Hopp til hovedinnhold

Nobels Fredspriskonsert

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen var til stede under Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum tirsdag

13.12.2007

Artister fra hele verden var samlet i Oslo Spektrum for å spre et budskap om fred, og feire dette årets vinnere av Nobels Fredspris. Kronprinsparet ble møtt av lederen i Nobelkomiteen, Ole Mjøs, og fortsatte inn i salen sammen med blant annet prisvinnerne Al Gore og lederen av FNs klimapanel Rajendra Pachauri, samt medlemmer av Nobelkomitèen.

Konserten ble sendt direkte på NRK1, og ble ledet av skuespillerne Uma Thurman og Kevin Spacey. ”Den norske Nobelkomitèen har minnet oss på hvor viktig det er å ta vare på kloden”, sa Spacey blant annet i sin innledning.

Den unge norske trompetisten Tine Thing Helset fikk æren av å åpne konserten med en spesialskrevet fanfare av Kjetil Bjerkestrand. Deretter fulgte Kylie Minogue, Morten Harket med selskap av Sølvguttene og Melissa Etheridge. Etheridge fremførte blant annet sangen hun skrev til Al Gores film ”An Inconvenient Truth”. Alicia Keys avsluttet første del av konserten.

Etter pausen underholdt Earth Wind & Fire, den columbianske sangeren Juanes, den amerikanske folk-rock sangeren KT Tunstall og pakistanske Junoon før Annie Lennox avsluttet konserten. Kringkastingsorkesteret med Dirigent Nick Davies sørget hele veien for solid musikalsk støtte.

Fredsprisvinnerne 2007

Nobels Fredspris ble i år delt mellom Intergovernmental Panel on Climate Changes (IPCC) og Albert Arnold (Al) Gore Jr for deres innsats for å skape og spre større kunnskap om menneskeskapte klimaendringer og for å legge grunnlag for de tiltakene som kreves for å motvirke disse endringene.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook