Hopp til hovedinnhold

Offisiell åpning av nybygget N.K.S Helsehus Akershus

Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved åpningen 7. desember i Lørenskog kommune.

- Vi setter utrolig stor pris på at Prinsesse Astrid, Fru Ferner vil være til stede og markere denne dagen sammen med oss, sier daglig leder Monica Holst. 

Prinsesse Astrid, fru Ferner er Norske Kvinners Sanitetsforenings høye beskytter. N.K.S. Helsehus Akershus er en ideell institusjon eid av sanitetsforeninger i Viken. N.K.S. Helsehus i Akershus er et landsdekkende spesialisert rehabiliteringstilbud for pasienter med multippel sklerose. Nybygget er ca. 6.000 kvadratmeter, og med en kostnadsramme på ca. 300 millioner NOK.

N.K.S. Helsehus er en del av spesialisthelsetjenesten og driver en rehabiliteringsavdeling med 14 pasientrom for personer med Multippel Sklerose (MS) og andre nevrologiske tilstander i fremskreden fase. (bl.a. Parkinson og Hjerneslag). N.K.S. har avtale med Helse Sør- Øst RHF og Helse Vest RHF. Helsehuset gir tilbud om heldøgns sykepleie under oppholdet. 

Helsehuset vil med et godt tilrettelagt rehabiliteringsopphold ha fokus på aktivitet og deltakelse. Dette skal bidra til at personer med MS og/eller andre nevrologiske tilstander i fremskreden fase, oppnår en bedre mestring i sin livssituasjon.  

Akershus Universitetssykehus leier 4 etasjer i nybygget. Der har de poliklinikker, voksenhabilitering og nevro-rehabilitering av slagpasienter.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke Prinsesse Astrid, fru Fernes besøk, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay innen mandag 4. desember kl. 13:00 på e-post: [email protected]   

Fremmøte Helsehus Akershus kl. 12:45

Rektor Wolans vei 11,
1474 Nordbyhagen

Kontaktpersoner:

 

 

 

 

23.11.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook