Hopp til hovedinnhold

Forsvarets minnedag 2023

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltar i markeringen av Forsvarets minnedag på Akershus festning søndag 5. november.


Pressemelding fra Forsvaret:

Forsvarets minnedag er en markering etablert av det norske Forsvaret for å hedre personell som har omkommet i tjeneste. Minnedagen er fastsatt til den første søndagen i november.

Forsvarets minnedag er dagen da vi hedrer og minnes de som har mistet livet i Forsvarets tjeneste i og utenfor Norge. Helgen fredag 3. - søndag 5. november 2023 blir minnedagen arrangert over hele landet for 17. året på rad.

Årets hovedarrangement finner sted på Akershus festning søndag 5. november, og seremonistart er kl. 1030 ved Nasjonalt veteranmonument.

Til stede på arrangementet er Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon, stortingspresident Masud Gharahkhani, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og forsvarssjef Eirik Kristoffersen.

Forsvaret ønsker å invitere pressen for å dekke arrangementet. Det vil være anledning til korte intervjuer med forsvarsminister og forsvarssjef i forkant av seremonien ved Nasjonal veteranmonument samt dekning med foto og film fra selve seremonien.

Påmelding på mail til [email protected], herunder også ønske om intervju innen 4. november kl. 1500.

Pressekontakt oberstløytnant Stine Barclay Gaasland, 95741532.

Pressen bes møte opp senest kl. 0955 i hovedvakta på Akershus festning.

 

31.10.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook