Hopp til hovedinnhold

Bryllupsfotografering

En del brudepar ønsker å ta bryllupsbildene sine i hagen på Oscarshall. Det er veldig hyggelig og tillatt under visse forutsetninger. Her finnes retningslinjer og søknadsskjema.

Oscarshall er åpent i sommersesongen, som regel fire dager i uken fra begynnelsen av juni til slutten av august. Det er bare åpent for fotografering i åpningstiden, når slottet er bemannet.

I denne tiden er det mange som besøker lystslottet. Våre retningslinjer er først og fremst laget for å sikre at andre besøkende ikke blir forstyrret, samtidig som vi kan passe på at det ikke blir flere brudepar på samme tidspunkt. Enkelte ganger må vi avslå forespørsler fordi det kolliderer med arrangementer på stedet.

Retningslinjene

Dette er rammene alle må forholde seg til:

 • Tidspunkt:
  Fotograferingen må skje i åpningstiden. Det settes av én time per brudepar.

 • Antall:
  Det er tillatt med inntil fem personer: brudeparet, fotografen og to forlovere.

 • Hva:
  Det er lov med foto, men ikke film. Bruk av drone er ikke tillatt. Det er en forutsetning at bildene er til privat bruk.  

 • Hvor:
  Fotograferingen skal foregå i hagen - ikke ved inngangspartiene eller under portalen. Dette for å ikke forstyrre omvisningene som går kontinuerlig.

 • Hvordan:
  Ta hensyn til andre besøkende. Det er ikke tillatt å nyte alkohol på området.

Bruk dette skjemaet for å søke om tillatelse

Ved akomst

Hvis ønsket om fotografering kan etterkommes, er dette viktig å vite ved ankomst:

 • Meld fra:
  Fotografen må henvende seg i Galleri Joséphine ved ankomst.

 • Parkering:
  Det er ikke tillatt å parkere på Oscarshall - heller ikke rett utenfor porten. Parkering må derfor skje på parkeringsplassen ved Norsk folkemuseum eller på plassen ved hovedveien der man kjører inn til Oscarshall.

Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff  

 

27.04.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent fra 3. juni til 27. august 2023.
Det er åpent torsdag - søndag fra 11.00 til 16.00.

Det er omvisninger hver hele time med start klokken 11.00, 12.00 (på engelsk), 13.00, 14.00 (på engelsk) og 15.00. Omvisningene varer omlag 40 minutter.

Avvikende åpningstider

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i Galleri Joséphine. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff