Hopp til hovedinnhold

Deputasjoner til Kongeparet

Feireingen av Kongeparets 25-årsjubileum er igang. Deputasjoner fra Det offisielle Norge kom til Slottet for å gratulere Deres Majesteter Kongen og Dronningen i formiddag.

15.01.2016

I formiddag klokken 11.00 tok Kong Harald og Dronning Sonja imot de første gratulantene i Slottets lille festsal. Deputasjoner med representanter for Det offisielle Norge som kom for å gratulere Kongeparet.

Statsminister Erna Solberg i følge med regjeringsråd Nina Frisak, Stortingets visepresident Marit Nybakk, justitiarius i Norges Høyesterett, Tore Schei, og Sametingets Jørn Are Gaski brakte sine gratulasjoner til Kongeparet. Forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen overbrakte hilsener fra Forsvaret og Helen Bjørnøy representerte landets Fylkesmenn.

Det diplomatiske korpset var representert ved Argentinas ambassadør, H.E. Juan Manuel Ortiz de Rosas. Preses i den norske kirke, biskop Helga Haugland Byfuglien overbrakte sine hilsener, fulgt av styreleder i Islams råd Norge, Ghulam Abbas. 

Oslos ordfører Marianne Borgen var blant gratulantene og styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, overbrakte hilsener fra kommunene.

Gratulasjonsprotokoll

Klokken 13.00 i formiddag ble gratulasjonsprotokollen på slottet åpnet for medlemmer av Det diplomatiske korps. Ambassadører fra hele verden har kommet til Slottet for å skrive sine gratulasjoner inn i protokollen.

Fra klokken 15.00 til 17.00 er protokollen åpen for publikum. Alle som ønsker kan komme til Slottets hovedport og skrive seg inn.

For alle som ønsker å skrive en hilsen, men ikke har anledning til å møte opp på Slottet, åpner vår elektroniske gratulasjonsprotokoll her på Kongehuset.no klokken 15.00. Den vil være åpen fram til midnatt søndag 17. januar.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter