. Lørdag gikk startskuddet for jubileumsåret, kalt Orkesteråret, med åpningskonsert i Oslo Konserthus. Hennes Majestet Dronningen tok del i feiringen.

29.01.2024

På scenen i konserthuset satt Oslo-filharmonien side om side med unge musikere fra Vestre Aker strykeorkester og NOR59. De serverte en hitparade av kjente melodier og filmmusikkstykker under ledelse av dirigent Aage Richard Meyer.

Dronning Sonja møter unge musikere etter konserten. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Jubileumsåret har fått en eget kjenningsmelodi, bestillingsverket “Festivity” av Ingebjørg Wilhelmsen, som åpnet konserten. Til åpningsnummeret var det hentet inn ytterligere forsterkninger og unge musikere fra flere av jubilantens medlemsorkestre.

Før konsertens siste nummer, "Pomp and Circumstance nr. 1” av Edward Elgar, reiste publikum seg, viftet med Orkesteråret-flagg og sang “Vi elsker orkester. Vi spiller på lag,” til den høytidelige melodien.

Unge og voksne musikere på scenen i Oslo Konserthus. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Hver uke møtes 5500 barn og unge for å spille sammen i et av landets 175 barne- og ungdomsorkestre.

Organisasjonen for barne- og ungdomsorkestre, kalt UNOF – De Unges Orkesterforbund, ble opprettet i april 1974. 50-årsjubileet markeres med orkesterarrangementer over hele landet gjennom hele 2024, fra Longyearbyen Symfoniorkester i nord til Obotigrene i Kristiansand i sør.

Dronning Sonja er De Unges Orkesterforbund og Oslo-filharmoniens høye beskytter.

Konferansier Sigrid Bonde Tusvik og ungdomsambassadørene Inger-Eline Katla Botilsrud og Signe Stensaker fikk publikum med på fellessang og filmmusikk-gjettelek. Aage Richard Meyer er dirigent. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook