Kortreist kål til Stortingsmiddagen
Klokken 20.00 i kveld går den årlige Stortingsmiddagen av stabelen. Menyen avsløres ikke før gjestene går til bords - men én ting er sikkert: Det blir kål fra Slottsparken som tilbehør.
26. oktober 2017

I går høstet Slottets gartnere kål til bruk under årets Stortingsmiddag. Det skal en del til når man er 217 til bords - men så har da også et 30 meter langt bed en del å by på.
Ni ulike rosenkålsorter, åtte grønnkålssorter, fire løksorter, fem hodekålsorter, fem kålrotsorter, fem nepesorter, tre mangoldsorter og ni salatkålsorter har vært å finne i grønnsaksbedet i Dronningparken. Etter hvert som avlingen har blitt moden, har det blitt overlevert til Slottets kjøkken.

Denne gangen var bestillingen fra kjøkkenet klar: Grønnkål og rosenkål skal på bordet i kveld.
Norsk og kortreist
Det er ofte norske råvarer i bunnen når det inviteres til gallamiddag på Slottet. Særlig hyggelig er det å kunne by gjestene på egen produksjon. Plommer fra Bygdø kongsgård er gjengangere på menyen, og i veksthusene i Slottsparken dyrkes både grønnsaker og krydderurter - i tillegg til tusenvis av blomsterplanter.
Kveldens fulle meny blir offentliggjort når gjestene går til bords klokken 20.00 i kveld.
Grønnsakbedet i Slottsparken
Det var i fjor det store grønnsaksbedet i Slottsparken ble etablert. FN hadde utropt 2016 til belgfruktens år, og Slottsgartneriet anla et eget bed for anledningen: 30 meter langt og med nærmere 70 ulike arter erter og bønner.
Det var så vellykket, at grønnsaksbedet ble videreført - denne gangen med kål.



