Hopp til hovedinnhold

Kongen til Norges største barneskole og Fjellhamar arena

21. september kl. 16:00 skal Kongen være til stede ved den offisielle åpningen av Fjellhamar skole og Fjellhamar arena.

Nye Fjellhamar skole er bygget som Norges største barneskole.  På dagtid skal skolebygget, de to flerbrukshallene og svømmehallen brukes til undervisning. På ettermiddagene, kveldene og i helgene kommer det til å være ulike aktiviteter der, både organiserte og egenaktivitet. Med dette får folk på Fjellhamar og kommunen for øvrig, nye og gode møteplasser som vil være sentrale i utviklingen av Fjellhamar og Lørenskog. Den nye skolen har plass til 1176 elever fordelt på seks parallelle klasser fra 1. til 7. trinn og en base med plass til cirka 20 elever med nedsatt funksjonsevne. Skolens uteområde er en viktig del av prosjektet. Med en skolegård på cirka 23 000 kvadratmeter får hver elev rundt 20 kvadratmeter til rådighet. Her er det blant annet områder til ballspill, klatrestativer, hinderløype og en akebakke.

Idrettsbygget, som har fått navnet Fjellhamar arena, inneholder en dobbel flerbrukshall og en svømmehall. Svømmehallen inneholder ett opplæringsbasseng med hev/senk gulv og ett trenings- og konkurransebasseng med åtte baner. Flerbrukshallen og svømmehallen skal brukes til undervisning på dagtid. Etter skoletid skal bygget blant annet brukes av den lokale håndballklubben og svømmeklubben. Flerbrukshallen kan slåes sammen og brukes som kamparena på både nasjonalt og internasjonalt nivå for flere ballidretter, med en tilskuerkapasitet på ca. 1800 personer.

- Dette blir en stor dag for elever, ansatte og idretten i vår kommune. Vi gleder oss til å vise frem skoleområdet og Fjellhamar arena til Kongen, sier ordfører Ragnhild Bergheim i Lørenskog kommune.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke H.M: Kongens besøk, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay innen onsdag 13. september kl. 13:00 på e-post: [email protected]

Akkreditert pressen vil få tilsendt presseprogram.

Fremmøte kl. 15:40 Fjellhamar skole, Marcus Thranes vei 96, 1472 Fjellhamar

Kontaktpersoner

12.09.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook