Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Tyskland

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen reiser på offisielt besøk til Tyskland i tidsrommet 6. til 9. november 2023. Besøket til München, Hamburg og Berlin skal bidra til å forsterke de nære og gode relasjonene og det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Tyskland.

Fra regjeringen følger næringsministeren, utenriksministeren, forsvarsministeren og olje- og energiministeren. På reisen deltar også en norsk næringslivsdelegasjon. Under besøket vil Kronprinsparet møte forbundspresident Frank-Walter Steinmeier og forbundskansler Olaf Scholz, samt andre føderale- og delstatsmyndigheter.

Tyskland er Norges viktigste partner i Europa. Samarbeidet er tett og omfattende på en rekke områder. Tyskland er en av våre største handelspartnere, en stadig viktigere alliert og en likesinnet samarbeidspartner for å fremme demokrati, rettsstat og menneskerettigheter.

Kronprinsen vil i perioden 6. til 8. november besøke München og Hamburg. På programmet i München står blant annet norsk-tysk forsvarsmateriell- og industrisamarbeid og fremme av norsk litteratur. I Hamburg vil hovedtema være energiomstilling og grønn industriutvikling med fokus på hydrogen og CCS, samt grønn maritim sektor. Besøket avsluttes i Berlin 9. november hvor også Kronprinsessen vil delta på en minnemarkering for Berlinmurens fall.

Programmet er under utarbeidelse, og nærmere informasjon om programmet og deltagelse vil bli kunngjort senere.

Akkreditering

Akkrediteringsfrist er torsdag 19. oktober.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen om å ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post [email protected], mobil 948 30 910, senest torsdag 19. oktober. 

Øvrige pressekontakter

  • Det kongelige hoff: Simen Løvberg Sund
    e-post [email protected], mobil +47 992 35 157

  • Næringsministeren: Merete Bergeland Jebsen
    e-post [email protected], mobil +47 932 56 552

  • Utenriksministeren: Mathias Rongved
    e-post [email protected], mobil: +47 975 65 258


Sist oppdatert 23.10.2023.

22.09.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook