Hopp til hovedinnhold

Kong Harald skal på kommunebesøk til Flå

Etter besøket til Flå den 5. oktober 2023 har Hans Majestet Kongen besøkt alle kommunene i Viken.

Pressemelding fra statsforvalteren:

Flå kommune ligger «først» i vakre Hallingdal. Flå er den minste kommunen i Viken fylke, men kommunen har nå en befolkningsvekst. Siste folketelling viser til 1100 innbyggere, og det er  rikelig med plass til flere. Trenden har virkelig snudd, og ungdommen flytter nå tilbake til bygda for å bosette seg. Flå ble akuttmottak for 200 Ukrainske flyktninger i mars 2022. Det vil si hver 6. innbygger kom fra Ukraina. Kommunen har nå 30 Ukrainske flyktninger bosatte.

Flå kommune er en rovviltkommune med mye fokus på dyr gjennom nasjonalt besøkssenter for rovdyr, Norges nest største dyrepark Bjørneparken og et flott jakt- og fiskesenter. Alle disse ligger i nærheten av hverandre og nær kommunesenteret. Det er også mye satsing med hytteutbygging og sykkelstier i kommunens fjellområder.

- Dette blir en stor dag for våre innbyggere og hyttefolket som vil ønske Kongen hjertelig velkommen til kommunen. Vi gleder oss til å vise frem mangfold, frivillighet ikke minst engasjement for rovvilt, sier ordfører Merete H. Gandrud i Flå kommune. 

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke H.M. Kongens besøk, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay innen fredag 29. september kl. 13:00 på e-post: [email protected] 

Akkreditert pressen vil få tilsendt presseprogram. Det legges opp til at H.M. Kongen vil være til stede i Flå kommune fra kl. 12:00-13:30.

Fremmøte

Kl.11:40 Jakt- og Fiskesenteret, Vikberget, 3539 Flå 

Kontaktpersoner

Simen Løvberg Sund [email protected]
Kari Øyen Gay 47 28 51 71 [email protected]
Merete H. Gandrud, 820 30 62  [email protected]

21.09.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook