Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen i Botswana

Onsdag innledet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen sitt besøk til Botswana med samtaler med landets visepresident Mompati Merafhe i hovedstaden Gaborone.

12.11.2009

Frem til fredag 13. november besøker Kronprins Haakon Botswana som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP.

Samtaler med visepresidenten

Utfordringer i utviklingsarbeidet var et sentralt tema på møtet med visepresident Mompati Merafhe.

Etter samtaler med visepresidenten, møtte Kronprinsen med Utenriksminister Phandu Skelemani, og deretter med departementsrådene i Finans- og utviklingsdepartementet, Miljø-, dyreliv- og turistdepartementet, Kommunaldepartementet, Landbruksdepartementet og Mineral-, energi- og vanndepartementet.

Kronprinsen møtte også med FN-organisasjonene i Botswana.

Klimaendringer

Om kvelden var Kronprinsen til stede på en mottakelse i regi Utenriksdepartementet.

Reisen fortsetter torsdag med besøk til Okavango-deltaet, verdens største innenlandsdelta. Under besøket skal Kronprinsen blant annet se på hvordan klimaendringer påvirker kampen mot fattigdom i landet.

Botswana

Botswana regnes for å være et stabilt demokrati med relativt lite korrupsjon. Godt politisk styresett har sørget for økonomisk utvikling gjennom god forvaltning av diamantforekomster og har gjort mye for å sikre gode livsvilkår for landets litt mindre enn to millioner innbyggere.

Landet er klassifisert som et mellominntektsland. Botswana står imidlertid overfor utfordringer som hiv/aids, økonomisk sårbarhet og økende flom og tørke, som landet har behov for samarbeid og bistand fra det internasjonale samfunnet for å møte.

Goodwill-ambassadør

Botswana er det syvende landet Kronprinsen har feltbesøk til siden han ble utnevnt til goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram i 2003. Fra før av har Kronprins Haakon besøkt Tanzania, Kambodsja, Sierra Leone, Guatemala, Burundi og Mongolia i UNDPs regi.

I oktober ble det avklart at Kronprins Haakon fortsetter som goodwill-ambassadør i to nye år. Fokuset for hans arbeid er UNDPs arbeid med FNs tusenårsmål og kampen for å halvere verdens fattigdom innen år 2015.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook