Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner den norske romhavnen på Andøya

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon skal foreta den offisielle åpningen av den nye norske romhavnen på Andøya den 2. november 2023.

Pressemelding fra arrangør

Fra den spede begynnelse i 1962 har Andøya Space vokst til å inkludere testing av nye teknologier, utdanning og droner, og nå oppskytning av satellitter.

Den nye romhavnen på Andøya i Vesterålen skal løfte bæreraketter med små satellitter ut i bane rundt jorden.

Romhavnen vil i fremtiden blant annet være et viktig oppskytningssted for mange jordobservasjons- og havovervåkingssatellitter, og vil markere et skille i Norges muligheter til å bidra til blant annet miljøkampen.

Satsningen på romhavnen handler også om å skape nye muligheter både for Norge i dag, men kanskje aller mest for neste generasjon.

Romhavnen regnes for å være en av de første i Europa som faktisk foretar en oppskytning av satellitter, og åpningen vil derfor markere en ny og spennende tid for Norge som en internasjonal romnasjon.

Med Kronprinsen til stede skal den offisielle åpningen markeres med en fest for folket, innovasjon og romfartsentusiaster, og med særlig søkelys på barn og unge.

Akkreditering for presse

Presse som ønsker å dekke Kronprinsens besøk på Andøy 2. november 2023 må søke om akkreditering hos Statsforvalteren i Nordland innen 26. oktober klokken 16.00.

Skjema for å søke om akkreditering.

Kontaktinformasjon:

Wigdis Korsvik
Kommunikasjonssjef
922 28263
Wigdis.korsvik@statsforvalteren

 

29.08.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook