Hopp til hovedinnhold

Kronprinsesse Mette-Marit til Kairo

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit skal åpne det norske gjestelandsprogrammet og den norske paviljongen på den internasjonale bokmessen i Kairo 25. januar 2024. Kronprinsessen ledsages av utenriksminister Espen Barth Eide.

I år har Norge fått æren av å være gjesteland på bokmessen i Kairo. Bokmessen er en publikumsmesse som har flere millioner besøkende hvert år og får stor oppmerksomhet i den arabiske verden. Norge skal presentere et bredt program rettet mot både det generelle publikum og bokbransjen, med et stort fokus på barne- og ungdomslitteratur. Dette er en viktig satsing for å bidra til utveksling og dialog mellom arabisk og norsk litteraturverden og øke eksporten av norsk litteratur. Jostein Gaarder, Hanne Ørstavik, Terje Tvedt, Jørn Lier Horst, Bjørn Sortland og Nora Dåsnes er blant de norske forfatterne som deltar på bokmessen.

Som ambassadør for norsk litteratur i utlandet har Kronprinsessen en særlig oppgave i å fremme norsk litteratur internasjonalt. Et av de viktigste målene for det norske gjestelandsprosjektet er å profilere norsk litteratur i den arabisktalende verden, stimulere leseglede og styrke rekruttering av oversettere mellom norsk og arabisk. 

Det norske gjestelandsprosjektet ledes av NORLA, Senter for norsk litteratur i utlandet. Norsk barnebokinstitutt (NBI) er samarbeidspartner, i tillegg til MUNCH. Prosjektet gjennomføres i tett samarbeid med den norske ambassaden i Kairo.

Programmet for besøket er under utarbeidelse, og nærmere informasjon om programmet vil bli kunngjort senere.

Krav om visum og akkrediteringsfrist

Merk at tilreisende presse må selv og snarest sørge for nødvendig innreisedokumentasjon. Det er krav om visum til Egypt.

Akkrediteringsfrist torsdag 11. januar. For spørsmål om akkreditering bes pressen ta kontakt med UDs besøksseksjon ved:

Lise Tønnesland Børresen,
e-post: [email protected]
eller mobil: 94 83 09 10.

Øvrige pressekontakter

09.01.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker