Hopp til hovedinnhold

En dag - to generasjoner

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen fortsatte sitt besøk i Trondheim i dag. Målet for dagen var å inspirere de unge og lære av de gamle.

18.02.2011

Etter å ha talt til over 450 studenter om kampen mot Hiv og Aids på Trondheim internasjonale studentfestival (ISFIT) torsdag kveld, fortsatte Kronprinsessen sin deltagelse under årets ISFIT i morgentimene i dag. Kronprinsessen holdt hilsningstale til 10. klassinger fra Trondheim som deltok i ”Project connect”.

Rekruttering til verdens største studentfestival

ISFIT er verdens største studentfestival med temafokus, og årets tema er Global helse. I dag var 10. klassinger fra Trondheim invitert inn i varmen hos de ”store” studentene. Målet med dagen er å gi de unge studentene innsikt i hva som skjer når 450 studenter fra 140 land samles for å diskutere, inspirere og jobbe i workshops. I fremtiden er det kanskje disse 10. klassingene som skal arrangere den populære festivalen. Programposten har fått navnet ”Project Connect”.

Kronprinsessen holdt åpningstalen for 10. klassingene, og hadde en klar oppfordring:
- Fremtiden er deres. Bruk den til å gjøre en forskjell.

Møtte livsglade eldre

Etter møtet med de unge gikk turen til Lian Restaurant i Bymarka. Der fikk Kronprinsessen møte eldre som alle benytter seg av tilbudet til stiftelsen Livsglede for eldre.

Kronprinsessen fikk anledning til å snakke med de eldre rundt bålet utenfor restauranten. Nils Røv spilte på munnharpe og det ble servert både kaffe og suppe i det friske været. Også barn fra Trolla barnehage hadde møtt opp for anledningen.

I Kårstua stilte både den eldre og den yngre garde opp sammen med ”kokarkjerringa”, og var godt i gang med bakingen da Kronprinsesse Mette-Marit kom på besøk. Bakstesamarbeidet på tvers av generasjonene resulterte i flere smaksprøver til Kronprinsessen, som også fikk prøve kjevlet selv. Denne kunnskapsoverføringen mellom gamle og unge står sentralt i prosjektet.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook