Hopp til hovedinnhold

Tanzanias president på statsbesøk til Norge 13.–14. februar

Etter invitasjon fra Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja besøker Den forente republikken Tanzanias president, Hennes Eksellense Samia Suluhu Hassan, Norge, 13. og 14. februar 2024.

Besøket markerer 60-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom våre to land og er det første tanzanianske statsbesøket til Norge siden 1976.

Tanzania er i dag en av Afrikas raskest voksende økonomier, og norsk teknologi og kompetanse er etterspurt. Landet har i en årrekke vært et av Norges viktigste partnerland i utviklingssamarbeidet, men samarbeidet har endret og fornyet seg i takt med Tanzanias utvikling. Norge og Tanzania har i dag et bredt og gjensidig samarbeid om forskning, næringsliv og politisk dialog.

Besøket åpnes tirsdag 13. februar med offisiell velkomstseremoni på Slottsplassen, etterfulgt av kransenedleggelser på Akershus festning og besøk til Stortinget. Dagen avsluttes med gallamiddag på Det kongelige slott med Kong Harald og Dronning Sonja som vertskap.

Programmet er fortsatt under planlegging og nærmere informasjon om programmet vil bli kunngjort senere.

Akkreditering 

Akkrediteringsfrist er tirsdag 6. februar 2023.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen ta kontakt med UDs Besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post [email protected], mobil 948 30 910.

 

19.01.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook