Hopp til hovedinnhold

Feiret Verdens bokdag

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede da Leser søker bok feiret Verdens bokdag på Litteraturhuset i kveld. God litteratur for mennesker med utviklingshemming var kveldens tema.

23.04.2012

Leser søker bok ønsket å benytte dagen til å fremheve den gode litteraturen som lages for mennesker med utviklingshemming - bøker som tar denne målgruppen på alvor. 

Olav Grimdalen Jr. og Vera Micaelsen ledet programmet fra scenen i Wergelandsalen. Flere bøker ble presentert med bilder og høytlesning, og det var også mulighet for å bla i bøker og snakke med forfatterne. Dissimilis sto for det musikalske innslaget.

Dronning Sonja fikk også en orientering om virksomheten ved Litteraturhuset, og arbeidet som gjøres av Leser søker bok. Det ble også anledning til å snakke med flere av musikantene i Dissimilis og med en av kveldens forfattere, Anna Fiske.

Verdens bokdag

FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon, UNESCO, har innstiftet 23. april som verdens bok- og copyrightdag. At valget falt på 23. april, skyldtes at både Cervantes, Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega døde på denne datoen i 1616.

I år feires også 80-årsjubileet for Index Translationum - en internasjonal bibligrafi over oversettelser. Mange markeringer av Verdens bokdag vil derfor ha oversettelse som tema.

Leser søker bok

Leser søker bok er et nettverk av organisasjoner som arbeider for at alle skal ha tilgang til gode bøker, uavhengig av leseevne. De støtter forfattere, illustratører og forlag som ønsker å gi ut bøker tilpasset lesere med ulike forutsetninger. Samtidig samarbeider organisasjonen med 250 bibliotek for at bøkene skal være lett å få tak i.

Leser søker bok står også bak nettsiden Besøk.no. Dette er en søkeside på internett hvor alle kan finne god og overkommelig litteratur.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter