Hopp til hovedinnhold

Oslo kommune heiser regnbueflagget til topps

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er til stede når Oslo kommune heiser regnbueflagget utenfor Oslo rådhus fredag 23. juni kl. 16.00. Dette markerer starten på hovedstadens storstilte feiring av Pride 2023.

Pressemelding fra arrangør:


Ordfører Marianne Borgen ser frem til å heise regnbueflagget på rådhuset.

- Oslo er en by for alle, og jeg gleder meg til å feire kjærligheten og mangfoldet her på Oslo rådhus igjen. Pride handler om friheten til å være den man er, og den friheten skal vi kjempe for og feire sammen, sier ordfører Marianne Borgen. 

Oslo Prides leder, Dan Bjørke, gleder seg over hovedstadens tydelige markering. 

- Vi er veldig glade for at Oslo kommune heiser regnbueflagget og tydelig tar et standpunkt for en mangfoldig hovedstad som skal ha plass til alle. Dette sender et tydelig og viktig signal langt utover både by- og landegrenser. I år tar vi gatene, friheten og kjærligheten tilbake, sier leder i Oslo Pride Dan Bjørke. 

Oslo Pride starter 23. juni og pågår til 1. juli. Oslo kommune deltar med egen stand i Pride park, og egen flåte i paraden. I tillegg vil kommunen stå for små og store markeringer. Etater, bydeler og tjenestesteder vil ha sine egne arrangementer både før og under Oslo Pride.

Påmelding presse

Flagget heises presis kl. 16.00. Ordfører Marianne Borgen og leder for Oslo Pride Dan Bjørke er tilgjengelige for intervjuer etter flaggheisingen.

Send gjerne en e-post til [email protected] innen kl. 12.00 fredag 23. juni hvis du ønsker å være til stede.

Kontaktperson:

Ada Elisabeth Sandnes, kommunikasjonsrådgiver i Bystyrets sekretariat                                                                                

Telefon: 95 78 49 18

E-post: [email protected]

20.06.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook