Hopp til hovedinnhold

Hvite busser fyller 30 år – med Kong Harald til stede

Hans Majestet Kong Harald vil være til stede når Hvite Busser markerer sitt 30 års jubileum på HL-senteret i Oslo.

Pressemelding fra arrangør:

Jubileumsarrangementet finner sted onsdag 24. august klokken 17.30.

– Vi er svært stolte over at Hans Majestet Kong Harald ærer oss med et besøk den kvelden, sier daglig leder i Hvite Busser, Ole Johnny Hansen.

Gjennom 30 år har Hvite Busser arrangert dannelsesreiser til tidligere konsentrasjonsleirer, samt  minnesteder for overgrep på menneskeverdet. Mer enn 300 000 elever fra skoler i hele Norge har deltatt på disse reisene.

Enorm verdi for ungdommer
Hvite Bussers reiser tar ungdommen ut av klasserommet, og til steder der de får opplevelsen av å ta og føle på historien. Vår tidligere styreleder Rune Gerhardsen sa det slik: «En formiddag i Auschwitz er mer verdt enn 1000 timer i klasserommet».

Hvite Busser er et viktig supplement til skolens arbeid med menneskerettigheter og demokratiforståelse. Vi ser bakover – og tenker fremover. En reise med Hvite Busser skal være en opplevelse den enkelte elev tar med seg resten av livet, som kan være formende for viktige verdivalg.

Tidsvitner til stede
Til vår markering 24. august kommer en lang rekke gjester som på forskjellige måter har samhandlet nært med Hvite Busser. Vi er glade for at to tidsvitner, Bernt H. Lund fra Oslo og Magne Øymo fra Narvik, fant det mulig å komme. I tillegg kommer flere 2. generasjons tidsvitner, og en rekke representanter for det Mosaiske trossamfunn, Freds- og menneskerettighetssenterne m.fl. 

HL-senteret er en perfekt ramme for vårt arrangement. Direktør Guri Hjeltnes holder åpningstalen, etterfulgt av stiftelsen Hvite Bussers styreleder Ann-Magrit Austenå, Oslos ordfører Marianne Borgen og president for Røde Kors, Thor Inge Sveinsvoll.

Hvite Bussers ambisjon er å levendegjøre historien, og gi elevene et godt grunnlag for å stå bedre rustet til å møte viktige verdiutfordringer i fremtiden.

For mer informasjon, kontakt daglig leder Ole Johnny Hansen, telefon 916 95 812
Akkrediteringssøknad sendes til [email protected] innen onsdag 24. august kl. 12.00. Akkreditering fordrer gyldig pressekort.

23.08.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook